Gå til innhold
  • Bli medlem

skogy

Aktiv medlem
  • Innlegg

    176
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av skogy

  1. Var på et seminar / forelesning ang høydesyke osv for ca 1 år siden. Det er vistnok gjort lite medisinsk forskning og undersøkelser ang ulike forutsetninger og faktorer, og om det evt finnes genetiske eller fysiske forutsetninger for høydesyke. Det eneste de kunne si med sikkerhet var at jo lengere og bedre akklimatisering man har, jo større er sjansen for å unngå problemer i høyden. De hadde forelpi ikke funnet noen samenheng med fysisk form og høydesyke, og heller ingen andre sammenhenger. Den beset måten å trene på var vistnok som følger: Sov på ca 2500moh, og tren på 1000moh. Ikke akkruat det enkleset her til lands, så lenge man ikke har nøkkel til steinhytta på toppen da... Så konklusjonen min er vel at man bør bruke mye tid på å tilvenne kroppen høyden gradvis, og kanskej også ta flere turer som radvis nærmer seg den høyden du skal på til slutt, samt å ha god tid under hele turen.
  2. er usikker på hvilke dyenfitski som kan brukes med andre bidninger enn dynefit, men det skal ikke være vanskelig å finne ut. Vet at noen modeller kun kan bruks med dynafit. Også enig i at det sansynligvis vil være en bedre løsning for en 10dagers svalbardtur og satse på fjellski og lærstøvler.
  3. Når det gjelder lengden på skiene, så vil jeg tippe at 170 er bra til deg. De fleset dynafit skiene har stort sett 178cm som lengts emodell, med unnatak av 2 modeller. Det er letter å manøvrere en kortere ski, enn en lengere, men hvis du skal gå mest "flatt" vil jo en lengere ski være med retningsstabil. Dynafitskiene er vel mest laget for ekspedisjoner som er mer "klatre"-orienterte i den forstand at de er laget for skiferdesel i bratt terreng, og dermed også laget med egenskaper som gjør at de kan være korte. jeg er selv 179 og bruker nå G3 Tonic 177cm. Funker perfekt. Har også gått litt lengere anmarsjer med disse, inkl t2x sko og feller, og det funker bra. men som sagt vil turer der det stort sett er flatt gi en noe tyngere tur med feller, enn uten. Ser ut som at Dynafit har egenskaper som gjør at du kan smøre dem, men har ingen erfaring med dette. Ulempen med dynefit er at du ikke kan bruek hammerheadbindingene, da skiene er laget med festehull for dynafitbindinger pga av at kjernen er "hul". Da vil jeg kanskej satsa på g3 sine modeller. Et tips er å ta kontakt med vpg.no. De holder til på oppdal, og har god greie på både g3 og dynafit.
  4. Ace er nok et bra valg, men jeg ville også vurdert Dynafit Haute Route Plus Womans. Sjekk linken så får du litt mer info. Jeg har de siste årene gått mye i fjellet , og også toppturer. I det siste har det blitt toppturer for nedkjøringas skyld, og da blir utstyrsvalget forskjellig fra "vanlige" fjellturer. I og med at du allerede har kjøpt bindinger og sko, så bør du nok satse på en ski av typen ace etc. da får du en lett ski, som har mye bedre kjøreegenskaper, enn vanlige fjellski. Ulempen er selvfølgelig at disse typer ski ikke har smørelomme, og du må mest sansynlig burke feller hele tiden. Åsnes har et par modeller som kan gi deg litt smørelomme, men er usikker på hvor mye. Det er i allefall bortkasta og montere hammerhed på et par fjellski, og gå med T2 sko. Jeg har gått en del lange anmarsjer til diverse toppturer. Den lengste er vel ca 15-16km, før oppstigninga starta. Hadde da pulk og telt med også. Jeg gikk da på G3 Saint.ski, med G3 targa access bindinger og T2x sko. Funka