Gå til innhold
  • Bli medlem

LitekH

Aktiv medlem
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

46 Neutral

Om LitekH

Nylige profilbesøk

2 111 profilvisninger
  1. Jeg vurderer å kjøpe Petzls barnesele til min sønn. Syns den ser bra ut https://www.vpg.no/Petzl-Ouistiti/300875/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwk6SwBhDPARIsAJ59Gwf0-YBsWpgldEKDraX22vuGTEIlvTXAjqqMwczzeSjkdOhUf51swVoaAsMMEALw_wcB
  2. https://ut.no/turforslag/1112156591/enkel-3-dagers-rundtur-pa-ski-fra-hytte-til-hytte-i-langsua Jeg gikk denne motsatt vei i fjor. Utrolig vakkert område. Snaufjell og noe skog. Lett å finne skjermede teltplasser i bjørkeskogen.
  3. Frysetørket turmat er veldig enkelt, men jeg syns det er for dyrt. 80-100 kr for ett måltid som kun består av ca 500 kcal. Potetstappe til 12 kr og litt spekepølse for 10 kr gir deg raskt 500 kcal. Bare for å sette det litt på spissen.
  4. Dimpa, gjennomsiktig bag med glidelås. Passer fint i pulken.
  5. Fyring i telt er kos, men har noen klare ulemper. Blir veldig kaldt når du slukker brenneren. Fare for kullosforgifting og teltbrann. Varmeflase i soveposen gir god ekstra varme. Inntak av nøtter, sjokolade og feks Baconsvor får fart på forbrenningen. Jeg har flere ganger våknet helt svett på natta i -10. Vrengt meg ut av soveposen, for å få kjølt meg ned.
  6. Er det noen som har prøvd forskjellige CO-målere og kan anbefale en? Gjerne en som enkelt kan kjøpes i Norge.
  7. Måtte bare kaste meg rundt og dra på Biltema. Posene deres syns jeg virker bra og hyggelig pris. 128 liter for 50 kr. Har brukt Dimpa fra Ikea. De er bare 92 liter og blir kanskje litt trangt for store dunposer.
  8. På vinterturer alene bruker jeg Helsport Spitsbergen 3 manns telt. Det er et skikkelig stort telt, kanskje litt vel stort når man er alene på tur. Men samtidig er det veldig behagelig med rette endevegger, og stort område med sittehøyde. Jeg kan ligge midt i teltet, og unngår å komme i kontakt med innerteltet. Slipper å komme i kontakt med innerteltet når jeg lager mat eller skifter klær. Har plass til pulken i forteltet, kjøkkenavdeling og kuldegrop/stågrop. Om sommeren er det greit med et lite telt, men på vinterturer er det topp med masse plass.
  9. Jeg er veldig fornøyd med denne https://www.klattermusen.com/no/unisex/luer-kapser/10065-draupa-hat-black/ Den er tynn, tørker lett. Bruker en tynn lue under hvis det er kaldt. Den tetter godt rundt ansiktet.
  10. Hei! Dere som bruker brøytestikker som teltplugger om vinteren, hva slags lengde har dere kappet dem i? Bruker dere stikkene vannrett eller loddrett? Flott om noen vil dele sine erfaringer.
  11. Flere skriver pent om lavvo-ovn fra Winnerwell. Jeg funderer litt på å kjøpe en til min Helsport lavvo 8-10 manns. Er dere fremdeles like fornøyde? Er det noen som har prøvd den med slange for frisklufttilførsel?
  12. Smøring av pumpe på Optimus 111. Jeg smurte opp pumpen med noen dråper olje, beregnet for trykkluftpistol. Den er ganske tyntflytende. Burde jeg heller brukt fett, eller er det noe som er bedre?
  13. Har en Optimus 11 Explorer. Ble aldri helt venn med den, siden den brant med pulsering på fritidaparafin. Fikk ikke den til å brenne like pent som 111. Exploreren var inne hos importør, og de fant ikke feil. De skrev at det var normalt med pulsering på en slangebrenner. På vintertur fikk jeg problem med å koble slangen på flasken. Mulig pakningen ble stiv av kulde. Tar gjerne mot noen tips, kanske jeg skal gi Exploreren en ny sjanse?
  14. I fjor vinter var jeg på telttur med ny Helsport Svalbard dunpose. Den er hele 12 cm tykk og varm. Hadde tre overnattinger i teltet. Luftet den om morgenen i for å hindre fukt. Passet på for å unngå fukt fra klær og teltduk. Hadde romslig tremanns telt alene. Dessverre ble soveposen overraskende fuktig. Vått ytterstoff og litt dunkollaps. Dermed ble den merkbart mindre konfortabel å sove i. Nå nærmer vinteren seg på nytt og jeg drømmer om nye turer. Har noen noen smarte tips for å unngå fuktig sovepose?
  15. Siste turen med Mammut Kento High. De tålte bare to fjellturer med sekk og er pent brukt på dagsturer. Kjøpt for under to år siden. Gore tex-en gikk lekk. Veldig bra såle som satt godt på bløte steiner. XXL tok dem tilbake uten spørsmål. Bra det. Men hadde høyere forventninger til sko som veil koster 3500.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.