Jump to content

MBK

Passivt medlem
 • Posts

  271
 • Joined

 • Last visited

Reputation

22 Neutral

About MBK

 • Birthday May 3

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Lom & Lillehammer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vel, ikke akkurat en turrapport, da vi aldri kom oss på tur pga. forkjølelse, men iallefall en liten påminnelse om hvor vakkert høstfjellet kan være, også selv om man ikke går så langt unna bilveien. Bildene er av hundene mine Embla på 12 år (elghund) og Bud på 1,5 år (blanding), og er tatt i Lom/Bøverdalen/Sognefjellet/opp mot Juvasshytta. Fortsatt god turhøst! Mot Fanaråken og Steindalsnosi på Sognefjellet. Mot Smørstabbtindene, bl.a. den karakteristiske Sokse. Sognefjellet. Kampen, langs veien opp mot Juvasshytta. Hadde planer om å nå Piggen i bakgrunnen i dag, men min forkjølelse satte en stopper for det. Jaja, Norges høyeste fjell ligger der til våren også det, så vi tar oss en tur da! Bud leker ved gården til foreldrene mine. Gamlemor Embla kan også posere, men da helst i roligere tempo. Bikkjene sammen med min lillesøster i høstsola, rett ved gården til mamma og pappa.
 2. Brukte dere noen form for potesokker? Eller ble hunden sår på labbene?
 3. Noen som har gått Besseggen med hund? Har en liten og robust terriermix. Tar seg godt fram, lydig og går fint i bånd. Har nå gått Besseggen flere ganger selv (memurubu-gjendesheim) - men hvordan er det å gå der med en forbeint?
 4. MBK

  Tverrbytthornet

  Takk! Flotte motiv også!
 5. Jaktgolden, 2ne? Kanonfin
 6. Fint vær og besøk hos foreldrene mine i Lom = en aldri så liten topptur. Formen har vært litt laber de siste årene, men la i vei fra Leirvassbu i retning Spiterstulen en tidlig morgen. Ved vannet Panna skrådde vi oppover. Rotet oss borti ei renne med mye løs stein, som heldigvis gikk seg til etterhvert. Gikk lett opp den siste biten, og premien var storslått utsikt og god nistepakke. Hadde selskap av masse knott og fluer på toppen, noe jeg fint kunne vært foruten... Ryggen bort til vestre var grei, men litt luftig for min smak. Turen ned gikk lett, vi holdt nå noe mer til venstre, slik at vi kom på venstresida for renna vi fulgte opp. Her fant vi jammen varder, så spørs ikke om det var her man skulle gå! Brukte totalt 6,5 timer på turen i rolig tempo med mye pauser (varmt vær krevde kosetempo og mye vann fra min side). Eter to topper (2102 moh (store) og 2035 moh (vestre)) var det godt med en kald brus på Leirvassbu før den humpete bilveien ned igjen og deretter deilig middag hos "opphavet". En herlig dag! Så noen knips fra iPhonen. Vakker natur, blomster og et hyggelig møte med en fjellrype! Idyll! I retning Leirvassbu. Kyrkja (2032 moh) sett fra Kyrkjeglupen. Møtte denne rypa på vei opp! Flott utsikt! Mot Smørstabbtindane.
 7. Bare en ting å si: Respekt! Takk for en utrolig god turrapport!
 8. Navnet sier seg selv. Mye urd (steinur) der gitt.
 9. 1:Alder og bosted, evt. navn Mari, 90-modell, bor på Lillehammer. 2:Første topp - når og hvor. Galdhøpiggen, juli 1994. 3:Antall hittil og kriterium for samlingen (Røyne, 30 m p.f. osv.) 45 topper m/ p.f. 10. 4:Flotteste topptur så langt hvor og evt. noen ord Det er veldig mange å velge mellom, men tror det må bli Storebjørn. Gledet meg lenge til å bestige det fjellet, og selv om været var ekstremt dårlig, så var mestringsfølelsen stor! 5: Hvorfor en samler. Fordi det er en fin måte å få med seg mange flotte topper med ulik vanskelighetsgrad. 6:Planlagt progresjon og eventuelt største hinder i progresjonen Mitt største hinder er tiden, for timeplanen er rimelig full, men håper å få tatt noen topper til i år, enten på ski eller på beina i sommer. En er bedre enn ingen, og jeg samler mest for moro skyld. 7:Hvordan det hele startet Det startet med en far som tok oss ungene med på tur, og som førte inn alle topper i en liste. Når jeg ble større fikk jeg delta mer, og det var jo gøy! Hatt et aldri så lite opphold, men på'an igjen nå.
 10. MBK

  Kosetur på Sauen

  På tur over breen, Skeie i bagrunnen. Sokse. Sokse, lille Sauen til venstre. Skeie. Mot Kniven fra Sauen. Mot Leirdalen, Galdhøpiggen i det fjerne. Store Smørstabbtind, Kniven, Sauen og Sokse.
 11. Jeg fant ut at det var lenge siden sist topptur, og med 44 topper i boks fikk jeg plutselig lyst på den 45.! Med knallblå himmel og nydelig skiføre var det bare å labbe i vei fra Krossbu og opp breen. Flott utsikt hele veien! Vi gikk opp på Sauen (tidl. Geite) 2077 m.o.h. Lett topp, litt hardt når vi skulle ned igjen, men ikke noe problem. Hadde grådig lyst til å ta nabotoppen Kniven også, men den får vi ta en annen gang. Turen vekket iallefall toppturiveren min til live igjen, og minnet meg på hvorfor jeg i det hele tatt begynte å samle på 2000metere! Vær og føre var upåklagelig, gikk på feller, men pappa gikk på blå ekstra, funket det også. Fin nedkjøring, men lite snø i fjellet. Syntes mange av de som gikk fra Krossbu og opp på Smørstabbrean var litt vel dristige denne påskedagen, ved å gå på kryss og tvers og hit og dit over breene. Det er ikke mye snø der, men det blir vel gjerne slik når det ikke er stikket noen løype opp i Bjørneskardet fra Krossbu, bare over Smørstabbreen til Leirvassbu. Bilder kommer i neste innlegg.
 12. MBK

  Fuji Tahoe

  Noen som har Fuji Tahoe (27,5), og kan fortelle meg om det er en brukandes sykkel til asfalt, grus og lett mosjon? Eventuelt anbefale meg andre modeller som egner seg godt for en mosjonist? Ikke ren racer, da jeg gjerne vil kunne bruke den litt "til alt".
 13. Ble en liten kosetur på Sauen 2077 moh i dag, Lom, Jotunheimen. Klager ikke på været! Flott skiføre også.
 14. Har en elghund på 11 år og en blandingshund på 1 år Bare valp her da, litt større nå
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy