Gå til innhold
  • Bli medlem

Msadian

Aktiv medlem
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Innlegg skrevet av Msadian

  1. Kenngu skrev (På 24.7.2023 den 13.21):

    @Msadian
    Kjøpte du det via durston sine sider?
    Hva ble total beløpet for telte du kjøpte?

    Da jeg kjøpte mitt første X-Mid i 2021 betalte jeg 2760kr (slapp mva). Kjøpt via Drop via Amazon.

    Det andre kjøpte jeg januar 2022 og betalte $293, $366 med mva. Det var ca. 3200kr med datidens kurs. Kjøpt via Kaviso.

     

    • Liker 1
  2. Kenngu skrev (4 timer siden):

    @Msadian Det der var gull innlegg!
    Youtube'erne som jeg finner med test har samme tiltak som deg i "- Noen som har testet det SKIKKELIG? " at de da søker ly ved for mye vær. Er jo helt klart det mest fornuftige og synbart da man ikke vil riske telte sitt for en test. 
    Var bare ønske at noen hadde erfaringa for det, at uheldigvis for personen måtte stå i det hehe.

    Ut ifra innspillet ditt med din erfaring så tror jeg dette blir det nye framtidige telte! :)

    Så kjekt å høre. Du kommer ikke til å bli skuffet, hverken av prislappen eller funksjonalitet!

  3. Marius Engelsen skrev (Akkurat nå):

    Hvis du ser 100% bort fra vekt, hvilke av de to teltene foretrekker du? Fordeler og ulemper? :)

    Nå vet jeg at vi begge to er Unna-eiere som passer på teltene våre til neste generasjoner skal overta. Jeg synes derfor det er et grådig fælt spørsmål du stiller meg.

    Om man ser bort fra vekten så er de to teltene overlegen hverandre når det kommer til bruksområder.

    På turer >5 dager = X-mid pga vestibylen (lage mat) og pakkstørrelsen er mindre fordi jeg går med staver (går med 50l sekk) 

    På turer <5 dager = Unna pga det er et 5-stjerners hotell og jeg har mer plass (går med 60l sekk)

  4. Før du begynner å gni mose, blader eller enda verre: stapper hånden oppi der, så vil jeg gjerne dele metoden jeg brukte på 1,5 måneds tur i fjor. 

    Toppen på en sprutflaske

    Slik gjør du: Kjøp en flaske og ta med korken på tur. Når du skal på do så fyller du en vanlig flaske med vann og skrur på toppen. Grav et hull langt unna vann. Spyl deg ren og pen bak etter på. Du trenger maks 3 ruter med dopapir per dag. Nå har du et lite do-kit som alltid gjør deg 100% ren.

    • Liker 1
  5. Chirsbom skrev (På 18.4.2023 den 21.33):

    Har lurt litt på et slikt, men med plass til madammen. Tenker jeg kan bære 400g "unødvendig" når jeg er solo, for gleden av selskap når hun vil være med.

    Hvordan er det å finne teltplass i ulikt terreng du har vært i? Må det være helt slett og rett, bakken i vater, eller kan teltet stå støtt på mer humpete og eller steinete underlag?

    Personlig har jeg aldri hatt problemer med å slå opp teltet. Selve innerteltet er rimelig håndterlig og man må lete etter samme type flattareal som ved andre telt. 2P sitt yttertelt er derimot overraskende stort, men du kan justere høyden på gåstavene om det er veldig ujevnt. Generelt liten problemstilling så lenge du plasserer gulvarealet til innerteltet på noe flatt. Teltet står helt fint på steiner/svaberg så lenge du bruker tau og steiner for bardunering.

     

    • Liker 1
    • Takk 1
  6. Jeg har Helsport pro fjellduk (uten fôring) og vil si at duken er blant topp 3 på utstyrsfavorittlisten min. Sist jeg sjekket så er dette den letteste duken vs. fjellduken/dovre.

    Ja, den veier 760 gram med hette- og armstykkene på (530g uten). Ja, den pakker som en ekstra termos i sekken. Og ja, det er en del glidelåser å holde styr på. 

