Gå til innhold
  • Bli medlem

STK

Aktiv medlem
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

39 Neutral

Om STK

  1. Takker for svar. Er på jobb nå, så får sjekke opp i det dere skriver i ettermiddag. 9åringen har forresten åpen haspel på «plaststangen», og det går helt fint.
  2. Både meg og min datter på 9 år har i det siste fått en interesse for ørretfiske, men ingen av oss har det riktige utstyret. Jeg har en gammel teleskopstang med kastevekt på 20 - 50 g, og hun har en plastic fantastic barnestang. Vi får begge fisk, men det hadde vært gøy å prøve utstyr som er mer egnet for jobben. Vi får stort sett små ørret. Fisker både fra land og kano. Hva kjøper vi? Stang, snelle, sene. Og skulle gjerne hatt et par ekstra sluker. Burde min datter gå for en kortere stang enn meg? Den hun har nå er veldig kort, men hun kaster bra med den. I hvert fall bedre enn meg. Har ikke satt noen makspris, men vi snakker om nybegynnerpriser.
  3. STK

    Ny fjellskisko...

    Takk for svar. Skal sjekke de ut, men dessverre er det for tiden ikke mulig å få prøvd sko i butikk, så må nok vente litt med å kjøpe.
  4. STK

    Ny fjellskisko...

    ...eller nye fjellski? Tidligere pleide vi å reise østover til flatere godt preparerte løyper, og jeg kjøpte meg dyre skøyteski og alt som hører til. I tillegg kjøpte jeg en billig fjellskipakke "just in case". Nå har vi imidlertid fått oss hytte på vestlandet, og her er skøyteskiene ubrukelig og dermed solgt. Da står jeg igjen med disse billige fjellskiene, og ikke minst skoene. Jeg tenker å oppgradere, men det blir mye å kjøpe alt på en gang, og jeg har nettopp spandert på meg et par dyrere feller tilpasset skienes lengde og bredde, så nye sko..? Skoene er disse, men i en eldre utgave. Jeg har ikke mye positivt å si om dem. Jeg er avhengig av god kontroll nedover da jeg gjerne har en unge i pulk og en annen foran meg mellom beina. Samtidig liker jeg fart, og er ok stødig på ski. Vil nye sko gi en merkbar forbedring? Eller er det nye ski som trengs? De jeg har nå er Madshus ett-eller-annet billige og ganske smale fjellski. Jeg er egentlig ganske fornøyd med dem, men har aldri prøvd noe bedre så jeg vet ikke hva jeg går glipp av. Bruken er 1/2 turen oppover og 1/2 nedover, svært lite flatt terreng. Stort sett preparert, men det går gjerne lenge mellom hver gang og løypen blir raskt ødelagt av kombinasjonen fiskebein og ploging. Ofte har jeg en unge i pulk, og en annen som trenger hjelp i de verste utforkjøringene.
  5. Var ikke mye liv i denne tråden. Her er i hvert fall 2 bilder fra dagens tur. Dagstur til navnløs topp i Hardanger, ca 600 moh. Tynt lag is på vannet, men fremdeles god varme i solen.
  6. Bare en liten tur i nærområdet, men kaffe må en ha.
  7. Jeg har ikke så mye å bidra med, men vil gjerne lese tips i en tråd som dette. Vi er en familie med to barn, en som nettopp har fylt 4 år og en på 8 år. I sommer har vi vært på to teltturer, og planen er at det skal bli mange flere. Dagsturer har vi alltid gått mye av, men dette med overnatting er noe nytt for oss. Vi har muligens begynt noe brått, første tur gikk til Trolltunga. Vi gikk 8 km første dag, teltet og gikk til Trolltunga og ned igjen på dag to. Det ble altså 20 km på andre dag, noe som var i overkant for en 4åring (selv med pauser på skuldrene), men vi hadde uansett med mat og var klar for en ekstra overnatting om det hadde vært nødvendig. 8åringen virket å elske turen. For min del vil jeg si vi hadde aaaalt for tunge sekker. Neste tur var kun to dager seinere, og da planla vi det litt mer slik du beskriver det med kortere/enklere etapper og mer tid. Vi gikk da i flatere terreng på Golsfjellet, og lot 8åringen stå for navigeringen. I tillegg hadde vi en overnatting og hesteridig på Storefjell høyfjellshotell som belønning etter to netter i telt. Det ble også en del km tilbakelagt på denne turen (rundt 8 - 10 hver dag), men ikke mer enn at 4åringen gikk alt bortsett fra den siste kilometeren for egen maskin.
  8. Takk for alle svar. Jeg endte opp med å kjøpe en kvistbrenner og tennstål. Så lette tursko, gassbrenner, kvistbrenner og tennstål blir gaven i år. Kanskje hun kan få en vintersovepose til jul. Når det kommer til trakter og andre "dogåringsgadgets" tror jeg hun ville ledd å trodd jeg hadde kjøpt det for å være morsom. Mulig det er nyttig, men det har sett ut som om hun hittil har klart seg ganske greit uten.
  9. Takk! Mulig det blir denne. Ellers var kvistbrenner et godt forslag. Hun elsker bål! Er dette greit å bruke på fjellet om sommeren?
  10. Dette er noe vi aldri hør prøvd. Er det mer behagelig enn å bare fylle soveposetrekket med klær?
  11. Takker for forslag. Jeg burde kanskje nevnt hva hun har av utstyr. På klesfronten er hun godt dekket. Kniv har hun også. Hva koster det for en OK sovepose? De vi har nå har T Comfort 8, T Limit 3 og T Extreme -12. Forrige tur hadde vi rundt 2 grader og kraftig vind, jeg sov i boxer og ulltskjorte, hun sov i fullt ullundertøy, lue og tykke ullsokker. Jeg syns det var kaldt, men ikke kaldt nok til at jeg gadd å gjøre noe med det, hun hadde det ubehagelig. Kan man få noe varmt og ikke alt for stort og tungt til under 2 000 kr?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.