Gå til innhold
  • Bli medlem

TTT

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om TTT

  1. Hei! Så ikke at det var kommet noe svar her. Turen var ganske fin, men gikk ikke helt etter planen. På tidspunktet jeg dro var det svært mye nysne og dette medførte at det nærmest var null skispor. Med 45 kg pulk (ikke spør:) og tynne turski gikk ting dårlig...Ødelag to staver på turen, hadde det ikke vært for monopod'en til kameraet hadde jeg sittet i saksa:) Men det blir en nok fin tur. For noen dager siden tok jeg rundturen Sørkedalen - Oppkuven - Sørkedalen som en runde (ikke samme vei tur-retur). Veldig fin tur!
  2. TTT

    Lommelykter

    Ev. så kommer jo Surefire etterhvert med noen nye LED-lykter, 400 lumen på én diode...invictus tror jeg det var den het.
  3. - Forskrift om brannforebygging 26. juni 2002 hjemlet i brann- og eksplosjons-vernloven setter i § 8-2 forbud mot å gjøre opp ild i eller i nærheten av skogsmark i tiden 15. april til 15. september uten tillatelse fra kommunen. Kommunen kan gjennom forskrift fravike forbudet dersom lokale forhold tilsier det. Det er forbudt å gjøre opp ild eller behandle ting slik at det kan føre til brann, og oppgjort ild må ikke forlates før den er fullstendig slokt. Den generelle aktsomhetsplikten innebærer at det må vises varsomhet både med bålbrenning og grilling i spesielt tørre perioder, også utenfor skogsmark. Svarer på min egen tråd jeg:D http://www.regjeringen.no/nb/dep/md/dok/rundskriv/2007/T-307-.html?id=475481
  4. Engangsgriller Engangsgriller skal aldri plasseres direkte på gress, jord eller fjell. Den voldsomme varmen ødelegger røttene til gress og andre planter, jordbrann kan oppstå, og fjell kan slå sprekker. Engangsgrillen plasseres i utmark best i sanden eller på småstein. Bruk rikelig med vann når du kjøler ned grillen, dypp den gjerne i sjøen! Grillen skal være kald når du legger den i beholderen. Ikke sett igjen grillen, den kan skade sjøfugler som vil ha matrester og skjærgårdstjenestefolk som må rydde opp. Kanskje er en liten gassgrill noe for deg? - Bærum Kommune (http://www.baerum.kommune.no/category.php/category/Badeplasser/?categoryID=10124) Dette var i sammenheng med badeplasser - som normalt kun brukes utenfor "bålsesongen". Derfor skilles det jo mellom grill og bål, tydeligvis?
  5. Jo, det tror jeg det blir. Det er nemlig problemfritt å fyre opp engangsgrill om sommeren f.eks. ved Sognsvann (Oslo). Jeg lurer derfor på om det er en slags dispensasjon som gis for det aktuelle området, om det er en gråsone eller om grunneier kan tillate det (kommunen?). Kan ikke huske å ha sett noen spesiell skilting for dette, annet enn forbud mot bålfyring, samtidig som det t.o.m. er egne søppelkasser for engangsgrillene. Folk fyrer jo opp engangsgriller overalt uten at jeg noen gang har opplevd at noen har reagert.
  6. TTT

