Gå til innhold
  • Bli medlem

Fiskepadde

Aktiv medlem
  • Innlegg

    550
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Alt skrevet av Fiskepadde

  1. Helle Fjellkniven er jo en klassiker, eller så er Helle Nord en solid sak.
  2. Har sett så mange videoer fra disse langturene i USA… Så får satse på det er liv i meg og til denslags når ungene har flytta ut!
  3. Kommer helt an på hvordan du bruker dingsen, og antar du snakker om mini. Jeg har min avslått, og slår den bare på for å melde at jeg fremdeles lever eller sjekke værmelding. Så utenom på lengre turer er den ikke på, men som oftest med. Jeg har med andre ord det billigste abonnementet. Hvis du derimot skal la slekten følge deg minutt for minutt gå for et som har denslags inkludert.
  4. -6 comfort synes jeg er fint til tre-sesong, men da er det som oftest ikke planlagt at det skal være mye eller lenge under 0 grader. Hvis temperaturen ligger under 0 store deler av turen ville jeg hatt enda litt mer comfort å gå på.
  5. Mange bra telt der ute, og kjekt å prøve seg frem hvis lommeboka tillater det. Ringstind SL 2 er et dugelig telt, men litt lavt under taket synes jeg. Setter du det opp riktig vei tåler det mye vind.
  6. Cumulus er bra! Har kjøpt både quilt og klær fra de.
  7. Hvor er alle disse innpåslitne revene når jeg er på jakt? Det lurer jeg på
  8. Bergans powerframe er enorm, både inni og utenpå. Kan justeres i alle retninger. Følg med på Finn eller så er det av og til gode rabatter rundtomkring.
  9. Ikke noe å si på kvaliteten fra Cumulus, og det får du ting i ønsket størrelse på bestilling. Med mindre du vil ha tøfler, da gidder de ikke… Har både klesplagg og har hatt quilt fra de. God kundeservice hvis det er noe. Hadde en søm i en lomme på jakken som gikk opp eller så var den ikke skikkelig sydd. DHL frem og tilbake uten noen kostnad i stort fart.
  10. Helsport har noen 80 liter sekker som går billig på finn, type fjellheimen og sarek tror jeg de heter. Hadde en sånn før men var for lang i ryggen for meg, ellers bra sekk.
  11. Det ligger ofte aldershjem og andre bo-instutisjoner langt uti ingenmannsland og der trengs det gjerne folk til å jobbe. Gode muligheter for å jobbe i ny og ne, natt/helg, hver tredje helg osv. Får du deg noe arbeidserfaring før du flytte bør det være uproblematisk å få jobb uten utdanning. Med tilleggene lønna egentlig grei nok om man bare jobber kveld/natt/helg.
  12. Eventuelt jobbe overtid 3 dager i uka og kjøp litt ultralett utstyr så kommer sekken ned fra 20 til 10 kilo 😊
  13. Lengde på pose kan være så mangt, noen oppgir utvendig lengde, andre innvendig. Noen måler posen før de syr den sammen og fyller den med dun. Jeg tenker man bør ha 30-40cm lenger pose (gitt det er en pose med hette) enn kroppslengde, da er det nok plass til å strekke på tærne. Anbefalt lengde er total bingo det og, STS mener nok man kan ha en pose som er 5cm lenger enn kroppslengden, Carinthia på sin side ser ut til å mene minst 30cm.
  14. Personlig veldig fornøyd med InReach, selv om det koster. En god forsikring på tur om noe skulle skje. Ofte på tur med unger hvor det ikke er dekning, så godt å kunne sende en melding hjem at alt er ok.
  15. Cumulus sine jakker er knall
  16. Vi har Marmot Ouray og Xeon til ungene, og så har jeg en Wind river. God kvalitet på posene, Ouray har comf. Temp. på -10 mens Xeon tror jeg er -8. Begge våre er kjøpt på salg til ca samme pris, og ville sagt at Xeon er er knallbra kjøp til de prisene den har vært solgt til. Ouray er mer sammenlignbar med andre litt tyngre og mer robuste dunposer med 650 andedun, Xeon har 850 gåsedun mener jeg. STS poser er forholdsvis små i «størrelsen», så se på posens faktiske mål heller enn anbefalt høyde.
  17. Hva med å kjøre bort i Finland? Der kan det da umulig blåse like mye 🤪
  18. https://mountainlaureldesigns.com https://gearswifts.com http://trekkertent.com
  19. Fra Cumulus får du poser med mål tilpasset egne ønsker, men de er ikke akkurat billige. Komfort temp stemmer forholdsvis bra på de posene, altså komfort i den forstand at det er det kaldeste en bør prøve seg på ikledd ullundertøy.
  20. Er vekt virkelig en greie og du er under 180cm selger jeg en MLD Exodus, den har hoftebelte og veier en halv kilo 😆
  21. Bruker liner fra Cumulus, veier 80 gram? Bare for å holde posen ren, lite effekt for varme. Til varme er det mer effektivt å ha syntet utenpå dun så holder dunen seg tørr lenger.
  22. Med mindre det er med familie så sover jeg i eget telt. Er nøye med valg av liggeplass så jeg får meg en fin og flat liten bit, noe som ikke er så lett når flere sardiner skal smles.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.