    MEN:

    1. Den er helt genial å bruke på langtur og uværet kommer. Smett den på og du holder både sekk og deg selv tørr med utrolig god ventilasjon. Jeg kan ofte droppe å ta med skalljakke (440g) og skallbukse (350g) hvis jeg har med denne duken. I kraftig uvær hvor alt av skall er med, så går duken ofte over skallbekledning, spesielt hvis jeg går i mange timer og vil være sikker på at Gore-texen ikke mettes og får gjennomslag.IMG_8600.thumb.jpeg.f90feaf5f6f6606af613441bea1be3ff.jpeg

    2. Den fungerer som erstatning for vindsekk, bivy og isolasjonsbukse ved at den blir tilnærmet vindtett når man lukker alle glidelåsene. Refleksjonsmaterialet gjør at det blir varmt og godt fort når man først snurper igjen.

    3. Jeg har med tau og bruker den som tarp ved behov, ekstra regnbeskyttelse ved å spenne den over teltet i uvær eller som som footprint ved behovIMG_8523.thumb.jpeg.d087feca70be1ffe017d62f954e4c0ce.jpeg

    4. I nødsituasjoner er materialet mer enn sterkt nok til å bli satt sammen som et rektangel + 2 stokker og dermed brukes som båre.

    Kunne fortsatt med denne kjærlighetserklæringen, men poenget er vel kommet fram: Duken er supermultipurpose og så godt som alltid med i sekken for min del.

    • Liker 5
  7. Kjører bare to*:

    Cumulus x-lite 300 (475gr): Overfylt med 900FP hydrofobisk dun. Går ned til -2C. Brukes mellom juni/sept.

    Western Mountaineering Ultralite (820gr): Går ned til -7C. Ufattelig god kvalitet og ekstremt fornøyd med denne posen.

    *Er på leting etter en -15/-20C pose til vintersbruk så fortsett å fylle på denne tråden, folkens.

     

     

    • Liker 2
  8. Hei alle turkokker, gassbrennere og gramtellere 🧑‍🍳🏋️‍♂️

    I en ny video har Gearskeptic gjort en del tester på ulike brennersystemer for å finne ut hvilke oppsett som er mest energi- og vekteffektive. For at du skal slippe å se hele filmen oppsummerer jeg funnene her: 

    1. Ved kraftig flamme så vil en kjele med bred bunn fange mer av flammen enn en smal og dermed være signifikant mer effektiv (ca. 30% forskjell mellom bredeste og smaleste). Merk at en kraftig flamme koker vannet fortere, men sløser mest energi. En svakere flamme koker vannet saktere men bruker energien mer effektivt.

    0D932191-599C-4AE7-A4EE-6BFD9414F1E0.thumb.jpeg.07d3573004328f4647f4616d49052ddf.jpeg

    2. Om du har til vane å bruke en svak flamme så er effekten kjelestørrelsen neglisjerbar.

    96F66817-3ACE-4861-90CD-84BBBBDDCFDD.thumb.jpeg.8881d907c4c687f9da7d443bbf88ac9c.jpeg

    3. Jo lavere flamme, jo mer energieffektiv blir man ved å ha lokk på kjelen.
    53B1290D-6A18-4A82-A80C-40169E6A54B6.thumb.jpeg.7afbf82f8469fa315228eff0704a7947.jpeg


    Basert på disse resultatene:


    Det mest energieffektive oppsettet

    Lett brenner, Lav flamme, Bred/Smal kjele med lokk. (Husk at ved lav flamme er forskjellen på bred og smal neglisjerbar.)

    Det medt vekteffektive oppsettet:

    Lett brenner, Lav flamme, Smal kjele uten lokk. (Her spiller vekten på lokket inn i oppsettet så det droppes. Kan bruke aluminiumsfolie eller noe annet som lokk så lenge det er under 6,3 gram)

    Personlige refleksjoner:

    - Disse funnene er gjort under kontrollerte forhold og med gassbrenner. Selvfølgelig vil vind, lufttemperatur og vanntemperatur spille inn og gjøre vesentlige utslag.

    - Det er også verdt å ta med at på en langtur vil det være vanskelig å optimalisere gassforbruket sitt og man vil uansett ha med litt ekstra for sikkerhetsskyld. Personlige ligger jeg på 10gr dagen (kun til middag) og bruker dette forbruket som tommelfingerregel.

