Gå til innhold
  • Bli medlem

Steeltrojan

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Steeltrojan

  1. Takk for mange gode tips. Kjøpte en fra Max Catch i gold serien og merket også at denne er mye tynnere en WF linen i samme klasse som fulgte med snella. Kaster da også litt bedre i vind.
  2. Hei. Jeg er vel teknisk sett ikke helt fersk men har heller ikke fisket med flue mer en ca to måneder siden jeg valgte å gå over til denne typen fiske og har da grunnleggende forståelse for type flue samt hvor fisken ofte vanker. Første stang som ble kjøpt inn var en TCA Discovery G2 8" fra Sølvkroken som er en WF5/6 som sikkert er bra på mange måter bortsett fra at den er to-delt og dermed ikke kompakt eller praktisk å ha med på vandring i skog. Etter mye surr på finn.no så kom jeg over en rimelig Scierra HM4 på 9 fot som er en 4-delt WF4 - 9 gram stang og er en som sannsynligvis passer veldig bra til ørret i vann og bekk som i grunn er det jeg kommer utføre av fiske for det meste. Angående sneller så kjøpte jeg først en rimelig i kompositt/plast fra Fladen fishing og denne har i grunn vært grei selv om den også ble skiftet ut til en brukt snelle som i utgangspunkt tilhører en Guideline Flystarter KIT med WF5 stang. Nå til spørsmålet : Det er slik at begge disse ble levert med en type oransje easycast flyteline av ukjent merke som sannsynligvis er beregnet for WF5 men som mangler skyteklump. Det har gått fint å utføre små kast med teknikken der man former en D-loop bakover og lar litt line ligge i vannet men rekkevidden er ikke imponerende og det er heller ikke treffsikkerheten i moderat vind. Etter litt søk på nett så fant jeg en pakke med klump og flyteline som er produsert for akkurat denne stangen - https://www.fjellsport.no/scierra-aerial-wf4f-9g-11-2m-white-green.html?q=flyteline Etter noen flere søk så ser jeg at Skitt fiske har et par andre varianter som er rimeligere med tilsynelatende små forskjell - https://www.skittfiske.no/loop/211280/loop-q-line-float - https://www.skittfiske.no/loop/131238/loop-xact-singlehand-flyt-moss-green-klumpvekt-8-til-17g Lurer da på erfaringer andre har som har betydelig mer erfaring med slikt en meg. Skyteklump vil vel gi både lenger kast og bedre treff ? Jeg kommer nok primært forholde meg til tørrflue fisking med maur, mygg og døgnfluer som har gett bra resultater men har også det meste av nymfer og våtfluer i arsenalet. Kom gjerne også med andre inspill og erfaringer på hva dere syns blir best med tanke på ørretfiske og det utstyret jeg har.
  3. Takk for svar 🙂 Ble en pent brukt Rondane 3 fra 2006 på meg og fikk denne til 2500. Vekta er lavere en på trek serien (2,2 kg) samt at den er veldig kompakt i bagen mtp størrelsen. Tror den holder litt bedre i lengden en superlight serien grunnet litt tykkere materiale
  4. Hei. Jeg driver og skal kjøpe et nytt telt og har naturlig nok sjekket Finn.no der det er noe muligheter. Det jeg ser er at helsport selger et Rondane trek 3 camp inkl footprint til 2799. Total vekt er oppgitt som 3.15 kg samtidig som den tidligere modellen er oppgitt å være på 2.5 kg. Noe jeg da lurer på først er om den totale vekten på den førstnevnte er inkl footprint da dette ikke fremkommer. Vekt betyr like mye som pris for meg og optimalt sett så hadde jeg gjerne kjøpt et brukt 2-manns telt om noen har det til overs men går for denne dersom vekta uten footprint er rundt 2.5. Noen som har erfaring med dette?
  5. Ja jeg la også merke til at det ikke er noen særlig produktinfo andre steder for det meste dem selger men har nå brukt det en stund og kan bekrefte at dem holder godt i lengden og har veldig bra sømmer som jeg ikke har klart å slite ut ennå. Tåler røft vær på havet og tunge turer i terreng. Kommer nok ta turen inom det igjen i januar og utøke sortimentet da det med stor sannsynlighet blir flere besøk i skog og fjord neste år.
  6. Absolutt og jeg kan nevne at ved å jevnlig ta turen inom butikken så var det mulig å finne en rå regntett softshell til halv pris(400 kr) og en windbreaker til 300. Disse to er godt brukt for båre villmark og seiling over et år og holder godt ennå. Bruker en av deres tykkere softshell jakker nå på vinteren med baselayer og ullgenser og har aldri vært mer bekvem i varierende temperatur. Turbuksene fra Claes ohlsson er også en favoritt om dagene og prisen dem har er kun 500 kr. Finns mye bra der ute som ikke nødvendigvis koster skjorta 👍
  7. Det er nok mange forskjellige meninger og svar på et slikt spørsmål. For min del så er turer som ender opp i nærheten av innsjøer noe som mer eller mindre er et statisk punkt i planleggingen. Stang for fluefiske tar ikke alt for mye plass og veier ganske lite ettersom hele konstruksjonen er basert på kompositt. Det skal da mye til for at man ikke får noen napp. Men for å besvare det opprinnelige spørsmålet vedrørende karbohydrater så legger jeg til en liste her på det man kan få tak i på sommer og høst. BÆR Skrubbær Tyttebær Markjordbær Melbær Blokkebær Blåbær Åkerbær Nyper Blphegg Alaskakornell Rips Rognebær Stikkelsbær Bringebær SOPP Kantarell Blek piggsopp Steinsopp Røyksopp ANNET Nestler Jeg vil anbefale boken villmarks håndboka fra Lars fælt da dette inneholder mye av samme forskning det svenske mititæret har skrevet om der dem beskriver hva man kan spise om hvordan man skal tilberede det man finner. Det er ikke alt som er verdt å spise selv om det går an å spise. Det finnes nok en bra del mer og jeg ser at det allerede er nevnt noen alternativer lenger oppe i denne tråden. Jeg var ute mye opp til en uke i ungdomstiden der vi ofte hadde med ris som supplement til fisk og en enkel kjele å sette på bålet. Det var ikke alltid slik at man fant så mye bær eller annen karbo som man kan spise i mengder etter at man hadde vandret noen mil rett ut i villmarken men vil man lave te fra innsjøvann for å kamuflere smaken så finnes det rikt med varianter der skudd fra gran og furu mer eller mindre alltid er tilstede.
  8. Har ikke vært borti det merket tidligere men kan anbefale sport outlet kjeden som har butikker rundt om i Norge. Der finner man ofte bra tilbud på veldig bra klær fra Hildre og Vikafjell blandt annet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.