Gå til innhold
  • Bli medlem

Megogskyggen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Megogskyggen

  1. Tak for svar, er du fornøyd med Crispi Svalbard?
  2. Jeg prøvde nylig noen Alfa Polar A/P/S i litt forskjellig størelser med den syntetiske lineren. Har vanligvis str. 46 i skisko og fjellstøvler. Prøvde med støvel i 48 og liner i både 47 og 46, synes det ble veldig trangt på tærne. Selve lineren var romslig i str. 46 da jeg prøde den uten støvel. Er det noen som har opplevd noe lignende?
  3. Jeg pleier å lage en rute i Norgeskart- appen, den har mer detaljerte kart enn Garmin Explore. Så eksporterer jeg den til en GPX fil som jeg åpner i Explore og sender til Garmin GPS`n
  4. I use Volie Switcback om my Åsnes Nato. To mee the free pivoting tour - climbing mode just feels weird if I use it on flat terrain. I only use it for climbing steeper grades with the heel lifters up.
  5. Jeg sendte mail til Villreinsenter sør, har ikke hørt noe fra dem. Kommer uansett til å følge med på dyreposisjoner.no. Planen forleøpig er å dra opp til Songavatnet, og utforske fjellområdet mellom Songavatnet og Møsvatn, hvis det skulle komme mer snø lenger inn på vidda vil jeg vurdere å dra nordover.
  6. Takk for innspill begge to, jeg skal kontakte villreinsenteret og høre med dem. Foreløpig ser det ut til at det er lite snø i en del fjellområder så det kan bli en utfordring hvis jeg skal finne meg et annet område.
  7. Hei, jeg har lyst til å ta en ca 2 ukers tur på Hardangervidda med pulk og telt rundt juletider. Jeg har fått med meg at det er dårlige tider for villreinstammen og at man ønsker at ferdselen mange steder begrenses. Er det noen steder det er bedre å legge turen med tankle på villreienen eller burde jeg se etter at annet område å legge turen til?
  8. Jeg har en Nørønna balaclava med nesebeskyttelse den fungerer bra til skiturer og funker ganske bra med goggles også
  9. https://www.norrona.com/en-GB/products/arktis/arktis-expedition-facemask-unisex-ousland-edition/?color=7718
  10. Hei, Er det noen som har prøvd denne komboen? Jeg lurer også på hvordan gåmodusen på Switchback oppleves på flatere partier. Er Lundhags støvlene stive nok til å kunne bruke denne bindingen på nedkjøringene? Jeg hadde tenkt å bruke oppsettet på Åsnes Ingstad eller noe tilsvarende. Bruksområdet er turer i til kupert og bratt terreng med tung sekk og noen toppturer.
  11. Jeg har bestilt en adapter og en flaske Coleman propan, tenker å teste det på min Primus easyfuel. Litt usikker på om slangen tåler trykket. På den annen side lurer jeg på om gummislangene som brukes til propanapparater i båter og hytter er så vanvittig mye krtaftigere i forhold til størrelsen en slangen på en primus?
  12. Har du fått prøvd det? Jeg vurderer en sånn løsning selvog er veldig nyskjerrig. Jeg er usikker på om hvordan det fuknker mtp trykk i slangen på min Primus easyfuel
  13. Hei, er det noen som har erfaring med disse? Jeg er ute etter noen stabile og varme støvler til skiturer i kupert terreng som er ok å kjøre telemarkssvinger, greie å gå bortover med og er varme. Jeg har inntrykk av at Andrew støvlene oppfyller kriteriene men at det har vært problemer med att gummikalsjeringen har sprukket opp. Har noen erfaring eller synpunkter på dette? Ev. andre alternativer?
  14. Hei Elgen Takk for svaret, det er nyttig å ha noen gode tommelfingerregler når man skal planlegge. På denne turen ble det brukt ca 5 liter bensin men da ble det også laget mat på bål og gassprimuseri tillegg. Hengemyra
  15. Takk for svar. Jeg tror 2 timer er worst case senario. Det skal kokes kaffe og havregrøt + middag og oppvaskvann hver dag.
  16. Har ikke stillebrenner på den, regner med å simre en del. Forvarmer med bennsin
  17. Jeg skal ut på tur med i en uke med en gruppe, det er mulig at primusen blir bukt i ca 2 timer hver dag. Hvor mye bensin trenger jeg?
  18. Jeg brukte frysefolie på mine kortfeller som ikke har det papiret som følger med. Har klistret dem sammen lim mot lim tidligere men synes de blir veldig seige å dra fra hverandre.
  19. Jeg skal på tur med pulk så jeg tror jeg satser på bensinkanne hvis det ikke tar for mye plass, tar ev. og pakker i en søppelsekk eller 2. Bra tips med med papir, kanskje prøve å feste pair rundt korken?
  20. Takk for svar da burde det gå bra med litersflasker så lenge de er rimelig beskyttet
  21. Kjøpte meg alkylatbensin til Omnifuelen på Biltema på 1 liters flasker. Jeg synes ikke de plastflaskene ser så solide ut. Lurer på om det har noe å si for bensinen om jeg heller den om på en vanlig bensinkanne sån som denne: https://www.biltema.no/bil---mc/biltilbehor/bensinkanner/bensinkanne-2000039687 ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.