Gå til innhold
  • Bli medlem

Bjørnar D

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Bjørnar D

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg har vært på Solvågtind et par ganger. Fantastisk fin tur.
  2. Takk for en flott og inspirerende turrapport! Artig å lese om både utstyr, rute, samt flotte bilder! Jeg er litt imponert av at du får til utstyr til en så lang tur i en 45-liter sekk. Er den komfortabel å gå med også? Du har nok prioritert vekt i dine innkjøp enda mer enn det jeg har gjort. Jeg planlegger selv en 5-dagers tur i Børgefjell (området Gaukaren og Blyvatnet) med familien (har 3 nesten voksne ungdommer) til sommeren, men går da med noe tyngre utstyr (sekker på 65-85 liter fra Gregory og Osprey som veier over 2 kg) og fjellstøvler (Crispi Skarven). Jeg bestilte en Osprey Ariel plus 85 til kona i går, men ble litt usikker nå på om jeg burde prøve å finne noe lettere. Nå kan det jo kanskje hende at det funker like godt til oss som ikke blir å gå like lange distanser som det du gjorde. Jeg ser også at du koker ørreten. Er det for at du ikke vil bære stekepanne, eller smaker det like godt? Jeg har ikke prøvd å koke fjellørret før, men det burde kanskje prøves? Det blir en del planlegging og innkjøp ser jeg. Er ikke så drevet og derfor nyttig å se hva andre drasser på:-)
  3. Her var det kommet mange gode råd, tusen takk for det! Jeg får satse på å kjøpe en sene og ikke en scene da:-) Altså et multifilamentsnøre 0.10 eller 0.12 mm. Noe ala dette: https://www.xxl.no/berkley-fireline-ultra-8-150m-green-multifilament-gronn/p/1152115_1_style ? Ser dere nevner flere merker også... Hvor mange meter trenger jeg til ei 1000-snelle? Så skjøte på en fortom med fluorcarbon eller nylon. Noe sånt: https://www.xxl.no/sufix-sufix-super-21-300m-0-20-monofilament/p/1113869_1_style ? Hvor får jeg eventuelt kjøpt fluorcarbon-snøre, og hva slags diameter må jeg ha på det? Bjørnar D
  4. Hei! Nå har jeg investert ny fiskestang (Shimano SpeedMaster BX 3-delt 270 haspelstang 3-14 gram kastevekt og Ultegra 1000 snelle) for fiske på fjellet. Jeg er så gammeldags at jeg ikke har byttet ut nylontråden på gammelstanga mi heller. Planen er å bruke gammel stang til markfiske med søkke og den nye stanga til å kaste lette sluker og spinnere. Hva anbefaler dere av scene til de to formålene her? mvh Bjørnar D
  5. Jeg ser fordelen med denne løsningen også ja. Kunne sikkert vært en fordel å slippe å ligge tre i samme telt. Nå har jeg likevel konkludert. Jeg var innom XXL her om dagen og så at de kun hadde igjen ett telt av Helsport Fjellheimen SL4, og da ble det så jeg kjøpte det. Da kan vi ligge to i Fjellheimen SL3 og tre i SL4, så da bør vi i alle fall ha nok plass, tenker jeg. Rondane-teltet mitt ble solgt. Det meldte seg fire kjøpere på en halvtime, så det er tydeligvis ikke vanskelig å selge telt nå om dagen. Jeg leste i en annen tråd her at teltene mine kan få litt juling når det er sterk vind, men jeg får satse på at det holder til de fleste formål på sommeren.
