Gå til innhold
  • Bli medlem

vector

Aktiv medlem
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av vector

  1. Hvor langs rv 51 lønner det seg å starte denne turen? Hvor langt tid må man beregne fra rv 51 og ned igjen? Hvor lang tid må man eventuelt legge til hvis man tar med seg noen av de andre toppene i området, Stornubben osv.? Dette er vel et område som er beryktet for lite snø, er det noen som vet hvordan forholdene er nå?
  2. Jeg syklet i Østmarka lørdag 24 april, og støtte på strekningsvise områder med snø på østsiden av Nøklevann og veien videre fra Sarabråthen mot Mariholtet.
  3. Jeg har støtt på hoggorm flere ganger i Valdres opp mot 1100 moh. En ting jeg har lurt på lenge er om det finnes hoggorm i JOtunheimen. Jeg har aldri støtt på hoggorm her, og har heller aldri hørt om det. Men de stedene jeg har støtt på hoggorm i Valdres ligger jo ikke langt unna Jotunheimen geografisk, og terrenget og høyden over havet skiller seg heller ikke spesielt fra Jotunheimen, og da synes jeg kanskje det er litt rart at det ikke finnes hoggorm i Jotunheimen også.
  4. Dette må jo være et bra kjøp. Jeg ser de kun kommer i en str. Hvordan er de i strl, er det noen justeringsmuligheter? Jeg bruker normalt ganske store str i hodeplagg, tror du den vil passe?
  5. vector

    Oslo - Moss

    Jeg bor i Oslo syd så jeg tenkte mer på å sykle ut mot Ski eller Vinterbro og videre mot Moss (blir litt bakvendt å sykle ned mot Aker brygge og deretter bruke tid på ferge osv)
  6. vector

