Gå til innhold
  • Bli medlem

Magnus Karlsen

Medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Magnus Karlsen vant dagen sist 30. januar 2021

Magnus Karlsen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

37 Neutral

Om Magnus Karlsen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Det er forøvrig kommet nye regler og prøver for førere av droner over 250g. Takk til @Friluftsamatørene for fin video om emnet.
  2. Jeg kan forøvrig gi noen oppdateringer på ting som har skjedd siden innlegget mitt over. I August\September 2020 fikk vi flere bekymringsmeldinger fra folk i nasjonalparker over hele Norge om droneflygning. På Hardangervidda rykket politiet ut til flere kjente fiskevann fordi folk drev med droneflyvning for bilder og videoer til Youtube midt i nasjonalparken. Effekten for ett av vannene var at trekkende vadere ble såpass oppskremt at flere årsunger døde. Spesielt vadere og ryper er meget utsatt. I Børgefjell fuglefredningsområde ble det igjen tatt flere personer både med løse hunder og droner. Dette er garvede turfolk som rett og slett ikke bryr seg om regelverket. Oppsynsmann m\andre vil nå stramme inn patruljering, og statsforvalter ansetter folk som skal patruljere nettet, facebook\instagram og youtube for folk som bryter loven. Det diskuteres også i flere kanaler om bøtene må opp. Folk synes nok ikke 5000kr svir nok. Jeg vil gjerne igjen sette fokus på dette før sesongen går i gang, vennligst ikke fly droner og slipp hunden løs i fjellet og andre fredningssoner. Det har enorme konsekvenser for flere arter som er på rødlisten i et svært utsatt miljø.
  3. Heisann! Jeg er ny på forumet men jeg kommer gjerne med mine 2 cents på dette området. Jeg har i en årrekke jobbet i organisasjoner som har som formål å jobbe med fredningsområder. Hvis folk betviler effekten droneflyvning har på lokal fauna har jeg mange skrekkhistorier jeg kan bidra med. Fugler er ekstremt sensitive for støyen dronene lager, vi har i en årrekke slitt med at fugler som heilo, blåstrupe, myrsnipe osv skyr reir og avbryter hekking pga uvettig droneflyvning. For fuglene kan en drone virke som en «hengende» rovfugl, og videoen til personen fra børgefjell har nesten garantert skremt mange av de sjeldne og utryddningstrua artene som hekker i den ganske unike biotopen der oppe midt i hekkesesongen. Jeg forstår godt at droner gir fantastiske bilder, men det er utrolig mange førere av disse som er skikkelig egoistiske når de er ute og flyr i uberørt natur. en oppfordring til dronepiloter bør være å holde leketøyet på bakken i hele hekkesesongen slik at de ikke skaper utfordringer for arter som allerede har 80% nedgang i bestanden. Det koster ikke så mange kalorier å forstå at en nasjonalpark ikke er en lekepark. Ser dere noen som bryter regelverket - si ifra!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.