Gå til innhold
  • Bli medlem

Kjellis

Passivt medlem
  • Innlegg

    1 823
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    17

Innlegg skrevet av Kjellis

  1. DROMEDILLA skrev (2 timer siden):

    Stemmer det. Har klart å få tak i en slik. Den ser veldig lik ut som Hiker+ men det sitter en Cobra brenner i den. Det går ikke an å bruke hiker+ kasse til Cobra. Har begge. :)

    Godt jobba, de er ikke enkle å få tak i 😊

  2. Bjørn J skrev (På 16.11.2020 den 11.31):

    Ja, det er antakelig riktig. Det offisielle navnet på brenneren med røret i bue er 221CNA (Cobra Norwegian Army) , så da er vi nok tilbake til at den aldri ble brukt i komplette primuser, kun levert som løs brenner tilmilitæret for montering i kasser.
    Det er som sagt mye forvirring om disse Arctic Cobraene, og noen kaller dem 111D (som ikke er en offisiel modellbetegnelse siden de aldri ble levert komplett).

    Mener det ble levert noen få til forsvaret som var komplett. De ser ut som Hiker+, svart kasse, grønn tank, multinøkkel med grønt hjul på enden og med «cobra arctic» brenner. Regner med disse var noen prototyper bestilt av forsvaret. Disse er sjeldne og de jeg har sett til salgs er svinedyre.

  3. Georg Ianke skrev (1 time siden):

    Hei. Så vidt jeg vet, er GK- dysa boret for kerosene, altså paraffin. Paraffin krever en helt annen hulldiameter i dysa enn bensin og heptan. Sier seg selv da at primusen brenner mer effektivt på paraffin enn bensin, når dysa altså er boret for paraffin. Vil du kjøre en MSR- primus på bensin i steden, må du bytte til dertil egnet dyse for å få samme effekt. På Whisperlite Universal (som jeg har) kalles denne UG:  G for Gas(oline). Vil tro at xgk ex har noe av samme systemet, selv om den tydeligvis bare er utstyrt med to alternative dyser. Whisperlite universal har tre, men den tredje er altså for gass (UC, C for Canister, gassboks). De to andre er henholdsvis bensin (UG) og paraffin (UK). 
     

    Ingen mulitifuel med en "universal" dyse brenner like bra på alle drivstofftyper. Det er ikke mulig. Nettopp fordi ulike brennstoff krever ulik hulldiameter i dysa, forskjellen kan ikke sees med det blotte øyet, men den har mye å si for effekten og bruksvennligheten. Mest sannsynlig er slike multifueler optimalisert for heptan. Bruker du noe annet, kan primusen bli mer kranglete. Det er i alle fall min erfaring med min Optimus Polaris. Den brenner utmerket på heptan, mer kranglete på paraffin, men funker på det også. 
     

    Konklusjonen er vel at silencer eller ikke sannsynligvis har minimalt å si for effekten på primusen ved ulike typer brennstoff. Det som har avgjørende betydning er hulldiameteren på dysa, og den er ulik for hver type brennstoff. Paraffin, diesel, heptan, bensin osb. har alle ulik hulldiameter. I alle fall hvis du vil ha optimal effekt og funksjon på primusen. Multifueler med såkalt universal dyse er i realiteten bare tøv og reklame. 
     

    Bare så det er sagt: jeg har silencer på min Optimus Polaris, og det fungerer helt suverent. Dysa er imidlertid optimalisert for heptan, ikke paraffin. Polaris er imidlertid ikke like god i streng kulde som Whisperlite. Den blir fortere kald og slukker lett på lavbluss når det bikker -15. Whisperlite har jeg kokt ris på i -20 uten det minste problem. Stille og stabil primus. 
     

    Bare til opplysning, om det skulle ha interesse👍🏻

    882364E4-1313-4B20-9E0E-1920647C8E91.jpeg.20d2c1bc470ec78f360b5a98a6981000.jpeg
     

    Du kan tro og synse hva du vil for min del, her er en oversikt jeg fikk fra MSR vedrørende dyser til MSR XGK EX. Som du ser leveres XGK EX med to dyser, GK og X.

    • Liker 1
    • Takk 1
  4. Jeg bruker ofte å løfte opp flaska/legge flaska høyere enn brenneren slik at slangen tømmes for bensin, etter at jeg har stengt ventilen på pumpa. Da siver bensinen ned i brenneren og flammen blusser en stund opp, men bensinen i slangen tømmes fortere slik. Det hender at jeg flipper flaska over slik at flaska tømmes for luft og brenneren slukker, men jeg er noe usikker på om koblingen på slangen tåler slik rotasjon over tid🤔

  5. 16 minutter siden, Nils Einar Ljosland skrev:

    Testet Gravity III med multifuel kit og renset parafin fra Biltema. Forvarmet med Biltema peisbrensel. Det brant ikke rent. Masse gule flammer. Det er mulig det er en bruker feil. Men jeg tror dette apparatet med fordel kunne vært solgt bare som gassbrenner? Virker dessuten litt sensitiv for vind.

