Gå til innhold
  • Bli medlem

Oksen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    327
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Oksen

  1. Har prøvd å google om og når denne funksjonaliteten kommer til Norge, men har ikke lyktes å finne noen skriverier av nyere dato. Er det noen som vet noe om denne saken? Tenker at satellittkommunikasjon er god nok grunn til å velge iphone foran f.eks samsung, da man slipper å måtte kjøpe en garmin i tillegg, samt abonnement. For en som bare drar på langtur nå og da er satellittkommunikasjon på telefon et fint substitutt til en inreach tenker nå jeg ☺️
  2. Bare å skaffe seg lengre sokker! Har Lundhags som er veldig stive i skaftet, og de kan også gnage litt på leggen om jeg ikke går med lange sokker.
  3. Hei. Ville ha forsøkt denne. Enzymbad som du dynker sekken i og deretter henger opp til tørk.
  4. Breheimen-teltet som er nevnt ovenfor er et veldig godt kjøp for prisen. Men om man er over 180cm er det fare for at føttene/soveposen kommer i kontakt med innerteltet. Jeg som er 190 tar borti med både hodet og tær. Om dette er et problem kan dog diskuteres. Jeg har ikke opplevd noen av mine telt til å være våt på innerduken av kondens utenom på vinteren når det har bygget seg opp rim, men jeg finner det dog veldig irriterende når jeg tar borti. Spesielt når det blåser og teltet blafrer er det irriterende å få duken i hodet 😅
  5. Jeg har Lundhags i høy modell. Angående vanntetthet opplever jeg de som veldig bra til trasking i myrterreng grunnet gummikalosjeringen, og holder meg overraskende tørr ved vadinger der vannet går et stykke over anklene. Jeg er dog blitt bløt etter langvarig gåing i høyt vått gress. Da har vannet trukket inn gjennom pløsen et stykke opp. Dette har også vært døden for gore-tex sko er min erfaring. Har nå smurt inn pløsen med fett, og er spent på å se hvordan dette fungerer. Ved våte og langvarige turer vil jeg anta at det er viktig å få tørket skoene og smøre dem på nytt. Er læret først fuktig føler jeg at de har lettere for å ta inn vann.
  6. Har en fra fireangel som jeg er fornøyd med. Link
  7. Exped gemini 3 leverer på liggelengden, og vel så det. Søk på finn.no. Lengste teltet jeg har prøvd, med mine 190cm hadde jeg 30cm ekstra å gå på. Ellers kan du sjekke marmot limelight i forrige utgave. Sikkert billig på enkelte butikker, evt finn. Har helt rette vegger så den leverer på lengde. Tyngre enn du ønsler men du ber kanskje ke om for mye?
  8. Kjedelig når et så dyrt produkt ikke står til forventningene. Har egentlig satt alle telt med slikt amerikansk design i kategorien godværstelt. Er noe med geometrien og vind som ikke er helt optimalt. Abisko dome ser råflott ut, men det veier jo et halvt tonn i tremanns. Hva med et fjellreven tunnel? Hadde lett gått for et abisko endurance om jeg ikke var såpass lang.
  9. Tenker Tarptent scarp 2 må være midt i blinken for soloturer med plass til to. Med kryssende stenger blir det frittstående-ish og tåler bra med vær.
  10. En pose chilinøtter (230g) og en sjokolade (200g) i sekken holder i bøtter og spann til en dagstur for meg om jeg har spist god frokost. Da er brødskiver med egg og bacon, samt tomatbønner min favoritt. Energibehov avhenger veldig av fysisk størrelse, og jeg er ganske stor. Opplevd sultfølelse er også en ting.
  11. Lundhags er for så vidt brede sammenlignet med de fleste andre skomerker, men de har utrolig lav vrist. Du får dog sydd de etter mål mot et tillegg på kr 600.
