Gå til innhold
  • Bli medlem

naturius

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om naturius

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Tusen takk Ser at det i følge SeNorge.no skal være bart i marka om noen få dager.
  2. Hei, vi er to som har tenkt oss inn i Femundsmarka til helga. Har vært i marka på samme tid to ganger tidligere. Da var det helt fritt for snø. Er det noen som vet hvordan det er der nå?
  3. Takk for informasjonen. Skal kontakte de. Tror helst at det er slik at ute.no har overpriset sekken noe voldsomt. Sekken ligger på ca 2100,- kroner i sverige og danmark. Også i USA ligger denne mye lavere i pris enn den krafitgere bygde Crescent-sekken. Irriterende når noen forsøker å lure forbrukerne. 50 % overprising er mye.
  4. Bugge, hvor har du funnet Aether 85 til 2400,-? Er selv interessert i den sekken, men har kun funnet den hos ute.no som skal ha 3600,- for den
  5. Siden du sitter med kartet foran deg antar jeg at du vet hvor lang strekningen er i km. I passe gangtempo med normal oppakkning bruker man ca to timer fra Røosen til Roasten. Med andre ord har dere 6 timer med ren gåing foran dere om dere må gå to turer pga kano. Inkludert pauser må dere altså sette av en hel dag.
  6. Har en stund vurdert å kjøpe ryggsekken Osprey Aether 85. Dette er en lettvektssekk som i utgangspunktet er priset lavt av Osprey i forhold til de tyngre sekkene. I Danmark er prisen for denne sekken 1999,- dkk (1499,- på tilbud), i Sverige koster den samme sekken 2095,- sek. Her i landet har jeg kun funnet den hos ute.no, som skal ha 3599,- for den. Dette grenser nærmest til svindel. Synes at prisen hos ute.no var så vannvittig at jeg sendte de en mail der jeg spurte om de hadde priset sekken feil. Fikk ikke noe svar ( dårlig kundeservice) og de har heller ikke forandret prisen, så jeg antar at de er fornøyd med prisen de har satt. Vurderer nå bestille sekken fra Danmark. Det er i allefall helt uaktuelt å kjøpe den fra ute.no til den prisen. Godt at det er lett å handle fra utenlandske nettbutikker.
  7. Må si meg enig her. Skulle ha meg nye tovede ullvotter her før jul og gikk ut for kjøpe Ullvang Hammerfest. Jeg ble svært skuffet over hvor tynne og skjøre de så ut. Helt uaktuelle for meg. Istedet ringte jeg min mor og bestilte tykke tovede votter. Kvelden etter fikk jeg telefon om at vottene var ferdige. Prøvde de. Perfekt! Noe helt annet enn de maskinstrikkede "sparepågarnet-vottene" fra Ulvang.
  8. Isbjørn syr den etter den lengden du vil ha. Om posen skal være kortere enn standarden betaler du ingenting ekstra. Posen blir kortere enn 230 cm når du snurper sammen hodeåpningen. Ajungilak har også 230 cm lengde på sin 195 cm pose. Det er nok ingenting uvanlig med den lengden.
  9. Det er riktig som du sier. Fra bruksanvisningen til Venor: "Lukk glidelåsen og legg ut lavvuduken i en sirkel på bakken. Fest en plugg i midten på røykåpningen og benytt et tau e.l. med lavvuens radius til å måle opp hvor hver plugg skal festes."
  10. Antar at du mener europeiske poser, og er helt enig med deg i at det er unødvenig å oppgi ekstremtemeratur og at denne kan villede forbrukere. Derimot synes jeg at det er fornuftig at denne EN13537 standarden tar hensyn til kjønn ved angivelse av komforttemperatur. Amerikanske kvinner som er "cold sleepers" kan fort få seg en overraskelse ved å forholde seg til amerikanske komfortgrenser. Ser at Marmot oppgir alle EN13537 temperaturgrensene på deres europeiske nettside, men kun komforttemperaturen på sine amerikanske nettsider. På posene jeg har kjøpt i USA har de hengt på et lite pappkort som viser alle grensene etter EN13537. Marmot tester forøvrig sine soveposer hos norske Thelma.
