Gå til innhold
  • Bli medlem

Ingun

Medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Ingun

  1. Avisen kapital: Cobberdog er ikke en godkjent rase hos Norsk Kennelklubb (NKK), men det er planer om å endre på dette, informerer NKK om i en mail til Kapital. Saken er fra august 2020. Har du informasjon fra NKK etter denne datoen som sier noe annet? https://kapital.no/reportasjer/naeringsliv/2020/08/11/7554577/drobak-hundehotell-solgte-valper-for-3-mill.-kr.-i-fjor Alle som er kritiske til blandingsraser sier at vi som kjøper disse blir lurt. Men jeg føler meg ikke lurt selv. Jeg vet at det ikke er en rasehund, men jeg er ikke ut etter å kjøpe en rasehund. Jeg vil bare ha en trygg, sosial og frisk hund. Etter å ha møtt veldig mange eiere av doodle-blandinger har jeg ikke hørt noe annet enn godord om hunden. Har dog lest at noen sliter med sopp i ørene. Foreldrene til hunden jeg skal kjøpe blir gentestet og man ser hvem foreldrene er noen generasjoner tilbake. Som jeg skrev over så døde rasekatten min av type hjertefeil som er typisk for rasen. En huskatt ville nok mest sannsynlig levd mye lengre, slik at man har ingen garanti på raser heller. Puddelen som jeg vokste opp med slet veldig med livmorbetennelse fra ung alder, noe som tilslutt tok livet av henne i moden alder. I dag hadde man nok fjernet hele sulamitten, men det gjorde man ikke på den tiden. Og hunden var et nervevrak. Vi fikk henne av oppdretter i en alder av to år fordi hun kun lå under sofaen og ville ikke komme frem. Det er ikke akkurat det man leser om puddel på NKK sine sider heller. Det er ikke "dårlige nerver" som kjennetegner en puddel, men det hadde vår puddel. Jeg tenker at man har ingen garantier og man får ofte den hunden man fortjener, altså at mye handler om den oppdragelsen som hunden får.
  2. Jeg la merke til at du hadde gjort veldig grundige undersøkelser og derfor synes jeg det var interessant å høre på hva du valgte til slutt. Jeg ser poenget med at dersom labradoodle/cobberdog blir en egen rase så er man tilbake til samme genproblematikk som man kan se hos rasehunder. Jeg har hadde en vakker rasekatt (maine coon) som døde alt for ung av en hjertefeil som dessverre er typisk for rasen, selv om oppdretter i utgangspunktet var seriøs og hadde alle papirer i orden. Vi ville også ha en familievennlig hund som vi enkelt kan løfte over mellom seilbåt og lettbåt og opp og ned fra kai, sammen med to små barn. I tillegg til en hund som barna kan gå tur med etter hvert og som vi voksne kan jogge og gå på ski med. Jeg har møtt mange doodle-blandinger og cobberdogs på seilbåtferie og samtlige er så rolige, trygge og fine hunder. Jeg håper du får en cockapoo slik som du ønsker deg! Og jeg tenker at man trenger ikke være 110 % sikker på at man vil ha hund. At en person i husstanden kun er 70 % sikker holder lenge. De siste 30 % faller på plass når dere har mottatt hunden. Ofte er det de i familien som er mest motvillig til å ha hund som ender opp som den bløteste hundeeieren
  3. Ble det hund og hvilken hund ble det til slutt? Jeg har nettopp bestilt en cobberdog. Det sies at NKK jobber med å innføre den som rase i Norge. For min del sto det mellom showbeagle og cobberdog. Jeg hadde egentlig veldig lyst på Beagle, men feiget ut etter alle kommentarer på nettet om at de uler når de er hjemme alene og har lett for å stikke av og kan være litt sta. Jeg har vokst opp med puddel og ville optimalt sett valgt en puddel, men mannen min takler ikke dens utseende. Vi har seilbåt og tilbringer sommeren der, to små barn, bor ved markagrensa og er mye ute på tur. Det ble en mini/midi cobberdog med Wavy fleece som kommer til oss våren 2022 :)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.