  12. Det er Brav som er de nye eierne av Helsport. Konsern som eier bla Swix, Ulvang og Lundhags.
  13. Akkurat det fiskepadde skriver ovenfor. Dersom skulderreimene ikke ligger fint rundt skuldrene dine så er sekken for lang. Gregory har str xs som passer de med kort rygg.
  14. Hvis du kjøper schnozzel i str medium eller større så får du både plass til sovepose og liggeunderlag inni Angående soveposene du nevner så hadde jeg ditcha 1200. Den er et svært drog som sikkert også vil være alt for varm. 900 vil også være altfor varm på sommeren, men vil være ganske perfekt tidlig vår og senhøst imo.
  15. Ganske sikker på at topplokket og sidelommer medregnes når produsentene skal skryte på seg mest mulig volum. Skal du ha telt innvendig og bære for andre vil jeg anbefale en brukt alpinist 130. Bæresystemet på den er så bra og sekken er utrolig romslig. Er heller ikke noe problemer å bære lite i den. Vil si det er en mer fleksibel løsning enn en lettere sekk hvor du kanskje må pakke ting utenpå. Jeg har iallefall aldri angret meg fra å gå fra 70L til 130.
  16. Jeg personlig styrer unna "masseturistområdene" hvor de bemannede hyttene befinner seg, men setter utrolig stor pris på alle ubetjente hytter og koier i landets kriker og kroker. På en måte er jeg litt glad for at Hardangervidda og andre populære områder holder turiststrømmen unna områdene hvor jeg liker å ferdes. Og dem som liker å være tett på andre er jo også heldige som har disse tilbudene. Egentlig vinn-vinn slik jeg ser det.
  17. Robens Icefall I syntetpose som veier 1100g og har tcomf +1. Ble kjøpt til sommerferien 2019 da vi skulle på teltferie i de nord-norske fjellene, og da jeg kun hadde en 70L sekk. Veldig fornøyd med denne posen som har midtstilt glidelås. Brukes stort sett som dyne fordi jeg er en varm person, men når temperaturen nærmer seg 1 siffer er det godt å kunne snurpe igjen. Er brukt ned til - 1 og da frøs jeg. Hadde vel og merke lagt meg med den som dyne fordi det var pluss på kvelden, og så slo det kraftig om på morrakvisten. Da jeg våkna iskald i 5 tida var det ikke mulig å få varmen igjen selv om jeg snurpet meg inn. Helsport Rago winter vinterposen i dun. Kjøpt fordi den også fikk plass i 70L sekken jeg hadde før, og fordi den er romslig nok til at jeg kan ha dunklær inni. Var med Rago at jeg også opplevde hvordan en god sovepose skal kjennes ut, for den er helt suveren på komfort. Har tatt over for Robensen i høstmånedene når jeg forventer 1-sifret temperatur (da som dyne). Det gir meg en ekstra trygghet med den ekstra marginen denne soveposen gir i tilfeller hvor jeg måtte bli våt og kald, og har behov for litt ekstra varme. Pakker soveposen inn i en skikkelig tykk og vanntett pakkpose og er dermed ikke redd for våt pose.
  18. Jeg har ett par av hver. De høye stive jaktstøvlene er nok mest for oss spesielt interesserte. De er tunge og knallharde, men til gjengjeld stabile når du bærer tungt og går ulendt. Mellomhøye sko er nok det som selger aller best. Funker til det aller meste, bortsett fra vading og å gå i høyt vått gress. Tror jeg ville startet her om jeg ikke var vandt med å gå i støvler. Kjøp lær og og smøre de godt, så har du noe som varer.
