Gå til innhold
  • Bli medlem

Rompetroll

Aktiv medlem
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rompetroll

  1. Ja, stemmer det! Jeg har sett lenge på denne og angrer litt på at jeg ikke slo til og kjøpte Odin 402 når den la for 5.000. Vil kjøpe kvalitet, men ser det ikke helt likt å bruke oppimot 10.000 på en tørrdrakt som jeg kanskje ikke blir å bruke så mye. Er veldig åpen for å kjøpe på finn.no, men det er litt vanskelig når jeg ikke vet hvilken størrelse som passer. Mulig at jeg drar innom en lokal forhandler og prøver litt for å finne passe størrelse.
  2. Takk for tips! Har sett litt på denne. Ser på bildet av halsen på XXL sine hjemmside og ser at halsen ser ganske åpen ut. Er det lateks under neopren-halsen? Hvis den holder i 5 år med aktiv bruk vil jeg nok si med fornøyd, med tanke på at dette er en ganske ny hobby.
  3. Hei! Jeg tok våttkort i fjor høst og ser fram til at kajakk-sesongen starter opp igjen, men jeg mangler tørrdrakt. Hva kan være å anbefale? Har hørt at noen av de rimeligere typene som f.eks. NEMO har ekstrem dårlig slitestyrke og bør unngås. Er det slik at jeg må opp i dyre summer for å få noe som ikke ryker etter ett par turer? Jeg brukte en Hiko Odin 402 på grunnkurset og var meget fornøyd med denne, men den koster for øyeblikket 7.000 på hektapåtur. Hadde sett for å meg å bruke litt mindre på utstyr siden jeg ennå ikke vet helt om jeg kommer til å bruke det særlig mye. Jeg har derfor luftet muligheten for å handle brukt på finn. Kan for øvrig nevne at jeg får låne vest, spruteskjørt, padler og kajakk hos den lokale kajakk-kluben. p Kort oppsummert: hvilke tørrdrakter, som ikke koster skjorta, kan være å anbefale for en nybegynner?
  4. Takk for tips fra alle! Ble til slutt en Gregory Stout 70 fra Intersport til kun 1100,-.
  5. Med høsten i full anmarsj og muligheten for mange flotte turer, ser jeg et behov for innkjøp av en tursekk. Det finnes mye å velge blant, derfor søker jeg til litt tips og erfaringer her. Jeg har tidligere brukt en sekk på 50L, men denne er kanskje akkurat i minste laget siden teltet og soveposen er ganske stor og tung (den oppgraderingen kan jeg bekymre meg om senere). Tror derfor en størrelse på 55-65L kan være perfekt! Jeg er 192cm høy og trenger derfor en sekk i størrelse MD/LG (hvis det ikke er onesize). Det beste er selvfølgelig og dra på butikken og prøve ut sekkene, men det er ingen butikker i nærområdet som selger de jeg har plukket ut i listen nedenfor. Er ute etter komfortabel sekk med god kvalitet som kommer til å vare i mange år fremover. Jeg har ikke noe problem å legge til noen lapper for å få en sekk med bedre kvalitet og komfort, men tenker samtidig litt på prisen. Det er derfor aktuelt å kjøpe brukt, eller være på utkikk etter eventuelle tilbud fremover. Disse sekkene har jeg vurdert: - Osprey Atmos Ag 65L (68L* i Large) (2500, de på tilbud er ikke i min størrelse) - Osprey Aether AG 60 (63L* i Large) (1900 på tilbud) - Klättermusen Grip 3.0 60L (3500) - Fjellreven Kajka 65L (3900) (litt usikker på holdbarheten til trerammen på denne?) Har veldig gode erfaringer med utstyr fra klättermusen, de er dyre, men du verden for en kvalitet! Likte "ventilasjons-systemet" på Osprey-sekkene. Har tidligere hatt problemer med sekker som blir veldig klamme og varme, til og med på kalde dager. Tar gjerne imot erfaringer hvis du har eid eller prøvd noen av sekkene ovenfor, eller tips til andre sekker
  6. Takk for tipset! Hadde jeg hatt litt mer penger å svi av hadde det nok blitt litt lettere og mer kompalt utstyr, og dermed mindre vesker. Jeg får nok god plass som du sier 😁 Tenker å plassere yttertelt og innertelt i mindre pakkposer slik at jeg kanskje får plass til dette i en 10L styreveske, i tillegg til kamera, snacks og diverse. Må nesten bare vente til sykkelveskene kommer i posten også får jeg prøve å pakke alt jeg skal ha med meg. Har ikke veid alt, men tror jeg blir å lande på 11-13kg. Det blir uansett en stor vektreduksjon å bli kvitt sykkelvogna, som veier sikkert like mye som all bagasjen. Har du bare stroppet fast teltet og soveposen i styret? Hvordan er det å sykle med dette? Det blir ikke ustabilt eller løst underveis?
