Gå til innhold
  • Bli medlem

Hubroen

Passivt medlem
  • Innlegg

    154
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg er som regel på tur alene og ofte utenfor merkede stier. Tidligere brukte 1. utgaven av SPOT. Var fornøyd med den og hadde ikke så mye å utsette på den. Familien var fornøyd og fulgte med, i begynnelsen. Etterhvert oppdaget jeg at meldingene jeg sendte ikke ble åpnet, de hjemme så at det kom meldinger så alt er vel OK? Hadde en gjennomgang med heimen og fortalte at det var litt unødvendig at jeg brukte tid på å sende disse meldingene hvis de ikke sjekket de. Vi ble enige om at jeg droppet SPOT-en, forteller grovt hvor jeg har tenkt meg og har med meg en ekte PLB (FastFind - 170g) som jeg kan aktivere hvis jeg kommer ut for et uhell. I vår situasjon er dette en god løsning. Har alltid PLB-en i høyre bukselomme så den er tilgjengelig selv om jeg legger fra meg sekken for en liten speide tur. Brekker man et bein er det ikke alltid så lett å komme opp i høyden for mobil dekning.
  2. Jeg scanner det utsnittet jeg trenger på dette A3 plastpapiret (dobbeltsidig). Helt vannfast og meget holdbart. Har hatt et kart for lokal området i lomma i mange månder er kun blitt litt slitt i brettene og vått har det vært mange ganger. http://www.riteintherain.com/inventoryD.asp?item_no=6518&CatId={1004038B-233D-40EC-81BA-A67A24CCD56A} har også prøvd arkene til inkjet men de er ikke like holdbare for mekanisk slitasje men holder seg også meget bra m.h.t. fuktighet. Har ikke veid arket men det er lett og utrolig sterkt.
  3. Hvis du har 3G usb stikke kan du bruke en slik sak: http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=746267 og vips har du tråløst nettverk. Denne saken er liten og hendig. Selv bruker jeg den for å koble opp iPod/iPad der hvor det er kablet nettverk men ikke tråløst, Har derfor ikke kjørt den på batteri ennå så strømforbruket kjenner jeg ikke.
  4. Jeg ville også tatt hensyn til nærgrensen. Jeg bruker ofte kikkerten til å studere insekter og smådyr. Det er utrolig hvilke detaljer som dukker opp når man fokuserer på 2 meters hold. Og så kan man stå oppreist. Slanger og andre kryp man helst vil ha litt distanse til kommer nærmere uten ubehag.
  5. Jeg har meget gode erfaringer med Sportsnett. Både i butikken og på nettet. Kjøpte for en stund siden turutstyr for over 10000 i butikken i Oslo. Hadde ca 1. år senere innbrudd i bilen hvor masse utstyr ble tatt der i blant det meste fra dette kjøpet. Kvitteringen var rotet vekk for lengesiden men jeg hadde datoen utfra almanakken og beløpet fra kontoutskriften. Sendte mail til Sportsnett og på få timer hadde jeg ny kvittering som jeg kunne bruke som bilag til forsikringskravet mitt. Bra service på nett og utrolig kompetanse blant personellet. Anbefales på det sterkeste.
  6. Du bør legge så mye penger du kan i en kikkert, slik at det svir i lommeboken. Så legger du på enda mer. Jeg vet ikke hvor mange "billig" kikkerter jeg har eid. Disse har alltid begrensninger. Etter mange bom kjøp endte jeg med Zeiss 10x42. Dette er en kikkert som oppfyller mine behov, den kostet skjorta ja men nå har jeg en kikkert som alltid er med på tur/jakt og som jeg kan stole på i alle situasjoner. Hadde jeg bare kjøpt kvalitet først som sist hadde det ikke blitt så dyrt. Hadde jeg vært deg så hadde jeg spart til jeg fikk råd til å kjøpe en av de store; Leica, Zeiss eller Swarovski. Hvis ikke er jeg redd at du vil havne i kikkertspiralen som resulterer i at den totale utgiften blir større enn nødvendig.
  7. Kan det være at du kjøpte alpine modelen? På Rab hjemmeside ( http://us.rab.uk.com/products/mens-clothing/shell/latok-jacket.html ) står det om Latok jakken : The Latok Jacket now features a 2-way front zip with internal and external storm flaps to ensure extreme wet weather protection, noe som bildet også viser. Ny modell? Derimot Latok-Alpine har ikke klaff.
  8. Jeg hadde en MSR-Superfly med tenner. Tenneren var grei den så lenge den varte. Min tok kvelden temmelig raskt og ble demontert. Nå tenner jeg gassprimusene med tennstål.