supert. Er litt mer usikker på en 10dagers på svalbard med samme utstyret. Men mitt tips er å sjekke ut dynafit-skiene. De har en del lette modeller, som er laget for lengere turer i bratt terreng, og som samtidig har gode kjøreegenskaper. Du bør finne ut hva som eer det viktigste for deg. Gå egenskaper, eller kjøreegenskaper. Hvis gåegenskapene, inkl vekt, glid/feste osv er viktigst, vil du nok ende opp med "fjellski", men hvis kjøreegenskapene er viktigst, vil topptur/lette alpin/telemark/randoski være tingen. Når det gjelder Åsnes sine modeller med fellelås, så har jeg testa Ingstad-skiene. Monterte et par rottefella super-telemakrbindinger på dem, med oppbygningsplate for å ha dem til akkurat det formålet du skisserer. Endte opp med å "gi dem bort" etter 2 turer, da kjøreegenskapene var rævva, og gliden likeså. fant ut at det var bedre å gå med plaststøvlene, saint-skiene og feller. Utfordningen med fellelås, smørelomme, glid osv, kombionert med kjøreegenskaper, er at man ofte må ha litt lengde på slike ski, og det gjør at de blir litt vanskeligere å styre, enn for eks litt kortere toppturski. Lykke til. http://www.dynafit.com/uk/15/675/48302-Haute_Route_Plus_Women.html http://www.vpg.no/Avdelinger/Produkter/Ski/Ski/Topptur-/telemarkski/Dynafit-Haute-Route-Plus-163cm09_10-10019.aspx http://www.asnes.com/ProductDetails.aspx?itemid=108
  5. Hvis de har kjøpt den i en lokal sporstbutikk, så regner jeg med at den lokale sporstbutikken vil kunne være behjelpelig med å få bytta den til leverandøren. Norsk Fjellsport AS. Regner også med at de har tat vare på kvitteringen , for jakka koster jo litt. Hadde en lignenede greie da jeg kjøpte feil str på ei Arcteryx jakke til kona. Kjøpte jakka hos Skandivavisk Høyfjellsutstyr i hemsedal, og fant ut at den var for stor da jeg kom hjem til Trondheim. Dwe tok onktakt med leverandøren, og vi fikk ny jakke i posten, etter at vi hadde returnert den jeg kjøpte. å selge ei jakke til neste 6000,- for å få 3000,- er jo uansett dårlig butikk for deg. Bruktmarkedet vil nok sikkert ikke betale mer enn ca 3000,-, så lenge kvitering etc, følger med. jeg ville satset på å få kontaktet butikken den ble kjøpt til først.
  6. Hei. Har et knakende godt forslag til deg/dere. Hvis du ønsker en "sentral" beliggenhet, som gjør at dere ikke bruker så mye tid på kjøring så er Storulvån et bra sted. Storulvån ligger ca 2mil fra Storlien, og det tar maks 1time og 45min dit med bil fra Trondheim, inkl rushtrafikk ut av byen fredag ettermiddag. Dere kjører forbi Storlien, og tar av til Handøl. Fra hovedveien er det ca 30 min inn til Storulvån. Stprulvån er en kjempefin plass, som drives av Svenske turistforeningen. De har bra mat, fine rom, og en kjempeservice. På kvelden kan dere spise kveldsbuffet, som har mye godt å by på. Lørdag morgen, etter en skikkelig god frokost, er det bare å spasere rett ut, og opp mot Getryggen. Getryggen er "husfjellet", og turen opp til ca 1400moh, tar ca 2timer hvis man ikke er i all verdens form. Det er ca 3km til toppen, og ca 650høydemeter. Fra toppen har dere kjmepfin utsikt mot Sylan, og ellers i alle himmelretninger. Turen ned tar ca 1time, og dvs at dere kan være tilbake i Trondheim i "rett tid" lørdag ettermiddag/kveld. Sjekk link for mer info: http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/upptack/Omraden/Jamtland/Fjallstationer/STF-Storulvan-Fjallstation/ Tror dette vil kunne gi dere en flott tur. Hvis været skulle slå seg vrangt, er det mange andre turmuligheter i nærheten.
