Gå til innhold
  • Bli medlem

Knut-Erik

Aktiv medlem
  • Innlegg

    161
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Knut-Erik

  1. Takk for svar og gode beskrivelser! Høres jo ikke galvgærent ut, tralle har vi med og dette er jo en unnskyldning til å tilbringe mer tid på f.eks. Hakkloa (har hatt mange fine fiskeopplevelser der) og Bjørnsjøen. Jeg tok turen i 2010 og da var det også tappet ned, men da gikk det verst utover Store Sandungen, mener jeg å huske. Andre med ferske observasjoner fra området?
  2. Hei! Vår lille familie på 4 planlegger kanoturen Nordmarka Classic i begynnelsen av august, med start på Mylla og avslutning på Øyungen. Vi har imidlertid lest om nedtapping av diverse vann i vassdraget og lurte på om noen har ferske opplysninger om vannstanden på ruten, dvs. i grove trekk Mylla - Tverrsjøen/Pershusvann/Skarvvannet - Aklangen/Katnosa - Hakkloa - Bjørnsjøen - Rottungen - Øyungen? Det siste jeg klarte å lese meg til var at Oslo kommune planla å starte nedtapping av Skarvvannet 1. juli, og anbefaler trilling forbi (https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/rehabilitering-av-demningen-ved-skarvvann/#gref) Men det er interessant å vite om noen har førstehåndsopplysninger om hvordan det ser ut i området.
  3. Jeg har ikke prøvd den selv, men syns det virker som om Bergans Arctic Expedition har en god balanse mellom spec og pris. Er du DNT-medlem får du den i tillegg noen 100 kroner billigere på DNT-butikken. Skulle jeg valgt uten å ta hensyn til økonomi ville jeg kanskje sett på Brynje Expedition.
  4. Kult prosjekt! Jeg vet jo ikke hva slags form dere er i, men av egen erfaring er det særlig søvnmangelen som vil være utfordrende her. Jeg har deltatt i Marka24 og det var mye tyngre enn jeg først trodde å gå 24 timer uten søvn eller lengre pauser. Å starte på kvelds/nattøkta med en full dagsmarsj++ i beina syns jeg var ekstremt tungt fysisk og psykisk. I år deltok jeg også i Expedition Amundsen (ca 100 kilometer fra Haukeliseter til Maurset). Det er riktignok på ski utenfor løype og med pulk, men også der er det mangelen på søvn og terskelen for å yte hardt fysisk når kroppen er innstilt på å sove, som gjør seg gjeldende. Det er sikkert ikke uten grunn at arrangørene krever at man tar 8 timer hvile på sjekkpunkt i løpet av strekningen. Jeg ville i alle fall lagt inn i planen noen gode pauser med tid til å sove litt, spise og restituere underveis, i tillegg til en plan for nærmest kontinuerlig energipåfyll mens dere går. Fordelen på sommeren er jo at det er lenge lyst og at campoppsett går relativt raskt, slik at hviletiden blir effektiv. Å slippe å smelte snø til drikkevann er jo også en fordel. Jeg ville vurdert sovepose og telt for å slippe unna myggen og få effektiv hvile, men folk plages jo forskjellig av de små rakkerne. Værutsiktene spiller også inn, selvsagt. Som andre påpeker, det er dårlig med mobildekning på store deler av strekningen så en eller annen form for nødkommunikasjon er nok lurt. Ser frem til rapport, Hardangervidda er et flott sted enten man går fort eller sakte
  5. Jeg har gått fra Oslo til Bergen. Hadde en ganske annen rute enn det som er på ut.no. Turen fra/til Bergen sentrum gikk via Ulriken, Redningshytten og Gullfjellet til Gullbotn og deretter et stykke på vei gjennom Samnanger, opp til Kvitingsvatnet og opp på fjellet derfra. Mye veitrasking et par dager der, men jeg gikk turen før ut.no eksisterte Ser ut som det er mulig å gå på ymse stier fra Gullbotn til Vaksdal? Når det gjelder forsyninger kombinerte jeg dels med pakke sendt poste restante til postkontoret i Voss, og et par punkter underveis hvor min far møtte meg underveis med Real, primusbensin og knekkebrød (Fagerheim og Haglebu). Fylte opp med godsaker om jeg gikk forbi en butikk, men det var ikke veldig ofte i løpet av turen.