    Det kan tyde på for lite forvarming og/eller feil dyse. Parafin krever mye forvarming og det aner meg at forvarmingskoppen til denne er i minste laget og brenneren blir ikke varm nok av forvarmingen. Fyll opp med alkylatbensin, eller Primus sin primusfuel, sett i bensindysa og prøv igjen.

    Aner meg at denne fungerer best på bensin og parafin kan regnes som nødfuel.

    • Liker 2
  6. På 4.8.2019 den 22.18, Pettit skrev:

    Men sotingen når du forvarmer, den brenner vel bort når du får skikkelig fyr? Eller setter det seg og skaper trøbbel ?

    Forvarmer min med bensin. Sotete blir den, men har ikke hatt noen problemer så langt. Er en bruksting ikke en pyntegjenstand 😉 Rengjør den med en våtserviett eller lignende i blant 😊

  7. Da har jeg blogget igjen😊 Det er nesten 10 måneder siden siste natt i sovepose. I disse månedene har livet vært krevende, slik det ofte kan være i perioder. Men jeg mannet meg opp og gikk den forferdelig lange dørstokkmila. Så lang har den aldri vært før!

    Men gevinsten var stor! Så godt det gjorde å bruke tid på meg selv, å unne meg denne naturopplevelsen. Få kjenne turlysten vokse igjen, og å få igjen motivasjonen til å fortsette med naturfoto.

    Jeg trengte denne naturopplvelsen nå, jeg trengte et spark i baken!

    For de som vil, bli med på orrleik da vel 😊

    861EE254-A1DB-4E91-A7D3-8A6702A7BE91.thumb.jpeg.94a3a495bac21e529edfc04f00699147.jpeg

     

    • Liker 8
    • Takk 1
  8. 2 timer siden, klatreminus skrev:

    Jeg var og en spritbrenner før. 

     

    Men etter å ha prøvd å steke pølser til ungene på et trangia stormkjøkken med rødsprit ga jeg opp. Det ble jo aldri ferdig. Min konklusjon var at avstand fra brenner til stekepanne (som stod på toppen over vindskjermen) ble for lang og det ble nesten ikke lunk i panna. Jeg kjøpte en gassbrenner til stormkjøkkenet og har aldri sett meg tilbake. Mulig det bare er jeg som har gjort noe galt da kanskje, eller dårlig kvalitet på rødspriten ?

     

    På vinteren bruker jeg den gamle brenneren fra forsvaret... 

    Da var det nok noe galt, har stekt mye pølser, og fisk, på stormkjøkkenet og det har aldri vært problemer 😊

  9. 3 minutter siden, Helge G skrev:

    Fikk den ned i 4,5min nå. Virket som om grunnen var at 1l flasken jeg bruker krever nærmere 40 trykk på pumpen før den får bygd opp nok trykk. Jaja, da fikk jeg ikke god nok grunn ovenfor meg selv til å kjøpe xgk allikevel da 😛

    Har du lyst er det god nok grunn😉 Jeg elsker min XGK EX og den fungerer utmerket på parafin med høyere effekt enn med bensin. 

    • Hehe 1
  10. 1 time siden, Kristian J. Vabø skrev:

    Er såpass skada selv av hobbyen at når jeg kjører rundt på dagtid/sommer så ligger som regel Canon 1D'en med enten 70-200mm eller 400mm i passasjersetet ferdig innstilt om det plutselig skulle oppstå en situasjon. Som regel da med 1/500s - 1/1000s, f2,8/f5,6, Auto ISO, senter fokuspunkt, AI Servo, serieopptak og "back button focus"..
    IMG_9572.jpg.58169f01ae26d24b58f7a1eb93857bc6.jpg

    Kjenner meg igjen. Mitt Nikon D500 med enten 300mm eller 500mm ligger i passasjersetet på de fleste bilturer lengre enn til butikken 😊

    5232C3E9-17F7-473A-8B43-641CC21FDD98.thumb.jpeg.ad0b12864147617cf85c28fd92b38723.jpeg

    D867560A-DF7F-40E0-AE9C-87A617506CF7.thumb.jpeg.4d7848036de802575b4182924ef99186.jpeg

     

    Forøvrig ser jeg Nikon P900 eller P1000 gi gode bilder i kyndige hender og godt lys, men de er ikke akkurat lommekamera...

    • Liker 3
  11. Jeg stenger alle mine MSR brennere ved å snu flaska. Det er bare å holde et par fingre på slangen like ved pumpa og snu flaska😊 Men en må passe på at røret som suger fuel kommer helt ut i veggen på flaska da....

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.