  7. Har vært mye i Sylan, og i september kan det være full vinter der oppe. Det verste er egentlig hvis snø har kommet, samt at den har begynt å smelte igjen. da blir det fryktelig mye vading i "tøffe" stryk. Gikk fra nedalshytta til sylstationen, og rundt selve sylmassivet 9-11 september i 2007. Da var det full vinter fra ca 1300moh. Været skifter utrolig raskt i sylan, så mitt tips ang denne turen er å ta den hvis det er meldt masse finvær. Hverken storsylen, eller syltraversen egner seg hvis det er vått. da blir det mye skumle plasser der det er ganske glatt. Har faktisk selv tenkt å gå denne turen igjne, men tenkte å gå opp fra Eckordørren, som svenksne kaller det. Da blir nok turen litt lengere, men tenkte å ta en telt overnatting, eller ligge på sylstasjonen.
  8. skogy

    MYGGMIDDEL

    Fly-Rite Insect repellent, er det desidert beste synes jeg. Ikke så lett å få tak i, men har fått tak i det på en sportsbutikk på Stjørdal. Tror en del "fiskebutikker" kan ha det. Hele konseptet kan virke ganske brutalt, og bare flaska kan skremme bort myggen. Liten grå flaske med en knallgul/grønn selvlysende etikette, med grønn sklrift. Der står det balnt annet: Keep iut of reach of children. May damage furniture, plastic, syntetich fabrics and paint. Kepp away from eyes, lips and mouth. Uansett så har ikke jeg hverken sett, hørt eller kjent lukta av hverken mygg, knott eller andre flyvende greier med den på. Jeg kjøpte den på Sakshug Sport på stjørdal, og en gang på en Intersport butikk i Trondheim.
  9. Har etapower selv, og hart hatt den siden den kom. Kjøpte en multifuel i vinter, for å ha til kalde vinterturer, men endte opp med å bruke etapowern. Så lenge du ikke skal ut i skikkeoig vinterkulde, (under 5-10minus), funker faktisk etapoweren greit. Man må bare holde gassboksen "varm". Har også brukt multifuelbrenneren i etaoppsettet, og det funka ok det også, men måtte da sette kasserollen direkte på multifuelen. Du mister en del av "effekten", men funker hvis temperaturen tilsier at gass ikke funker. ..må ærlig innrømme at gass er enkelere enn flytende brensel, så jeg vil nok bruke eta`n så mye som mulig. Forøvrig en genial greie.
  10. Hei. Har et bra forslag til deg/dere. Hadde store planer i fjor, men pga av en særdeles høy temperatur, ble det endring i planenen. Vi (jeg, kona og labradoren) endte opp med å kjøre opp til Smukksjøsæter. Du tar av mot Høvringen fra Otta, og kjører helt frem til Smuksjøsætra. Derfra har dere mange fine turmuligheter i lettegått terreng for både store og små. På selve Smukksjøsætra kan man finne på mye i næområdet, og turen inn til Per Gynt hytta er en fin tur som man bruker ca 1time på, men kanskje 2 med småbarn. Det er en flat og lettgått tur, med flotte omgivelser inn mot Rondanemassivet. Det er også flere andre fine muligheter , som man kan ta, og vi valgte rettt og slett å ha basecamp ved vannet rett ved smukksjøsætra. Det var veldig fint og hyggelige folk der, med god service og god mat, hvis man evt ikke vil lage all maten selv. Sjekk linken under, så får du litt mer info og inntrykk. http://www.smuksjoseter.no/
  11. Kjørte over dovre på vei hjem fra Turtagrø i helga. Det var svært lite snø innover mot snøheim, og snøheimveien var bar så langt jeg så innover. usikker på forholda opp snøhetta, men vil anta at det er lite snø.
