Gå til innhold
  • Bli medlem

hesm

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av hesm

  1. Hei - gjennomførte du og guttungen denne turen? Lurer på det samme med 5åringen i sommer.
  2. Hei! Har noen erfaring med Tarptent Stratospire 2 som de ønsker å dele? Ser på dette til meg og 4-åringen.
  3. takk, det var jo selvfølgelig et selvforklarende begrep for "dingsen".
  4. Har et Slingfin Crossbow 2 og trenger noen ekstra barduner med mulighet for å justere (husker ikke hva disse plastdingsene heter). Helst røde og sterke nok til å bruke på vinterstid. Leter febrilsk på internettet men finner ingen - er det noen som har tips om hva man kan kjøpe uten å måtte betalt 500kr i frakt fra USA?
  5. takk for tips, begge to. jeg har kastet meg over en fjellpulken xcountry 144. lang nok til å bruke bedding om man tilpasser (eller?) og kort nok til å få med i bilen. kanskje en god trade off. hvis noen har argumenter mot denne så setter jeg enormt stor pris på de, så kan jeg benytte meg av returretten i tide
  6. Hei! Jeg skal kjøpe pulk. Formålet er turbruk og da turer på 2-3 dager (for det meste), under tregrensa på vinteren. For det mest i oppkjørte løyper, men jeg har kjøpt fjellski (Fischer S-Bound 112 Crown/Dualskin) som nok innebærer at jeg vil prøve noe mer "offroad". Valget står mellom Fjellpulken Transporter 155 og Fjellpulken Xcountry 144. Har noen prøvd disse to og har noen meninger eller tanker om hva man bør velge? Ser også man kan velge mellom pulkdrag og forsterket pulkdrag - trenger man forsterket pulkdrag til disse? I tillegg kommer spørsmål om pulkbager. Jeg tror jeg ønsker 2-3 stykker (ihvertfall) for å holde ting litt organisert og lett å bære. Noen tanker eller anbefalinger? Evt andre produkter jeg bør se på? (Paris Expedition er utelukket). Takk for innspill!
  7. Et tema for seg dette. Burde vært et tilsynsorgan eller en form for «svanemerking». Så hadde det vært enklere å gjøre gode forsøk på å kjøpe «etisk» friluftsutstyr. Om det ikke er sikkert at man kjøper fra en leverandør som har alt på stell, så er det iallefall viktig å prøve - følger deg på dette.
  8. Hvordan kontrollere lønnen? Tarptent lager sine på fabrikk i Kina. Enig i at det er et hensyn å ta om det er mulig, men hvordan vet man hva de får i lønn og om den er anstendig?
  9. Notch fås med helt innertelt. Lanshan, Luxe, og MLD er ikke dårlige telt fra Aliexpress - kjøper direkte fra produsent og de har alle godt med gode reviews. Bare innerteltet jeg nevnte som er fra Aliexpress. Men her får man andre alternativer også. Kan også nevne at teltplasseringen av Notch på «vinddagen» ikke var noen god passering - helt i åpent lende med bredsiden mot nordavinden. Helt tullete dårlig plassert - men sto som bare det. Hadde med MSR Groundhog stakes, og de medfølgende easton carbon pluggene. Jeg har etterthvert blitt glad i å bruke vandrestaver også i oppoverbakke og «bortover» når terrenget kan tippe balansen. Stavene sikrer mot vrikking av føtter, og mot at man sklir. Selv om det stort sett bare er meg og gamlingene som bruker de 😃 ps: stratospire er litt vanskelig å sette opp. Tarptent kommer med ny modell nå - Dipole 1 og Dipole 2. først i DCF også i «vanlig utgave». De ser veldig stabile ut, og har godt med plass. Kanskje verdt å undersøke?
  10. Også Lanshan 1 og 2 da. Rimelige og veldig populære. Fås med mesh, solid, og med double eller single wall.
  11. Har brukt Tarptent Notch Li i ett år nå. Det har vært favoritteltet siden innkjøp, selv om det er lite. Jeg er 183cm og sover på magen. Tilstrekkelig med plass, men man må trives i små telt. Finner alltid teltplass med dette teltet, og det er dønn stabilt også i sterk vind på fjellet (testet på snaufjell med vind på 12 m/s med kast på 19 m/s)Var svært ambivalent til dette teltet ved innkjøp pga størrelsen, men må virkelig si at jeg elsker dette teltet. Dette teltet får man vel i silnylon, og er da fortsatt under kiloen. Foretrekker et større telt til vinterbruk pga plass til klærne inne i teltet når det er snø. I så fall virker xmid solid 2 ålreit, men selv hadde jeg tatt Luxe Hexpeak v4a (1800kr?) enten med halvt eller helt interiør til vinterbruk - hvis penger er relevant. 1,5 kg og stabilt som fanden. Lettere enn det - MLD Duomid + solid innertelt fra aliexpress - da er du under 1 kg. Bruker ikke teltplugger når det er snø - bare pinner. Bruk vandrestav/skistav med extension (tror den følger med), en halv tennisball, eller kjøp en passende pole. mange valg 😃
  12. Ja, det hjelper på men blir «røyka» ut av teltet om morgenen sommertid uansett. Der er disse amerikanske teltene med ren myggnetting som innertelt mye bedre.
  13. Ser ut som Hogback er 218cm bredt, mens Fjellheimen er 230cm bredt. Kan hende vi må over på 2 telt uansett da det er nærmest umulig å finne teltplass med 5 manns telt.
  14. Skal sjekkes ut! 4stk 25 tommer brede madrasser? Hva med plass i vestibyle til alt stasjet som følger med 2åring og 4åring?
  15. 1. Durston Xmid Pro 2. Veier 588 gram (bruker vandrestaver som teltstenger) og er et tomannstelt med geometri som angivelig er effentiv mot vind. Dyneema duk. Nettopp ankommet - er herlig romslig og var veldig lett å sette opp. 2. Tarptent Notch Li. Veier 620 gram (også vandrestaver. Innerteltet er «solid» og holder dermed noe mer på varmen. Brukt på fjellet og i områder hvor teltplasser er vanskelig å finne - 1 manns telt dette. Har bodd en uke i dette i strekk og det har virkelig vært dønn stødig mot hard vind (opp mot 19m/s). To store vestibyler også. Har to vegger og gir mindre kondens enn Xmid teltet som har én vegg (for det meste). 3. Slingfin Crossbow 2. 2.4kg og brukes på vinteren når jeg forventer hardt vær og mye snø. Urokkelig stødig når man supplerer teltstengene med skistaver. Helt innertelt som holder litt på varmen. 4. Big Agnes Tiger Wall UL2 Bikepack. 1.33kg. Brukes til bikepacking (festes på styret) eller når jeg trenger et telt med lite pakkvolum (latterlig lite). Brukes også på familieturer når vi må ha ekstra plass. Fantastisk telt men må settes opp med innerteltet først. Gir problemer når det regner. 5. Helsport Fjellheimen Camp 4 Superlight. 2.5kg. Teltet vi bruker på familietur, men som jeg er minst fornøyd med. Gir ikke plass til 4 brede madrasser så en voksen må sove ved siden av. Hassle å sette opp, og føles ut som om man bor i ei hytte avskjært fra omgivelsene. Varmt om morgenen. Smart med stort fortelt, men fordi man ikke kan åpne veggene i forteltet, føles det litt «bunkers» ut. Blir nok byttet ut etterhvert til noe som tar alle mann og fortrinnsvis noe som er litt mer luftig og hvor veggene/dørene kan trekkes tilbake.
  16. Takk for svar. Underlaget har R verdi på 5. supplerer med bamse extreme i tillegg (tror det har r verdi på 3,2). Høres ut som en bra combo dette da.
  17. Hei! Zenbivy bed 0 degrees (fahrenheit) med Zenbivy mattress og pute. Fremstår som et godt produkt for en magesover. Er det noen som har erfaring med Zenbivy bed, evt noen synspunkter på produktet? Noen som har øvrige erfaringer med å bruke quilt på toppen av en annen sovepose. F eks Zenbivy bed 0 degrees (Fahrenheit) som skal tilsvare T-comf -6 (celsius) i kombinasjon med en Helsport Alta sovepose T-comf 0 for å holde varmen i f eks -10 celsius. Er dette realistisk?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.