Gå til innhold
  • Bli medlem

Frydenlund

Aktiv medlem
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Frydenlund

  1. Hei, Har tenkt meg en tur opp på østsiden av hardangervidda, men jeg finner ikke informasjon om fiskekort i markert område. Jeg vet at det er en del private vann i området, men har et håp om at det er lov å fiske her mot utløsning av fiskekort. Noen tips til hvor jeg kan kjøpe/finne informasjon her?
  2. Spennende! Da prisen var såpass hyggelig bestilte jeg en. Hadde bestemt meg for å kjøpe en Helinox ved behov, så da er det verdt et forsøk til 250kr
  3. Hei! Kom over salg hos Skiforeningens markabutikken.no og ser de har et salg på opptil 70% på turstoler fra Tind. Stolene ser ut somkopier av Helinox, og ser ganske ålreite ut. Spørsmålet er om det er noen som har noe erfaringer med disse stolene/dette merket generelt. https://markabutikken.no/outlet/tind/tind-stol-hy-rygg
  4. Har enda ikke rotet meg til ny sovepose, men takk for gode svar, kommer godt med når jeg endelig får rotet meg til å kjøpe! Hva er den store forskjellen på et Air sprung cell og et "normalt" underlag? Mtp at jeg sover på magen/siden.
  5. Hei, Noen som vet om den normale Valdres GTX og Valdres Green er samme sko? Ser helt like ut, men GTX i navnet gjør meg usikker. Edit: Er visstnok samme sko.
  6. @Omnilite Hm, jeg trodde dette var noe som fulgte hverandre. I bredde og lengde. Er bare 180cm høy så mest for å ha litt bedre plass i bredden, men det gjør ikke noe å ha en litt lenger pose heller. Men først og fremst bredden ja!
  7. Hei Ser etter en 3-sesongs sovepose i dun. Er ganske så kresen når jeg skal sove, så har bestemt meg for at jeg skal gå for en XL-variant for å få best mulige opplevelser ute. Har sett litt på salgene rundt om og funnet denne fra RAB (Alpine Pro 600). Noen erfaringer her? Har også sett litt på Neutrino Pro 600 som er varmere men også lettere i vekt. Prisen er selvsagt høyere, men er det verdt forskjellen? Siste posen jeg har notert meg er MOUNTAIN EQUIPMENT Helium 600, men dette blir kanskje en litt dyr mellomløsning? Jeg har ikke satt et spesielt budsjett, men men trenger ikke det aller råeste. Om det er andre alternativer så tar jeg gjerne imot forslag. Vet også at de posene jeg har linket til kan kjøpes til enda en bedre pris andre steder, men har kun linket fra samme side for å gjøre det enklere for meg selv Jeg sover stort sett på magen eller på siden, om dette har noe å si. Setter pris på alle tilbakemeldinger!
  8. Takk for svar! Det som gjør meg mest usikker her er vekten. Pdd. er det lite bruk vinterstid, så R-verdien er grei nok. Kommer nok til å gå for å bytte inn dette da jeg syns det generelt ikke var så alt for mye for pengene. Komforten er nok veldig bra, det de hadde solgt på i butikken!
  9. Hei! Årets ønske var nytt liggeunderlag og var så heldig at dette lå under treet. Jeg fikk et Nemo Equipment Rigel 3D Insulated og er usikker på dette. Har søkt litt rundt og kan ikke finne noen rapporter eller liknende som kan gi en oversikt over produktet. Mitt spørsmål er egentlig om det er lurt å bytte dette inn i et annet liggeunderlag da det er såpass mye penger som er brukt, eller om dette er et godt liggeunderlag som forsvarer prisen.
  10. @torese Spennende, håper du kommer med en liten rapport etter at den er testet ut!😃
  11. Ser den. Min kompis også snakket med erfaring fra vestlandet, men nå har jeg (heldig vis) flyttet tilbake øst, så da er det ikke like ekstreme nedbørsmengder her. Jeg er bare litt bekymret dersom jeg blir våt etter en 10 minutters regnskur selv om jakka er ny, hehe :)
  12. Jeg vurderer veldig en Beta SL men er litt bekymret da en bekjent mente at jakka er for tynn og dermed trekker til seg vann på skuldrene dersom man bærer sekk på 20+kg. Noen erfaring med dette? Skal først og fremst brukes den delen av året der snøen er borte
  13. Da har jeg prøvd. Syns det funket bra, men er ikke helt pro så prøvde å filme. IMG_6887.MOV
  14. Nei, har ikke prøvd det enda. Nå er jeg såpass fersk i friluftsliv at jeg vet ikke helt hvordan det funker, men kan prøve å få det testet ut ila uka om jeg kommer meg ut på en liten tur
  15. Hei dere! Takk for mange supre forslag! Jeg endte opp med en Eagle brenner som passet inn i Trangiaen og en gassboks. Har brukt det gjennom helgen og er fornøyd med den løsningen enn så lenge. Ikke blir det spesielt tungt heller når jeg tar ut de to kjelene og rødspritbrenneren, så denne løsningen lever jeg godt med enn så lenge. Får se om det blir noen litt andre løsninger med tiden. Igjen må jeg takke for mange gode råd og kule løsninger. Men må nesten prøve en variant fra Biltema senere om de funker godt. Er jo ikke mange kronene det er snakk om. -F
  16. @Heriks Der sier du noe veldig lurt, som jeg av en eller annen grunn ikke har tenkt på; vekta på Trangiaen er inkludert kjeler og stekepanner. Da er det jo fort ikke så store forskjellen vi snakker her.
  17. @Bjørn J Takk. Ja, mulig det blir både en gassbrenner til Trangia-kjøkkenet og den du linket til. Litt greit å slippe å dra med seg de siste 800g derom man kun skal ut på en overnatting med enkel matlaging.
  18. @Heriks Nei, du sier noe der. Jeg vet ikke hva som er "akseptabelt" når det kommer til vekt, men dette er kanskje ikke en kombinasjon som er håpløst tung? Blir vel tett opp mot kiloen uten gass.
  19. Hei! Jeg er litt lei av mitt Trangia stormkjøkken som jeg kjører på rødsprit. Både når det kommer til vekt, men ikke minst hurtighet på å få varmet vann. Ser at Dagbladet ga 5/6 på terningen til Biltemas "jet boil" , så tenkte kanskje at deres andre varianter også er relativt greie? Vurderer også denne modellen, men er litt skeptisk da jeg ikke tror man kan steke på denne (eller?) og er heller ikke veldig fan av at alt står oppå gassboksen. Jeg er relativt ny, så mulig jeg trenger å få det litt ekstra inn med teskje, og jeg trenger neppe det dyreste Biltema har av hva jeg kan se 4 forskjellige varianter, og med min kunnskap ser jeg egentlig ikke så stor forskjell på dem. Noen som har erfaringer med dem eller kan se noe ut fra nettsiden om dette er noe som man kanskje kan prøve seg på? Mitt forbruk kommer til å være å koke opp vann og steke pølser, men det kan også hende at det blir brukt til å varme opp enkel lapskaus på boks eller noe tilsvarende. Legger ved lenker til alle: - Art.nr. 37-648 - Art.nr. 37-525 - Art.nr. 37-526 - Art.nr. 37-651 Setter veldig pris på alle tips, enten om det kommer til de nevnte variantene eller om andre har gode tips på andre rimelige løsninger. - Frydenlund
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.