    - Brenner man gass er det også rundt 100gr vekt i gassbeholderen alene som du må drasse på uavhengig av hvor flink du er til å bruke litt brensel. Dette er argumenter for at det kan være bedre med sprit/renset bensin i noen tilfeller.

    - Uansett er det interessert for en maxbrenner som meg selv å se at jeg kan få gassen til å vare lengst mulig dersom jeg ikke er så hissig på grøten. Forhåpentligvis kommer det noen vindtunnel-tester snart som bidrar med mer info.

    Lenke til videoen. Alle bilder og kilder er fra denne videoen:

     

    • Liker 3
    • Takk 2
  9. Gikk halve NPL i fjor sommer (juni-august) med Dan Durston Xmid 1P. Det tålte alt av vær helt fint. 2P-modellen er minimalt tyngre men fantastisk stort. Jeg har også et Unna, men de ble liggende hjemme siden det veide tre ganger så mye.

    Anbefaler Xmid på det sterkeste, spesielt på sørlige halvdel av turen.

    • Liker 2
  10. Helge G skrev (På 1.12.2022 den 10.33):

    Har du hatt problemer med at BOA-snøringen sklir opp? Jeg merker det på begge mine når jeg går, og må etterstramme hyppig. Tok en test med den i hånden og dro skoåpningen til hver side og kunne se at snøringen skled igjennom hjulet.

    Nei, men må alltid etterstramme etter noen minutter i bevegelse. Naturlig at foten, skoen og sokken endrer litt form og posisjon slik at man må stramme opp litt. Hvis snøringen glir i strammehjulet ville jeg reklamert dem.

  11. Ola_007 skrev (4 timer siden):

    Takk for fin rapport. Alfa kunne sikkert ha nytte av dine tilbakemeldinger.

     

    Hvordan er de i størrelse sammenlignet med størrelse for "hverdagssko"?

    Takk for det! Jeg synes skoene passet tilsvarende likt som hverdagssko, så ikke noe behov for å ned-/oppjustere noe her for min del.

  12. Ola_007 skrev (2 timer siden):

    Venter i spenning på andreinntrykket..!

    Takk for at du minnet meg på dette.

    Alfa Bregne-skoene tok meg fint gjennom Jotunheimen, Skarvheimen, Haradangervidda og Setesdal Vesthei. Totalt nesten halve Norge på langs :)

    I terreng med mye skarpe steiner kjenner man underlaget igjennom med sekk på ryggen. Det over flere uker blir dette litt slitsomt, men det skal mye til. Sålen og strammesystemet fungerte utmerket. Feste i vibramsålen er helt enormt bra og å fly bortover ur og stein er en lek. Min absolutt favorittsåle.

    Det perforerte (hullete?) syntetiske laget rundt skoen gjør det svært lett å rengjøre de. Jeg har alltid med meg en liten børste på tur som er nyttig til mye men spesielt å freshe opp skoene. Sålen inni er en vanlig alfa-innersåle som er lett å skylle/vaske.

    MEN skoene overlevde dessverre ikke hele turen. Etter ca 700km begynte de å ta inn vann i sømmene som går på hver sin side foran på skoen. Dette er det svakeste punktet i konstruksjonen og Gore-tex-membranen røk dessverre der. Dette merket jeg spesielt godt gjennom vått gress og hvis man plumpet nedi. Heldigvis var skoen enkel å tørke. Merk at dette KAN godt være et resultat av mye tørking i nærheten av peis/ovn og ikke utelukkende en konstruksjonssvakhet.

    Jeg tror ikke man kan forvente så veldig mye mer på levetiden til en sko. 7-800 km er OK levetid på lett fjellsko, men det er kjedelig å kassere en god såle pga det tar inn vann i sømmen. Den lette vekten gjør at den, for meg, definerer en ny kategori fjellsko som kombinert både det lette, vanntette og raske. Det er null problemer å gå både langt og hurtig med disse.

    Har allerede mottatt et nytt par som venter på meg :)

    Terningkast: 6/6

     

    • Liker 3
  13. Min erfaring er at å ta i mot ernæringsråd fra fremmede på fjellforum er det samme som å spørre «hvilken musikk er best» på et slektstreff. Noen spiser ikke, noen spiser mye,  noen går helgeturer, noen går Norge på langs, noen overlevde på tre peanøtter på en femmilstur på 80-tallet, mens en annen klarte å spise en bamsemumspose innen vannet kokte på terrasseplattingen. 