    Oslo - Moss

    Er det noen som kan gi meg en stikkordmessig rutebeskrivelse av raskeste sykkelvegen på denne strekningen?
  7. Jeg henger meg på denne tråden. Er det noen her som har erfaring med besseggen e.l med små barn i bæremeis? Sønnen min vil være noe over ett år til sommeren og jeg lurer fælt på om det er forsvarlig med så små barn i meis på en såpass krevende tur.
  8. Vurderer å kjøpe dette teltet. Er det noen som har erfaringer å meddele meg før jeg tar den endelige beslutningen?
  9. Vil det si at taubanen det siste stykket ikke går helt til tops, jf det du sier at det kan være vanskelig å nå helt til topp på vinteren?
  10. Jeg skal på et møte i Garmisch-området i mars og har litt fritid på lørdag. Jeg har derfor lyst å ta toget/taubanen opp til toppen av Zugspitze, og ja, jeg erkjenner at dette er en ganske "usympatisk" form for topptur. ER det noen som kjenner til denne "togturen" som har noe informasjon å komme med, går det i det hele tatt tog/bane opp dit om vinteren, altså i mars?
  11. Enig i at bind to var bra, minst like bra som bind 1. Eneste jeg er litt kritisk til må være den delen av boken som dreier seg om ulykker og hendelser i jotunheimen. Sitter igjen med en følelse at denne delen mangler litt faglig tyngde, eks. virker det litt tilfeldig utvalgt når forfatterne har plukket ut 4-5 konkrete hendelser som utdypes ganske detaljert, hvorfor har forfatterne valgt å beskrive nettopp disse hendelsene, mens andre og langt alvorligere hendelser ikke omtales nærmere men som sagt boken er å anbefale på det sterkeste, bilde-materialet må vel være det flotteste som har blitt presentert i det som foreligger av bøker om jotunheimen
  12. Jeg ser forsåvidt poenget ditt Erik, det kan også hende OS selger et og annet produkt billigere enn andre forhandlere, OS har, som det har blitt nevnt tidligere i tråden, blant annet ofte fine kampanjepriser ukentlig annonsert bla. i aften aften. Jeg tror likevel at OS gjennomgående er dyrere en andre sportsbutikker i oslo, og jeg tror samtidig de fleste handler varen der det er billigst. Ufordringen for os må da være, slik jeg oppfatter, det å skille seg ut på andre måter, varesortiment, fagkunnskap, service osv. Så gjenstår det å se om de er gode nok på disse tingene, personlig føler jeg kanskje eks. Sportsnett er bedre enn OS her. Selv synes jeg det er fint hvis nisje-butikkene klarer seg i kampen mot de store kjedene, skjønt jeg er ikke helt sikker på om de gjør det, eventuelt hvor mange som gjør det.
  13. Ser forresten sportsnett tar 1569,- for samme sekken, så OS er tross alt "ikke verst i klassen".....
  14. Klarer ikke helt å slippe denne tråden. Jevnt over synes jeg Oslo sportslager er dyrere enn sine konkurenter. Fikk nok et ekspempel på det idag da jeg skulle kjøpe meg camelbak-sekk, H.A.W.G-modellen. Pris hos OS, 1299,- kr. Jeg tok også turen innom XXL, pris 1049. Gjett hvor jeg kjøpte sekken?
  15. Etter å ha lest innleggene på denen tråden ser jeg at jeg har behov for å presisere min kritikk mot oslo sportslager. B are så det er klart, jeg har ingen ting å utsette på fagkunnskapene til medarbeiderne i butikken, tvert i mot, jeg er enig i de som sier at det er flinke fagfolk som jobber der. Når jeg sluttet meg til trådstarters kritikk av OS, var det først og fremst ut fra kundevennlighet, og praktisering av reklamasjonsretten, jeg er rett og slett av den oppfatning, etter noen personlige erfaringer, at det er andre sportsbutikker i oslo som er bedre på dette enn os. Disse erfaringene har også ført til, merker jeg, at jeg handler mindre på OS enn jeg gjorde før, og ditto mer andre steder
  16. Jeg har også flere dårlige erfaringer med Oslo sportslager. I høst skulle jeg kjøpe ny gore-tex jakke, og dessverre hadde de ikke størelsen inne. De kunne gjerne bestille riktig størelse, men da måtte jeg betale jakken før de kunne ta bestillingen. Jeg forklarte at det var uaktuelt for meg å betale for jakken før jeg hadde fått mulighet til å prøve den, hvorpå selgeren stod fast på sitt. Jeg tok meg isteden en spasertur opp til sportsnett og kjøpte jakken der, riktig størelse og 150 kr billigere. Jeg har også opplevd at Oslo sportslager er veldig lite imøtekommende ift reklamasjoner. Minst to tilfeller siste året jeg har klaget på ting som er røket, som jeg har oppfattet som reklamasjons-berettiget etter norsk lov og alminnelig oppfatning av god service ovenfor kunden, men hvor det endte med at jeg måtte betale reparasjonene selv. Jeg opplever både sportsnett og g-sport butikker som langt mer imøtekommende på dette området. Sykkelverkstedet til oslo sportslager er under enhver kritikk, lange ventetider, gjennomgående dyre reparasjoner og ikke spesielt hyggelig personale. Mitt generelle inntrykk av oslo sportslager er som følge av ovennevnte svekket med årene, og det er derfor mer og mer sjelden jeg handler der.