  11. Fant forresten et morsomt innlegg på et amerikansk backpacking-forum: "American bag ratings are done basically like this 1) Would any one beleive it if we said it warm down to X temperature? 2) If the answer is yes, proceed to step 3. If the answer is no, return to step one and make up a new, higher number. 3) Put it in a package and ship it. At least, thats what it feels like sometimes. I find it difficult to impossible to trust bag ratings unless I have tested the bags myself. Regardless of what standard is used to rate the bags. Technically, the American rating should be what warmth level the average sleeper will remain comfortable at. If the bag is rated for 32F/0C deg, then some people might boil, some might freeze, but the *average* person should be comfortable at 32F/0C deg."
  12. Da er vi enige om at soveposer bør vurderes opp mot en standardardisert test, og at EN13537 er et godt utgangspunkt. Da mener jeg at det viktig å gå ut fra denne standarden når man skal kjøpe ny pose, og at det er likegyldig om den er produsert i europa eller USA. Siden de fleste europeiske produsenter bruker denne standarden og et fåtall av de amerikanske gjør det samme, har du et større spekter å velge fra om du leter blant europeiske poser. Jeg synes ikke at 1500 euro (12 000 kroner) er en høy pris å betale for å få testet en sovepose. Det er sannsyligvis peanøtter i forhold til hva det koster å utvikle soveposene. Produsenter som bruker denne standarden vil trolig også oppfattes som mer seriøse, og dermed selge flere poser. Helt enig med deg her. Man må ta hensyn til om man generelt fryser lett, om man er liten eller stor av størrelse, om man er i god eller dårlig fysisk form etc. når man tar utgangspunkt i denne standarden. Dette pga at testen er basert på komfortgrensene til gjennomsnittlige personer.
  13. Dette er bare tøys. Jeg fatter ikke hvorfor du gjentar dette til stadighet. I USA finnes det ingen standard for måling av temperaturgrenser. Som du vet har vi i europa standarden EN 13537 som etter min mening gir en god pekepinn på hva posen er god for. Denne standarden følger de aller fleste europeiske soveposeprodusentene, og dersom de ikke gjør det er det bare å drite i å kjøpe posene deres. Faktisk så er denne standarden så god at USA`s kanskje mest anerkjente soveposeprodusent, Marmot, oppgir temperaturgrensene på sine poser etter denne europeiske standarden. Når jeg skal kjøpe meg sovepose vil jeg vite hva posen er god for. Jeg vil absolutt ikke risikere å kjøpe en pose som er varmere eller kaldere enn det jeg har bruk for. En for varm pose er ubehaglig og dessuten drasser man da med seg unødvendig vekt. Om EN-standardens komfortangivelser ikke passer på deg, er det ganske enkelt å bare gå opp eller ned noen grader når du velger pose. Å kjøpe amerikanske soveposer som ikke oppgir temperaturgrensene på sine soveposer etter en standard er jo rene forundringspakker. Hvor har du det forresten fra at amerikanske soveposeprodusenter oftere holder det de lover enn europeiske? Jeg har selv to amerikanske Marmot-soveposer, kjøpt i USA, men jeg ville aldri ha kjøpt de om de ikke var oppgitt etter den europeiske standarden EN 13537.
  14. Selvsagt vil man bli varmere av å ha på seg klær i soveposen. Når man tar på seg klær hindrer man ikke varmen i å komme fram til posen. Det tar bare litt lengre tid. Først varmes klærne opp, så spres varmen videre utover mot posen. Og det vil også bli varmere i "posen" med klær fordi du, varmeelementet, vil avgi mer varme enn du ville ha gjort uten klær.
  15. Disse selges bla annet av amfibi.no og oslosportslager.no.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.