  6. Jeg gikk Oslo-Bergen for en del år siden. Siste dagers marsj inn mot Bergen voldte litt hodebry i planleggingen ettersom vi ikke skulle bruke ferje eller annen transport. Det ble derfor litt trasking etter veien og av samme grunn gikk vi ikke via Kinsarvik. Ruten jeg fulgte fra Hardangervidda (dog motsatt vei) var (sånn ca, begynner å bli noen år siden) Bergen - Gullbotn - Kvitingen - Høgabu - Torfinnsheim - Voss - Granvin - Ulvik - Hallingskeid - Finse. Når du først har kommet til Hallingskeid er det jo et flott utvalg T-merkede stier mot Geilo. Teltplass finner man alltids (jeg vekslet mellom telt, campingplass og turisthytter), men ikke alltid på de mest idylliske steder. Om det er villmark og sti/fjellvandring du er ute etter ville jeg nok valgt et annet utgangspunkt enn Bergen. Neste gang jeg har 4 uker til rådighet for fjelltur skal jeg i alle fall gå et sted med mindre asfalt, og heller startet og sluttet midt i indrefileten på Hardangervidda
  7. Min egen erfaring tilsier lag på lag med ull innerst og avslutt med tjukk ull, evt dun, og vindtett utenpå. I tillegg f.eks. en vindsekk/Jervenduk utenpå der igjen. Jervenduk er antagelig ikke så praktisk på scooter, men jeg har selv vært på scootertur på Svalbard (riktignok litt senere på året) og vi fikk der utdelt tjukke forede skinnvotter og termodresser, og scooteren hadde varme i håndtaket, så opplevde ikke kulde som noe problem. Hjelmen dekket godt for vind og kulde. Utstyret som utleveres kan sikkert variere fra operatør til operatør (vi brukte Spitsbergen Travel).I tillegg finnes det jo en del remedier av typen kjemiske varmeposer, elektriske såler og elektriske vester. God tur!
  8. Takk for fin rapport fra kjente turområder for min del. Jetski på Raudsjø? Huff og huff...
  9. Skal man legge til enda en usikkerhet her, så er det ikke for meg helt klart om kravet om 500 ml referer til kun oksygen eller om det gjelder alle alternativene foran... Det første er vel kanskje mest logisk, men jeg ville spurt flyselskapet for sikkerhets skyld (flyselskapet kan ha strengere regler enn Avinors minimumskrav).
  10. Høydemåleren er riktig (så vidt jeg vet) men som andre høydemålere basert på lufttrykk må den kalibreres mot kjent høyde/lufttrykk. Temperaturmåleren er også riktig, men den måler temperaturen der den er - med andre ord svært nærme kroppen (vet ikke helt hvor sensoren sitter, men i skrivende stund viser min klokke + 29 grader, mens den i stua viser +22). Skal man få riktig temperatur må den tas av armen, så det begrenser jo naturlig nok bruksområdet. Jeg tror disse problemene er det samme for alle klokker med slik funksjonalitet.
  11. Har en Suunto Core (ikke all black, men det er vel bare fargen som er forskjellig). Noen erfaringer: Siden man kan bytte batteri selv (noe som er bra) er det risiko for fukt/kondens. Jeg har opplevd fuktighet på innsiden av glasset uten at det påvirket funksjonaliteten og det ble borte etterhvert. Jeg møtte en kar på Hardangervidda en gang med samme klokke som hadde det samme problemet. Skal ikke utelukke at det er brukerfeil ifbm skifte av batteri kombinert med lange perioder ute i fuktig vær, men det er i alle fall lett nok å gjøre den feilen til at det er flere enn meg som har gjort det... I tillegg skal det nevnes at mitt forrige eksemplar etterhvert fikk en defekt "mode"-knapp (som er en ganske essensiell knapp). Jeg fikk etterhvert en ny klokke fra forhandler, men Suunto sin garanti hadde utløpt (tror det er 2 eller 3 år). Remmen har også røket en gang, men relativt kurant og billig å kjøpe ny og skifte den selv. Funksjonalitetsmessig har jeg ikke noe å utsette - bruker stort sett klokken, men også høydemåleren for å måle samlet stigning på fjellturer (antar at det er mindre praktisk for kajakkturer ). Den har også innlagt funksjonalitet for å vise soloppgang/solnedgang i området du har valgt - overraskende praktisk. Legg ellers merke til at klokken er ganske stor. Greit å vite hvis man også skal bruke den til daglig (som jeg gjør).