  12. Helsport har utviklet sin egen membran. Jeg har testa en del klær, og prøvd en del prototyper også, og har stort sett positive ting erfaringer. I og med at de har sin egen membran, sparer de masse i produksjon, og slipper å betale for å bruke goretexmembranen. Så hvis du er ute etter god kvalitet, til en bra pris, så kan nok Helsport være tingen. Du får i allefall mye for pengene, og membranene de bruker funker mints like bra som goretex. Det er i allefalll min erfaring, men det vil uansett bli en subjektiv erfaring ang dette, da det er individuelt hvordan vi for eks svetter, fryser etc,etc. Alt dette vil jo påvirke vårt valg av hvilke merker / membraner vi etterhvert synes er best for oss. Selv har jeg fortsatt tilgode å finne klær som kan matche arcteryx, både når det gjelder design, tekniske løsninger, og ikke mints kvalitet. Men, som sagt, jeg kan gå god for helsport sine membraner i klærne.
  13. Henta noen kart der jeg også. Blir litt klønete å sitte med pc, og i tillegg måtte snu den.... Bedre å ha det i hånda.
  14. Følg linken under. Printa ut dette selv, og synes det funket veldig bra. Bedre enn vanlig kart. http://www.friluftsrad.no/trondheimsregionen/Docs/000005CB/TurkartBrungmarka2007.pdf Du kan også gå inn på friluftsrådets sider, og få mer info. www.friluftsrad.no/trondheimsregionen Jeg har gått alle turene fra Brøttem. Du går over brua, og så får du tre valg. Enten følger du scootersporene til venstre, eller så kan du gå rett frem, og rett opp lia. Går en bratt sti/vei opp der, og anbefaler feller på ski hvis du har med en del i sekken. Når du så kommer opp, er det stort sett litt kuppert terreng innover. Først kommer du til Sikatjørna. der er det helt supert. derfra kan du for eks gå videre mot Storvavatnet. Har pleid å slå opp telt i nærheten av Turtjørna noe ganger. Drfra er Eidstuvollen et naturlig neste mål, også kan du evt følge scootersporene og "stien" mot tangvollsjøen og evt videre mot Reinsfjellet. Derfra får du en bra utsikt til området. Terrenget er jo ganske kuppert, og ikke spesielt egnet hvis man ikke vil jobbe litt for lønna. men det byr på uttallige teltplasser, masse ved, og tilgang til vann. Vil tippe at det er noen åpne bekker der nå. Du ser jo, som også nevnt tidligere i et annet svar, at det er best å bevege seg nord-sør. Vil tippe at du vil bbruke ca 1 time opp til sikatjørna. Styggbratt opp lia, så der går det med litt tid. Fra Sikatjørna til Storavatnet ca 1 time avhengig av føre. Har gått dette med pulk, så det er ikke det store tempoet. God tur!
  15. Har vært mye i brugnmarka både sommer og vinter. Masse flott natur, og mer enn nok av både trær og fjell. Man får skikkelig villmarksfølelse tvert man kommer inn i området. Anbefales på det sterkeste. Bra dyreliv er det også.
  16. Regner med at det blir litt traversering ja, men det får vi tåle. Har ganske lette ski, G3 Saint, kun 1600gram pr ski. Så lenge det ikke er blåis, så blir det bra. Er noe mer usikker på skredfaren. I og med at jeg drar alene, vil jeg nok være særdeles forsiktig, og satser på at det kanskje er flere som tar turen på søndag. Vet du forresten om hvor langt frem veier brøyta ?
  17. takker for svaret smygoll. Det så ganske bra ut, så jeg regner med at det blir tur på søndag. Hvordan ville du vurdert skredfaren ?