  7. Fikk tak i 2stk billige og store sykkelvesker fra biltema på finn. Disse er 23L, altså 46L til sammen. Ryggsekken jeg vanligvis bruker på andre turer er 46L derfor tror jeg det blir god plass med disse. De blir hengende bak på et bagasjebrett. Jeg må teste ut med bagasjen bakpå, men tror kanskje at jeg må skaffe meg et bagasjebrett eller sykkelvesker foran for å balansere vekten. Mulig jeg må skaffe meg en styreveske også etter flere anbefalinger. Har derimot litt problemer med å finne bagasjebrett som passer til min sykkel. Hvordan fester dere sykkelvesker foran? Ble også innkjøp av bedre og mer kompakt liggeunderlag som jeg fikk billig fra outnorth . Jeg fant også ut at etter flere timer sykling er det utrolig godt å sitte seg ned i en god stol, derfor kjøpte jeg også en Helinox Chair One som blir med på turen.
  8. Tror jeg skal prøve å droppe sykkelvognen. Hvordan er det å plassere mesteparten av bagasjen bakpå sykkelen? Blir ikke sykkelen veldig baktung uten noe motvekt foran? Har vurdert å bytte til en mindre og enklere gassbrenner, men den jeg allerede har er relativt liten og lett så har ikke noe stort problem med denne. Prøver dessuten å gjøre denne turen ganske billig; er ikke sikkert at jeg kommer til å dra på så mange sykleturer i nær fremtid. Turen er heller for å teste det ut og vil derfor ikke bruke så mye penger på utstyr hvis det ikke er noe for meg. Det leder meg videre til sykkelveskene. Er sykkelveskene fra jula eller biltema noe verdt å kjøpe? Jeg er ganske avhengig av at de er vanntette hvis det kommer en skur hvis jeg ikke vil ligge i våte klær og sovepose.
  9. I forbindelse med en lengre sykkeltur om et par uker, tok jeg meg en overnattingstur for å teste utstyret, finne ut hva jeg trenger og hva som egentlig ikke er nødvendig. Jeg fant fort ut at sykkelvognen med alt utstyret ble ganske tungt å sykle med, spesielt i brattere bakker. Dagen etterpå da jeg skulle sykle tilbake igjen, merket jeg at det var litt lettere å sykle (kanskje jeg ble vant med vekten bakpå), men fremdeles ganske tungt i bakkene. La også merke til at han jeg syklet med raste ifra meg i nedoverbakkene (det skal sies at han har både lettere utstyr og muligens en sykkel som triller bedre). Jeg sitter derfor og vurderer om jeg skal prøve å plassere alt utstyret i sykkelvesker og på bagasjebrett. Vil anta at et par sykkelvesker og ett (kanskje to?) bagasjebrett ikke veier all verden, derfor kan jeg spare mange kilo ved å droppe sykkelvognen. Teltet er desidert det tyngste og største av utstyret (utenom sykkelvognen selvfølgelig). Det er ikke optimalt (lav takhøyde, tungt og stort), men jeg fikk det gratis! Vet ikke helt om jeg kan rettferdiggjøre innkjøp av nytt telt til 3-6.000 for å spare 1-2kg og mindre pakkestørrelse. Tanken er å plassere teltet i en vanntett pose bakpå sykkelen oppå et bagasjebrett, som da vil antagelig stikke ut 15-20cm bak. Soveposen tar også litt plass. Hvis denne ikke passer i en sykkelveske blir alternativet å plassere denne frampå