Gå til innhold
  • Bli medlem

Rasoul Izadi

Passivt medlem
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rasoul Izadi

  1. Det ville ha vært til stor hjelp om noen kunne hjelpe med bilen. Takk for tipset, men ellers ja det blir mye att og fram. Tusen hjertelig takk
  2. Hjertelig takk for info. Og god tips
  3. Takk for info. Jeg er forberedt på dette og vil gå langs alfarvei der det kreves. Jeg føler meg ikke trygg på ski med tung sekk og en Malamut.
  4. Jeg sender ikke depot, men ta med Caravellen med alt jeg trenger. Den parkeres ved endepunkt ved hver etappe, slik at jeg går mot bilen.
  5. Hei dere gode folk!😀 Tiden nærmer seg for meg. Den 2.6. Starter jeg min tur nordover. Jeg takker for all god tips og råd jeg har fått. Det har vært vanskelig å bestemme seg for detaljer vedr ruten. Jeg har kommet frem til følgende " veien blir til mens jeg går". Jeg tar med meg bilen som skal være pakket med all nødvendig mat og utstyr. Jeg må gå til og fra bilen med jevne mellomrom. Håper på litt hjelp underveis ellers må jeg ta kollektiv transport ved hver etappe. Jeg kommer til å følge DNT sin røde linje så langt det er mulig, med kortest distanse mot nord. Ryggsekken skal pakkes for maks 2 uker om gangen noe som blir avgjørende for hvor hver etappe skal avsluttes. Dette bestemmer jeg meg for underveis. Den første etappen skal vær kort. Lindesnes- ljosland. Oppdatering via @rasoulsonqori
  6. Ikke mulig nei....Jeg prøvde og....Men fant det til slutt i en utenlandsk butikk. Nestle. Finnes i forskjellige pakninger 0.9 kg, 1.8 kg og 2.5 kg.
  7. Pakket en 28 kg sekk og gikk gjennom skogen fra hytta Glennetoppen/Skiptvet til Ravnsjøhytta i Svinndal. Fantastisk solskindag. Første delen av turen gikk relativ greit men det ble vanskeligere etterhvert pga ukjen terreng og mye snø. Kom frem etter ca 4 timer uten pause. Møte noen hyggelige folk som serverte pølse og varme ved bålplassen ute. Overnatting i telt ved 10 kuldegrader var ikke lett, da jeg ennå ikke har skaffet meg en god vinterpose. Morgendagen var overskyet og kaldere. Valgte derfor å gå asfaltvei tilbake. Å gjennomføre 45 km med en tung sekk og kulde gir håp og mestringsfølelse. Gleder meg til neste helg 😀
  8. Ps. etter gode råd og tips, ser det ut som det er relativ lett å skaffe Sam høyenergi fór underveis fra Felleskjøpet. Denne butikken finnes mange steder på veien. Dem har jeg kontaktet og tror er en mulig løsning så langt.
  9. Det er til dels riktig. Jeg diskutert dette med en veterinære nylig som mente at så lenge jeg sucsesiv øker vekten av hans kløv fra starten av vår tur, skal det ikke være noe stor problem. Han er allerede meget flink under trening med et par kg vekt. Han drar som bare det og viser stor viljestyrke. Har tenkt at han heller skal trekke en "vogn" den første uken, når vi likevel skal gå på asfalt. Her har jeg også mulighet for å skaffe meg selv mat underveis, derfor større mulighet for å bære hans fôr.
  10. Har fått dette sendt av Lars Erik, regner med at det er greit å dele her 🙏 utstyrsliste_sommer.xlsx
  11. Hei! Sam er nå 14 mnd og blir da 18 nå vi skal begynne på turen. Han er nå godt vant med kløv som han trener på uten særlig vekt, bare to flasker med vann. Han trives med det. Jeg kan ikke belaste han med tung vekt foreløpig. Har tenkt å begynne med ekstra vekt når vi nærmere oss startskuddet på vår tur. Antakelig må jeg bære noe av hans mat de første par ukene og øke og øke på underveis. Ja jeg har allerede erfart at han får diaré ved bytte av fór. Anbefalingen så langt er å skaffe høyenergi fór underveis ved Felleskjøpet som antakelig skal finnes flere av underveis. Jeg skal undersøke dette nærmere.
  12. Hahaha jo da...du skjønner hver gang jeg er på tur med Sam spør folk om det er den typen hund Monsen har....derfor har det blitt en vane for meg å nevne han i diverse situasjoner jeg og...men fisk kommer jeg til å spisse massevis av på den turen, det vet jeg. Jeg er veldig glad for det du skriver. Jeg er litt forsiktig og ønsker egentlig ikke skrive noe som kan oppleves provoserende. Men om du har det basale på plass med utstyr og mat for 10 dager (ca 5000 kcal/dag som du i verste fall kan overleve på i minst 20 dager), hvorfor skal du da planlegge så my i det minste detaljer? Du har jo tross alt ingen sikker forsikring når det gjelder været. Du kan planlegge så my du vil men kommer du ikke frem pga regn, snø, storm etc, hjelper det litte med flere mnd detaljert planlegging forut. Kan man da ikke bare planlegge underveis som du også er inne på ? Jeg mener at det går an å bestemme seg for en "nesten rute" og ta det som kommer. Dette skal tross alt foregå i Norge og det kan umulig være mer enn 100 km mellom hver bygd og matbutikk, selv i hjertet av nasjonalparkene.