  9. Det er flere måter å gjøre dette. Du kan bruke logiske funksjoner men det letteste er å lage en kolone hvor du setter et x for det du vil ha med deg. Bruk så "Data"-"Filter"-"Auto filter" på den kolonen som du har krysset i. Velg x fra droppned menyen og foreta summering på det som vises etter filtrering. Men -- Jeg må igjen sette søkelyset på "Gram Weene" til smarttelefon eller iPod. Dette koster 6-7 kroner og man har den også som regel med på heia. Man definerer alt utstyret. Det legges inn i forskjelige hovedgrupper som bære-, sove-, koke- og annet utstyr samt mat, klær pakket og klær på. Veier alt eller bruker oppgitt vekt. Programmet viser hva som har omtrentlig vekt eller eksakt vekt. Så velger man det utsyret man skal ha med på tur og dette blir lagret med valgfritt navn og/eller dato. Lett å gå inn å editere de forskjellige turlistene etter behov ved hjemkomst. Programmet deler opp vekten med sekkvekt, forbruksvekt på kroppen vekt og total vekt. Listene kan også e-postes.
  10. Jeg bruker en App til iPod/iPhone som heter "Gram Weenie". Kjekk liten sak. Den er nå også tilgjengelig for Android men den har jeg ikke prøvd ennå.
  11. Brukte mye syntetisk før og var fornøyd med det. Jeg svetter bare jeg tenker på fysisk aktivitet og disse syntetiske plaggene tørker raskt og det passet meg bra. Fikk noe hentydninger fra tur kompiser etter et par dager i felt om at en vask kanskje var på sin plass men det var ikke noe som gikk særlig inn på meg. Kjøpte ei ull 150g Icebraker t-skjorte som et impuls kjøp for en del år siden, dette er en super tynn sak, og etter å ha prøvd ble jeg hekta. Bruker nå kun ull på tur til alle årstider ( Icebraker og Smartwool er merker jeg bruker mest). Disse tynne ull plaggene tørker like fort som de syntetiske plaggene, og om de ikke er helt tørre når man tar de på igjen har de ullens fantastiske egenskap at de foratt er behagelig selv om de forsatt skulle være litt klamme. Ikke lukter de så stramt heller. Nå er det kun ull som gjelder for meg. Boxer, sokker og trøyer i ull året rundt. Prøv og du blir frelst. Kanskje ikke like slitesterke men du verden så behagelige. Ser at Chris B. bruker Houdini, har en boxer i dette merket og det er bra saker og merket kan anbefales. Gikk en hel fjelltur kun i kledd denne boxeren som shorts for noen år siden, tror ikke de jeg møtte syntes buksa så tvilsom ut. Dette kan jeg nok ikke gjøre med mine nye ull boxer.... Men like vel er det ull som gjelder
  12. Jeg hadde en Hunter som nå er solgt, er glad for å bli kvitt dødvekta. Har overnattet kun en natt i fysaken og det er vel den mest utrivelig natten jeg har hatt ute. Det var ei natt med klarvær og ca. 10 grader, tror ikke det hadde vært særlig mye triveliger med regnvær og 2 grader. Da heller ei natt i et lekk knappetelt med forsvarets gamle sovepose. Duken er tung, trekker vann og er etter mine begreper nærmest ubrukelig. Jeg foretrekker heller et telt til halve vekta, har der uendelig bedre komfort. Det er ikke problem å få telt og sovepose til sammevekt som jerven. Jerven anbefaler liggeunderlag så dette har man med i begge tilfeller. Jeg er ikke i tvil hva jeg ville valgt. For meg er komfort viktigere enn høy macho faktor.
  13. Ser du har en Mountain Equipment Dreamcatcher. Den har noe de kaller TDS som er en fleksibel del på posen. Har en slik selv og følte at det måtte være bedre med TDS på hele posen. Hvis du sjekker på merkelappene i ME posen så står det at patenten på TDS tilhører MontBell. Kjøpte derfor et par poser fra MontBell og jeg er meget godt fornøyd de. Posene mine er dun og topp fornøyd med mitt valg men de har også godt utvalg i syntetiske poser, kanskje ikke temperatur ratet til de helt kaldeste nettene. Ser at MontBell har forandret modell siden jeg kjøpte mine poser men er overbevist om at dette også er gode poser, om ikke bedre. Må nevne at jeg også har endel tøy fra MontBell, både dun og syntetisk, og jeg har stor sans for alt jeg har fra MontBell. http://www.montbell.us/products/list.php?cat_id=798
  14. Likte også godt "Tre i Norge" . Den er mulig å laste ned fra nettet i engelsk versjon helt lovlig pga alderen. Her er en link som har de fleste e-bok format samt vanlig tekst format: http://www.archive.org/details/threeinnorwayby00clutgoog
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.