  12. Ja, gikk via Osa. Planen var egentlig å gå over fjellet via en buføringssti jeg hadde lest om, men den var ikke tydelig nok til å følge i tåken, så det ble til at jeg gikk ned til Osa og langs veien til Ulvik. Tror det ble mye veitrasking mellom Kvitingsvatnet og Gullbotn, hvis jeg husker riktig. I og for seg fine områder selv om man går langs veien, men blir litt hardt for føttene. La merke til selv at v0.no var nede i dag, men regner med at den kommer opp igjen etterhvert. Der vil du jo finne mer detaljert rute og beskrivelse.
  13. Hei, Jeg gikk turen i 2009, og vi gikk en sørligere rute, hvertfall første del av turen. Dette var nok motivert av et ønske om å gå over Hardangervidda. Ser absolutt interessant ut å legge turen over Golsfjellet og Skarvheimen som det ser ut som du gjør. Skal vurdere det neste gang Ruten i grove trekk: (ser ut som vi har omtrent samme rute fra omtrent Finse, men jeg måtte innom Voss for å proviantere/hente depot) Oslo - Åsa Åsa - Noresund (via Holleia) Noresund - Tunhovd Tunhovd - Fagerheim (Rv7) Fagerheim - Ulvik (via Finse) Ulvik - Granvin - Voss (over fjellet sør for rv 13) Voss - Bergen (via Torfinnsheim, Kvitingsvatnet og Gullbotn, Gullfjellet og Ulriken)
  14. Leser Jeger, Friluftsliv og Fjell og Vidde. Syns Friluftsliv er SVÆRT bra på en del utstyrstester, men kunne tjent på litt strengere redigering av innsendte bidrag. Det er litt variabel kvalitet på tekstene rent språklig. Personlig liker jeg Fjell og Vidde, men er naturlig nok sterkt vinklet mot bruk av DNTs hytter og andre tilbud. Jeger er OK, men gjentar naturlig nok mye av tematikken fra år til år parallelt med hva det til enhver tid er jaktsesong på. Nettsiden Harvest.as er vel også verdt å nevne i denne sammenheng - mye bra der syns jeg. Av de utenlandske leser jeg Outside Magazine. Som regel noen meget gode "feature"-artikler i hvert nummer, men ENORME mengder reklame og jeg får meg ikke til å stole på utstyrsseksjonen da jeg alltid får inntrykk av at teksten er skrevet at markedsføringsavdelingen til vedkommende produsent. Noen kredible utstyrstester har jeg til gode å legge merke til i akkurat det magasinet.
  15. Min erfaring fra 30 dagers tur (har ikke regnet på vekten): Frokost: Havregrøt med sukker + evt smør/margaring + kaffe Lunsj 1: Fire knekkebrød med ass. pålegg (makrell i tomat, leverpostei, syltetøy, peanøttsmør) Lunsj 2: Som over Middag: Frysetørket turmat + kaffe Teltkos/innimellom-mat: "En neve" vingummi, spekepølse (meget fettrik). Mulig dette gir litt kaloriunderskudd på sikt (jeg gikk ned 5 kilo+ på denne turen), men anser ikke dette som kritisk på sommerstid. Opplevde "fetthunger" innimellom og til det er spekepølse eller en ekstra rasjon smør/margarin til havregrøten eller knekkebrødet høvelig. Ellers opplevde jeg å ha tilstrekkelig energi i det jeg spiste til å yte som normalt med tung sekk og lange dagsmarsjer. Mange sverger til sjokolade, det er jo avhengig av personlige preferanser, men personlig ville jeg blitt matlei hvis det var alt jeg hadde til lunsj i 20-30 dager...
  16. NB Ikke lov å sende gassbokser eller bensin med Posten (tror jeg). Men det meste annet kan jo sendes. Oslo-Molde høres ut som en knall tur! Kan du gi oss en grov rutebeskrivelse? Det er kanskje tema for en egen tråd...
