Gå til innhold
  • Bli medlem

Ørjan B

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ørjan B

  1. Hei Fant spørsmålet ditt idag når jeg googlet teknikker for å hermetisere og ble veldig nysgjerrig på om du har prøvd dette og fått det til? Har du funnet ut forskjellen på mylar og retort poser? Jeg har en kammer vakum maskin og har tenkt å investere i en skikkelig hermetiserings trykkoker, eller steriliserings kjele som tåler ekstra temperatur og trykk. Min plan er å hermetisere kjøtt og fisk i glass, men poser høres bra ut om det er mulig. Håper du ser dette og forteller om dine erfaringer.
  2. Takk for mange gode svar folkens. Jeg tror nok at jeg må gå for litt lengre pigger enn det Icebug og Nordic Grip Walking har med tanke på at det kan bli problemer med pakking av sne under og at jeg da plutselig kan miste feste. Snowline virker det som om mange har gode erfaringer med og ser at XXL selger disse for greie priser. Så finnes det jo flere modeller der også å vurdere. Kan noen bekrefte/avkrefte om dette er hovedforskjellene mellom de 3 typene som jeg tror er mest aktuelle for meg: Snowline Trail har ca. 7mm lange pigger, Snowline Pro er som Snowline Trail men med lengre pigger, ca. 10mm, og Snowline Chainsen Pro XT er som Snowline Pro med pigger i front i tillegg? Skogens Stønn: Jeg er litt forvirret av navnet Chainsen, er det navnet bare brukt om modellen som har pigger i front også eller er det navnet også brukt om Trail og Pro og at XXL da benevner de feil? Siden du har erfaring med fler av disse modellene, hva avgjør om du tar på deg Trail eller Pro på en tur på vei? Antar at utenfor veier er grovere bedre? Men er Trail bedre på ren is/asfalt enn Pro er?
  3. Idag har jeg innsett at jeg må sko meg bedre på vinterføre når jeg går tur langs isete veier som har et tynt snelag oppå... Kunne lett havnet på legevakta etter dagens tur. Så tar gjerne imot erfaringer fra andre på gode brodder og/eller piggsko til mann. Skal kun brukes til å gå med, ikke løping, og bare langs vei, til skog og fjell har jeg det jeg trenger. Veien er ofte dårlig brøytet så skoene må være mellomhøye på ankel. Si gjerne også om du synes skoene er små eller store i størrelsene så det blir lettere å handle riktig størrelse på nett.
  4. Vi vet lite om lavvoer og håper å kunne få hjelp av forumet her til å finne rette lavvo med vedovn til vårt bruk. Vi tenkte oss en lavvo med vedovn som vi fortrinnsvis vil bruke som ekstra soverom på hytta, og kanskje også ta med på bil- og båt- turer. Så lavvoen trenger ikke å være lett med tanke på å bæres. Må minimum ha grei plass til 5-6 stykker.
  5. Det var interessant. Hva heter dette? Og hvilke butikker i Sverige selger dette? Kan ta turen til Storlien/Åre/Østersund når grensene blir åpnet igjen.
  6. Interessant tråd dette. Her kommer mitt første innlegg på dette flotte forumet. Jeg lurer på om noen har sammenlignet Biltemas Peisbrensel og Kemetyl Fin Fyr? Mengde nødvendig brensel og koketid for å koke en liter vann og forskjell på soting er parametere som jeg er interessert i mellom de to. Slik jeg har forstått det så inneholder peisbrenselet endel vann og det høres jo unødvendig å drasse på i et brensel, da vil det jo også måtte brukes energi på å fordampe dette vannet og effekten på brenselet går ned antar jeg. Og med lavere effekt må man ta med mer mengde brensel, og det er jo ikke fristende. Lurer også på om noen vet hvor man kan kjøpe Kemetyl Fin Fyr i Trøndelag? Så kan jeg teste selv om ikke andre har gjort det.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.