Gå til innhold
 • Bli medlem

Oksen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  157
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Oksen ga poeng til Nematoid i Trøbbel med Primus Omnifuel II   
  Hadde noen typer parafin lignende. Bytta til lampeolje som hadde de verdiene du nevnte her over. Nå brenner den veldig bra.
 2. Liker
  Oksen ga poeng til Skal bare... i Dine krav til turmakker vinterstid?   
  Eg vel turselskap utfrå kven eg vil vera på tur saman med, noko anna ville vera heilt utenkeleg. Så vel me tur etter evne.
 3. Liker
  Oksen ga poeng til Skogens Stønn i Utvide bardunløkker ifb. med vintertelting?   
  Her er et par måter du kan få til å feste pluggen på uten å endre på selve bardunen. Det kan ofte være lurt å feste bardunen i et hull nær midten av pluggen i stedet for å bare tre pluggen gjennom løkka. Da vil ikke bardunen kunne skli mot enden av pluggen og slakkes, eventuelt skli helt av pluggen, om pluggen på grunn av belastning skulle endre vinkel i snøen.
  Kan også nevne at jeg pleier å grave ned pluggen (liggende, ikke opprett) og trampe snøen godt til med mindre snøen er veldig fast. Etter en stund fryser da snøen som regel til og pluggen sitter bom fast.

  større løkke.mp4
 4. Hehe
  Oksen ga poeng til Skogens Stønn i Optimus Polaris, silent cap og CO   
  Du mener sånn som det her (jeg prøvde 3 ganger med samme resultat for å få litt statistikk):
  1) Før jeg tok av gass-sprederen (for det er bensingassen, ikke flammen som spres, spredningen skjer før den er antent altså):

  2) I det samme øyeblikket som sprederen ble borte ble det slik, alle 3 gangene. Jeg prøvde å antenne gassen som kom opp, men fikk det rett og slett ikke til:

  3) Jeg holdt på med å prøve å antenne gassen helt til brenneren ble så avkjølt at det sprutet bensin i stedet for gass. Da fikk jeg fyr, men bare først når det var en tydelig stråle av bensin, ikke mens det kom en miks av gass og bensinsprøyt. I siste tilfelle kom det noen flamme-knepp som slokte i brøkdelen av et sekund. Men altså, når det var ei ren, tynn, kraftig bensinstråle, da ble det julestemning. 😁 Dog på ingen måte følelsen av at det var ukontrollert. Men jeg ville ikke gjort dette inne, spesielt ikke inne i Akto-en eller Soulo-en min.
   

 5. Liker
  Oksen fikk poeng fra Hafrak i Tips om rimelige snøplugger til telt   
  Vi slengte oss også på anbefalingen og kjøpte to pakker fra thansen. Brukte de i helgen i forholdsvis løs snø og er så langt fornøyd. Det gikk fint å grave de ned som anker der hvor snøen var løsest, og etter å ha trampa det godt til frøs de skikkelig fast ila kvelden 😀 
  Takk for tipset! 
 6. Liker
  Oksen fikk poeng fra Ravis i Båtliv og fjell - Valg av brenner for 2   
  Jeg tror 
  (Logg inn for å se skjult innhold)
   er helt topp til den skisserte bruken. Da har du alt du trenger i en pakke og det koster ikke skjorta heller. Er nok ikke like rask i oppkok som jetboilen, men etter min mening er stormkjøkkenet langt mer fleksibelt.
 7. Liker
  Oksen fikk poeng fra Navigatøren i Usikker på CO og Kovea Booster +1   
  Dette med å være bevisst på symptomer kan være en utfordring når kullosforgiftningen fører til tap av dømmekraft (som er ett av flere symptomer). Man har jo lest og hørt om erfarne folk som er blitt forgiftet uten å skjønne noe som helst.
 8. Liker
  Oksen ga poeng til Skal bare... i Usikker på CO og Kovea Booster +1   
  Det er derfor det er så viktig å vera bevisst på CO. Med det minste teikn på å ikkje vera heilt til stades skal CO vera det fyrste ein tenker på, og koma seg ut i frisk luft. Det kan redde livet ditt. Dersom ein overser desse aller fyrste symptoma, kan det vera for seint. Dette har redda meg 2 gonger, i begge tilfella ville kroppen helst legge seg ned, i alle fall ikkje ut i kulda. Men min innøvde bevisstheit på CO, fekk meg ut i frisk luft.
  Dei tilfella eg har lese om, der (erfarne eller uerfarne) folk har beskrive slike situasjonar, nevner dei gjerne nokre slike vage teikn, som dei sjølv ikkje har skjønt, og derfor ikkje gjort dei rette tinga tidleg nok, før tap av dømmekraft inntrer.
  Men ein skal sjølvsagt ikkje utfordre skjebnen og stole på at ein får varsel om CO-forgiftning, verken som tidlege symptom eller vha alarm. Ein skal alltid sikre god lufting og ellers vera forsiktig. Sjølv sitt eg alltid i teltåpningen og puster inn uteluft når snøsmeltingskjelen står på brennaren,
  Skal ein vera heilt sikker, er det enkle tipset å aldri ha brennaren inne i teltet. Det er også tipset som både teltprodusenten og brennarprodusenten seier at du skal gjera. Vansklegare er det ikkje.
 9. Liker
  Oksen fikk poeng fra Marius Engelsen i Usikker på CO og Kovea Booster +1   
  Dette med å være bevisst på symptomer kan være en utfordring når kullosforgiftningen fører til tap av dømmekraft (som er ett av flere symptomer). Man har jo lest og hørt om erfarne folk som er blitt forgiftet uten å skjønne noe som helst.
 10. Liker
  Oksen ga poeng til Mayen i Den kalde fine tida   
  Det er hunden og jeg som drar på turer. Jeg har en snart to år gammel Berner Sennen på 60 kg. 
  Vi drar ikke på ekspedisjoner akkurat. Vi tusler av gårde bare. Jeg på fjellski og han bakerst om det er mye løssnø.
  Tenkte å dele noen bilder fra i fjor høst/vinter. Det ble kanskje litt mange så heldigvis er det ikke noen 'se-plikt'. 11. Liker
  Oksen fikk poeng fra vandregutt i Valg av telt. Ønsker tips   

