Gå til innhold
  • Bli medlem

eeespen

+Støttemedlem
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av eeespen

  1. Vet ikke akkurat hva vindstyrken har vært oppe i på turene mine med dette, men det har blåst greit uten at det har vært noen problemer. Det mest værutsatte jeg har hatt det med i var en tur i høst med bøttevis med nedbør og vindkast sterke nok til å rive av et hjørnefeste på en exped-tarp vi hadde satt opp for å få le til bålplassen (som vi ga opp da tarpen røyk). Innerteltet holdt seg tørt hele natta, så da overgår det mitt behov for akkurat dette teltet. De nye med stang også i fotenden er nok bedre enn hva de gamle med bare en stang (over midten) er, som også er de eneste jeg har sett skikkelige vind-tester av.
  2. Jeg har et Ringstind 2 Pro jeg er veldig godt fornøyd med. 110 bredde i hele lengden gjør at man har litt mer boltreplass inne i teltet på solotur. Veier litt mer enn SL-utgaven (2,2 mot 1,5kg), men som bonus er det ekstra pluggfester langs sidene på teltet og så er det en del billigere enn SL.
  3. Jeg har to kompiser som har dette og er godt fornøyd: https://pakklett.no/collections/2-manns-telt/products/star-river-4-sesongs-telt?variant=46551154890 Billig telt og de bruker kun marginalt lengre tid på oppsett enn meg og mitt Helsport Ringstind 2.
  4. Jeg har 7tm på et par ski og det fungerer som det skal. Hele innfestingen blir med av skia ved utløsing.
  5. Er enig i at dette blir mer teoretisk enn praktisk, men teltet vil få et løft (gitt at det skaper en profil som gir løft, noe de fleste telt vil gjøre) og må holdes ned av barduner. Det er ikke kun tyngdekraften som virker på et profil i vind. Aerodynamikkens lover er mer relevante å benytte i disse regnestykkene enn enkel vektorregning. Når det er sagt tror jeg det spiller liten praktisk betydning om bardunene er 3 eller 30 meter lange, men enig i at de ikke bør plasserer helt inntil teltduken.
  6. Vektorregning hadde vært greit hvis luft/vind hadde oppført seg som en konstant kraft i en bestemt retning, men som et par over her allerede har pekt på vil utformingen til teltet være utslagsgivende for hvilke krefter som virker på teltet i vind. Profilets (teltets) areal og utforming, sammen med luftens fart og tetthet er det som bestemmer hvor mye «løft» teltet får. Men slak vinkel til bakken på bardunene gir fortsatt trekk nedover, så de lange bardunene gjør for så vidt nytten, men tror ikke jeg forlenger mine med det første. Setter du pluggene med god vinkel vil de ikke trekkes opp under belastning uansett.
  7. Det går helt fint, men greit å legge et par kubber eller greiner på tvers under ovnen hvis den har tynne «føtter» så den ikke synker ned i snøen. Snøsmelting på bakkenivå har ikke vært noe problem de gangene jeg har vært på lavvotur med ovn, selv om vi har fyrt godt
  8. Jeg er på tur i Øyerfjellet med dette teltet nå, og det har kommet mer snø siste uken enn jeg forventet, så er glad jeg tok med noen piranha-anker i tillegg til 50+30. Datt gjennom til livet da jeg tok av meg skiene, så den vanlige bruken av ski som plugger utgikk for å klare å komme rundt teltet uten å svømme. Brukte 50cm i hver ende av teltet og piranha til barduner. Når jeg bruker dette teltet er det med pulk til transport, så noen ekstra plugger og snøanker er ikke noe problem vektmessig. Er vekt et tema og du ikke er over tregrensa er det greit å grave ned noen kvister og hvis du ikke har med nok plugger.
  9. Det er reklamasjon over to år kun hvis produktet er ment å vare vesentlig mer enn to år, og gummisåle på sko er nok ikke innenfor den kategorien. Når du i tillegg skriver hvor mye de er brukt kan jeg ikke se at det er noe mer enn helt normal, og forventet, slitasje. De er jo fortsatt ikke ødelagt eller falt av, de er bare slitt. Skulle de sett like fine ut etter 300 mil måtte de vært laget av noe helt annet enn myk gummi.
  10. Var innom og så på flere modeller, og det virket som Alpackaraft-modellene var et knepp over på kvalitet fra resten. Jeg skal ikke ha med hund, så endte med en Classic Large (Llama) som jeg er superfornøyd med, tåler det aller meste og Halvor yter super service!
  11. Fiskars X7 Fritidsøks koster litt over 300kr og er knall til den prisen. Kommer med plastetui som gjør at den kan slenges i sekk eller pulk uten fare for å skjære opp noe. Jeg bruker Hultafors Fritidskniv med gummigrep. Billig kniv som funker helt greit til det aller meste og i tillegg er flatslipt "rygg" for å fungere med tennstål. Bonus at den bare koster 250kr. Mora har også noen gummierte fritidskniver som ikke koster all verden. Finnes sikkert et hav av bedre både kniver og økser, men til disse prisene har jeg ikke funnet noe bedre.