  17. Min erfaring: To personer i en uke = en stor gassboks (også ville jeg hatt med en ekstra i backup). Bruker den til havregrøt og kaffi om morgenen, et par kaffekok, samt oppkok av vann til frysetørket mat, samt en og annen stekeørret eller pannebrød på panna. For det det er verdt beregner jeg ca 0,75 dl renset bensin per mann per dag på sommerturer på bensinbrenneren, det dobbelte om vinteren. Tipper du er innafor med 4 bokser med din skisserte bruk. Hvor skal dere?
  18. Hei, noen som vet om det er for mye snø til å ta seg en helgetur til fots i Nordmarka (fra Hakadal) nå? Noen har snakket om skiføre på skogsbilveier ved Movatn-området, men er det fortsatt mulig å ta seg frem på blåsti? Bor et stykke sør for byen, så lokalområdet mitt er neppe representativt for forholdene lenger nord.
  19. Høres ut som et flott prosjekt! Hva vekt på oppakning angår kommer jo det an på om du planlegger å være uten etterforsyninger, eller om du planlegger en eller flere turer innom nærmeste postkontor eller turisthytte for å få tilsendt mat og andre forsyninger? Den erfaringen jeg har er en 30 dagers vandretur, der løste vi forsyningssituasjonen ved å få levert eller tilsendt mat og andre forsyninger til forhåndsavtalte steder underveis. På den turen veide sekken 30 kilo med mat og andre forsyninger for én uke, så det blir jo fort noen kilo hvis du skal bære med deg mat for to måneder... Det skal sies at man sikkert klarer å pakke lettere enn det jeg gjør Jeg er ikke kjent i området, men kanskje det går an å kjøre ut et depot eller flere med bil eller båt i forkant av turen som du kan tusle innom for å etterforsyne underveis? Til inspirasjon legger jeg ved en link om hva som skjer hvis du legger ut noen hyggelige overraskelser i depotene
  20. For å besvare mitt eget spørsmål i tilfelle noen lurer på det samme ved en senere anledning: Ja, det er stor parkeringsplass ved Tempelseter. Bompenger på veien opp fra Eggedal (tar kort).
  21. Planlegger en 3-dagers skitur i Norefjellområdet til helgen. Er det noen som vet om det er mulig å parkere ved Tempelseter for noen dager, evt om det er andre egnede parkeringsmuligheter i området?
  22. Knut-Erik

    jakt alene

    En ørliten presisering; dette gjelder kun på jakt. Det trenger ikke være permanent plombert så vidt jeg har forstått.
  23. Turen anbefales - gikk den selv i 2009! Du kan jo se om du finner noen tips eller inspirasjon på bloggen vi skrev underveis: http://www.v0.no/tur . Slutter meg til det som er sagt: Legg et godt treningsgrunnlag i forkant, men ikke overdriv treningen slik at det blir risiko for skade. Med en rolig start på turen går man seg i form underveis. Allier deg med noen hjemme som kan sende pakker til postkontorer langs ruten eller til og med kjøre depoter ut til deg (vi brukte begge metoder). Planlegg hvor ruten skal gå, men det er ikke nødvendig å forhåndsplotte hver enkelt teltplass eller hytte. La været og dagsformen bestemme hvor langt du går hver enkelt dag. Skal du gå alene? Vi startet som to, men skade gjorde at jeg måtte gå siste halvdel av turen alene. Det krever litt tilvenning å tusle for seg selv i dagesvis om du ikke er vant med det, så det kan være greit å tenke gjennom på forhånd om man bør invitere en turkompis, evt. bare på deler av turen. Lykke til i planleggingen, og god tur!
  24. Perfekt timet rapport - skal til Ulsteinvik til helgen og satser på finvær så vi får tatt denne turen. Takk!
  25. Tror du skal være fornøyd med 15 kilo i sekken på vintertur på høyfjellet - jeg er langt unna, selv når det bare er et par dager... Jeg kjørte Finse - Haukeliseter som min første, forholdsvis lange, solotur vinterstid. Brukte 5 dager (4 netter) inkludert transport opp og ned. Det er selvsagt veldig avhengig av forholdene - jeg hadde forholdsvis raskt og hardt føre 4 av 5 dager. Totalavstanden på "normalruta" er ca 120 kilometer. Så lenge man har med seg telt kan man stykke opp dagsmarsjene i passelige biter ut fra dagsform, vær og føre. Det er en veldig fin tur, så om du ikke tar den i år, bør den stå på listen til senere
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.