Gå til innhold

Kjellis

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 810
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Kjellis ga poeng til Terka i Gass vs flytende   
  Min er best, enten jeg velger den ene eller den andre, så lenge den virker. 😁
  Spøk med alvorlig undertone til side, tror den beste brenneren er den du kjenner godt og stoler på.
  Etter å ha testa litt forskjellige merker har jeg for min del landa på MSR Dragonfly og MSR XGK. Disse funker for min del og jeg stoler på brennerene.
 2. Hehe
  Kjellis ga poeng til Terka i Hvilke telt har du i samlingen din?   
  Statistisk sett så har jo du doblet teltbeholdningen din, det er en mye større endring enn om jeg kjøper meg ett telt til. 😁
 3. Liker
  Kjellis ga poeng til Memento mori i Windburner vs Jetboil vs Primus Eta - Vind og forbrukstest   
  Kom over en artig serie med 3 filmer. 3 brennere som ser veldig like ut, men med forskjellige egenskaper. 

  Koketid på 2 kopper vann i vindstille. Jetboil er raskest.

  Med vifte som simulere vind, er Windburner en klar vinner.

  Gassforbruk i vindstille på et oppkok av 2 kopper vann. Jetboil er hårfint best. 
  Men best til å simmre er Primus ETA, så den vinner om du skal lage mat på den. 
  Så å vite hvilke egenskaper akkurat du trenger er nok lurt. 
 4. Liker
  Kjellis ga poeng til Anders Eriksen i pannebandJanuar - En kjedelig bålnatt   
  Som du sikkert skjønner av overskriften ble januarturen av den svært enkle sorten, en vaskekte lavterskeltur. I ånden av dette orker jeg ikke å legge ut i det vide og brede, det skjedde egentlig ingenting spesielt på denne turen, heldigvis. Når jeg tenker meg om gjør det kanskje ikke det på noen av mine turer, heldigvis for det også. Kort oppsummert kan jeg si at sekken var tung, formen var dårlig og turen var akkurat så kjedelig som jeg håpte på. Kvelden gikk med på å glane i bålet, drikke et par pils og spise pizza. Det å kjede seg er sterkt undervurdert og noe alle burde prøve innimellom. Etter ei natt der jeg sov bare sånn passe godt, pakket jeg sammen og gikk hjem. Enkelt og greit. Jeg lover at det skal komme litt flere bilder, og kanskje litt mer tekst på de kommende turhistoriene. Fram til da, husk å kjede deg litt og ha en fisefin dag!
      En kjedelig kveld foran bålet. Pizza er helt super turmat på lavterskeltur. Se hele artikkelen
 5. Liker
  Kjellis ga poeng til dsk i Primussamletråd   
  I dag kom pakningene, passer bra. 

  Prøvefyrt på kjøkkenet, omgivelsestamperetur 19 1/2 liter vann i tykkbunna kjele uten lokk kokte fra 12,5 grader på akkurat 3 minutter.  Det er litt seinere enn den har fra før. men gir en effektiv tilførsel av energi til vannet på drøyt 1kW
  Da vil jeg fort gjette på at effekten ville bli oppgitt på minst 1,5 kW på brenneren
  dsk
 6. Liker
  Kjellis fikk poeng fra Kjetil E. i "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden   
  Da har jeg blogget litt igjen etter noen lite aktive måneder.
  https://turmannen.blogspot.com/

 7. Liker
  Kjellis ga poeng til Luesveis i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Strålende dag i dag, og mens nesten alle andre dro på skitur, tok jeg en trugetur til Gaupekollen i Maridalen.  Det var mye og løs snø, og siste bratte stykket mot utsiktspunktet brøytet jeg sti, fin trim.

   
 8. Liker
  Kjellis ga poeng til a_aa i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Kjennes ut som siste rest av trøblete mage etter Kilimanjaro-eventyret nå endelig har gitt seg, og da er det tilbake til hverdagen og nærturene - og det er da ikke så verst det heller  Skulle vel gått Vidden i bakgrunnen, men men...