  6. Takk for innspill! De teltene der ser jo flotte ut! Det eneste absolutte kravet mitt er at teltet må ha soveplass til tre personer, og da bør jeg kanskje ha et 4-mannstelt. De fleste turene vil nok innebære ca. to overnattinger og omkring tre timer å gå hver vei. Teltet bør også kunne egne seg til tur på inntil en uke der vi går en ny etappe hver dag. Da tenker jeg at vekt på utstyr som telt, liggeunderlag og soveposer har en betydning. Jo lettere dette er, jo mer mat og andre godsaker greier vi å bære. Vi drar heller ikke uten god værmelding, men skjønner jo at slikt kan skifte fort også. I diverse tråder her, ser jeg jo at mange anbefaler Hilleberg på grunn av kvaliteten. Jeg tenker jo at et Helsport Fjellheimen Superlight 4 vil egne seg godt til mitt bruk, og har heller ingen indikasjoner på at kvaliteten på dette teltet ikke skulle være god nok. Men tenkte at Hilleberg Nallo 4 (evt 4 GT) kunne være et alternativ. Kanskje andre merker kan være aktuelle også?
  7. Det er nok ikke aktuelt med vinterbruk uansett for min del, så det blir ikke det viktigste argumentet. Da måtte jeg investert i større sekker, nye liggeunderlag og soveposer i tillegg. Men det er jo uansett en fordel hvis teltet er robust og tåler litt da. Kan jo fort skje at en av ungdommene vil låne teltet til fjelltur sammen med venner også. Ser at det er tynn duk på Superlight-teltet til Helsport, men det kan hende det er sterkt nok likevel. Både vekt og pris taler for Fjellheimen superlight. Jeg ser fordelen med spiseplass i forteltet i GT-modellen hvis jeg skulle gå for Nallo, i alle fall med tanke på turer over litt flere dager. Et Reinsfjell SL3 er også interessant. Jeg liker løsningen med åpning på begge sider på dette teltet. Spørs om jeg bare skal følge med på om det dukker opp en god pris på et av teltene og la det avgjøre.
  8. Takk for svar! Da er dette teltet sikkert et godt alternativ. Føler ikke at jeg trenger et kjempestort fortelt heller, men sekkene bør under tak mens vi sover.
  9. Hei! Jeg ser at det er en del tråder omkring disse teltene, men har likevel et par spørsmål omkring valget. Jeg har en familie med to voksne, tre ungdommer (som heldigvis liker å være med) og en hund (labrador-tispe 2 år), og vi trenger telt til fjelltur inntil 5 døgn på sommer. Det blir nok mest 2-3-dagers turer, men ser for oss en litt lengre tur til Børgefjell i år. Vi har et Helsport Fjellheimen SL3 og et Helsport Rondane SL3 som jeg kjøpte i fjor. Jeg innser nå at plassen blir for knapp, så jeg vurderer å bytte ut Rondane-teltet med et mer romslig telt. Kan også vurdere å beholde begge og kjøpe et tredje telt. Blir fort litt mer vekt da, men det kan kanskje være behagelig å ikke ligge inntil hverandre også. Jeg har først og fremst tenkt på Fjellheimen 4. Sammen med Fjellheimen 3 bør vi da ha god nok plass, samt at den samlede vekten blir lav. Nå har jeg også blitt oppmerksom på Hilleberg Nallo 4. Vil forteltet på dette være stort nok til å plassere tre sekker om natta, eller må jeg gå for GT-utgaven med større fortelt? Sistnevnte er jo både litt tyngre og dyrere... Alternativ 1 er altså Fjellheimen SL 3 + Fjellheimen SL4 (og bo henholdsvis to og tre personer i de to teltene). Alternativ 2 er Fjellheimen SL 3 + Nallo 4 (evt. Nallo GT). Alternativ 3 er Fjellheimen SL 3 (for to personer) + for eksempel Reinsfjell SL3 (for to personer), og så la gutten på 17 få Rondane-teltet sammen med hunden. Jeg vil gjerne høre hva dere mener, og jeg er mottakelig for andre forslag også. Jeg lurer også litt på hvordan dere gjør det med hund. Ser ikke for meg at hun vil ligge i forteltet egentlig. Er samtidig litt skeptisk til om hun kan tråkke hull i teltbunn og liggeunderlag. Hun var med på en tur i fjor sommer også, men hun har blitt en del større siden den gang. mvh. Bjørnar D
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.