    For en langtur som dette gjorde jeg min egen research og har opp gjennom blitt god kjent med mitt eget behov når man går 2,5-3 mil dagen over flere uker. Jeg har snakket med ernæringsfysiologer og fastlege for å legge opp en dekkende ernæringsplan som gjør at kroppen ikke tømmer glykogenlagerne (du går på veggen), har det den trenger for å restituere etter en lang dag OG er gjennomførbar med passende depoer og vekt på sekk.

    Her er noen av mine notater for ernæring for å gjennomføre 2,5-3mil dagen over en 6 ukersperiode (på helgetur i bergsdalen kan jeg klare meg med en boks chicken nuggets og en red bull):

    Å gå langtur med sekk er en ganske sær øvelse når det kommer til kosthold. Man holder seg som regel ikke i noen intense pulssoner, men jobber mest i pulssone 2/3 over laaang tid. Dette betyr at kroppen brenner både glykogen OG fett 🔥

    ***

    Det er viktig å merke seg at kroppens glykogenlager er begrenset. Dette er energilageret kroppen drar på når den trenger masse energi fort. Fett derimot, har kroppen neste ubegrenset av og tas i bruk av kroppen når den jobber kontinuerlig over lang tid. Fett brennes saktere, er en mer stabil energikilde. Du bør derfor snacke ofte mens du går og sørge for å ikke tømme glykogenlagrene i musklene ved å fylle rikelig opp - spesielt på hviledager 😴

    ***

    Så hva har dette å si for matvalg? På langtur bør man sikte på mer fett i kostholdet enn vanlig. Optimal fordeling på langtur ila dagen er ca.45-55% kalorier fra karbohydrater, 35-40% fra fett og 10-15% fra protein protein. Jeg regner med ca. 950 gram dehydrert mat per dag. En økning i fett i dietten er bra mtp vekten på sekken fordi forskjellen i energitetthet er ca. 2x (1g karbo = 4kcal, mens 1g fett = 9kcal) 🛢

    ***

    Spiserutiner:

    Frokost: Egenlaget frokostblanding. Mye sakte karbohydrater, frø og nøtter. Prøver å unngå for mye sukker for å holde insulin-nivået nede.

    Gå-snack: Barer, tørket frukt, M&Ms, kjøtt og kjeks. Målet er å spise ca. 30g karbohydrater i timen mens jeg går. Ideell fordeling i gå-snacks er 28% karbo, 65% fett og 7% protein.

    Afterwalk-snack: Målet er å raskt fylle på med karbohydrater og protein (4:1-forhold karbo vs. protein) , helst innen 20 min fra stopp for dagen. Prøver å unngå fett i dette vinduet. Jeg fant @tailwindnutritionnorge sitt recovery-pulver har perfekt blandingsforhold for dette og har brukt det daglig.

    Middag: Dry-tech, pasta osv. Ikke vits med særlig mer enn 20g protein, men prøvd å oppnå samme fordeling som tidligere nevnt. 

    Ubestridte fakta: jo mer du går og jo tyngre sekk du har = jo mer energi trenger du. Flere har gjort beregninger på energiforbruket med bærevekt (se ligning under) og hvis du konsekvent går med kaloriunderskudd (som du fint KAN gjøre på en helge/ukestur) så vil kroppen din ha for lite energikilder og for lite byggeklosser til å holde deg i gang over tid. Anekdotisk vektøkning etter en kortere tur kan skyldes væskeinntak og endring i fett/muskelmasse. Ikke anbefalt at man lar slikt diktere planleggingen slik at man konsekvent går med altfor lite mat.

    Kilder: http://thru-hiker.com/articles/PackLightEatRight/fat.htm, «Terrain factors for predicting walking and load carriage energy costs: Review and refinement.» J Sport Human Perf 2015;3(3):1–26 83  Kristin J Stuempfle, Daniel G Drury, 

    225B2946-B373-41D5-B6CC-9ECD30D6005B.jpeg

    • Liker 5
    • Takk 3
  14. @peik Turen endte med å ta totalt 43 dager og tikket inn på 1106km. Selve gjennomføringen gikk over all forventning (eller som planlagt kan man kanskje si?). Dagsetappene var lagt opp for å gradvis bli lengre/tyngre for å matche formen. Fra Haukeliseter valgte jeg å gå over Setesdalsheiane/Ryfylke istedenfor langs veien ned Bykle/Hovden. Det var et mye røffere terreng enn hva jeg så for meg. Dagsetapper på 28-30km med 800-1000 høydemeter tok skikkelig på, men nydelig natur. Jeg kom hjem uten noen skader eller slitasjer, det takker jeg godt utstyr og gode forberedelser for.