  Fin tur, godt med sol ☀️  
 9. Liker
  Kjellis ga poeng til AK74 i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  En tur til den lokale fjelltoppen som sørger for å holde kroppen og hodet vedlike. En mnd siden siste bratte tur, så det kjentes! Avblåst og hard sny, men supre trugeforhold i nord. 


 10. Liker
  Kjellis ga poeng til Espen Ørud i Villmarksliv i nord - julekalender   
  Når det er på det kaldeste og før det lysner skikkelig igjen er det på tide med et lag med venner for å spise opp noen råvarer igjen. Vi forsøker 11 venner og 11 retter i år: 


 11. Liker
  Kjellis ga poeng til REJOHN i Johnsens turlogg Mannen med staven, og Veneguera på en gang.   
  Ikke lang, ikke tøff, men en skikkelig koselig og virkelig fin fjelltur.
  Det er nå 4. året vi,det vil si Bestyrerinnen og jeg sammen «gjengen» er på Kanariøyene for å gå tur.

  Nesten alle i gjengen er «NAVere», det vil si Bestyrerinnen har kun noen uker igjen til hennes innsats i arbeidslivet er slutt.

  Jeg tror trykt jeg kan si at alle i «gjengen» inklusive Bestyrerinnen og meg, har en favoritt tur. Og den går ikke innom Norskeplasen.
  Med fjorten dager her nede blir det som oftest anledning til å ta turen innom Veneguera to ganger. Til nå har vi gått fra Mogan over et skar til Venegura og tilbake, og har syntes at den turen var virkelig fin.

  I år ble det litt endring på opplegget – i hvert fall for den første turen til Veneguera. Vi startet lengre opp i dalen og gikk ned til landsbyen.
  Det er litt kronglet å komme til Mogan, og enda mer kronglet (i bokstavlig forstand – veien slår omtrent knute på seg) å nå «mannen med staven».

  Mannen med staven er en figur som står langs veien mellom Mogan – Veneguera og Ta sarte. Den skal antakelig forestille en gjeter. Her er det mulig å komme inn på den gamle stien mellom Tasarte og Veneguera. Og å gå nedover mot Veneguera.
  Vi tok buss til Puerto de Mogan og så en stortaxi opp til startpunktet. Det sparte tid og kostet 27 euro – men da var vi 9 i bilen. Bussen går ikke ofte og koster omtrent det samme (med 9 i bilen).

  Det var tydelig kaldere oppe ved startpunktet enn nede ved sjøen. Antakelig omtrent 700moh...
  Det ble en helt annen temperatur bare 10 meter lengre ned i bakken – med sola rett i mot og nesten vindstille.

  Sol, sommer. Tørt og flott sti gir ofte en fin tur. Når det i tillegg kommer en fantastisk utsikt, blomster, sitroner og appelsiner på trærne, blir turen ennå mer fantastisk.

  Det ble faktisk en del stopp nedover bakkene for å beundre utsikten – og blomstene. Det å få oppleve skikkelig sommer i januar er jo noe vi gleder oss til før turen nedover.

  Naturen rundt Veneguera er mye mer frodig enn ute ved kysten. Vi får en føles av å være ved en oase. Palmer og frukt og blomster.
  Veneguera er også litt annerledes enn stedene ved kysten. Det er ingen hoteller få barer og restauranter. Bussen går noen få ganger til dagen. Det lukter av vedfyring og hannen galer i bakgården.

  En skikkelig perle – men mange har alt oppdaget denne og det kan være vanskelig å få bord til lunch på plaza Veneguera.
  Vi fikk selvsagt plass og vi fikk også selvsagt god mat – men først drikke.....

  Det er en spesiell følelse å sitte ute og spise lunch i en landsby et stykke fra turiststedene. Det blir ikke mindre spesielt av at vi har hatt en flott tur på nesten 4 kilometer før lunch. Det tar i hvert fall tid, og det er jo noe vi har nok av.
  Etter lunch var det bare å ta fatt på turen mot Mogan og buss til Puerto de Mogan, Her blir det både opp og nede. Først en drøy bakke opp, men med fin utsikt tilbake til Veneguera, og så en lang bakke ned mot Mogan.

