Gå til innhold

Mette Utheim

Medlem
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Mette Utheim

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. ser at det er noe som heter grøtåa på kartet ditt, var nok det jeg huska som grøtlia . vi kom sørfra, fra over det " fjellet", og hadde tenkt til å gå til elva men på veien dit var det veldig mye våt myr, så vi gikk litt tilbake og kryssa heller over et stort område med svær stein og så over til de større vanna. Så hvis ikke det er veldig tørt hadde jeg ikke valgt å gå dit sørfra tror jeg. på nordsia ( mener jeg ) av elva/ nedre roasten ikke så mange timene fra ferja er det en dnt hytte forresten.
  2. Jeg har vært på tur ( for mange år siden ) med ei venninne i de traktene, jeg er litt usikker på hvilket feireleie vi begynte på men ser veldig likt ut ruta di, tror vi må ha gått avv ferja ved der det står femundlia på kartet og gikk via en stor nut ( mye reinsdyr) og via noe som het grøt/graut dalen ( eller kanskje lia? ) og over til øvre og nedre roasten og ned langs elva til et av ferjeleiene og femundenferja tilbake såvidt jeg husker. det var kanskje 4 netter i telt ja, men vi gikk stort sett hele tiden med korte stopp pga dårlig vær så går fint ann å bruke lengre tid. ved et av de vanna (kanskje Øverste enden av nedre roasten / tuppen mot øst?) ved en bitteliten "demning" lå det en veldig gammel statsskog- koie som vi sov i en av nettene, mulig det er flere av dem i området, det er jo også en opplevelse for barn. men det var en lang tur for oss som var voksne, dvs utrente voksne.. hvis du går sørfra er det områder der med veldig mye svær stein sikkert fra siste istid som man måtte krysse om en ikke skulle gå enda mye lengre eller over myr. Mye villrein i høyden og fin tur ellers som jeg husker det selv om vi hadde uflaks med været. vi fiska amatørmessig i det vi var bortom av små og store vann men fikk bare veldig små abbor( agnstørrelse), noe som var litt overraskende siden det skal være så bra fiske når det regner:D mulig folk med bedre utstyr og peiling får bedre fisk:D . .Hvis dere er mest interessert i fiske så går det kanskje ann å begynne i motsatt ende og gå opp elva og opp til tjerna? det eneste du går glipp av da er litt høyfjellsfølelse på de toppene og så slipper du de områdene med mye svær stein. Jeg undersøkte litt med folk for noen år siden mtp å ta med barna som er halvparten så gamle som dine spurte " turvant" folk mtp femundsmarka, og han sa at femundsmarka på svenskesida er mer barnevennlig i terrenget og veldig fint for fiske og. de sa også at det går ann å sykle nordover fra elgå med barn. Men en 12 åring er jo ikke så liten heller da, og så må man jo ha muligheten til å ta karantenetiden nå om dagen om man vurderer å dra til sverige.
  3. Hei, Jeg er ikke så veldig turvant, men tenkte utnytte situasjonen i år og ta med barna på en hytte til hytte tur i en av de mindre nasjonalparkene. Men så lurer jeg på.. tror dere det kommer til å være skokkfullt på T- hyttene i skoleferien iår? dvs bør man ta med telt etc i tilfelle det blir bomturer?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.