på et bagasjebrett i en vanntett pose. Høres dette ut som en løsning som kan fungere med tanke på stablitet når jeg sykler? Jeg har sett litt på lettere sykkelvogner, men disse koster en del. Utstyret mitt er ikke 100% egnet for "bikepacking", men jeg kan heller sykle med litt tyngre bagasje enn å måtte kjøpe utstyr for flere tusen for å spare et par kilo. Utstyret mitt i dag er som følger: Hybridsykkel (White SC Comp FF 20 fra XXL) Eldre sykkelvogn fra Biltema (har ikke veid denne, men antar at den veier oppmot 13-15kg). Er ganske lik denne: Helsport Turtagrø 3 camp (ca. 3.5kg, usikker på målene sammenpakket, men er rundt 20x60cm). Enkelt stormkjøkken: Hagløfs sovepose 190cm. Fant ikke fram modell og pakkestørrelse i farten, men ser akkurat slik ut som på dette bildet: Planlegger å kjøpe nytt liggunderlag, men har ikke bestemt for hvilken type ennå. Derfor har jeg inkludert denne i utstyrslisten. Diverse annet (klær, mat osv). Alle tips settes pris på!
  10. Ble innkjøp av en White SC Comp FF 20 fra XXL siden jeg ble litt bekymret for at det skulle bli utsolgt for denne modellen i størrelse XL. Har vært stor etterspørsel på sykkel de siste månedene i Norge. Har så vist fått prøvd den, men den virker som en god sykkel til prisen. Testet den også kjapt med sykkelvogn, og var ingen problem med de lave girene.
  11. Jeg har en sykkelvogn liggende som jeg tenker å bruke på turen. Har ikke planlagt å ha noe bagasje på selve sykkelen. Det er kun to butikker som selger sykler her i Mo i Rana; Intersport var helt utsolgt og hadde ingen sykler for meg på lager. XXL var også ganske utsolgt, men hadde en aktuell sykkel (SC Comp FF 20 og muligens Ghost Square Speedline Apex 8). Hvis jeg ikke finner noe bedre på finn eller i annen nettbutikk så faller vel valget på en av disse på XXL Har undersøkt leie av sykkel litt, men har ikke funnet noen aktører i nærområdet.
  12. Takk for tipsene til brukt sykkel! Jeg bor i Trondheim, men er hjemme nordover nå i sommer. Den canyon inflate så veldig bra ut, men jeg hadde egentlig tenkt meg et flatt styre. Jeg kan vel bytte styret, men da må jeg både kjøpe nytt styre, girspaker og bremsespaker, vet ikke helt hva dette koster totalt. Jeg har sett en del på finn, men problemet er å finne en sykkel som er i min størrelse. De aller fleste sykler er i størrelse M/L. Jeg kan alltids vente og se om noe kommer på bruktmarkedet, men er redd for at det kan bli utsolgt i butikkene. Når det kommer til pris og kvalitet, er det betydelig forskjell på kvalitet til en sykkel til f.eks. 5-6.000 i forhold til en til 9-10.000? Et annen ting; er det nok med 11 gir for mitt bruk? Eller trenger jeg 24 gir som på SC Comp FF 20? Jeg kan ikke så mye om girforhold og hvordan det er konfiguert på ulike sykler. Vurderer å kjøpe Ghost Square Speedline Apex 8,8 som de har inne i L på XXL. Link til denne: https://www.rei.com/product/127108/ghost-square-speedline-88-bike-2018