  18. Bruker Oakley Radar Range, m/ventilated lenses, som det så fint heter på engelsk. (dvs ventilerte linser.) Disse brillene bruker jeg så fremt det ikke er mye vind og snø. Avhengig av hvilken linse du velger, får du den kontrasten du er ute etter. Fordelen med ventilert linser er at de ikke dugger om man tar en pause, eller stopper opp. Jeg hsuker ikke hva linsa mi heter, men tror den heter G30 irridium. den linsa gir gode kontraster, og demper sola bra nok. Når været slår seg litt vrangt tar jeg på meg oakley Crowbar googles (slalombriller). Har to ulike linser, begge polariserte, der den ene slipper inn mer lys enn den andre. Altså en for sol, og en for litt mer ruskeværm ed dårligere lysforhold. Regner med at det finnes mange andre alernativer til disse, men jeg er veldig fornøyd med dem begge. Har aldri hatt problemer med hverken dugg eller andre ting, og de er brukt mye under mange ulike forhold.
  19. Så på kalenderen at det snart er April, og har fått klar beskjed fra fjellfinn om å "holde meg unna" Snota før April. kan søndag 29 mars, regnes som april.... Har et par spørsmål ang snota. Var der i høst, og gikk fra Svartvatnet, etter en overnatting i telt. Det jeg lurer på er om man under de rette forholda kan få fet nedkjøring fra toppen? Spør pga av at jeg er usikker på om jeg skal velge fjelski (Åsnes Ingstad), eller om jeg skal gå med plaststøvler, telemarkskiog og langfeller fra Gråsjøen. det går vel stort sett oppover hele veien uansett. Om det skulle være noen som har ferske rapporter fra området, så mottaes de med stor takk. det er vel generell stor skredfare for tiden, og det gikk jo skred både i Stølen, og på Getryggen i helga som var. Er usikker på om det har snødd mye på snota de siste dagene / uka, og hvordan dere vil vurdere skredfaren for eks til helga som kommer hvis værmeldinga til yr slår til. Tenkte i hovedsak søndag.
  20. gå litt inn i dere selv, når det gjelder fjerning av Ter, ruter osv. Tipper at de fleset av dere/oss som er ivrige bruker av dette forumet, samt naturen, fjellene, sjøen osv i landet, mest sansynlig aldri villet beveget oss i nærheten av en del områder hvis ikke DNT, eller andre mer eller minndre komerielle reiselivsaktører hadde "fortalt" oss om dem. Hvem i helvete ville tatt turen tvers over hardangevidda av egen "fri vilje, eller fantasi", hvis den ikke hadde vært beskrevet i et eller annet tidskrift, medium etc. Hvem ville funnet på å klatre opp på Store Skagadølstind uten påvirkning utenifra.-..?De aller ferreset tror jeg. Synes faktisk det er drøt å "sutre" for at noen prøver å legge forholdene til rett for at en del av oss/de som bruker norges natur, skal få skylde for alt som av noen oppfattes som galt. Jeg er selvføleglig enig i at en del av "inngrepene" som er gjort, gjøres eller planlegges, ikke akkurat bidrar til å øke kvaliteten på "utsikten", men setter vi det hele i et litt større perspektiv, skjønner nok de fleste av oss at det er nettopp pga av slike eller lignende "inngrep" at vi velger våre turmål....
