Gå til innhold
  • Bli medlem

Fiskepadde

Aktiv medlem
  • Innlegg

    561
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Alt skrevet av Fiskepadde

  1. En åpen tarp blir det ikke noe kondens i, men dugg fester seg som på alt annet når temperaturen treffer duggpunktet. Vanntett trekk over madrassen, og så enda ett trekk over der for komfort?
  2. 20m/s i kastene tåler jo selv Helsport sine SL telt. Telt som mange her på forumet ikke en gang har tiltro til for en overnatting på Dyranut midtsommers.
  3. Mener han målte rundt 13m/s med vindmåleren sin og estimerte 18m/s i de heftigste kastene. Exped vil jo at man skal sette opp orion teltet med siden mot vinden, der er det dog en stang mindre men litt den samme fasongen.
  4. Tåler ikke så mye vær disse Vern teltene om de svikter med 18m/s i kastene: https://youtu.be/BshTud6tEwo?si=ibBFWkI2QrxCSbyp
  5. Tar det når ungene har flyttet ut, hvis jeg lever såpass lenge 😄 Har tenkt en del på JMT, den er forholdsvis kort og veldig amerikansk. Men mye permits å forholde seg til.
  6. Bæsj på bakken og plukk som for hunden? Med mindre man er ute og gjemmer seg for sporhunder bør det vel bære bra nok.
  7. Det er vel bare å kjøpe seg noen bæsjeposer på kiwi? Putt litt kattesand oppi hvis du er fin på det? 🤔
  8. Får lyst til å sette meg på et fly bort dit jeg og!
  9. Noe så enkelt som dette og så bruke ene kjelen du har allerede: https://www.xxl.no/fire-maple-fms-300-titanium-stove-gassbrenner/p/1176367_1_Style?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwtqmwBhBVEiwAL-WAYaLwom_UVBtIdaYAzKVKPaUf8lLaXR6vVX5w-KBsIdbGQFxh2WSARRoC-LIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Jeg liker min syntetiske fra Cumulus, men det er ikke store forskjellen så kjøp noe som koster det du har lyst å bruke på en jakke. Skal jo bare ligge stappet i sekken mesteparten av tiden så trenger ikke bruke så mye penger på akkurat dette plagget med minde det skal være ultralett, og da har du mye annet som er enklere å spare noen kilo på.
  10. Jeg liker å ha med en isolasjonsjakke, enten dun eller syntetisk, med hette til bruk i leir. Uten blir det ganske kjipt i leiren med mindre du kryper rett ned i posen, som selvsagt er det letteste alternativet. Kan spare mye vekt med å bare ha en liten gassbrenner og en kjele, ikke et helt kjøkkensett. Noe særlig til kniv trenger du heller ikke med mindre du skal fiske. Tynn billig regnbukse er godt å ha, jeg bruker min mest i leir. Liggeunderlag er individuelt, jeg bruker et kort og tynt selvoppblåsbart sammen med et enda kortere og tynnere skumunderlag. Min største frykt er punktert underlag, derfor valget. Har du mindre angst enn meg så kjøp et oppblåsbart. Mat er i grunn det vanskeligste å finne ut av, hva liker kroppen etter flere dager med mye gåing?
  11. Norrøna para ranger synkron er en veldig god og stor sekk som faktisk fungerer bra på kort rygg. Mye padding nederst, men må selvsagt prøves på. Koster en liten ponni, men de er jo av og til på salg.
  12. Helle Fjellkniven er jo en klassiker, eller så er Helle Nord en solid sak.
  13. Har sett så mange videoer fra disse langturene i USA… Så får satse på det er liv i meg og til denslags når ungene har flytta ut!
  14. Kommer helt an på hvordan du bruker dingsen, og antar du snakker om mini. Jeg har min avslått, og slår den bare på for å melde at jeg fremdeles lever eller sjekke værmelding. Så utenom på lengre turer er den ikke på, men som oftest med. Jeg har med andre ord det billigste abonnementet. Hvis du derimot skal la slekten følge deg minutt for minutt gå for et som har denslags inkludert.
  15. -6 comfort synes jeg er fint til tre-sesong, men da er det som oftest ikke planlagt at det skal være mye eller lenge under 0 grader. Hvis temperaturen ligger under 0 store deler av turen ville jeg hatt enda litt mer comfort å gå på.
  16. Mange bra telt der ute, og kjekt å prøve seg frem hvis lommeboka tillater det. Ringstind SL 2 er et dugelig telt, men litt lavt under taket synes jeg. Setter du det opp riktig vei tåler det mye vind.
  17. Cumulus er bra! Har kjøpt både quilt og klær fra de.
  18. Hvor er alle disse innpåslitne revene når jeg er på jakt? Det lurer jeg på
  19. Bergans powerframe er enorm, både inni og utenpå. Kan justeres i alle retninger. Følg med på Finn eller så er det av og til gode rabatter rundtomkring.
  20. Ikke noe å si på kvaliteten fra Cumulus, og det får du ting i ønsket størrelse på bestilling. Med mindre du vil ha tøfler, da gidder de ikke… Har både klesplagg og har hatt quilt fra de. God kundeservice hvis det er noe. Hadde en søm i en lomme på jakken som gikk opp eller så var den ikke skikkelig sydd. DHL frem og tilbake uten noen kostnad i stort fart.
  21. Helsport har noen 80 liter sekker som går billig på finn, type fjellheimen og sarek tror jeg de heter. Hadde en sånn før men var for lang i ryggen for meg, ellers bra sekk.
  22. Det ligger ofte aldershjem og andre bo-instutisjoner langt uti ingenmannsland og der trengs det gjerne folk til å jobbe. Gode muligheter for å jobbe i ny og ne, natt/helg, hver tredje helg osv. Får du deg noe arbeidserfaring før du flytte bør det være uproblematisk å få jobb uten utdanning. Med tilleggene lønna egentlig grei nok om man bare jobber kveld/natt/helg.
  23. Eventuelt jobbe overtid 3 dager i uka og kjøp litt ultralett utstyr så kommer sekken ned fra 20 til 10 kilo 😊
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.