Gå til innhold
  • Bli medlem

Rikke Simonsen

Passivt medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rikke Simonsen

  1. Jeg har Mammut Protect Down Bag -18C og er veldig fornøyd! Helt genialt med hull til hender i sidene og veldig god å ligge i, kan absolutt anbefales
  2. Jeg var på Hardangervidda i begynnelsen av Juli og hadde ned mot 0 grader om natten. Da brukte jeg Mountain Hardware Lamina (-4/-9) og frøs endel om natten. Mulig den var for kort for meg (jeg 183 og soveposen er 186) og at det var derfor jeg frøs. Jeg anser ikke meg selv som en særlig frysepinn, så jeg solgte derfor denne og kjøpte Mammut Protect Down Bag -18 (-10/-18) istedenfor (200cm og 1700 gr). Jeg var litt usikker på om det kom til å bli for langt, men jeg synes det var perfekt! Brukte denne på tur i Jotunheim nå nettopp uten problemer. Jeg fikk en god deal på VPG (link her), men jeg vet ikke hvordan budsjettet ditt er. Jeg synes i alle fall den absolutt er verdt pengene! Veldig varm (måtte åpne den om natten, men heller dette enn å ligge å fryse), romslig plass og utrolig god løsning med glidelåser i siden til armene. Anbefales virkelig hvis budsjettet strekker seg til det.
  3. Jeg var på Hardangervidda i begynnelsen av Juli og hadde ned mot 0 grader om natten. Da brukte jeg Mountain Hardware Lamina (-4/-9) og frøs endel om natten. Mulig den var for kort for meg (jeg 183 og soveposen er 186) og at det var derfor jeg frøs. Jeg anser ikke meg selv som en særlig frysepinn, så jeg solgte derfor denne og kjøpte Mammut Protect Down Bag -18 (-10/-18) istedenfor. Brukte denne på tur i Jotunheim nå nettopp uten problemer. Jeg fikk en god deal på VPG (link her), men jeg vet ikke hvordan budsjettet ditt er? Jeg synes i alle fall den absolutt er verdt pengene! Veldig varm (måtte åpne den om natten, men heller dette enn å ligge å fryse), romslig plass og utrolig god løsning med glidelåser i siden til armene. Anbefales virkelig hvis budsjettet strekker seg til det
  4. Jeg kom akkurat tilbake fra en 4 dagers solotur i Jotunheimen hvor jeg brukte Helsport Reinsfjell Superlight 3. Jeg var heldig med været så fikk ikke teste hvordan det står i mye vind, men det føltes solid nok ut. Teltet veier ca 2,5 kg og har god takhøyde, ikke minst veldig luksus med 3 mannstelt på solotur. Kan absolutt anbefales!
  5. Jeg gikk ruten Ustaoset - Tuva - Åan - Heinseter - Tuva - Ustaoset første uken i juli (3 overnattinger). Møtte omtrent ingen mennesker og dette var en veldig fin trekant å anbefale Usikker på fiskemulighetene på strekningen Tuva - Åan da jeg ikke så etter dette, men området er nydelig!
  6. Da får jeg nok vurdere å skaffe meg et skumunderlag til høsten hvis jeg begynner å fryse, takk for tips!
  7. Pleier å ha all luft i når jeg sover i telt og "mykt" underlag hvis jeg ligger i hengekøye. Da har jeg prøvd den nye soveosen ute for første gang og angrer ikke! Det var såpass varmt (7 grader på det laveste) at jeg ikke fikk testet om liggeunderlaget har noe å si, men soveposen er jeg veldig fornøyd med! Veldig fint løsning at man kan ta armene ut på siden. @Hammer Ser at Z lite sol bare har en R verdi på 2, hjelper dette nok ifht. kulden sammen med Exped? Og hvilket underlag gikk du over til? Er veldig fornlyd med Exped UL da det tar så liten plass.
  8. På det kaldeste har det vært 0 grader, mulig -1, men ikke kaldere enn dette. Vil ikke tro det er liggeunderlaget som er problemet da?
  9. Jeg bruker et Exped Synmat UL LW 7. Det har en R verdi på 3,3 og skal tåle ned til -4, så jeg tror ikke det er her problemet ligger. Den syntestiske soveposen fra Mountain Hardware er bare 186 (selv er jeg 183 så dette har kanskje vært litt knapt) og bestilte den nye i lengde 200 cm. HAr nå mottat soveposen fra Mammutt og den virker veldig lovende! Skal prøve den ute ila uken, men vil tro at komboen dun og bedre plass vil hjelpe mye
  10. Hei, Jeg har per dags dato soveposen Mountain Hardwear Lamina Sleeping Bag -9°C, men etter en 4 dagers tur på Hardangervidden sist uke våknet jeg flere netter av at jeg frøs (selv med en STS Sleepliner Reactor Extreme lakenpose). Har derfor bestemt meg for å kjøpe en varmere sovepose i dun og synes Mammut Protect Down Bag -18C ser veldig bra ut og til en ok pris. Er det noen som har erfaringer med denne? Evt. har noen andre varme soveposer i dun å anbefale til en på 183 cm for ca. samme pris?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.