  21. Det er jo egentlig ganske snedig fenomen dette med turmål osv. Leste nettopp rapporten "Storelsm....av carl F. Så innmarri fett ut, og en opplevelse jeg kunnne tenkt meg selv. Hvorfo ?...jo for at det er fett å kunne legge ut en slik rapport til alle som måtte finne behag i å lese det. det hadde ikke vært like fett å lese rapporten hvis toppene hadde vært mellom 1700-1900moh, selv om selve utikten, været og opplevelsen for turdeltakeren hadde vært like bra...eller hadde den vært like bra ?.. Det har nok blitt slik at de av oss som ønsker å vandre i urørt natur, må ta til takke med langt lavere topper, og steder de færreset vet eksosterer...og da er det vel til syvende og sist vår egen motivajson for turen som avgjør hvor bra opplevelsen er...... Jeg tilhører nok den kategorien som helst kunne tenkt meg å dra på tur hver dag. Er så priviligert at jeg har muligheten til å stikke på tur når værmedlinga slår til, da vi har en intern forståelse for hverandre "behov" på jobb, og jeg er medeier, sammen med min kollega. Så det er en grei sak å finne dager for turer. Derfor har jeg fått en god del opplevelser, helt alene, på en del av landets aller mest kjente, og populære turmål. les : galdhøpiggen, Rondeslottet, storronden, trollhetta, snota , storsylen, snøhetta, blåøret, skjækerhatten, osv. På samtlige av disse stedene har jeg vært enten helt alene, eller sammen med mitt turfølge, som den ene gange på snota var svigerfar og en kompis av han. Resten har jeg opplevd alene...sammen hunden min. I tilegg har været vist seg fra mer eller mindre sin beset side. Noen av turene har innlysende vært på "besudlet" makr, mens andre har igjen gitt en opplevelse av "førsetbestigninger", eller liknende. Men som sagt, det finnes mer enn nok å velge i, men man må bare ikke si til onoen hav man velger....eler velge det mens de andre sover....
  22. ..det var da mye rart vi skal bruke energien vår på da.. Må ærlig innrømme at jeg ikke helt forstår hvorfor vi skal "hisse" oss opp over at en god del mennesker, benytter seg av etter hvert godt tilrettelagte friluftslivtilbudet, som blant andre, DNT står for. Røde Tèr, klopper, kvister , hytter osv. Jeg regner meg selv som en rookie i mange sammenhenger her inne på forumet, og også i forhold til friluft- og villmarksliv. Har stort sett holdt på med dette i de siste 2-3 årene, og lå min førset natt i telt(alene...sammen hunden) i fjor vinter. Dvs januar 2008. Har en tendens til å få ganske bratte læringskurver , uansett hva jeg starter med, og sånn er det med friluftslivet også. Siden "startern" i 2006, har vi (les jeg og hunden), hatt utrolig mange gode erfaringer, og opplevelser, med og uten Tér, hytter, folk og fe. Mye av inspirasjonen har jeg fått herfra, og en del har "funnet ut selv". Har fortsatt plenty å lære i forhold til det meset, og tvagssolgte min knapt brukte bergans Alpinist I 130L, rett og slett for at jeg ikke skal gi meg selv muliogheten til å pakke med meg alt mulig når jeg drar på tur. I de siste har jeg kastet meg på Topptur, med hovedformål nedkjøring, og har "selvfølgelig" meldt meg på High Camp på Turtagrø. Sistnevnte for å lære , samt at det pga av ganske god komersialisering, virker ganske kult, selv om jeg innerst inne helst kunne tenkt meg å labbe rundt alene et eller annet setd, hverken Mayahassen, atomsilda, 500fjell, Monsen, amundsen eller brødrene Dal har vært. Men hvor finner jeg slike steder ?????, og hvorfor velger jeg ganske ofte en del av hovedtrafikkårene når jeg drar på tur, sommer som vinter. Fikk boka til ekteparet Helgesen, i gave fra min kjære kone for ca 2 år siden. Boka har fått fast plass på wc, og jeg er glad for at den har skikkelige permer....Synes boka har gitt meg masse inspirasjon, og informasjon som jeg har hatt en god del nytte av. Siste boka i samlinga er Fri Flyts Toppturer i Norge, og den er også allerede lest en del ganger. For å gå litt tilbake til utgangspunktet tror jeg at vi finner disse urørte perlene litt overalt, men