  13. Takk for tipset! Jeg var en tur innom XXL tidligere i dag og prøvde noen sykler. De hadde få modeller inne i min størrelse (XL), men jeg fant 1 (kanskje 2) som passet: White SC Comp FF 20 Pris: 5500 https://www.xxl.no/white-sc-comp-ff-20-hybridsykkel-herre-gra/p/1169353_1_style Ghost Square Speedline Apex 8,8 Pris: 5000 https://prisguiden.no/produkt/ghost-square-speedline-apex-8-8-371055 OBS! De hadde kun denne i størrelse L. XL er 62cm og L er 57cm, altså en liten forskjell i høyde, men har det mye å si for komfort? Jeg sjekket med et par kalkulatorer på nett og fant ut at jeg burde ha en rammestørrelse på 60cm. Likte kvaliteten på denne bedre enn den nevnt ovenfor (til 500kr mindre også!) Kom også over denne på nett, prisen var veldig vennlig med pengboken, men usikker på om 8 gir blir for lite? Likte at man fikk service med på kjøpet hos XXL, noe som jeg ikke får hvis jeg handler på nett. X-Zite Citybike Pris: 2500 https://www.thansen.no/sykkel/sykler/citybikes/citybike-herre-28-alu-57cm-sport-8-sort/n14357/pn1029541/
  14. Har planlagt en 1-2 uker lang sykkeltur langs helgelandskysten om et par uker, men innså først i dag at min 9 år gamle 18" Merida blir litt vel liten og tung å sykle med. Derfor er jeg på utkikk etter en ny sykkel. Sykkelen skal også brukes i Trondheim til generell transport til/fra skole og jobb. Skal hovedsaklig bli brukt på vanlig vei, så jeg trenger nok ikke en terrengsykkel. Budsjett: helst rundt 6-7000kr. Størrelse: jeg er 192cm høy, og har funnet ut at jeg burde ha i alle fall en 20" ramme, helst 22". Eneste kravet jeg har til sykkelen er at det må være mulig å ha feste til sykkelvogn. Er åpen for å kjøpe brukt, fra outlet eller lignende. Det skal sies at jeg ikke kan noe særlig mye om sykkel derfor er jeg ute etter tips til både sykkeltype, merke, pris og spesifikke modeller, alle tips settes stor pris på Noen modeller jeg har funnet på nett: Kross Seto Hybridsykkel Pris: 5000 https://bikeshop.no/kross/ny137329/kross-seto-hybridsykkel-alu-24-gir-skivebrems-12-2-kg Merida Crossway Urban 100 Hybridsykkel Pris: 6000 https://braasport.no/produkter/utstyr/sykkel/hybridsykler/merida-crossway-urban-100-hybridsykkel/34220/glossy-black-silver Metrix Speed Disc 20, hybridsykkel Pris: 8000 (hvis jeg ikke tar helt feil har min lokale XXL-forhandler denne på 15% avslag). https://www.xxl.no/scott-metrix-speed-disc-20-hybridsykkel-unisex-gra/p/1170844_1_style
  15. Har sett på denne også, virker veldig lik Ringstind modellene. Hadde egentlig sett for meg et tomanns-telt med litt god plass, spesielt i høyden. men jeg skal absolutt ha dette i baktankene. Hvor mye skal du ha for ditt Ringstad 2? Når du sier velbrukt, er det noen skader eller rifter i teltet eller er det bare generelt litt slitt?
  16. Ringstind SL 2 blir nok litt for liten i høyden for meg, men Ringstind Pro 2 og Light 2 virker som gode telt, helt greie priser også! XXL selger Ringstind Pro 2 til 5000, håper kanskje at noen legger ut på finn til en litt billigere penge. Men hvordan er lengden på teltet? Treffer du innerteltet med soveposen i fotenden?
