Gå til innhold

Per Stian Wølneberg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Per Stian Wølneberg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for mange gode tips og råd til innkjøp av kano, og montering! I dag har jeg hatt første og andre turen i kanoen! Den første turen padlet jeg ca 1,5 km oppover elven i motvind. Kanoen er overaskende god å padle. Jeg hadde ingen problemer med å håndtere den på egenhånd. Jeg måtte til slutt snu fordi vinden ble så sterk at det knapt gikk fremover. Det ble en nydelig retur hvor jeg nesten bare trengte å bruke åra som ror mens jeg lå tilnærma langstrakt i kanoen, mens jeg nøt følelsen av å flyte hjemover igjen. Den andre turen hadde jeg med ungene på 11 år. Da padlet vi nedover elven et lite stykke til vi fant en liten avstikker som lå dekket av skog. Der var det fullstendig vindstille og med tettvokst skog på alle kanter fikk vi skikkelig eventyrstemning. Jeg har et spørsmål. Når elven svinger seg. Hvilken side er det best å ta svingen på? Jeg tok intuitivt innersvingen med den hensikt at jeg tenkte vinden ville løye litt under svingen, men i to store svinger ble jeg nødt til å krysse elven til andre siden. Begge gangene var vannet og vinden mye stillere i den brede enden av svingen?
 2. Det har du nok rett i! Jeg har heldigvis en jobb som gir meg mye frid innnenfor normal arbeidstid 😊 Skogens Stønn, takk for tips!
 3. Så kjekt å høre! Da har jeg massevis av område å utforske.
 4. Takk for tips! Skal ta det til meg, og tenker at jeg starter sakte og utforsker på vindstille dager. Det er meldt mye vind tiden fremmover så blir nok mye øving oppi elven først. https://maps.app.goo.gl/Tvm1gmmxBuhEakZ67 Hvis du ser på kartet der, så er det like etter der det står Lyngholmen brygge at skillet mellom elv og sjø går, og fiskekort ikke er nødvendig. Jeg har bare gått tur i område, men vannet ser ganske lunt ut der? Det ser ikke ut som hav.
 5. Heisann, nå som kanoen endelig er oppe er det tid for å teste den. Jeg bor ved Nidelva i Arendal og er ikke spesielt kjent på havet. Vokste opp innlands med tjern og elvestryk. Jeg er veldig usikker på dette med overgangen fra elv til hav. Hva burde jeg være obs på når jeg nærmer jeg havet? Jeg ser for meg at jeg kommer til å fiske endel der grensen for fiskekort slutter, da er jeg fortsatt et stykke fra åpent hav. Er dette forsvarlig med en kano?
 6. Ja, nå må jeg bare vente på litt bedre vær så skal den testes 😊
 7. Jeg har 16" modellen, ganske sikker på at spantene er der de skal være. Hadde ikke latt seg gjøre på noen annen måte
 8. Snaket med Svein i Bergans i dag. Han sa at dette var som forventet på denne modellen og at det ikke utgjorde noen forskjell. Så da lar jeg de stå slik 😊 Men skal sjekke det du sier for sikkerhetsskyld. Du tenker da på de to nest bredeste? Den bredeste er det bare en av på denne modellen.
 9. Mener du å tegne opp omrisset av flytematten i duken? Det var lurt!
 10. De har faktisk samme nummerering i manualen. Så det er snakk om helt samme rør ingen forskjell. Skal prøve å rette opp matta mer slik som beskrevet over for å se om det hjelper. Ellers så sitter alle de langsgående festet slik de skal.
 11. Vi snakker om samme rør. Jeg stusset over det selv, men i manualen er de oppgitt med nøyaktig samme mål på denne modellen. Det er ikke tilfelle for de øvrige. Vet ikke hvorfor det er slik?
 12. Skal sjekke om spantene er satt rett. Kanskje jeg har bomma på festene? Dette er en 16" og der er de to lengste langsgående dobbelstengene like lange. Så det er vel hipp som happ?
 13. Prøvde å starte helt på nytt i dag. Nå er kanoen betydelig mer symmetrisk, men det er noe forskjell fortsatt. Sier du at det går an å justere matten ved bare å fjerne de tverrgående spantene? Jeg klarer ikke flytte på matten når baugen ligger i press? Jeg har fått et nytt problem nå. Se på vedlagte bilde. Nest siste tverrspant er bredere (smalere) enn spennet i kanoen?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.