  12. Det tror jeg nok ikke, men jeg er temmelig sikker på at det hadde vært enda dyrere hvis de skulle hatt gratis reparasjon Når Norrøna fikser bukser helt gratis så betyr det jo egentlig bare at alle som kjøper Norrøna-klær er med på spleiselaget for kostnaden med reparasjonen. Tviler sterkt på de ansatte hos Norrøna sitter frivillig på kveldstid og fikser klær. Når jeg kjøper dyre produkter, uansett merke, forventer jeg også at det kan repareres, men jeg forventer ikke at det er gratis.
  13. Det er ingenting som er gratis, det betyr bare at de tar betalt for det på en annen måte. Det er ingen som lager og selger telt, hverken nå eller før, som gjør det fordi de skal være snille med oss som liker å sove ute. Hvis de hadde lagt på prisen på alle telt (for å dekke opp gratis-rep) så hadde det sikkert vært feil det og. Tommel opp for at de tilbyr gratis rep. i stedet for andre black-friday-tilbud!
  14. Vi brukte en Helsport mini frem til hun var ca fire. Da byttet vi ut med en Helsport Rago jr. God erfaring med begge posene. Mini kan justeres i lengden og Rago kan evt snurpes litt i fotenden. Begge er brukt ned til ca +5 uten problem. Har som regel hatt med en isolert jervenduk i tillegg i tilfelle det skulle bli kaldt, men hun er varmblodig som faren, så det har ikke vært nødvendig. EN-merking av soveposer gjelder ikke barn, så de fleste oppgir ikke temperatur for barneposer. Når de er små må man ha med litt ekstra uansett.
  15. Det kokte ned til de samme tre teltene da jeg valgte nytt vintertelt i fjor og valget falt til slutt på Fjellheimen. Årsaken var at jeg ville ha større fortelt enn Patagonia, og Fjellheimen har større bredde og høyde på innertelt i fotenden enn Lofoten. Jeg tenkte (kun basert på egen synsing) at den ekstra høyden i fotenden ville gi mindre mulighet for å presse tærne inn i teltduken. Hvis dere skal være tre stk i det på sommeren kan nok den ekstra bredden i fotenden være grei å ha. Når det gjelder oppgitt vekt så tror jeg Patagonia leveres med dobbelt stangsett og kanskje pulkpose som standard hvis jeg husker rett, men her kan sikkert noen andre korrigere hvis jeg tar feil. Teltet blir for min del kun brukt på turer med pulk, jeg bruker andre telt på sommeren, så vekt var ikke et tema da jeg valgte. Uansett hvilket av teltene du velger så tror jeg de tåler det aller meste, så det koker nok ned til hvor stort fortelt du ønsker og hva slags form på innerteltet du ønsker.
  16. Vet ikke om det fungerer, men har du forsøkt å tørke den i tørketrommelen sammen med et par tennisballer?
  17. Jeg har McKenzie-settet, og stekepannen der er helt ubrukelig, nesten så smør svir seg fast. Det er også gummierte håndtak på de, så ville nok ikke brukt dette settet på eller over bål. Bruker det nå kun til å koke vann på over primusen. Har byttet ut stekepannen med en GSI Pinnacle Frypan som jeg er veldig fornøyd med. Velfungerende non-stick belegg og ikke altfor dyr.
  18. Litt OT, men hva gjør at du velger Svalbard fremfor Spitsbergen?
  19. Var akkurat nede i boden og sjekket mitt nye Fjellheimen X-trem produsert i 2021, og det sitter YKK Vislon på dette. Kan ikke se for meg at de bruker noe dårligere på Patagonia?
  20. Takk for svar! Det hadde jeg ikke tenkt på, men det gir jo egentlig mening. Jeg pakker heller med meg noen kaffefilter enn å måtte styre med tett filter ute på tur Får ta en tur innom Biltema etterhvert og heller lage en slik traktpatent.
  21. Hei, Jeg har en Primus MultiFuel EX som har fungert bra lenge, både med gass og med alkylatbensin (med repsektive dyser), men i det siste har den blitt litt kranglete og gått tett. Jeg har skrudd fra hverandre flere ganger og har nå til slutt landet på at det er en liten hvit plastbit som sitter ved spindelen(?) på brenner-siden som er synderen (se bilde). Jeg finner ingenting i manualen om denne, og heller ingen reservedel som ligner. Er det noen som har lik brenner og som har hatt tilsvarende problem, eller vet om den i det hele tatt er nødvendig for sikker bruk? Fikk den i gave for 7 år siden og aner ikke hvor den er kjøpt. Noen som vet hvem som er norsk importør og som evt. kan svare på slike tekniske spørsmål i Norge?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.