Gå til innhold
 • Bli medlem

sbj123

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. sbj123

  Trakta

  Trakta er vel synonymt med Litlkorsnestinden og da blir det vel toppen til venstre for Store Trolltind (helt til høyre i bildet). En topp med et hakk i, det vises også på 1:50 000 kart over området (nord-sør-hakk synlig fra Bøstranda som blir liggende nesten rett sør). Men er ikke 100% sikker.
 2. Det er ganske marginal forskjell på kajakker når de padles i langturfart, dvs 6-8 km/t. Det er først over dette at det blir viktig med lang vannlinje etc. Det er litt det samme som sykler, du trenger ikke tempo- eller racersykkel for en sykkeltur Norge på langs, men det er viktig hvis du skal gjøre det så fort som mulig! Men skal du ha pakkbager "oppe på kajakken"? Da ville jeg heller skaffet en større kajakk så du får plass til bagasjen inni i stedet!
 3. Tror du må regne fra 2-4 måneder. Mange som har gjort dette, sjekk feks www.barbrolindman.com, www.langsnorge.no - mye bilder og info der. Og søk på "kajakk norge på langs" på google for eksempel.
 4. Argumentene for å velge Oslo-Femund-Trondheim i stedet for Oslo-Åndalsnes-Trondheim er at det er litt kortere og bedre sjanser for godt vær. Ellers tror jeg det er mye mer spennende å ta veien via Romsdalen og Møre, det går ferjer og hurtigbåter overalt slik at det ikke er noe problem å komme seg frem. Da kan du ta ruta via Romsdalen, Atlanterhavsveien, Kristiansund, Hitra, Ørlandet, og det synes iallefall jeg er mer spennende enn å tråkke gjennom skogene i Østerdalen. Og hvis du tar rv17 nordover er det å anbefale å ta så mange alternative ruter som mulig, det kan være ganske mye trafikk
 5. Noen som vet hvor man får reparert arcteryx? Har en staurgammel theta jakke som trenger ny glidelås, definitivt verdt å bruke noen kroner på å beholde den
 6. Helt enig, så lenge treningen har høy intensitet. Utrolig mange måter å variere på, mange forskjellige aktiviteter fra løping, skiløping, stavgang, elghufs, rulleski og lignende. I tillegg kan man variere på lengde av drag og tilsvarende. Synes egentlig helst forkjemperne for 4x4-trening har vært lite gode i reklameringen for treningen, de gir inntrykk av et ensidig treningsopplegg og at økning i o2-opptak er lett. Burde heller valgt formuleringer som at treningsfysiologien er "ukomplisert", men at det likevel krever mye arbeid for å bli god. De har heller ikke dokumentert at det er nøyak
 7. Tror ikke vi blir helt enige om trening. Det kan jeg forresten være enig i! Bedre å like trening enn å ikke trene. Men det er jo litt offtopic.
 8. Tja, hvorfor er det ikke flere blant damelangrennsløperne som kopierer Bjørgens opplegg? Hun har med sin trening vært den dominerende skiløperen de siste fem årene. Nei, jeg skrev ikke at det var individuelt hva som fungerer. Hvis de beste skiløperne trener svømming tre ganger i uka betyr ikke det nødvendigvis at 1) svømming er lurt og 2) annen trening ikke gir bedre utbytte. Ikke akkurat min metode, men argumentasjonen står jo i mange innlegg ovenfor, både mine og spinnakern sine!
 9. Nei, det er det ikke. Du kan ikke kompansere middels form med mye overskudd og yte som en med mye høyere o2-opptak og normalt overskudd. Hva de fleste utøvere gjør er ikke nødvendigvis identisk med hva som er lurest å gjøre. Ikke heller alltid hva de beste utøverne gjør heller. Og hvis man ser på oksygenopptak som mest viktig er det litt snodig å bruke storparten på sesongen på IKKE å prøve å forbedre dette. Synes uansett det er litt vanskelig å skjønne hvorfor mye treg trening i forsesongen skal "løse seg ut" i masse fart i sesongen.
 10. Det er klart. Men det er forskjell på hvor effektive metodene er. En totalt utrent vil merke fremgang av å gå en halvtime om dagen, mens man bør ha høyere intensitet jo bedre form man er i. Begge gruppene vil uansett tjene mest på høyintensitetstrening.
 11. Det sosiale er jo viktig, men tråden handlet vel opprinnelig om "den ultimate treningen for langtur". Ellers kan det være veldig sosialt med intervall, man kan ha med treningskamerater som ikke holder følge på langturer. Beckie Scott er vel egentlig kjent for det motsatte, [Hidden Content] Ellers er det snodig at sprintlandslaget hevder seg såpasse godt i 5-mila, når de nedprioriterer mengde. Hvis trådstarter synes det er motiverende å trene tre 4x4 økter i uka er det jo heller en kjempefordel enn en ulempe.
 12. Hvorfor langkjøring? For å bli bedre til å gå og løpe saktere? For 99% av befolkningen er oksygenopptak den største begrensningen på kondisjonen, og da er det lurest å fokusere på å trene dette. Synes tre intervalløkter i uka er minimum - langkjøring derimot gir utrolig lite i forhold til kondisjon og restitusjonsbehov. Følger akkurat samme treningsfilosofi som trådstarter og synes det er spennende å se at andre prøver samme opplegg. Synes det er utrolig motiverende å kunne nøye seg med maks to-tre timer trening i uka og merke kontinuerlig fremgang samtidig som man får tid til alt de
 13. Vet ikke hva fossen heter, men elva heter Ædna og er en liten mil nord for Odda på vestsiden av Sørfjorden. Folgefonna i bakgrunnen.
 14. Hvis dere sykler Haukeli må dere ta ferje og da sykler dere ikke "absolutt" hele distansen. Dvs dere må ta via Rallarvegen, Hol-Aurland eller Hemsedalsfjellet. Men hadde jeg vært dere hadde jeg valgt ferje over Hardangerfjorden, litt utpå sommeren er snøen borte fra gammelvegene på Haukeli og Seljestad og da er det flott å sykle der. Ellers Rallarvegen med fem minutter tog fra Myrdal til Upsete, og deretter noe knoting for å komme seg fra Voss til Bergen. Det går å omgå togtunnelen ved å dytte over fjellet men tror det er litt trasig.
 15. Du kan bruke vanlige plastposer som fukt/dampsperre hvis støvlene blir våte av høyt aktivitetsnivå - bruk en tynn sokk innenfor posen og en tjukk utenfor. Da vil innersokken bli våt men varm, og yttersokken være fin og tørr og isolerende. Med ull innerst vil det også lukte mindre gamp enn med syntet. Skistøvlene vil også være veldig fine og tørre. Dette hjelper også bra mot gnagsår da du får en glatt flate som sokkene kan gni mot (i stedet for mot hælene etc). Finn litt solide poser hvis du kan, har hørt Clas Ohlsson sine er litt tjukkere og slitesterke enn vanlige prix-poser. (
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.