Gå til innhold
  • Bli medlem

Mammut94

Aktiv medlem
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Mammut94

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk for tips. Har fått kontakt med med han så da skal vi dra å teste litt forskjellig og slå av en prat. Skal se på muligheten for tizip også, det virker jo som en ålreit løsning.
  2. Og har du, eller noen andre her, noen tanker om hund i packraft + bagasje? Hvordan man bør gjøre det, plassering, hvor mye ekstra plass man trenger? Bikkja er en 20kg husky, ikke store karen.
  3. Jeg vurderer ingen kostbar åre. Tvert imot tenker jeg at det ikke kan bli for dyrt... Jeg er 187, og aner ikke åssen roteknikken min er. Er det noen årer du vil anbefale?
  4. Takk for svar! Da er vi på centimeteren like høye, så det gir jo meg en veldig god pekepinn på hva jeg trenger! Kipara 285 høres jo ut som et alternativ jeg skal vurdere. Jeg tenker umiddelbart at egen doggy packraft ikke er nødvendig, at en litt for stor vanlig en er like greit?
  5. Takk for svar! Vi tenker to stk ja. Men det er et godt tips, vi drar et sted vi kan prøvesitte litt. Prisen er selvfølgelig en faktor også, men ser på det som en investering. Jeg er 187, så hvis man tenker at jeg skal ha med en hund, evt ha litt god plass, tenker man en modell tilpasset hund eller bare en litt for stor packraft da tenker du? Og jeg vet jo ikke helt om det blir mest elv eller stille vann, hva er det som man kan si fungerer litt overalt?
  6. Så kjapt over de første sidene her og fant ikke noen tråd som helt svarte på det jeg lurer på, så da kjører vi på; Jeg og dama vurderer packraft! Jeg går vanligvis med en Nørrøna Recon og vi har også en 20kg husky som vil være med. Vi har null erfaring med packraft, helt grønne, men svært trygge i vann. Liker oss godt i feks Femundsmarka og kunne tenke oss å oppleve nye steder. Både elver og innsjøer, men blir nok ikke de villeste strykene kanskje? Så da kommer spørsmålet; hvilken packraft anbefales? Hva er viktig å se etter til mitt/vårt bruk? Tips? Spørsmål man må stille seg selv før man kjøper? Størrelse? Og er pris ensbetydende med kvalitet i packraft-verdenen, eller er det noe jeg bør passe på her? Ser feks mange har Char-modellene til Kipara og liker dem. Nå ble det mye spørsmål her, men er ivrig etter å lære fra andres erfaringer! Takk!
  7. Crispi Skarven er det jeg ville ha kjøpt til hu. MEN! Jeg er student og Skarven er litt for dyre... Men de er egentlig perfekte, dessverre.
  8. Hei! Skal kjøpe fjellsko til dama til jul. Vi går som dagsturer, uten sekk, med sekk, iblant over 25kg på ukesturer. Hittil har hu brukt et par M77 som nå lekker og har ankelstøtten til en våt klut, men som hu forsåvidt var fornøyd med høyden til. Hu ønsker seg noe i ca samme skafthøyde, som ALFA sier er 20cm. Så kom gjerne med tips! Høye fjellsko eller jaktstøvler? Modell? En del lettere å finne til menn, da mange modeller ikke går ned til størrelse 38... Har tittet litt på Bever Advanced GTX, selv om det er litt høyere. Den er 23cm i størrelse 42. Takk!
  9. Hei! Har noen spørsmål om skopleie av to forskjellige sko, da jeg ikke helt klarer å bli klok på det. Ene paret er Crispi Skarven. Dette er nunbuck + Gore-Tex. Andre paret er ALFA Walk Queen Advanced. Dette er fullnarvet lær + Gore-Tex. Så da er det vel impregnering + voks som gjelder. Hvilke produkter kan jeg bruke? Må jeg bruke forskjellig på de forskjellige skoene pga forskjellig lær? Og etter skoene er rene og tørre, er det impregnering og så voks, eller omvendt? Så ja, er ute etter direkte tips, bruksanvisninger, erfaringer. Har lest på på sidene til produsentene men ikke blitt helt klok. Takk!
  10. Hallais! Skal gå fra Synnevika, via Mugga, innom Svartsjøen, og så Volsjøan, Langeggsjøan, Nedre Roasten, Røvolltjønnene, og til Haugen. Så spørsmålet er om det er noen fisketips på den ruta i noen av de jeg nevnte, eller om det er noen andre steder jeg bør prøve lykken? Ikke vært i Femundsmarka før, og er mest gla i ørret. Generelle fisketips tas også gjerne imot! Har fisket mye, men reell kunnskap er det en del hull i.... Takk!
  11. Mammut94