  Stien mellom Veneguera og Mogan var i bedre stand dette året. Noen hadde jobbet og laget trinn og ryddet. Det var enklere å komme ned denne gangen.

  Dette er ikke en tur der vi leggervekt på å gå fort – vi unngikk bussen klokken fire med bare noen minutter – det ble en time venting.
  Les hele artikkelen
 12. Liker
  Kjellis ga poeng til a_aa i Kilimanjaro 18-24 januar 2019 - mange mobilbilder og få ord   
  Kilimanjaro var hovedmålet mitt for 2019...:
  ... og jaggu kom jeg opp, gitt. Den bekymringen for været som jeg ga uttrykk for i utfordringstråden ovenfor, fremstår nå i etterkant som så ultrapessimistisk at det nesten er til å le av  En og annen regnbyge ble det - ja til og med en haglbyge - men været var egentlig helt greit. Og ved toppstøtet hadde vi direkte flaks: lite vind, fullmåne som erstattet hodelyktene og sol på toppen - så å si perfekt. Mange har skrevet mye om Kilimanjaro allerede her (det er bare å søke), så jeg har tenkt å gjøre det enkelt for meg selv - her blir det bare et utvalg mobilbilder ispedd en og annen forklaring  Siden jeg glemte å innhente tillatelse til å publisere bilder av turfølget (som viste seg å være to trivelige trønderdamer), får det bli fokus på naturen.
  Ifølge GPS trackingen på mobilen, ser Machame-ruten slik ut (grønn=start, rød=slutt), til sammen i overkant av 60 km:

  Machame Mye folk ved starten, flott natur med spennende fauna og flora:

  Shira Nydelig utsikt i mange retninger:
   
  Lava Tower En vandretest i alpin ørken, ispedd haglbyge:

  Baranco Åpenbarer seg nederst i dalen ned fra Lava Tower, og neste morgen venter Baranco Wall og regnvær

  Karanga og Barafu Natten min i Karanga var ikke god, og ferden til Barafu var preget av skikkelig dårlig mage. Guiden Isack insisterte på å ta dagsekken min. Kjernekar  

  Kibo/Stella/Uhuru Turen oppover gikk sakte i måneskinn, og på toppen ventet en lett avdempet sol og flott utsikt til disige omgivelser:

  Millenium og Mweka Turen nedover ga enda mer syn for øynene, skikkelig luft for lungene og til slutt en øl for magen før diplomseremoni

  Machame Avslapning ved Machame Aishi Lodge, før jeg tok flyet tilbake til jobb, mens turfølget dro videre til både safari og Zanzibar, heldiggrisene  

  Ser ikke bort i fra at jeg kommer til å prøve meg på Elbrus ila et år eller tre - dette gikk jo riktig bra, jo  
 13. Liker
  Kjellis ga poeng til Memento mori i Iglo med helt perfekt form - 40 dagers Jubileum   
  Jeg laget en 8 fots igloo i kram snø som en test rett før jul. For et par dager siden, tok jeg ei skøyteski siden den hadde fint spenn, brukte den som mal og jevnet den utvendig. Så har det snødd oppå den. Er blitt så perfekt at den nesten ser kunstig ut!
  Har sovet en natt i den.
  Den har fått et mildvær på seg, slik at den satt seg. Legger ved noen bilder av bygginga, som tok ca 4 timer. 

  På kvelden.

  Dagen etter i dagslys.
   

