Gå til innhold
  • Bli medlem

Ingunn1

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ingunn1

  1. Hei. Da har jeg sovet min første vinternatt i minus, på terrassen for å teste utstyr. Det var - 6 da jeg la meg kl 22. Jeg hadde først et oppblåsbar liggunderlag R verdi 4, så et bamse liggunderlage oppå der, så et reinsdyrskinn. Her lå jeg med ett sett ullundertøy, ullhals og lur, i min nye lady dunsovepose med comfor på - 19. Jeg er jo egentlig en frostmakk, så hadde med med nalgene varmeflaske som holdt god lunk gjennom hele natta. Men ikke lenge etter at jeg hadde funnet roen kjenner jeg fortsatt på kulden på rompa og hoftepartiet. Er det mulig, tenker jeg da jeg trodde at mine forberedelser skulle være gode nok. Men hjalp å legge seg på en ullgenser... Men erfaringer og innspill om noe jeg ikke har tenkt på? Irriterende vertfall, for blir jo kald hvis en lar kulden få bre seg utover på kroppen iløpet av natta. Men jeg våknet uthvilt og fornøyd ellers :)

  2. Hei. Jeg liker meg godt ute i alle sesonger, og savner noe varmt å drikke. Jeg skulle ønske jeg likte Kaffismak, der det ser så koselig ut å lage dette ute. Jeg liker kakao og solbærtoddy, men dette er jo ikke så bra å drikke på det gjevne.. Har smakt noen teer, men ikke funnet noe som faller helt i smak. Nå i jula er jo gløgg godt, men hva med resten av året? Forslag til alternativt varm drikke? 

  3. Hei. Jeg planlegger å gå ei uke på Hardangervidda neste sommer, og tenker jo litt på vekt. Hvor går grensa på "tungt" telt i forhold til anbefalt. Vet jo at det er forskjell både på kondisjon, og kjønn, styrke osv. Men lurer på om jeg skal kjøpe superlight eller pro. Tenker at "pro" er nok et telt som holder lengre, men lurer på om jeg bør gå med superlight pga alenetur og må bære alt selv... 

    Tanker? 

  4. Jeg drar ofte på toppturer i helger sammen med barna på 8 og 10 år. Vi sover da i et telt fra obs til hele 249kr. Det gir oss ly og tak over hodet, men bærer selvfølgelig preg på at dette ikke er et skikkelig fjelltelt. Ser nå etter et nytt 3 pers telt. Og har vurdert lenge helsport fjellheimen superlight. Men usikker om det også er godt nok til feks 1 uke på Hardangervidda ol? Har dere andre forslag til telt som er under 3 kg, og som gjerne er billigere, men bra nok? 

    Er åpen for med og uten stort fortelt, og evt flere innganger. Men gjerne plass til å lage mat i et evt mindre fortelt.. Det er jo et hav av telt her. Men det jeg liker med fjellheimen er størrelsen på innerteltet, som virker noe større enn andre... 

  5. Hei. Bruker mye tid på å vurdere telt, da jeg skal snart gå til innkjøp av mitt første "skikkelige" telt. 

    Jeg har nå valgt ut helsport Reinsfjell 3 superlight eller fjellheimen 3 superlight.  

    Det som gjør meg litt i tvil er dette med ytterteltet. Har med det første ikke planer om å sove i snø. Tenker helgeturer alenf eller sammen med barna. Drar nok ikke ut ei helg hvis det har meldt plask regn. Men tenker også at teltet vil bli brukt på fjellturer 1 uke kanskje over Hardangervidda på sikt. Så da lurer jeg på dette med stort vs lite ytterteltet... Er det nødvendig med stort ytterteltet? Eller vil dette bare ekstra plass som en ikke bruker. Kuppeltelg vs tunelltelt? 

  6. Jeg skal gå til innkjøp av mitt første oppblåsbar liggeunderlag, men går meg helt vill i denne jungelen her av valg... 

    Jeg tenker R verdi på ca 5+-, vekt rundt 500g, og selvfølgelig billigst mulig. Og ikke under 6cm tykkelse siden jeg ligger på sida.. 

    Erfaringer og tips? 

  7. Hei. Jeg er vant med dagsturer og noe overnattinger på en natt, men har nå lyst til å gå lengre turer, helgeturer og ukesturer, der en både kombinerer telt og evt hytte. Det jeg nå lurer på nå som jeg ser på ruter og planlegger, hvor lang tid bruker en ca på kilometeren? Klart at det handler om tempo og terreng, men hva planlegger du etter? Hvor langt er "normalt, fint" å gå hver dag, både timer og kilometer? Full visshet at det er individuelle svar, men vert greit å hørt et utgangspunkt og sånn ca. 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.