  13. En Malamut som liker fisk ja, men jeg er ingen Monsen 😀
  14. Når du ikke har noen som kan sende detop så blir det vanskelig å planlegge i detaljer. Jeg kan både bli forsinket eller komme frem tidligere enn planlagt. Tørrfôr kan jeg angivelig få butikken til sende til meg når jeg er ca 5 dager til respektiv destinasjon. Jeg er klar over at jeg må holde meg innafor norske grense og at dette blir ekstra krevende i nord, særlig fra Sulitjelma og oppover. Derfor ønsker jeg råd og tips. Jeg har lest om deres tur før men skal studere det mer i detaljer. Ps. Jeg skriver hva jeg tenker og ønsker å gjennomføre, men det kan jo endre seg av mange grunner underveis. Jeg har tross alt 5 mnd på meg til planlegginga og mange endringer kan jo komme som følge av gode råd, tips og uforutsette hendelser...takk
  15. Jeg så på norgepålangs.info at du gikk i tre etapper, første på ski. P.s. Linken her funker ikke☹. Jeg skal søke deg opp direkte på fb. Jeg velger bort depot pga stresset ift planleggingen med post og forsinkelser og andre utfordringer som kan være forbundet med det. Derfor blir det neppe posting av kart heller. Men jeg tror at jeg blir nød til å sende tørrfôr til Sam. Jeg har studert og lest litt ift solcelle og folk har delte meninger om det. Nå har jeg skaffet meg en som jeg skal prøve på sekken så få vi se om den funker. Min første reaksjon er positiv, men prøven foregikk hjemme i stua. Ønsker deg lykke til med dine planer 😀
  16. Ja det er riktig....Jeg har egentlig drøftet dette med veterinær som heller ikke anbefaler bytte av tørrfôr type heller....Det er altså en utfordring jeg har her. I verste fall kan jeg bli nød til å sende depot til han da🍻. Jeg valgte ikke å kjøpe den boken nettopp fordi det går motsatt vei, det bruker et helt på turen og andre rute... men kan selvfølgelig investere litt der jeg. Takk for tips.
  17. ...... Så på norgepålangs.info at du gikk i tre etapper, første på ski
  18. Takk for bra tips og gode råd. Da høres Det ut som om det er mulig i nord Norge å ha nok mat for ca 10 dager og skaffe mer underveis ihvertfall. I Sør vil jeg klare meg slik som deg. Jeg må da planlegge litt skjønner jeg 😀. Naturligvis er det begrensninger ift valg av matvarer som skal i sekken og bæres i lange strekninger i flere dager. Egentig er jeg verken kresen på mat eller har sterk ønske om å ta med bif på denne turen. Jeg må ha nok av kalorier slik at det ikke blir tung for kroppen. Og selvsagt blir det mye potetmos, turmat, havregryn og sjokolade. Som du sier kan jeg unne meg en hamburger eller liknende når jeg er i en bygd. Vekten på sekken og komfort er riktignok viktigere. Jeg kommer til å følge DNT sine ruter og skal inn i mellom benytte meg av hyttene og. Jeg er egentlig mere engstelig ift å skaffe mat til hunden min Sam. Men da har du gitt meg en god tips med å søke på goggle maps etter matbutikker som vanligvis også har tørrfôr. Har du skrevet om din tur så jeg kan lese og ta med andre erfaringer du har gjort? Bl.a tok du med deg flere sider med kart eller hadde du bare et par planleggingskart og gps? Jeg her tenkt å ta med mobiltlf, solpanel powerbank, gps og to planleggingskart. Du hadde vel heller ikke ski og pulk ? Gik det greit uten? Hjertelig takk 😀🙏
  19. Jeg og hunden min skal gå fra lindesnes til Nordkapp den 1.6.21. Jeg har læst om andre sine erfaringer på denne turen. Planlegging av depot fremstår ikke som en mulighet for meg. Jeg ønsker å bestemme tempo og varighet av oppholdet det forskjellige steder selv. Ønsker ikke stress med å være avhengig av noe som helst. Det en nok med å forholde seg til være, tenker jeg. Jeg har 5 mnd til rådighet men har et ønske om få gjennomført turen på ca 3 mnd. Jeg har tenkt å gå til fots, uten ski el pulk. Jeg tar med forsyninger for omtrent 14 dager fra start. Sam skal bære sin tørrfôr. Fiskestanga blir med men jeg kommer ikke til å satse stort på denne. Vi skal gå mest mulig i villmarka. Ruten skal gå gjennom det fantastiske landskapet i Norge og kun i Norge. Vi skal gjennom Setedal, Hardangervidda og Jotunheimen først. Videre fortsetter vi nordover tett på det svenske grensen. Det kan bli litt ekstra utfordrende å passere Blåfjell, Børgefjell og Saltfjellet. Også med tanke på påfyll av proviant. Ønsker ikke planlegge altt i det små. Vi skal tross alt være på tur i Norge! Vi er vant med å være på tur i villmarka og har det basale på plass. Vi har allerede påbegynt målrettet trening. Det som vil være annerledes med npl er lengden på turen og mat som vi trenger å skaffe underveis. Er det noen som har erfaring med kjøp av matvarer på slik en tur og evt hvor det er best å gjøre dette. Vil sette stor pris på råd om andre ting som kan være nyttig å være forberedt på.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.