Gå til innhold
  • Bli medlem

Skrim75

Aktiv medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Skrim75

  1. Høres ut som en fin tur😀, så du hadde lagt ut ruta på Facebook. Hvordan var fiske på turen, du fikk kanskje en del canadarøye blant annet? Så du en del dyreliv og var det en strabasiøs tur som krevde litt? Tett vegetasjon å forsere når du hadde bære etapper. Hvor langt kunne du padle om dagen på flattvann? Hvordan var det på bjørnesjøen?
  2. Jeg kjøpte borkrone med utskiftbare kniver på magasinet. Byttet da ut hel krone som var originalt. Kjempe fornøyd. Kanskje en idé.
  3. Hei jeg lurer litt på å skaffe elsykkel for nyttebruk til hytta. Har noen erfaring med det å frakte ting, f. eksempel vedsekker etc på elsykkel? Det er sti ca 1,5 km til hytta noe stigninger og litt bløtt i partier. Hvordan er trillefunksjonen. Kan en trille med tung last i kupert terreng og stigning? Bør en eventuelt gå for en fatbike elsykkel og kanskje med en sykkelhenger av noe slag? Fint om noen med erfaring på dette kan komme med råd, på hva som går an og hva som fungerer.
  4. Hei jeg har tenkt litt på en liten vedovn til fjelltelt. Kunne hatt den i forteltet i 3 manns teltet og eventuelt hatt røykrøret ut av ventilen. Vet at en kan kjøpe kit til å lage røykutgang til telt. Kjenner til goat ovnen men de er dyre. Har noen erfaring med dette og har det til sitt telt? Tips og gode råd mottas. Tenkte kanskje på en enkel innretning som kan gi en god lunk i teltet, med f eks kvister, små ved. Har primus men har tenkt på vedovn
  5. Hei er det noen som har erfaring med ryggsekk stone glacier fra firmaet gramjeger? Her får en lett sekk med stort volum. Det er klart at har en stort volum så er det fare for at en tar med mere på tur. Men da kan en ha alt nede i sekken så ikke noe henger utenpå. Har folk eventuelt tips om lett sekk som en kan få med en del i?
  6. Skrim75

    Hvor skal jeg dra?

    Viktig å kose seg på tur også. Jeg bruker også mye tid på å nyte turen. Går mye tid på kose seg ta bilder osv. Det jeg liker godt er å gå fra vann til vann å slenge litt med stanga. En ser nye områder å får gjort litt av hvert samtidig. 40 cm er jo ikke så værst det da.
  7. Skrim75

    Hvor skal jeg dra?

    Kåsadalsvannet innenfor mår kan være aktuelt. Rutebåten kan kjøre helt inn på mår, så ikke alt for langt å gå. Når du har vært i området siden 79, da har vel fisket vært greit da kanskje. Jeg har selv vært noen turer i området, men noen år siden sist. Har du fått noen rugger og har kiloen vært vanlig? Jeg så min første villrein der, har du ofte sett rein på turene dine?
  8. Hei. Jeg lurer på tips til frokost på langtur. Jeg vil ha tips om noe som er enkelt å lage, næringsrikt og gir energi. Jeg har spist mye havregryn så jeg vil ha råd om noe annet. Må være lett å bære. Tips til lunsj er også interessant i samme kriterier. Brød etc utgår da det bør veie lite. pannekakepulver er prøvd med hell. Frokostblanding hva er bra der? Kom med råd og tips
  9. Skrim75

    Snørekjøring

    Hunden er 2 år. Selen er en nomeversjon med feste i halerota. Det er vel som elgen sier, det kommer med alder og erfaring. Fuglehund er jo vimsete og interisert i mye rart. Han elsker å snøbade, det er ofte da og når han driver å vender etter vinden at problemet oppstår. Han skjønner litt med båndet da og prøver å komme ut, men værst når det kommer opp i skrittet.
  10. Skrim75

    Snørekjøring

    Jeg snørekjører en del på ski med min gordonsetter. Hunden liker å rulle seg stadig, å vende seg litt rundt og slikt. Dette fører ofte til at kjørestrikken havner under det ene beinet og opp i skrittet eller under magen. Finnes det noe patent eller gode råd for å unngå dette? Jeg har troll hundesele og bungeleasj kjørestrikk pluss en til.
  11. Magasinet selger borkrone med utskiftbare kniver. Kjøpte det til det gamle Rantanen boret mitt før jul. Kjempe fornøyd. Blir dyrt å sende til sliping her jeg bor. Nye knivskjær er ikke dyrt. De sendte borkroner for sliping hos Oves sportsfiske i Oslo, sportsbutikker her i området.
  12. Skrim75

    Lærstøvel

    Bruken min er jakt og diverse turer. Mye fjellturer. Er lei goretexstøvler som lekker etter et år og som tørker seint på tur. Siden bruken er mye utenfor sti så liker jeg litt høye støvler.
  13. Skrim75

    Lærstøvel

    Hei. Hvordan er markedet for en rein lærstøvel nå? Det er vanskelig å finne en lærstøvel uten goretex. Miltærstøvler og lundhags støvler har jeg, så hva finnes nå på markedet av reine lærstøvler? Tips ønskes., helst ikke lave støvler.
  14. Jeg kom faktisk på jobbinterjuv på en slik meteorolog jobb en gang, takket nei til videre interjuv da jeg fikk fast jobb etter studiene:-) Ja pensjonssparing og slikt er som regel smart å ha i orden når den tiden er kommet. Nå er vel Nordsjøen vanskelig om dagen uansett. Kjenner folk som tok kurs uten å få jobb. Er sikkert smart å ha en spesialkompetanse som er attraktiv eller få innpass via et service firma eller noe slikt.
  15. Har folk noen tips til jobb og yrker som gir mye fritid? Turnusjobb etc. Nordsjøen utgår da jeg neppe har kompetanse i orden. Jeg har tenkt en del på hvordan jobbe kun fra november til mai å kunne levd av det Finnes slike jobber eller blir det brøyting eller skisenter. Hadde fått mye tid til diverse turer sommerhalvåret da. Jeg ser dørstokkmila og slikt, men jeg bor slik til at dagsturer er hyppig og trives med det i dag. En higer alltid etter mere
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.