    Lommelykter

    Selv har jeg kjøpt modellen med 2xAA batterier, heter vel L2D om jeg ikke husker feil (har den selv, sjekket ikke siden). Årsaken er at CR123a batterier er svindyre i Norge, og med mindre du bruker den sjelden/kun som reserve så ville jeg gått for en lykt som bruker AA batterier rett og slett pga økonomi samt at jeg har annen elektronikk som bruker AA batterier, noe som er praktisk på tur (GPS og kamera f.eks). Er meget fornøyd med min lykt, inkluderer belteetui som er meget praktisk. Lykten er raskt tilgjengelig, uten behov for borrelås (etuiet er i stretchmateriale). Dersom du er ute etter kraftigere lys, finnes det mange alternativer. Det spørs helt hva du ønsker. En slik LED-lykt som Fenix har flere varianter av gir plenty med lys til de fleste aktiviteter, men trenger du spesielt mye lys kan du vurdere HID-lykter (f.eks ved søk, eller til bruk på sjøen etc) som gir enormt med lys. Ulempen er at lyktene ikke umiddelbart har full styrke (tar ca. 15 sekunder) og bruker mer strøm og er større enn en LED lykt. LED lykter er robuste og holdbare og energieffektive. Det finnes også lykter med flere LED-kilder i samme lykt (for økt lysutbytte..duh... En meget god lykt er den største modellen (tactical) til Wiseled, et dansk selskap. Denne vil gi nesten 10x lysutbyttet av Fenix lykten, men er større og langt dyrere. http://wiseled.com/ Kostbar, men god, veldig lyssterk og god kvalitet. Dersom du vil humre litt over interessenivået enkelte folk har på lommelyktfeltet og lære utrolig mye rart anbefaler jeg å ta en titt på http://www.candlepowerforums.com/vb/ Det hele spørs på bruksområdet. Skal innrømme at da jeg begynte å se på lommelykter ble jeg litt fascinert og har tilegnet meg litt kunnskap om emnet. Er det noe du lurer på, så spør i vei, ev. ta en titt på forumet jeg linket til. På candlepowerforumet så finnes masse bilder, tester og sammenligninger av lyskjegler og utbytte og masse teknisk diskusjon.
  7. Det er jo lov å fyre opp grill hele året, men hva er definisjonen på henholdsvis bål og grill? Er det grill når man har det oppi en rundbrenner (til lavvo)? Tenkte på fyringsmuligheter i sommerhalvåret
  8. Til uken skal jeg bestige alle 5 topper over 700 moh i marka. Planen er å ha base ved Katnosa, men så leste jeg om at det var så flott på Kjerkeberget (3km unna). Planen er å gå fra Hammeren, med full pakning, deretter etablere leir og gå på ski med dagstursekk til de aktuelle toppene de påfølgende dagene. Spørsmål: 1: Er det verdt å etablere leir på toppen av Kjerkeberget? Er glad i å ta bilder, tenkte på utsikt, solnedgang etc. Noe bedre sted ev? 2: Hvor lang tid bruker man normalt fra Hammeren til Katnosa? Så det var 26 km, antar jeg ikke blir noen racer med 30 kg sekk (har med frysen hund som trenger varm soveplass + mye mat..hehe) 3: Hvordan blir sannsynligvis løypene i marka etter det store snefallet i helgen? Har bare tynne turski og 125 kg vekt, ikke så lyst til å gå utenfor sti i løssnø med det...blir løypene preppet ofte? 4: Er det mulig å gå på veiene i marka på ski mtp. snømengdene som kommer? Takker og bukker for alle svar!
  9. Det blir en Ajungilak Denali å finne under juletreet med mitt navn på
  10. Som en test la jeg her om dagen en halvfull 450 gr gassboks (fra i sommer) i fryseren et par timer. Koblet den så til brenneren, og fikk fyr umiddelbart uten problemer. Fikk omtrent dobbel effekt på et par tre sekunder ved å holde på gassboksen med hendene. I og med at boksen var halvtom, og nedkjølt til -18, så burde vel gass fungere vinterstid? Er jo så lettvint og sikkert (mtp primuser som må forvarmes og en sjelden gang lever sitt eget liv mtp flammehøyde.). Skal ut i marken i romjulen, håper på veldig kaldt vær. Skal komme tilbake med rapport om gassytelsen da, dersom det er kaldere enn -5. Brukte helt vanlig gass under forsøket forresten, fra Primus. Stod ingenting på boksen at det var 4-sesongs eller noe, men det er kanskje bare markedsføring uansett.
  11. Hvilke topper er relativt enkle å nå vinterstid med truger? Har ikke erfaring med bre, så ønsker derfor å holde meg unna dette. Har også ambisjoner om å slå leir på toppen, noe som fordrer baggasje. Tenker primært på jotunheimen, men rondane kan f.eks. også være en mulighet. Har sett litt på Memurubu - Surtningssui. Fungerer dette greit vinterstid?
  12. Tenkte å gå fra Finse i en stor sirkel rundt hele vidda, mot klokka. Ca. 220 km. Så da får jeg vel det meste da.
  13. Flotte bilder! Noen som vet hvordan ting pleier å være i Januar mtp. skiforhold? Regner med at det er nok snø, tenker mer på om det er tykke lag puddersnø osv (mtp. fart).
  14. Lagfører, er ikke noe særlig poeng med mindre man har bommet heftig på soveposevalget. Mye av poenget med en fyringsvakt er å holde sambandet i drift, noe de aller fleste ikke bruker sivilt.
  15. Her var det utrolig mye tull og unødvendig komplisert matematikk. En mann på 90 kg har ca. 2000 kcal i hvileforbruk pr dag. Utover dette kommer aktivitet og termogen effekt fra mat og andre ting, men det blir for komplisert til at det er noe poeng. Går du med tung sekk fort oppover, så pusten går og svetten siler, tilsvarer dette sånn ca. samme belastning som å løpe. Jeg vil anslå at å løpe forbrenner rundt 1000 kcal timen dersom man løper HARDT, avhengig av kroppsvekt og treningsnivå (ganske sprek ung mann på 80-90 kilo klarer kanskje det) La oss ta et litt mer sannsynlig utgangspunkt: Gange med sekk, avhengig av forhold, sko, tyngde etc etc, men mellom 300-600 kcal i timen. La oss si 400 for å gjøre det enkelt... 6 timer gange i høyt tempo (med sekk), ca. 400 kcal hver time...2400 kcal, pluss hvileforbruket. Veier du 90 kg har du brukt ca. 4500-5000 kcal på en dag. Normal mat og snacks her og der holder plenty, med mindre du skal drasse på enorme pulker over lang tid! Det er uansett ingen krise om du brenner litt fett på en sånn tur, mengden i kilo er svært liten. Si at du brenner 5000 kcal dagen, og bare får i deg 4000 kcal (ca. 800-1200 over normalt for en person på 90 kg). Dvs. at du har et underskudd på 1000 kcal dagen. Det tar deg 7 dager å tape en kilo fett!!! (7 og ikke 9, fordi kroppsfett er bundet opp i litt vann, enkelt forklart). Vel verdt å merke seg at vekten fluktuerer MER med variasjoner i karbohydratinntak. En normal mann kan lagre ca. 400-500 gram glykogen på kroppen, og pr. gram glykogen så binder det seg 2,7 gram vann. Det vil si at med fulle glykogenlagre veier man ca. 2 kg mer... Spis normalt og legg til litt snacks, med mindre du konkurrerer eller er avhengig av maksimal ytelse (militær sammenheng etc.)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.