Gå til innhold
  • Bli medlem

Nybegynner på tur

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Om Nybegynner på tur

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg anser meg som altetende, og eeelsker ferdigmat, REAL etc. Jeg så Tactical Foodpack sin potetmos og bacon på XXL og tenkte at dette er jo mitt i blinken for meg. Det er noe av det verste jeg har smakt, rett og slett uspiselig, jeg klarte 2 skjeer. Jeg lærte da en lekse at det kan være lurt å teste ut turmaten før man begir seg ut på tur.
  2. Oppblåsbar madrass må ikke nødvendigvis på innsiden av sekken, jeg har den i en av sidelommene på sekken. Uansett heller det enn et stort av skum som henger på tvers av sekken og kommer borti alt av busker og grener. Jeg har Sea to Summit Ether Light XT Insulated Large som jeg er veldig fornøyd med som kommer med en smart pumpepose, som gjør at det er blåst opp på under 1 minutt. Sovesystemet er noe jeg har valgt å putte litt ekstra penger i, telting blir fort kjedelig hvis man ikke sover godt. Bare vær obs på at oppblåsbare madrasser kan støye en del. Det plager ikke meg, men jeg vet at noen blir veldig plaget av det, så jeg kan anbefale å bruke litt tid på youtube for å undersøke litt.
  3. For noen dager siden i Nordmarka så hadde jeg polarbrød i topplokket på sekken som lå i forteltet. Jeg hadde ikke lukka glidelåsen helt igjen, og fy faen, der hadde det vært musefest. Det verste var egentlig muselorten overalt.
  4. XXL har tilbud på Super Light Dome 2-Pers nå, men har ikke sett noen anmeldelser av teltet, og det har kun 1 inngang.
  5. Hei, jeg trenger hjelp til valg av en 3-sesongs sovepose. Jeg er 198 cm høy og veier 105 kg. Jeg ser etter en sovepose jeg skal bruke på turer rundt i Oslo-marka fra vår til høst (fra rundt 0 grader og opp over). Jeg tenkte meg hovedsaklig en dunpose, budsjettet er rundt 2000-3000 kr, men jeg kan være fleksibel. Etter å ha tittet litt så ser jeg at mange soveposeprodusenter sine Long-utgaver passer til folk opp til 195 cm, disse regner jeg med da er uaktuelle for meg. Noen alternativer jeg har funnet er f.eks. Mountain Equipment Helium 600 Cosmos Denne er satt ned fra 4499 til 2799. Helsport Rago Down Spring Blue Long Denne har en T-Comfort-grense på 5 C. XXL har vanlige Rago-utgaven med T-Comfort på 0 C, men denne koster 1000 kr mer. Jeg tenkte at da kan jeg heller kjøpe Spring-utgaven og kjøpe meg en varm lakenpose jeg kan bruke på de kaldeste nettene, eller er dette en dum ide? Det hadde også vært fint hvis soveposen var litt romslig slik at man kan snu seg rundt, men det er kanskje ikke å oppdrive i dette prissegmentet? Noen som har erfaringer med disse 2 soveposene, eventuelt finnes det noe bedre til rundt 2000-3000 kr?
  6. Tusen takk for tilbudet, men det ble et billigtelt, så blir det heller å oppgradere når jeg finner ut at jeg vil ha noe bedre
  7. Jeg ser at Hilleberg er vesentlig dyrere enn mye annet, er kvaliteten også vesentlig bedre enn andre produsenter sine telt?
  8. Tusen takk for alle innspillene! Nei jeg trenger nok ikke 2 innganger, men jeg må si det frister å kunne ta av ytterteltet på fine dager ("amerikansk modell"). Skjønner fort her at det "perfekte teltet" ikke finnes, og ender nok med å få meg både et kuppeltelt og et tunneltelt 😄
  9. Hei I en alder av 35 år så har jeg bestemt for å begynne å benytte meg av den fantastiske naturen som finnes rundt Oslo. Jeg har aldri vært et friluftsmenneske og er helt ny på dette, derfor var det en stor glede å oppdage dette forumet der det er så mange som er villige til å dele sine erfaringer! Det er mildt sagt intimiderende å titte på utstyr, det er så mye der ute til mange forskjellige priser. Jeg har tenkt å begynne forsiktig, vi snakker 1 til 3 netter i nord og østmarka, og trenger derfor et 3-sesongstelt til meg selv. Jeg er 198 cm høy og vi snakker om turer på 2-4 timer, så teltet kan godt veie litt mer for å få ekstra plass. Har tenkt til å mest dra på tur når det er fint vær, men det er selvsagt fint hvis teltet tåler litt regn og vind. Det er også fint hvis det er litt plass i forteltet for enkel tilberedning av mat. Har primært tenkt meg et kuppeltelt (mye pga. 2 innganger), men er ikke 100% sikker. Er litt skeptisk mot ultralighte-telt siden nybegynnerfeil kan fort skje og jeg har ikke lyst til å kunne skade teltet mitt for lett. Jeg har i utgangspunktet ikke et budsjett, men det sier seg selv å betale 10.000 for et 4-sesongstelt for mitt bruk er overkill. Dette er noen av teltene jeg har vurdert: Ringstind Pro 2 Har fått inntrykk at Helsport er kvalitet, men dette teltet er nok muligens litt for lavt. Sydvang Utoset Telt 2-personer Bra anmeldelser på Fjellsport, men de utsolgt for den og den koster 1000 kr mer enn det den gjorde for noen uker siden (men er fremdeles rimelig). Urberg 2-Person Dome Tent G3 Ser bra ut på papiret og er på tilbud, men jeg kjenner ikke til merket og det er ingen anmeldelser av teltet på siden. MCKINLEY Escape 40.3 kuppeltelt 3 personer Er egentlig er telt for 3 personer, men vekta er fremdeles innafor på 2,7 kg. Hvis noen har noe erfaringer med disse teltene eller andre jeg burde se på så blir jeg takknemlig for alle tilbakemeldinger
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.