  (Logg inn for å se skjult innhold)
  kan være verdt å ta en kikk på. Veier 2,5kg og har stort fortelt. Plukket nettopp opp et i posten men har ikke fått slått det opp ennå. Fikk det anbefalt fra en kundebehandler hos fjellsport.
 12. Liker
  Oksen ga poeng til Richard Strand Wollum i Vinter pose til stor mann.   
  Da har Viking 900 posen ankommet og testet innendørs. Kjennes helt perfekt ut i størrelse, er slik at jeg kan reise meg med posen på og snu meg lett samtidig som det ikke er for mye rom heller som kan bli kaldt. Testet den mot liggeunderlaget og den virker heller ikke å være glatt😊. Når jeg trødde oppi posen rett etter ankomst i bare boxer så tok det 40-50 selunder før det ble for varmt innendørs😂👍. Kjennes utrolig deilig ut på kroppen så gleder meg til første natta ute i dunpose spesielt da jeg aldrig har hatt dun før.. 
   
  Som tilleggsinfo så vet jeg ikke om dette er standard, men posen ble sendt i lagringsposen som følte med og ikke i kompresjonsposen som selvfølgelig også følgte med👍👏. Takk for tipsene så før vi se hvordan den er etter noen test netter😎. 
   
  Richard. 
 13. Liker
  Oksen fikk poeng fra Hafrak i Usikker på CO og Kovea Booster +1   
  Det er vanskelig å si noe sikkert uten å foreta målinger. 
  Kovea booster er en av de bedre mtp. Kullos. Blå flamme indikerer ren forbrenning som igjen tilsier lave kullos utslipp, samt at målinger viser at det typisk ikke produseres farlige mengder kullos uten kjele oppå brenneren. Det er uansett kjempeviktig å ha god nok lufting når du fyrer innendørs, og helt sikker blir man aldri. 
  Dersom du er bekymret kan du alltids investere i en kullos alarm til ca 500kr
 14. Liker
  Oksen ga poeng til Hafrak i Dunjakke til vinterturer   
  Jeg bestilte meg 4 jakker på BlackFriday - Bergans Expedition Down Parka, RAB Expedition 7000, Mountainequipment K7 Infinitum og Mammut Eigerjoch Pro. Valget falt på K7, selv om jeg ikke var helt happy med den heller. 
  Bergans Expedition Down Parka; sykt gode lommer både innefor og utenpå og veldig god og lang. "Veldig tung" og pakker seg neste ikke sammen i det hele tatt. Sterkt ytterstoff.
  RAB Expedition 7000, rett og slett for stor. Jeg gikk for en størrelse over normal for å kunne ha utenpå skalljakke på alle sammen. Denne er KJEMPESTOR. Beste lommer og super hette, egentlig favoritten, men for stor til å kunne brukes til annet enn tur i steinkulde, ikke noe å ta på for en bytur eller noe. 
  Mammut Eigerjoch Pro. For tynn, dårlig dunkvalitet, men veldig gode lommer på innsiden. + veldig, veldig kul i oransje! 
  Mountainequipment K7 Infinitum, kanongod jakke. Pakkes ned til en liten ball. "Knitrer" mye i infinitum stoffet og dårlig innerlommer. Sykt god ytterlommer og uten tvil den beste hetten, men innerlommene og brystlommene er nesten verdiløse. Veldig smart med "strikkeffekt" i ryggen som holder den stramt inntil kroppen. Jeg sliter litt med glidelåsen som er kronglete å sette i. Utenom det helt kanon, og funker til en bytur (under tvil, ser fortsatt ut som en Micehlin mann...)
   