    @sneakyowl  @Skogens Stønn @Skaubjønn på truger Kaloribehov og appetitt spiller ikke alltid på lag her, nei. I starten er det en liten kamp å få i seg mer enn 2500 kcal pga alt adrenalinet i kroppen og at du gjerne har gitt kroppen et lite sjokk ved å plutselig gå 2mil med 15kg ekstra på ryggen. Da er sjokolade og smør i maten er den letteste måten å spike maten på. Etter ca 18 dager slo sulten inn for min del- og å hive innpå 4000kcal daglig ble ikke noe problem. Kaloribehovet mitt, med sekk, havner på rundt 260kcal i timen og jeg prøvde få i meg rundt 30gr karbohydrater i timen mens jeg gikk. Man går i lave pulssoner på tur så kroppen brenner mye fett i tillegg til karbohydrater. Optimal fordeling på langtur ila dagen er ca.45-55% kalorier fra karbohydrater, 35-40% fra fett og 10-15% fra protein. Jeg hadde i kostholdet mitt nesten 45% fett. Det hjalp meg med å gå de lange dagene på rad.

    Jeg hadde 8 depoter langs ruten min sørover og spiste ca 950gr mat om dagen. Gikk ned en del på turen, men hadde spist meg opp ca 6kg på forhånd for å ha ekstra å tære på.

     

     

    5BC51493-C6AB-4311-BF42-EAE513853FF3.jpeg

    C3D2E849-D175-4794-AB47-9C7CFC8BEBD1.jpeg

    D45AC3CB-1DF5-43E7-A77F-294EA44F49DC.jpeg

    • Liker 3
  15. borgern skrev (På 23.6.2022 den 10.31):

    Fått de i posten enda?

    Jepp! Har gått med dem i noen dager nå med 15 kilossekk og mye ur (Alvdal/Rondane).

    Førsteinntrykket er at dette er en veldig god sko som sitter godt med Boa-stramming, har svært klebrig såle og, kanskje aller viktigst, er en mellomting av Alfa Walk King og Lone Peak/Arcteryx Norvan-skoene mine.

    Sålen er hakket mykere enn Walk King, så man kjenner terrenget mer. Hvis Walk King føles ut som å ha to tanks på føttene, er Bregne som å ha to Jeeper. Bregne gir mer beskyttelse og demping enn Salomon X Ultra Mid 4, men er mindre «marshmallow» enn La Sportiva Raptor og Hooka. Etter å ha gått 14 dager i strekk med Walk King og kjent på dens svakheter langs grusvei/fjellplatå/traktorvei så er bregne en frisk opplevelse å gå med.

    Skoen har samme yttermateriale (air?) som Walk King. Dette har jeg begynt å bli veldig glad i, da man kun trenger å spyle ned støvlene etter en grisete dag. Enkelt vedlikehold! Boa-stramming er en vanesak, så den er jeg ikke så opptatt av.

    Den aller største fordelen, slik jeg ser det, er vekten. Den veier rundt 360g per sko, nesten 300g mindre enn Walk King med sine 650g per sko. Dette gjør at marsjen går lettere, og de dagene joggeskoene må på så blir ikke sekken en kilo tyngre. Siden jeg får samme vanntetthet og robusthet, men litt mykere såle, så kommer jeg til å velge Bregne over Walk King de neste 200-300km gjennom Jotunheimen og Hallingskarvet. Kanskje jeg angrer og går tilbake til de gamle robuste mursteinene - vi får se :)

    • Liker 2
  16. Håkan S skrev (14 minutter siden):

    Då har jag dubbelt så tungt tält och skor och får ta fler dagar ev tid för en tur runt Hardanger bree och upp till den stugan på V sidan.

    Jag skulle nog frysa för mkt med detta tält och man jfr lite Äpplen och Päron när man jfr Polyester vävar med Silnylon,jag skulle nog få ont fötterna med dina Solomon då jag är van vid tex Cykel skor med kolfiber och saknar muskler i mellan foten provat mina Salomon fellreiser som kanske är ännu mer flexibel sula även utan packning på berg och sten kändes i flera dagar efter ca 10 km i lika terräng som på turen.

    Får dock ej ont på plan motions bana med bra jogginskor men när man ej har plan fot utan kanske en sten mitt under sula så blir det andra påfrestningar på fotsulan.(bra träning är ju att gå barfota på grusgångar men dessa har ju försvunnit nu för tiden eller så ligger det glas eller kapsyler el dyligt i offentliga parker)

    Mina Garmont Dragontile klarar ju stegjärn om det skulle krävas och mkt bra grepp i sulan samt stötdämpning dock väger de mkt  men alt var halvhöga kängor och man kan stöta i mot vassa stenar med bara lite små märken i läder eller gummi kanten på framfoten.

    Vilka stavar har du till detta tält misstänker att min Kompredell C3 pro skulle gå av vid stark vind.

    Första gång med tält med myggnät i inner tältet och ev är det inget för mig men ett test kan man ju göra.Mitt är ju dessutom betydligt  större inv provade med tarp på ett Bergans sl 1p men när det väl behövs så blåser det ofta för mkt men kanske ok mellan 2 tält med lite lä av tälten.

    Enligt bilderna så är det ej så stenigt som i KEB och Abisko och liknar mer Padjelanta och lågalpina delar i Sarek,detta kommer att uppskattas, då att gå på flera km stora stenar i regn och blåst ej är spec avkopplande när man får koncentera sig på att ej ramla och skada sig.

    Fizan Compact 160g aluminiumsstaver.

    https://backpackinglight.no/products/fizan-compact-vandrestav

  17. Håkan S skrev (1 time siden):

    Har du gpx på din tur?

    Finns det små ändringar i sträkan som kan vara lite bättre?

    Var finns internet?

    20 dagar senare borde ge mindre mygg kunde valt Aug men i Norra Sv valde vi denna  tiden förr provad lite senare förra året och till 16/8 och började bli mörkt inne i tält HB unna grönt sista veckan och sett i YR statestik på temperatur att det normalt är lite varmare i Juli i detta område samt att det är lite mörkare då det ligger på sydligare breddgrad än Abisko i SV

    Gick du med skor eller kängor?

    Sov du i tält?

    I så fall var finns det bra tält platser tex vid en ca 2 h el ca 5-7 km kvar till Haukeli seter för att passa bussen 13.15 till Oslo.

    Finns alla broar som var på den gpx som finns på UT.NO  där verkar det vara mellan 5-10 vad utan skor dvs högt vatten utan broar.

    Är nästan hela sträckan i öppen terräng med blåst och få skyddade tältplatser för vind (jag ska ha Bergans trollhetta 1p som tål regn och blåst men ev krävs ull underställ för kyla av drag då mkt ventilation endast 1 sida sollit tyg och högt ´badkar´)lite funderingar på klenare tält men det ej bestlällt et Siera High Rought 1p i 20 D yttertält mot 30 D på Bergans troligen mer ljud samt sämre rivstyrka och VP samt kräver ev starkare stavar än de jag har.

    Antalet dagar du gick sträckan på samt din rygg säcksvikt?

    - Finse -> Sysenvatnet -> Dyranut -> 60.270961 / 7.280116 -> 60.203131 / 7.197721 (innom Hadlaskard) -> Litlos -> 59.946437 / 7.214082 -> Haukeli.
    - Dårlig dekning flere steder, så ha med GPS. 
    - Gikk med Salomon X Ultra 4 Mid GTX
    - Sov i telt hele etappen. Hadde med tarp som vi spente over teltene når det regnet (se bilde)
    - Mener å huske at rundt Mannevatn så det fint ut å campe. Det er kanskje 10km fra Haukeliseter
    - Alle broene var oppe iht det det som var meldt på Ut.no. Gikk tidlig i sesongen så var noen som ikke var oppe. Tror vi måtte gjøre skikkelig vading 5-6 ganger.
    - Hele terrenget er "oppå" platået, men du kan gå i daler og utnyttet terrenget. Det er ikke _helt_ flatt. Masse stein du kan bruke til å bardunere og sikre. Jeg brukte X-mid 1p og det gikk helt fint. Ta hensyn til vindstyrke og vindretning så går det helt fint. 
    - Satt av 7 dager til å gå, brukte 5 dager fra Dyranut til Haukeliseter. Ca 13kg bærevekt.

