Gå til innhold
  • Bli medlem

Jønna

Aktiv medlem
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Jønna

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Disse merkene som nevnes her er helt nye for meg. Andre med erfaringer her? Hvordan er det ved evt. reklamasjoner på disse merkene, ulikheter her kontra de norske merkene Norrøna og Bergans?
  2. Ser meg rundt etter en solid tursekk for ymse turer fremover. Pr dags dato har jeg tre alternativer: Norrøna Svalbard Synkron 100 http://www.oslosportslager.no/produkt/svalbard-synkron-100-l-ryggsekk-16070.aspx?utm_source=Kelkoo&utm_medium=Oppf%c3%83%c2%b8ring&utm_campaign=Kelkoo Etter hva jeg har hørt skal bæresystemet på denne sekken være godt, men jeg har hverken prøvd eller sett sekken. Noen som har erfaringer? Den ser utvilsomt tøff ut! Arcteryx Bora 95 http://ute.no/index.php?k=&uk=93&vk=54&v=711&utm_source=kelkoono&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Arcteryx%20Bora%2095 80-literen her har vunnet diverse tester i Villmarksliv o.l. Denne bør jo da være god?? Heller ikke denne har jeg prøvd eller sett. Bergans Alpinist II 110 http://www.amfibi.no/display.aspx?menuid=10202&prodid=22106&tduid=e664b3402fb0df7d9943585ca6c6f4aa Denne sekken har jeg prøvd på en kort tur forrige helg. Virker solid og var god å bære. Finnes i utgavene Alpinist I og II. Hva er forskjellen på disse to? Går utfra at II er den nyeste med små forandringer - stemmer det? Utfra disse tre alternativene - hvilken sekk bør jeg velge?? Finnes det andre sekker enn disse jeg bør se nærmere på?
  3. Bånd vil bli brukt under hele turen - for hundens, min egen, dyras og andre hundeeieres del Takk for svar!
  4. Takk for raske svar folkens! Når det gjelder jakt/overlevelses -instinktet er jeg selvfølgelig klar over dette.. Jeg har likevel klart meg greit sålenge hunden har kløv (og dermed jobber), med å følge godt med i terrenget og oppdage evt. dyr eller andre hunder før hunden gjør det. Så jeg snakker da ikke om å slippe en polarhund løs på vidda for så ikke å følge med.. Finnes det noen oversikt over hvilke områder av vidda som inneholder sau, og hvilke som ikke gjør det? Det er sauen jeg er mest redd for igrunn.. Vilt blir vanskeligere å ta høyde for, samtidig utgjør neppe min malamute noen trussel for eksempelvis en elg. Uansett tror jeg åpenheten i landskapet er en klar fordel for at løs kløvhund skal la seg gjøre.
  5. Jeg har begynt å ta med meg tennbriketter på tur - veier ikke stort, tar liten plass og er svært effektivt! Ser ingen grunn til å måtte tenne bål med "stil"... Hvem bryr seg?
  6. Tenkte meg ca en uke på Hardangervidda til sommeren - for første gang (gleder meg voldsomt!). Har tidligere vært litt i Femundsmarka med hund og litt i Finnemarka hjemme i trygge Drammen. På disse turene har jeg hatt min malamute-tispe endel løs - selvsagt under oppsyn, men likevel løs. I Femundsmarka mest pga bæringer med utstyr og kano, mens i Finnemarka mest utenfor de travleste stiene. Hvordan er forholdene på Hardangervidda generelt for en løs kløvhund? Reinsdyr "overalt"? Er deler av Hardangervidda bedre for hund enn andre? Tips tas imot med takk
  7. Jønna

    Kløv til Hund

    Det ble plastkanner her også gitt, tross Seleverkstedets mening... Jeg synes det fungerer meget bra og bikkja virker fornøyd! Jeg kjøpte to 10 liters kanner hos Europris til kr 80 pr stk - sånne som er ment for camping, med ventil på. Kappet av ventilen og fikk akkurat plass til kannene nedi veskene. Kappet til et sitteunderlag som jeg la mellom kløven og kannene som ekstra polstring
  8. Jønna

    Kløv til Hund

    Kjøpte en kløv av typen Jerv for noen mnd siden og tenkte ta i bruk den nå. Ringte Seleverkstedet idag og forhørte meg ang. plastkanner, og de anbefalte ikke kanner i det hele tatt...samtidig avkreftet de at plastkanner ble sendt med kløvene deres. De her inne som benytter seg av slike kanner: anbefaller dere det? Og bruker dere polstring ala liggeunderlag? På forhånd takk for svar
  9. Til Henrik: Sammenlignet med NHH-studier eller lignende er befalskolen peanuts hva gjelder lederutdanning. Det vet jeg og det vet du. 7 mnd er mer enn nok for å observere hvor snevre og til tider hjernevaskede befalene blir etter endt skole. Og det var denne observasjonen jeg var ute etter å belyse. Jeg mener befalsutdanning ikke er verdt papiret det er skrevet på i sivil jobbsammenheng. Og Henrik - det er min mening og den bør du respektere
  10. Hadde jeg vært bedriftsleder og skulle valgt mellom å ansette en med befalskole eller en uten, ville jeg i 10 av 10 tilfeller ansatt personen uten... De verdier og den "lederutdanning" befalskole-elever mottar er i mine øyne null verdt i det private. (jeg har selv deltatt ved HvUb på Værnes i 1 mnd, samt 6 mnd som militærpoliti i Bardufoss)
  11. Jønna

    Kløv til Hund

    Takk for svar! Blir nok uansett ikke aktuelt før til våren igjen (her må det spares), men greit å vite litt om det.
  12. Jønna

    Kløv til Hund

    Takk for fine svar! Da er det avklart at vanntetthet må ordnes på egenhånd, fair det. Leste i denne tråden at Seleverkstedet sendte med slike plastkanner ved kløvbestilling...stemmer det? Er det spesial-lagde kløv-kanner eller basic bensinstasjons-kanner (nå spør jeg kanskje dumt, men skit au) som brukes? TOGO-selen, finner ingen pris på nettsiden.. Hva koster den?
  13. Hadde hun vært 22 år ville jeg tatt henne for å være ei sofa-purke...og dermed langt fra sprek nok for programmet. MEN...med tanke på at denne Linn er 31 (mener jeg å huske), tror jeg hun driver taktikkeri på høyt plan. Blir spennende å se fortsettelsen! (eller ble hun stemt ut?? Fikk ikke med meg slutten av programmet )
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.