  17. Har bare hørt gode ting om Hilleberg, men jeg tror prisen blir litt for stiv for min del. Har forsovet sett et par Hilleberg telt på bruktmarkedet til litt rimeligere pris; ligger blant annet et Hilleberg Unna på finn til 5000. Jeg tror at hvis jeg skal kjøpe et Helsport eller Hilleberg telt, så blir nok å kjøpe det fra enten outlet eller brukt fra finn eller noe lignende på grunn av prisen. Tar gjerne imot tips til andre telt som ikke er så altfor dyre brukt (4-5000). Jeg trenger egentlig ikke telt før om noen uker, så har ikke noe stress med å kjøpe det første jeg kommer over. Har satt opp varsler på finn, så jeg kan bare å vente og se om det dukker opp noe. Vil også ha et alternativ som jeg kan kjøpe nytt hvis det ikke dukker opp noe brukt. Har sett litt på de forskjellige nettbutikkene og funnet et par rimeligere kandidater: Helsport Fonnfjell Pro 2 Pris: 3.300kr Vekt: 2.9kg https://www.xxl.no/helsport-fonnfjell-pro-2-tomansstelt-gronn/p/1125860_1_style Urberg 2-person Dome Tent G3 Pris: 1.600kr Vekt: 2.9kg https://www.outnorth.no/urberg/2-person-dome-tent-g3#BlackIris Sydvang Skaring 2P Ultralight Tunnel Tent Pris: 3.400kr Vekt: 2.3kg https://www.outnorth.no/sydvang/skaring-2p-ultralight-tunnel-tent#Olivine
  18. Jeg ville nok ha spurt etter flere bilder hvis jeg skulle kjøpt det teltet fra Finn. Tror selgeren har valgt å ikke vise brukerene i annonsen, det kan jo være et dårlig tegn. Har du noen erfaring med å kjøpe telt brukt? Har sett litt på outlet til Helsport som du nevner. Alternativene er Rondane Trek 3 som er litt tyngre på 3,4kg, men koster kun 2800, eller Fjellheimen SL 2 som veier kun 1,6kg (!), men koster 5300. Hvordan er egentlig holdbarheten til disse superlight-teltene i forhold til de andre Helsport modellene med tykkere duk?
  19. Takk for tipset! Skal holde meg unna NatureHike teltene.
  20. Etter en dårlig erfaring og retur av Flying Tent, har jeg bestemt meg for å kjøpe et litt ordentlig fjelltelt. Budsjett: 3500kr (Kan strekke meg litt lengre hvis nødvendig) Vekt: Helst rundt 2.0kg, men jeg kan ofre litt vekt for bedre kvalitet. Bruk: 3-sesong, hovedsaklig korte turer (1-2 dager), men kommer også til å bli brukt på litt lengre turer (1-2 uker). Størrelse: 1-2 mannstelt Det er kun jeg som skal bruke teltet, men jeg ønsker helst et tomanns-telt for litt ekstra plass (selvfølgelig på bekostning av ekstra vekt). Jeg setter pris på et telt som har litt høyde inni slik at jeg i alle fall kan sitte oppreist (er ca. 192cm lang). Det hadde det vært en fordel hvis teltet har en liten vestibule for evt. matlaging og oppbevaring, men det er ikke noe krav. Skjønner at det er begrenset med hva man kan få med mitt budsjett, men vil helst at det er greit med plass i sekken (50L) til annet utstyr i tillegg til teltet. Derfor er jeg på utkikk etter et telt som er både lett og har relativt liten pakkestørrelse. Disse teltene har jeg kikket på: Bergans Trysil 2 Pris: 2.000kr, ser på prisjakt at disse er ofte på tilbud til 1.000kr Vekt: 2.5kg https://www.xxl.no/bergans-trysil-2-tomannstelt-bla/p/1088460_1_style Star River 2p Pris: 1.800kr Vekt: 1.8kg + plugger https://pakklett.no/collections/2-manns-telt/products/star-river-4-sesongs-telt?variant=46551154890 Naturehike CloudUp 2 Pris: 1.700kr Vekt: 2.0kg https://pakklett.no/collections/2-manns-telt/products/cloudup-2-ny-design Helsport Ringstad Superlight 2 (BRUKT) Pris: 3.000kr Vekt: 1.9kg https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=180314401 Ser at bergans teltet har en duk av polyester, og de tre andre er av nylon. Har noen erfaring med kvaliteten på nylon duker i forhold til polyester? I tillegg hvor høy vannsøyle burde man ha på et slikt telt? Nå som jeg først skal kjøpe et telt, vil jeg kjøpe noe som i alle fall varer et par år fremover. Jeg er som sagt villig til å opp i pris for bedre kvalitet, men tror ikke jeg har budsjett til noe 10.000kr telt 😁 Er åpen for å kjøpe brukt hvis det finnes noen gode tilbud der ute på bruktmarkedet. Jeg er også smått innom outlet hos forskjellige nettbutikker som Helsport, Fjellsport, Bikster og Outdoorexperten for å se om det dukker opp noen gode tilbud. Setter pris på alle tips 😀
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.