    Alaskan Husky mat

    Heisann! Nettopp fått en AH på 7 måneder, hatt den i 4 dager nå. Ser allerede potensialet til tidenes turkamerat! Men, han er veldig dårlig i magen nå, det renner. Spiser normalt og har ikke smerter. Får Labb Valp tørrfôr fordi det var det vi fikk med fra oppdretter. Det er vel sikkert stress, startet med Canikur idag. Men lurer på om man bør bløte fôret hans? Hvorfor, evt hvorfor ikke? Både nå når han er dårlig i magen, men også ellers. Og hvor mye fôr skal han ha? Hvordan kan man regne ut det? Er som sagt 7 måneder, og veier ca. 19kg. Takker for svar
  12. Hei! Er vel ikke der folk flest har erfaring fra, men hvis noen har noen tips er det kjempeflott! Skal til Tromsø og skal gå 3-4 dager med telt. Men vet ikke helt rute. Vil gjerne gå ute mot kysten og ikke inne i landet. Har bil. Fiskemuligheter er også flott. Noen som har noen tips? Og noen som vet noe om terrenget der oppe i nord utenfor sti? Hvordan er det eller hva er typisk? Takk!
  13. Se der ja! Takk for innspillet, fordelinga blir fort noenlunde lik her hos oss også:)
  14. Jeg har en Hagløfs 85L, kanskje mindre, som jeg har brukt til nå, så den funker jo til de gangene jeg skal på lette korte turer og vel så det, men den er ikke så veldig god. Det er som du sier at Recon er så stabil og gjennomført god uansett oppgave, og den er tung, men det er ikke vekta de to kiloene ekstra som knekker ryggen din. Jeg går nok i kategorien frivillig tungpakker, som jeg nevnte i forrige kommentaren min^, så da er jo Recon noe jeg vet alltid vil funke. Jeg testet en Recon med 25kg, føltes som 17kg. Testet en anatomisk 100L Bergans (?) med 25kg rett etterpå, og det føltes som 26kg. Så det er nok mye tryggheten i en Recon Pack som tiltrekker meg. Hvor lang var den etappen du snakker om der?
  15. Jeg har tenkt på det samme i letinga etter sekk, og faktisk tenkt lenge på Osprey Xenith 105 også. Min grunn til å ønske meg Recon er at jeg har hørt mye bra om syncroflexen, at den kan bæres med både tungt og lettere bør og likevel sitte godt, og at jeg har erfaring selv med den gamle typen fra Forsvaret. Har brukt far sin Bergans og min Hagløfs fra konfirmasjonen min (er nå 26), begge ca. 85L, frem til nå, og synes ikke de holder mål når det nærmer seg 20kg+. Og i tillegg, og jeg er nok kanskje spesiell sånn, jeg liker å bære litt tungt. Fikk sansen for det i Forsvaret som en fin blanding mellom tur og trening og har fortsatt med det etterpå. I et tur aspekt så betyr en Recon at jeg kan bære tungt komfortabelt, og ha diverse luksusartikler med så jeg og kjæresten kan nyte leiroppholdene våre også. Så det er noen av grunnene til at jeg er gira på Recon. Men jeg er enig i punktene dine om at en 120L ikke akkurat er noen dagstursekk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.