  17. Det er en del som blander begrepene her og som ikke helt forstår forskjellen mellom det å være flyktning og innvandring for øvrig En flyktning er en person som blir ansett å ha et beskyttelsesbehov i hjemlandet, og som derfor ikke kan returnere. Norge er, i likhet med de fleste land i verden, bundet av flyktningkonvensjonen og plikter å gi opphold til slike personer. Når her på forumet uttaler at "vi kan heller hjelpe de i hjemlandet", blir derfor dette litt god dag man økseskaft, da personer med flyktningstatus ikke kan returnere til sitt hjemland. Likeledes, å returnere en person som risikerer forfølgelse i hjemlandet vil være i strid med internasjonale konvensjoner Norge, og de fleste andre land i verden må følge. Derfor kan man ikke avvise en person som fyller vilkårene for flyktningstatus, med den begrunnelse at det følger kostnader med å integrere/gi opphold til flyktninger osv. Slike forhold er i realititeten rettslig irrelevante i denne sammenhengen. I det hele tatt er det svært vanskelig for norske myndigheter (i motsetning til hva enkelte populistiske politikere later til å tro) å returnere personer som risikerer forfølgelse i hjemlandet, pga internasjonale konvensjoner. Dette gjelder nesten uansett hvor sterke grunner som tilsier hjemsendelse, jf Krekar-saken.
  18. Godt innlegg averk! Det er utrolig irriterende å lese innleggene fra folk som bor langt fra hovedstaden som omtaler byens som ødelagt osv. Jeg har bodd i oslo i 35 år og synes byen er et flott sted å bo. Det er dessuten bedre å bo i oslo idag, enn det var for 20 år siden. Folk som hevder oslo er ødelagt av innvandrere må etter mitt syn være ødelagt av frp-fordommer. Til de som frykter for høy kriminalitet i Oslo vil jeg si at det er få steder jeg føler meg tryggere enn her. Jeg føler meg faktisk tryggere på byen i Oslo enn i Fagernes, Vågå osv. Så vidt jeg husker har jeg aldri vært utsatt for fare i hovedstaden ute på byen, i motsetning til nevnte steder hvor jeg flere ganger har opplevd slåsskamper og truende adferd fra lokalbefolkningen ifm byturer m.m.
  19. Betegnelsen av Groruddalen som "slum" var naturligvis en spissformulering. Som du sier er prisene på boliger langt høyere her enn gjennomsnittet i Norge. Det er også riktig at man neppe får noen bolig i Groruddalen for under en mill kroner, selv om de aller billigste boligene i Oslo er nettopp her. Mitt poeng var bare å understreke at skillene Øst-Vest ikke kan anses som absolutt, og som sagt tror jeg ikke Groruddalen skiller seg nevneverdig fra eks Hovseter, som geografisk sett ligger på vestkanten, ift momenter som "dårlig rykte", sosial status, boligpriser m.m. Selv om det blir helt feil å omtale Groruddalen som slum, skiller området seg likevel radikalt fra befolkningen på Frogner, Bygdøy, Vinderen osv ift sosiale status-parametere som udanning, inntekt m.m. Slik sett gir vel Groruddalen mindre sosial status enn nevnte bydeler. Jeg tror for øvrig Groruddalen er meget undervurdert som bo-område. I likhet med mange andre deler av Oslo har man også i dette området god tilgang til eks marka, og jeg tror ikke at det nødvendigvis er så mye mer kriminalitet og sosial uro her som mange skal ha det til.
  20. Jeg bare må kommentere alt dritt som er sagt om oslo i denne tråden. Oslo er en veldig fin by å bo i. For meg finnes det ikke noe bedre steder å bo i Norge. Utover at man har det beste tilbudet hva angår underholdning, utdanning, shopping og et kulturelt mangfold man ikke finner noe sted i landet, er det samtidig kort vei til sjøen, til marka og til fjellet. I Oslo har man rett og slett det hele, fra storbyfølelse til villmark på kort tid. Jeg mener dessuten skillet mellom øst og vest er ganske oppkonstruert. Folk på vestkanten v. østkanten er ikke så forskjellig som man later til å tro. Det finnes jo områder på "østkanten" som er mer attraktive enn på "vestkanten". Nordstrand eks. er et av de dyrere og mest attraktive områdene i Oslo, selv om det geografisk sett er på vestkanten. Man har dessuten slumområder også på vestkanten, eks. Hovseter hvor det bor like mange sosialklienter og fattige som i de stusseligste bydelene i Groruddalen.
  21. Jeg har søkt en del på nettet for å finne gode bøker med mye bilder, rutebeskrivelser osv, men har ikke helt funnet det jeg leter etter. Er det noen som har tips? Hint - jeg synes Morten Helgesens bok om norske fjelltopper over 2000 m er et verk som bør danne mal for slike bøker.
  22. Denne jakken selges nå hos www.lagerutsalg.no til 4999,-. Dette til orientering!
  23. Hei Jan Tore: Som sagt mottok jeg en e-mail fra MG. Fra denne hitsettes følgende: "Thank you for your order with Mountain Gear! We have been unable to obtain the necessary verification from your bank regarding your billing information, so in place of this verification we are asking you to contact your bank and obtain the appoval code for the 495.95 USD amounkt we have currently authorized on your credit card. The 6-digit approval code is essentially the number that references the pending transaction and i s created by the banks involved and only available to the merchant involved and card holder. Being able to obtain this approval code will be sufficient for our verification purposes." I motsetning til din bank visste min bank umiddelbart hva denne koden var og jeg fikk opplyst den over telefon. Jeg har fått beskjed fra MG at det var den koden de ville ha, og at ordren vil bli effektuert.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.