Jump to content

EirikJarl

Aktiv medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Thanks
  EirikJarl got a reaction from OleHenrik in Ørretsluken ble plutselig en Ananas?   
  Bra video! Digger "hjemmelaget" fiskeutstyr. 🙂
  Tipper sluken du har laget helt sikkert har potensialet til å fange fisk, selv om fargene var litt vel glorete for min smak, men nå er jo det som kjent ørreten sin smak som teller. 😄
  Tror som andre har nevnt at gangen på sluken er det aller viktigste, og det ser for meg ut som formen du har laget på sluken burde gi den en fin gange.
  Hvordan er holdbarheten på spraylakk på sluker forresten? Jeg ser på denne artikkelen: https://xn--rretsluker-zcb.no/slik-lager-du-din-egen-fiskesluk-steg-for-steg-guide/ at pulverlakk er anbefalt å bruke på fiskesluker. Men kanskje spraylakk fungerer helt greit?
   
 2. Like
  EirikJarl got a reaction from haraldthi in Mark, wobbler, sluk mm.   
  Siden du nevner at elven er veldig smal så høres det ut som at mark er det lureste å bruke. Det kan være litt vanskelig å vite hvilket utstyr man skal ta med seg når man skal til en ny elv, men på generelt grunnlag vil jeg påstå at mark er det mest allsidig agnet, som kan brukes selv i de aller minste elvene og under de fleste forhold. Det kan være lurt å ha med seg noen splitthagl slik at man kan blye ned marken om nødvendig.
  Edit. Ser jeg var litt sent ute med innlegget mitt. Hvordan gikk det? 
 3. Haha
  EirikJarl got a reaction from Miamaria in Lage egen ørretsluk og få fisk på under 24t? Mulig?   
  Er det en ting jeg har lært meg opp gjennom årenes løp med fisking så er det at laksen bryr seg fint lite om fluen man bruker er beskrevet av Kelson i The Salmon Fly eller ei. 😁
 4. Thanks
  EirikJarl got a reaction from OleHenrik in Lage egen ørretsluk og få fisk på under 24t? Mulig?   
  Artig prosjekt! Ekstra artig når man fanger fisken på hjemmelaget redskap, være seg sluk eller fluer. 
  Jeg har laget litt forskjellige sluker opp gjennom årene, med varierende hell. 😄 Den enkleste måten å få et brukbart resultat på er etter min erfaring å kopiere formen til en eksisterende sluk som man vet fisker godt. Da kan man sammenligne hvordan slukene man lager går i vannet opp mot originalen og eventuelt gjøre finjusteringer. Det ligger forresten en fin guide til hvordan man lager en sluk her: https://laksesluker.no/slik-lager-du-en-dorgesluk/ . Rett nok en dorgesluk, men prinsippet med å hamre ut formen kan overføres til forskjellige typer sluker.
   
   
 5. Haha
  EirikJarl got a reaction from Bjørn J in Lage egen ørretsluk og få fisk på under 24t? Mulig?   
  Er det en ting jeg har lært meg opp gjennom årenes løp med fisking så er det at laksen bryr seg fint lite om fluen man bruker er beskrevet av Kelson i The Salmon Fly eller ei. 😁
 6. Like
  EirikJarl got a reaction from tshansen in ny allround turbukse   
  Kjøpte nylig en Lundhags Makke etter anbefaling fra tshansen tidligere i tråden og må si jeg er meget fornøyd med den. Veldig lett og fin å gå i, selv over flere mil, samtidig som den virker forholdsvis solid. Har tidligere brukt en Fjellreven Keb og personlig så syntes jeg denne føles tyngre og mer ukomfortabel i bruk.
   
   
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy