Gå til innhold
 • Bli medlem

EM

Medlem
 • Innholdsteller

  2
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  EM ga poeng til northern_fov i Kjøpt: Helsport Ringstind 2 SL 2019   
  Yes, ble det Ringstind 2 Superlight 2019.
  Dette skal testes til uka i Jotunheimen hvis været er ok. Jeg kommer til å skrive noen innledende erfaringer nå etter å ha satt det opp på plenen og deretter se om mine antagelser i bruk blir korrekte. Jeg kommer til å teste det opp mot Ringstinden jeg allerede har siden jeg ikke har erfaringer med Superlight fra før.
  Bakgrunn:
  Har et Ringstind 1-2 Pro/Light fra 2016 som er godt brukt i alle sesonger. Har vært og er veldig fornøyd med teltet, men det har sine svakheter. Med meg på tur har jeg en del kamerautstyr og er på jakt etter å shave noen gram her og der. Når Helsport nå kom med en ny versjon kunne jeg like gjerne smelle til med en Superlight.
  Førstegangsinntrykk - Vekt/størrelse nedpakket:
  Uten å ha lagt det på kjøkkenvekta så er det definitiv lettere enn teltet jeg har. Det tar også mindre plass i sekken.

  Førstegangsinntrykk - Oppsett:
  Helsport mener teltet er enda enklere å sette opp enn før, selv med en ekstra stang. Tja. Det er superraskt å sette opp (færre barduner, enkelt å tre i stenger), men jeg stiller spørsmålstegn ved den ekstremt korte lengden på bardunene. Om det da blir enklere å sette opp i praksis når terrenget rundt må være tilnærmet optimalt på grunn av få justeringsmuligheter vil tiden vise.

  Innerteltet er mye raskere å sette opp. Kun 3 hemper i stanga på grunn av den nye inngangen vs eehh mange-ish før 

  Førstegangsinntrykk - Komfort:
  Her fikk jeg meg en liten støkk. Jeg visste at teltet var lavere, men dette blir nærmest umulig å sitte i. Jeg er 185 høy og det gikk akkurat uten liggeunderlag. Synes det trekker veldig ned. Det virker trangere innvendig i bredden men samtidig har man 2 innganger/fortelt (hurra!) med plass til utstyr. Jeg var spesielt spent på fotenden med introduksjon av stang og overgang til 3->1 bardun. Resultat eter at man har litt bedre plass og forhåpentligvis blir det mindre klasking av innertelt mot sovepose.

  Oppbevaringslommer på hver side i hodeenden:

  Teltet virker luftig, noe som er bra mtp kondens. Jeg var litt skeptisk til at halve duken på ytterteltet i fotenden er myggnetting, i tilfelle snøføyk, men i innerteltet er de smart plassert  på langsiden slik at det ikke burde være noe problem.

  Bunnduken ligger veldig flatt mot bakken så man kan forvente at rusk og rask finner veien inn.
  Blir det klasking her mon tro?

  Førstegangsinntrykk - vs Ringstind Pro 2016:
  Enklere oppsett i fotenden:

  Nå kan vi ende diskusjonen en gang for alle. Dette teltet skal definitivt IKKE settes opp med hodeenden mot vinden. Det er betydelig brattere nå.

  Legg merke til pluggfeste midt på nederst og manglende bardun øverst på 2019 modellen. Det ser ut som stanga er trekt ganske lagt opp også vs midten på tidligere modeller. Det er ikke pluggfester på langsidene på Superlight 2019

  Halvering av antall plugger bak:

  Forventninger til tur:
  Kjenner jeg er litt nervøs. Det blir lettere å bære og kanskje lettere å sette opp, men jeg tror ikke det blir like behagelig å bo i dette teltet på grunn av høyden. Ytterligere rapport kommer.
  Bonus: Gammelt footprint passer-ish

   
 2. Liker
  EM ga poeng til Anonsen i Superlight vs standard   
 3. Hehe
  EM ga poeng til Øyvind Hellenes i Superlight vs standard   
  Ja eg teltar berre i hagen faktisk 😉
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.