Gå til innhold
  • Bli medlem

Kristine Sørheim

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om Kristine Sørheim

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Folkens! Jeg har fått noen dager fri i begynnelsen/midten av mai (9. - 14.), - og vil gjerne bruke i hvert fall et apr-tre av dem på en liten tur. Nå søker jeg tips til hvor jeg skal dra, har nemlig et par "krav": - Det må være mulig å komme seg til/fra start - og sluttpunkt med kollektivtransport (fra Oslo). - Overnatting på hytte (er veldig glad i ubetjente dnt-hytter). - Relativt korte dagsetapper (har en belastningsskade). Ideelt sett vil jeg dra på fottur, men jeg er heller ikke fremmed for ski. Noen innspill? Tar imot tips og forslag med stor iver og takknemlighet! Jeg har også tilgang til en sæter på Ringsakerfjellet, men usikker på hvordan føret er her på det tidspunktet, så hører gjerne fra noen med erfaring om det!
  2. Har endelig mulighet til å ta en fottur i fjellet nå i slutten av mai. Jeg vet at Oslomarka er fin og lettilgjengelig, men vil gjerne komme meg litt lenger! Er litt rådvill på område, så tar gjerne imot tips. Ønsker: Jeg bor i Oslo og er helt avhengig av kollektivtransport. Det er også en fordel om det ikke er mer enn 5 timers reise til startpunkt. Jeg tenker 1 eller 2 overnattinger. Vil helst slippe å slepe på telt, så tanken er å overnatte en eller to netter på selvbetjente/ubetjente hytte(r). Jeg er i relativt god form og liker å gå et stykke. Så: Noen gode tips? Bonus hvis man får klivefølelsen og litt utsikt!
  3. Takk for svar, dere er helt knal! Jeg sov i telt, med en lånt sovepose med T-comfort på -6 og et oppblåsbart liggeunderlag av enklere type. Skjønner på svarene her at fjellduken original ikke er det jeg bør gå for mtp mitt behov, men heller investere i en god vintersovepose. (Men det er så vanskelig! Om noen har noen tips, så sleng gjerne ut (Obs at jeg er en liten kvinne, ca. 167 høy og knapt 40 kg)) Topose-system virker veldig lurt, så det skal jeg absolutt vurdere! Men føler dere at det blir mye å drasse på? Jeg er ikke så glad i å bære tungt og mye -, men forstår at jeg ikke kan få i både pose og sekk (pun intended her)
  4. Heisann! Er en frossenpinn uten like, og sliter med å sove på telt/hengekøyeturer om det kryper ned mot minus. I helgen ble jeg reddet av at en kompis introduserte meg for jervenduk. Han hadde en dobbel som jeg bare tulla rundt soveposen, og vipps fikk jeg igjen varmen og sov som en stein. Nå vil jeg ha en selv! Denne jervenduken var av den doble typen, og fungerer som sovepose/stort teppe/telt,, men jeg tenkte kanskje å gå for den originale (hovedsaklig et prisspm, men også fordi jeg ikke orker å bære så mye hele tiden). Tenker primrært ha med og bruke som teppe når jeg fryser på tur. Vil den holde meg like varm? Noen andre alternativer jeg bør vurdere? Og ja, jeg kommer nok til å lage en tråd for råd om sovepose også
  5. Tusen takk for fabelaktig respons! Ble fristet av innspillet om kuppel, men fikk et knalltilbud på Akto og det ser ut til å passe behovene mine så bra at jeg slo til. Gleder meg skikkelig til å teste!
  6. Hei! Beklager for nok en telttråd, men trenger ganske spesifikke innspill, da jeg ATTER EN GANG har gått meg vill på internett. Etter mye moro med hytte-til-hytte, har jeh besluttet å supplere med et telt. Det er snakk om til soloturer, og trenger ikke å tåle enormt med vær, men den miljøbevisste i meg er streng på at når man først kjøper, så kjøpet man noe i ålreit kvalitet som varer litt (helst brukt og ikke sinnsykt dyrt). Jeg er liten; under 170 og 40 kg, så plass er ikke noe problem. Liker kanskje romfølelsen i kuppeltelt bedre, men ser at disse er litt tyngre (?) og dyrere (?). Innbiller meg også st frittstående telt er digg og lettere å sette opp, men det er kanskje helt feil? Innser manglende peiling og lander på at jeg har egentlig kun to krav, men disse er dog superviktig: det må være lett og raskt å sette opp, og det må være LETT og ha lavt pakkevolum. Vurderer primært: Helsport Ringstind SL Fjällräven Abisko Lite Hilleberg Enan og Akto (og unna og soulo, men vil helst under 2 kg) Erfaringer med en eller flere av disse? Er særlig interessert i hvor lette de er å sette opp. Fem min? Femten? Andre tips til lettvinte telt tas gjerne imot!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.