 15. Liker
  Oksen fikk poeng fra Christian Heger i Debut for turglad familie - trenger tips til ALT!   
  Angående ryggsekk så handler det mer om rygglengde enn høyde. Du finner guider til å måle rygglengde på ulike produsenters hjemmeside. Skal du ha sekk som sitter godt på en veldig kort rygg (35-36cm) blir det fort veldig dyrt. Gregory Deva 70L og 80L i str XS er en slik sekk, men koster fort 3000kr.  Jeg kjøpte nettop en Sydvang 100+20L ryggsekk fra fjellsport.no på tilbud til hele 999kr! Til den prisen fremstår den bare helt awesome, selv om den ikke er helt på høyde med f.eks Bergans.
  Exped synmat 7 LW (og MW) anbefales. Disse er veldig comfy å ligge på, og jeg tror de vil øke turgleden. Eneste minus jeg kommer på er at de kan skli litt om ikke underlaget er flatt. Dette slipper du med skumunderlag som bamse. 
  Ved valg av sovepose står du ovenfor tre valg: varme, vekt/pakkevolum og pris, og kan kun velge to. Varm og billig blir stor og tung å dra på, varm og lett pose blir dyr i innkjøp, samt en liten og billig blir en kald sovepose. 
   
 16. Liker
  Oksen ga poeng til Nora J. Helliksen i Helsport legger ned på Melhus   
  Hei! Jeg tillater meg å kommentere på denne. Veldig fint å se at det er så mye engasjement rundt dette. Legger ved begge artiklene som stod i Trønderbladet i går hvis noen har interesse av å lese de. Og la meg understreke det jeg sa der; vi skal tilby våre tjenester til alle. Vi tror på samarbeid, og tenker at jo flere som får glede av den unike spesialkompetansen og erfaringen de som har jobbet med dette i over 40år har - jo bedre. 
  Så hos oss er det mulig å få hjelp, uavhengig av hvilket merke som er din favoritt, og hvor teltet eller soveposen er kjøpt. Håper dette er info som kanskje kan bidra til å betrygge hvis noen er urolige, og glede noen som ikke har et slikt tilbud i dag. Foreløpig er bare en landingsside oppe (mer innhold og info kommer snart) men det er mulig å kontakte oss allerede nå hvis du trenger hjelp til noe: via www.utigjen.no eller på mail [email protected] eller telefon 41 42 13 00. Drop-in på Melhus i Helsport sine gamle lokaler er foreløpig mulig bare mandag, tirsdag og torsdag. Så kanskje vi høres eller sees  
  - Jeg har tatt tilbake bygget - vi ser på muligheten for å skape flere arbeidsplasser - Trønderbladet.pdf Helliksen starter på nytt i de gamle Helsport-lokalene - Trønderbladet.pdf
 17. Liker
  Oksen fikk poeng fra tubbs i Helsport legger ned på Melhus   
  Får satse på at Helsport blir å bruke servicesenteret som nevnes ovenfor. Ellers har man jo alltids anledning til å betale noen kroner selv for god service, istedenfor å plages med et dårlig serviceapparat. Har hatt noen dårlige erfaringer med reklamasjoner hos flere leverandører, og sitter igjen med følelsen av at det er mye ymse rundt omkring. I framtiden tror jeg at jeg blir å bruke Sømhuset eller gamle Helsport. 
 18. Liker
  Oksen ga poeng til Knoten1 i Helsport legger ned på Melhus   
  Hei.
  Sakset fra Trønderbladet.
  I mai 2020 ble det offentlig at investeringsselskapet Brav pakket sammen Helsport på Melhus og flyttet hele bedriften til Lillehammer og Oslo. Tilbake sto sjokkerte ansatte som var forespeilet en satsing i trondheimsområdet. Men nå åpner det seg en ny sjanse i de samme lokalene.
  Nora Juul Helliksen, datter av tidligere Helsport-eier Stein Helliksen, har allerede startet opp ny bedrift innenfor det samme segmentet, og er i disse dager klar for å ta imot sine første kunder.
  Den nye bedriften får navnet Barents Outdoor AS, og deres første satsing blir konseptet «Ut Igjen», som og skal bli et service- og reparasjonssenter for en hel sportsbransje.
  - Dette skal bli starten på noe stort. I sportsbransjen generelt har kundene alltid vært opptatt av, ønsket og forventet at man kan få reparert produktet og forlenget levetiden, sier Helliksen.
 19. Liker
  Oksen fikk poeng fra SnorreL i Hvilket turutstyr ville du kjøpt i USA?   
  Jeg ville også prøvd Feathered Friends før jeg bestemte meg for en Western Mountaineering sovepose  
 20. Liker
  Oksen fikk poeng fra Unknown_Uke i Hvilket turutstyr ville du kjøpt i USA?   
  Jeg ville også prøvd Feathered Friends før jeg bestemte meg for en Western Mountaineering sovepose  
 21. Liker
  Oksen ga poeng til Marius Engelsen i Dunjakke til vinterturer   
  Jeg går for det meste toppturer, så ja.
  Prøvde en tynn dunjakke som mellomlag under skalljakken en gang, det ble full dunkollaps.
  På flatere fjellskiturer bruker jeg mye vindtette klær (ikke skall), da går fukten fra kropp/ull ut i dunjakken i pausene. Pakker jeg den opp og ned noen ganger, så merker jeg at loftet blir mindre for hver gang den blir brukt.
  Kler ikke av meg i puser for å ta på tørt. Da ender jeg opp med flere våte klær, og i spnt vær på bilder byr det på utfordringer å styre med mer klær enn nødvendig.