at vi rett og slett ikke ser dem. de aller beset turminnene mine fra de siste 3 årene er vel de førset turene i Bymarka i Trondheim, da jeg "oppdaget" Bymarka i voksen alder. den ene urørte perlen etter den andre dukket opp, og i tillegg traf jeg svært sjelden folk. Når det gjelder årsaker til at vi , les: de som bruker fjellforum, sjelden beskriver slike perler i våre turrapporter, så er det vel av den enkle grunn at de færreset ville syntes at en 3sider rapport fra Saksvikvollen, med masse bilder ville være spesielt interresant. Hvorfor ?...sikkert for at det mest sansynlig ikke vil føye seg inn i rekken av aktuelle turmål for 99,9% av norges befolkning. men for meg, og en del andre, er det et flott utgangspunkt for turer i området rundt Trondheim. Når vi legger ut rapporter her på forumet, er det selvfølgelig ingenting som matcher midtvinters toppturer i Jotunheimen , på Dovre, eller Finnmarksvidda, eller andre områder som veldig mange innerst inne kunne tenkt seg å prøve ut. En del av stedene vi beskriver , eller toppene vi bestiger, er jo "rangert" hos de aller fleste, og da er det klart at man tenker seg om to ganger, etter en helg der 500fjell, mayahassen, elle atomsilda har vært ute å "flydd" igjen, før man beskriver en "fantastisk utsikt" fra Storheia i Bymarka, (562moh), mot Tyholttårnet, og Byneset......Blir liksom ikke samme greia. Når det gjelder de som virkelig sverger til urørte perler, og landskap, så tror jeg ikke vi finner de fleste av disse her inne...de finner man blant annet i Lierne, Sjækerfjella etc. var så heldig å få et par turer der i febuar, sammen med an kollega som har hatt hytte i nærheten av Skjækerfjella og Norges geografiske midtpunkt. Vi traf noen "lokale helter" i løpet av turene, og de fleset av dem hadde en gedigen kniv i slira, samt en skikkelig elgskinnanorakk(ikke tull). Når så i tillegg kollegaen min kunne fortelle at bestemora hans drev å kjørte scooter sammen samene inne i skjækerfjellene, og at hujn i en alder av snart 70 år, gikk flere mil på ski om nødvendig, så skjønte jeg tvert at jeg har mange gode opplevelser foran meg.Det er disse folka som virkelig opplever norge på sitt beste, og verst, men problemet er at de bryr seg ikke så mye om hva vi mener her på fjellforum, og deler derfor heller ikke sine erfaringer med oss......slik at de får ha sine urørte perler i fred...... Konklusjonen min er vel at vi finner nok mer enn nok "urørt" natur, men vi har en tendens til å velge de mest kjente turmålene, med status, fremfor de mer uinterresante turmålene...tror jeg.
  23. Du kan nok bare logge deg inn og gå inn på Profil, så kan du endre nick`n. Gud kan vel virke litt i overkant "fornøyd med seg selv" ja.
  24. Gikk fra Baardsgården over vannet og opp til toppen av Fremre Grynningshøa for ca 10 dager siden. Gikk så tilbake og opp på Kråkvasstind. Da var det godt med snø, men ganske forblåst. Måtte passe skia for en del "skjulte skatter" under snøen opp mot toppene, og nedturen ble slitsom da det var blandet føre med skare, fokksnø og litt løst. Ble en særdeles tung nedkjøring til Ångårdsvannet med ca 100cm bredt scooterspor å ploge i. Det har vel kommet en del snø i området siden den gang vil jeg tro. Ring på Baardsgården og fprhøs deg der. Det er de som kjører opp scootersporet som er kvistet fra Ångårdsvatnet og opp gjennnom Sandåa rundt Lorthøa og gjennom Grugguskaret og tilbake til Baardsgården.
  25. Har ingen som helst erfaring med L2, men har hatt en L1 i over 3 år. Den lyser hus lenge som helst. Har brukt den veldig mye, og den har fårtt mye juling. Har brukt den i alt fra 20minus til 20 pluss, uten at jeg merket forkjell på hverken styrke eller batterier. Hvis dere har kjøpt lyktene på samme sted, kan det jo tenkes at det er en produksjosnfeil, som kan forekomme. Høres for meg ut som det er det...eller at dere begge to har gjort et eller annet merkelig som forårsaker problemene...noe jeg har lite tro på.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.