 14. Hehe
  Kjellis ga poeng til Miamaria i Solotelt for 3 sesonger   
  What? Trenger jeg enda et telt?
 15. Liker
  Kjellis ga poeng til tubbs i Nye x-strem soveposer fra Helsport: Spitsbergen og Svalbard   
  Erlend har vel ikke bedeteppet så kraftig i retning Helsport som det du har @Per Fredrik ?
  Og nei, Helsport er vel ikke i den knallharde internasjonale konkuransen som du nevner!
  Helsport selger vel relativt lite utenfor norden og ihvertfall lite utenfor europa.
  I motsetning til endel andre skandinaviske konkurenter
 16. Hehe
  Kjellis fikk poeng fra Memento mori i Primus Multifuel med periodisk feil - Dag for dag tråd (Flyttet fra kjøp og salg)   
  Har du lyst er det god nok grunn😉 Jeg elsker min XGK EX og den fungerer utmerket på parafin med høyere effekt enn med bensin. 
 17. Hehe
  Kjellis ga poeng til Miamaria i Primus Multifuel med periodisk feil - Dag for dag tråd (Flyttet fra kjøp og salg)   
  Jeg har kun gassbrenner og skjønner derfor lite bæret av hva dere snakker om, men det var da utrolig spennende tråd å følge likevel! 🤣
 18. Liker
  Kjellis ga poeng til Tom42 i 146 KCAL, 4943 SKRITT 3,4 KM,. EN OPPFØLGER TIL "HVA NÅ ELLER SUTRE SUTRE"AV 12 JANUAR   
  Ingen langtur, Ble knapt svett.  Og selv om turen gikk gatelangs i Benidorm hadde jeg hele tiden målet for øye, fjellene i bakgrunnen med Puigcampana som raget 1408 moh. 

  Men er jeg heldig og om gode råd nr 517 slår til så kanskje jeg igjen får en tur dit før 1 april da vi setter kuren hjemover.  Godt å ha noe å strekke seg etter.
  For veien til «Godt råd nr 517» har vært lang.  Sist jeg var på Hardangervidda var i mai 2017, en tur som endte med at jeg måtte bytte kne 30 juni samme år.  Og tiden etter har vært et langt smertemareritt forårsaket av at en nerve ble skadet under operasjonen, og som har ført til at jeg stort sett har vært inaktiv. 
  Men så var det «godt råd nr 517» da:  Stram støttebandasje rundt kneet.

  Når sant skal sies har jeg gått med denne noen dager, og faktisk i løpet av en dag lagt i snitt over 5 kom bak meg.  Og jeg har gjort følgende erfaringer:  I begynnelsen tok jeg den av om natten, men straks den blir tatt av melder Pinex Fortesmerter x 2 seg ganske så umiddelbart.  Derfor tar jeg den kun av i korte perioder for å lufte beinet.   Om jeg er smertefri?  Langt i fra, men så lenge jeg ligger rett under behovet for Paralgin Forte så er jeg fornøyd.
  Og nå er jeg spent:  For det kan ende med et gedigent magaplask.  Eller det kan også hende at i august 2019 står jeg utenfor bilen, fester bildet for mitt indre øye .  

  og sier ennå en gang:  «Holken here I come.
  Men da må jeg doble og doble dette bildet mange ganger:

 19. Liker
  Kjellis ga poeng til Jan Erik Hansen i Solotelt for 3 sesonger   
  Av teltene du har satt opp som alternativer ville jeg valgt Niak på grunn av det lille forteltet. Eller, jeg valgte selv Niak på grunn av vekt og et lite fortelt slik at det er enklere å kokkelere inne på regnværsdager. Forteltet er riktignok litt lavt, så greit å være litt påpasselig med plassering av brenner. For en kortvokst kar på 177 med 7 cm Exped underlag er det rikelig med takhøyde i innerteltet. 
  Som Bjarne sier kan jo Reinsfjell være ett alternativ. Luksus med to fortelt, selv om det kanskje ikke er like utslagsgivende på barmark som om vinteren. Blir jo litt ekstra vekt for litt ekstra plass.
  Har ofte hatt lyst til å prøve Trolltind selv, men er usikker på grunn av mangel på fortelt. Det kommer sikkert an på hvor vant man er med fortelt. Det jeg ser som utfordringen uten fortelt er et sted å kunne legge fra seg vått utstyr og klær uten å dra det inn i innerteltet. Lompa kan sikkert si noe om hvordan det gjøres i praksis med vått utstyr.
  Er ikke så lett å velge telt. Er svært mange gode telt på markedet fra Helsport, Hilleberg og en haug andre som lager gode telt for 3 sesonger. Finn ut om du vil prioritere vekt, størrelse, slitestyrke eller pris, og gå for magefølelsen på hva du liker best.
 20. Liker
  Kjellis ga poeng til Bjarne H.S. i Solotelt for 3 sesonger   
  Helsport Reinsfjell SL 2. Har man opplevd noen døgn i finvær og uvær med 2 innganger og 2 likverdige, relativt romslige fortelt, ja så klarer man seg ikke uten. Jeg sliter med å finne tilsvarende hos Hilleberg eller andre.
 21. Liker
  Kjellis ga poeng til Tor-Erik-L-77 i Erfaringer og modifisering av Helsport Ringstind Superlight 1-2   
  Hva hadde du forventet, du ba om 5 nye pluggfester og ikke 2.etasje og spikertelt?
  Evt, kunne du spart pengene og kjøpt billige plast klips og nylontråd og gjort det selv som mange av oss andre her
 22. Liker
  Kjellis ga poeng til dsk i Primussamletråd   
  Jeg fikk en primus!
  I posten i dag kom det fra en ukjent venn over dammen en stk Coleman apex ii med 2 flasker pakkpose  og pumpe. 
  Jeg fikk for en tid siden en melding om at hvis jeg betalte for frakten skulle jeg få primussen, dette er det beste Coleman noensinne har fått til. 
  Jeg er svært takknemlig, og i helgen blir det fin-tuning av kneet som er reparert, og prøvefyring.  


 23. Liker
  Kjellis ga poeng til Jan Erik Hansen i Toppturutstyr for nybegynner   
  Anbefaler en tur i en butikk der de har peiling på ski. Da får du god hjelp og kan forklare hva du trenger.
  K2 Wayback er en god og allsidig ski for topptur, og grei pris. Vølkl VTA som @TheSleepwalker never har godt rykte. Ellers mange å velge mellom i samme klasse som vil være gode ski. 
  Generelt ville jeg ikke anbefale dyre lette ski om du ikke er spesielt ute etter å gå raskest mulig til topps på bekostning av kjøreegenskaper. Litt tyngre ski takler som regel bedre ulike fører. Typisk vil ski på 90-100 passe for de fleste forhold. 
  Hva som er forskjellen på løssnø og pudder vet jeg ikke, og løssnø finner jeg oftere på fjellet enn på Instagram. Det er bare å se på vindretning og velge riktig fjellside. Som regel er det fokksnø på toppen og løst lenger ned.
   
 24. Liker
  Kjellis ga poeng til Dag G - Evje i Liten tur   
  Siden jeg skulle gjennom Ullensaker så ble det selvfølgelig en tur til den høyeste toppen i kommunen.
  Hasleråsen, hele 348 meter over havet !!
  Ingen naturperle, men et norsk flagg reddet dagen....
 25. Liker
  Kjellis ga poeng til Kjell Iver i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Jeg har som mål å gå på 200 lokale fjelltopper i år. I dag var jeg på nummer 15. Sesongstarten har vært svært tung, men alt for mye vær og alt for mye snø. Toppene er lite egnet for skigåing i dypsnøen, så det er brukt en kombinasjon av fjellski, høye gamasjer, piggsko, truger eller høye fjellstøvler. I dag gikk jeg med skisko til en topp på bare 150 meter. Jeg var der den 16 januar også, da var det dyp snø, men nå var den snøen blåst bort. 
  Det er ingen is under snøen, og myrene er fortsatt våte, så lett å tråkke seg våt.

  I går var det finere forhold. Hadde en plan om å komme meg på toppen av Torghatten med ski på sekken, bare for å ha gjort det, men skiene ble parkert nede i fjellsiden, så gikk jeg opp på beina. Bratta var snølagt men uten is. Ganske tungt, men godt når man er oppe..

  Når jeg nå ser på bilder fra disse turene så har jeg nesten glemt de. 
  Det var et gammelt sagn om at en vikinghøvding her ute kappkjørte med Olav Trygvasson ned dette fjellet. Hver sin lysst!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.