  Enig i at Atom AR alene er litt for kald til lange pauser og campbruk på vinteren. Til lange pauser tar jeg på denne i tillegg, da blir det varmt nok til å ha en lengre rast.

  Jeg bruker samme strategi som @Terka. Det hjelper å ha tett skalljakke på, men det blir allikevel litt fuktig, mest på ryggen som er våt mellom sekken og skalljakken.
  Men bevares, ikke alle svetter like mye, og ikke alle går i like mye motbakker, så dun fungerer nok ypperlig for mange  
 22. Liker
  Oksen fikk poeng fra Marius Engelsen i Dunjakke til vinterturer   
  Interessant at du nevner dette med dunkollaps. Er det i løpet av flere pauser på lengre turer du har opplevd dette eller er det snakk om type topptur? Har hørt om fenomenet, men har ennå til gode å oppleve det selv. 
  Jeg har så langt bare gode erfaringer med dunjakke som pausejakke. Jeg lar vær å gå meg svett om jeg har muligheten - hvis ikke bytter jeg til et tørt ullplagg før jeg tar dunjakken på. Vinden blåser meg som regel kald og tørr før jeg rekker å få på jakken igjen. Har aldri vært helt komfortabel med å dra dunjakken over skalljakke og sitte der i fukten, men så har jeg heller ikke vært ute på tur i - 20 og kuling og hatt behov for det.
  Atom AR synes jeg er en genial jakke, men for kald til lengre pauser og camp bruk. 
 23. Liker
  Oksen ga poeng til Heriks i Ekspedisjoner...   
  Jeg ser at dette går den veien høna sparker, så tenker vi like gjerne gjør kort prosess og stenger denne tråden. 
  -Moderator
 24. Liker
  Oksen fikk poeng fra Franke i Finnes det noe tilsvarende til Fjellheimen 4   
  Keron 4 GT pleier å være på tilbud til rundt 12.000. Spitsbergen 4 xtrem ned i ca 8500. Jeg valgte Spitsbergen pga pris og er så langt fornøyd. Hilleberg hadde vært bedre mtp inngangsdøra. 
  Keb endurance 4 er også et råflott telt i samme kategori. Tilbudspris ca 11-11,5
  Er noen kroner å spare på timing 
 25. Liker
  Oksen ga poeng til Espen Ørud i Finnes det noe tilsvarende til Fjellheimen 4   
  Begynner bli mer og mer fornøyd med at jeg betalte 4600,- for mitt Svea  
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.