    19FCE6C1-0F8E-4438-982F-D8FA663D6915.thumb.jpeg.34206302163401634b501d5f133ca353.jpeg

    8164A104-3047-4777-A581-A6FDE06FF417.jpeg

    966C30AE-A3AD-4132-A3D2-0604C6952509.jpeg

    • Liker 1
  18. Håkan S skrev (På 16.6.2022 den 17.05):

    Ska gå mellan 21/7-2/8

    Sett på ett vägval på 145 km på 10 dagar är detta med ca 15-17 kg packning och 1- 2 dagar rerserv eller 1 reserv + 2 1/2 dagar pga tåg komer ca 19.00 och buss går ca 13.15 tot 12 d.

    Sett att det är många små vattendrag samt flera större vad samt flera broar på turen, bör man välja 1/2 höga kängor med ca 15 cm vatten tålighet eller ok med skor,vikten ligger nog på gränsen för mig med lågskor fast kraftiga.

    Kommer Vatten nivån i små vattendrag stiga lika snabbt som i områden med mer dalar och ev snö på topparna?

    Kommer det att kunna vara mkt myggor och knott även på denna öppna fjällhed där jag tror det blåser lite även vid lungt fint väder och man måste ha tält med myggnät och ej tarp eller enbart yttertält även om yttertälet går ända ned till marken.

    Om gasen 230 gr ev skulle ta slut finns det då att köpa på stugorna och kan man då betala genom någon App om man ej är med i DNT.

    Kläder:

    - 2 L skaljacka med stora ventilations möjligheter.

    - Underställ ylle eller syntet? förra året blev det många hål i ylle stället syntet borde hålla bättre fast kallare kanske endast nödv utan inner tält?

    -kort byxor MTB med många fickor som torkar snabbt och går ned nästan till knäna.

    -damasker iaf om lågskor

    -byxholkar.

    -T-shirt i andas material

    -tunn fleec tröja.

    -2 par tunna coolmax + 2 par ylle stumpor.

    -solhatt med myggnät.

    -mössa och tunna syntet arbetsvantar vid regn samt pga stavgång minska slitage på händer.

    - vad tofflor med hälrem samt för kväll om ej mygg.(eller med mygg olja på)

    Kommer man sakna långbyxor som lite myggskydd och tunn jacka?

    Rengskydd till ny ryggsäck? ev ej vattentät påse till kläder utan plastpåse + till sovsäck.

     

    Gikk denne i fjor:

    - Du får kjøpt gass på Litlos. De tar kort.

    - Ull er gull

    - Krysset elver i Crocs med «sport mode»-aktivert eller bare gikk over i fjellsko om jeg allerede var våt

    - Det er fare for store mengder mygg så tidlig. Gikk denne ruten rundt 1.juli og det var stort innsektspress. Bukser anbefales

    - Hadde en kraftig søppelsekk som liner oppi sekken + Vanntett kompresjonspose til soveklær+Sovepose. Det holdt alt tørt når det var regn over to dager i strekk.

    God tur!

  19. ost skrev (På 6.6.2022 den 16.27):

    Da har jeg prøvd nyervervelsen i hagen, dessverre uten bilder. Uansett: DD xmid 1 v2 fremstår som palass for en. Jeg er 189 cm (eller var for 20 år siden), og har godt med liggeplass. 

    Selvfølgelig: det er et enmannstelt og det er ikke plass til stort mer enn liggeunderlaget i innerteltet. 

    To fortelt (diagonalt motsatt), innertelt festet i yttertelt slik at ytterteltet settes opp først, pent å se på.

    Og i natt en gang slippes innertelt med tett duk på markedet... 

    Gratulerer! Det er et fantastisk telt som tåler vind overraskende bra og regn særdeles bra. Mitt absolutte favorittelt (tilogmed over Unnaen).
     

    Tips: en tykk, gjennomsiktig clas olhson-søppelsekk som er delt i to passer perfekt som footprint til 1p.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.