  19. -12 er ikke så fryktelig kaldt da. Det som er viktig å tenke på først er å kle deg godt på resten av kroppen slik at du får sirkulasjon ut i føtter og hender. Har jeg på dunjakke og bukse, så greier jeg -10 i helt vanlige vintersko med reinsdyrsåle i, og tynne ullsokker. I alle fall på snø. Har jeg ikke bukse på og det blåser, så er jeg iskald i tærne selv med mine varmeste støvler og sokker. Jeg bruker høye forede støvler som er romslige, sånn at jeg får plass til typiske 400g/m2 ullfrotte sokker i. Så har jeg en tykk og god innleggssåle av ull. Er overbevist om at føttene blir mye varmere bare av høyden på støvlen. Merker også at jeg kan bruke hansker istedenfor votter når jeg er såpass godt kledd på resten av kroppen og har mye overskuddsvarme. Sorel sine svarte høye støvler kan kanskje være verdt en titt? Husk plass til flere lag sokker.
  20. Fant ut at jeg har 4 stk Bergans. En 12L med drikkeblære til raske toppturer sommer. 30L til alle andre toppturer. Glittertind 70L som var min første tursekk, kjøpt for ca. 10-12 år siden på tilbud til 800kr på XXL, og minner om dagens Trollhetta. Skjønner ikke at folk får plass til telt og utstyr i en 70L, så den ble oppgradert til Alpinist 130L som har suveren bærekomfort og som du slipper å pakke. Bare slippe alt oppi, og så har du fortsatt masser av plass 😉
  21. Bruker BD traverse til topptur og skikjøring. Trinsene er jævlige å få på plass, men har aldri opplevd at de ikke bærer godt nok i løssnø. Låsemekanismen har plast på seg, men de er robust. Noe tunge ift flottere saker fra f.eks komperdell. Jeg bøyde ene staven litt da jeg brukte den for å reise meg opp etter et fall. Det funker fint med vanlig fast alustav, så selv om de er robuste til å være teleskop er de ikke bombesikker. Du har to grep som stort sett funker greit, men er nok digg med et langt et i skummateriale.
  22. Det kan være lurt å legge litt i sko/fjellstøvler, men turbukse er noe du fint kan kjøpe billig. Har du litt tid på deg så kjøper du sko på tilbud. Du vil gjerne ha noen med stiv såle, ikke sånne billige myke såler. Ryggsekk får du tak i brukt til god pris. Bergans med flere lager nye modeller nærmest anna hvert år, og så selges de på sjokksalg på xxl eller på finn. En god sekk sliter du jo nærmest ikke ut. Hadde styrt unna europris greier og heller kjøpt brukt / tilbud. Primuser får du også på finn. Bare søke etter primus, trangia, msr og slike navn.
  23. Jeg har en finsk pulk som heter Savotta paljakka, og til denne medfølger det et sete som du kan feste bak. Pulken er ca 140cm lang og kanskje 40 bred. Vet ikke hvor komfortabelt det blir for en 10 åring å sitte slik over tid, men den er hvertfall større enn en barnepulk. Er også mulighet å snurpe igjen snøtrekket ved dårlig vær. Fikk min for en 1500 på finn. Billigere enn fjellpulken og du slipper å mekke på egenhånd.
  24. Typiske 1-manns har du Helsport ringstind 2, Hilleberg enan / akto, Fjellreven abisko lite 1. Alle disse er fjelltelt under 2kg og vil tåle godt med vær. Men de er 95cm eller lavere i innerteltet, så du får ikke sittet oppreist. God plass i lengden, og du får plass til bagasjen. Helsport lagde tidligere fjellheimen og lofoten sl (uten camp), som er type 1,9kg tunneltelt uten det store forteltet. Du finner de fra tid og annen på finn, og kan være et alternativ om du synes de andre teltene blir for små. Jeg gikk for et sært telt fra Vaude på 1,9kg. Trenger litt ekstra lengde og høyde, så de andre var uaktuelle for meg. Tåler godt med vind (egenerfart, men også sett video fra vindtunnel hvor det står i storm) og har en del kjekke finesser. Minus er at det må sømtettes og at du må modde det litt for å kunne slå det opp uten innertelt.
  25. Hvis du ikke allerede har kjøpt så vil jeg anbefale denne . Har herreversjonen og er superfornøyd. Bruker den vår, høst og vinter.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.