Gå til innhold
  • Bli medlem

Kristofffer

Aktiv medlem
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kristofffer

  1. Jeg planlegger tur overt svartdalspiggenene, mesmogtind m.fler. Start blir Gjendebu, og retur blir enten via Svartdalen på DNT-sti eller via Langdalen på umerket rute. Er det noen som har gått i Langdalen om sommeren? Har tegnet en rute i vedlagte bilde, hentet fra boken «topper over 2000 meter».
  2. Som tittel sier; ønsker å kjøpe et Hilleberg Jannu. Om det er godt brukt har ingenting å si, så lenge teltet er relativt pent behandlet. ta kontakt om du har et du vil bli kvitt :)
  3. som tittelen sier.. Hører dog med litt bakgrunnshistorie. Var nylig på fjelltur med en rutinert turkompis. På fjellet var det noen minusgrader. I middagspausen tok vi frem multifuelbrenneren hans, og til den brukte vi «primus winter gas». Den var det dårlig futt i, så jeg rådet han til å snu gassboksen opp/ned - slik jeg har lest tips om her og flere andre steder tidligere. Jeg har også selv brukt dette «trikset» med stort hell. Denne gangen ble det derimot noe mer dramatisk. I løpet av minuttet hadde «plutselig» både brenner og gassboks voksende flammer. Det kunne nok gått værre hadde vi ikke fått slukket flammene raskt. Det vi nå, og særlig jeg, lurer på er hva som har skjedd. Hvorfor har dette aldri skjedd med meg og min primus easyfuel? Hvordan kan flammen spre seg så raskt fra brenneren og til selve boksen? Er det slik at kun enkelte brennere er konstruert for å brukes med boksen opp/ned? Oppklarende svar mottas med takk.
  4. Til deg og alle andre som har svart prøvde jeg dette nå på tur i Langsua. Det fungerte bra og tarpen var svært kjærkommen da regnet meldte sin ankomst! Takk til alle for gode innspill! Kan varmt anbefale denne løsningen😃
  5. Ikke dumt å bruke fiskestangen! Takk for gode tips.
  6. Strålende! Dette er akkurat det jeg ville høre😃
  7. Hei fjellfolk. Jeg, som mange andre, har en tarp jeg har blitt veldig glad i - og den ønsker jeg nå å ta med på høyfjellet. Det er det flere utfordringer med, som for eksempel kraftig vind og ingen trær til å få «luft» under tarpen med. Jeg bruker ikke staver når jeg går og har heller ikke med padleårer. Det jeg lurer på da er; Kan en tarp settes opp MELLOM to telt (hvilende oppå begge) eller vil det bli for tungt for teltene, slik at de kan bli skadet? Om noen har andre tips til oppsett på høyfjell/terreng uten trær (og man ikke har med staver eller årer) tas de i mot med stor takk!
  8. Hjertelig takk for gode tips! Skal definitivt teste dette på teltet mitt.
  9. Det skal jeg sjekke ut om ikke det funker med vanlig silikon og teltstoff
  10. Takk, det er dette svaret jeg har ventet på! Ville du sagt at «dette» er helt vanlig silikon?
  11. Ja, har hørt om dem, men enda ikke prøvd. Har du erfaringer med dem selv? Jeg er i utgangspunktet ute etter å reparere selv men kommer helt klart til å ta kontakt med utigjen dersom ikke jeg får det til.
  12. Det kan jo være et godt alternativ. Har du brukt dette som permanent reparasjon, og på hvilket telt?
  13. Takk for svar. Jeg har prøvd både tear-aid og gorillateip og har som du sier erfart at det ikke fester skikkelig på silnylon.
  14. Hei. Det er lang ventetid på reparasjon hos Sømhuset så jeg snuser på muligheten for å reparere mitt Hilleberg Akto selv. Det har fått en liten rift i ytterduken, om lag 7 mm lang, og etter litt googling ser det ut til å være en forholdsvis enkel reparasjon. Kom over en video på YouTube og lurer på om noen her har testet samme metode og kan fortelle noe om hvor bra det fungerer. Setter også pris på eventuelle andre forslag (utover å sende det inn til sømhuset) Her er videoen:
  15. Hei. Jeg ønsker, som tittelen tilsier, å høre forumets erfaringer med myggnett til hengekøyebruk. Mer spesifikt lurer jeg på om et myggnett vil passe hengekøyen når den er HELT stram. i bildene under ser dere normalt oppsett (slapp køye) og oppsettet jeg bruker (så stram køye som mulig). Jeg har den sånn fordi jeg ikke liker å sove i bananform. Køyen min er 3 meter lang og de flest køyemyggnett sies å være omtrent så lange. Det som derimot bekymrer meg er produktbildene og videodemonstrasjonene av slike nett, som kun viser køyene i «slapt» oppsett. så mitt spørsmål er; Har noen testet myggnett i stram hengekøye? Hvordan funket det? Eksempel på videodemonstrasjon som bekymrer meg:
  16. Takker for alle gode svar så langt. Det er interessant å se hva dere setter pris på i camp😃
  17. Hei! Som tittelen tilsier lurer jeg på hva dere har med i camp som streng tatt ikke er nødvendig, men som er kjekt å ha med tanke på kosen. Erfaringene/tipsene deres vil jeg bruke som inspirasjon når jeg skal handle julegaver til turkompisene. Om dere har med disse tingene på fjellet eller i marka er ikke så farlig, så lenge det er noe man kan ha med i eller utenpå storsekken. Selv har jeg nesten alltid med: campsko/slippers lyslenke Liten høyttaler som dere skjønner av listen så har jeg nok litt å gå på når det gjelder «luksusartikler» i campen. Så, hva pleier dere å ha med?
  18. Hei fjellfolk! Som tittelen tilsier handler denne tråden om fyring i telt og hvordan man gjør det på en trygg måte. Før traverne her inne henviser meg til denne tråden (primus i telt) vil jeg påpeke at jeg har lest gjennom den og fått svar på mange av mine spørsmål. Noen få gjenstår likevel. Nå står vinteren for dør og som så mange andre kommer jeg til å tilbringe flere netter i telt de neste månedene. Under vintertelting oppstår flere situasjoner som gjør fyring inne i teltet nødvendig (om enn ikke livsviktig, så for kosen). Det være seg for å fjerne kondens, for å varme teltet eller for å smelte snø. For å gjøre dette på en trygg måte tar jeg følgende forholdsregler; God lufting Stabilt underlag til brenneren Ikke fyring med kjele (men om jeg MÅ smelte snø i teltet bruker jeg flatbunnet kjele) Følger alltid med på brenneren og slår den selvsagt av før jeg legger meg Er obs på symptomer på kullosforgiftning (vondt i hodet, kvalme, såre øyne) Alle tiltakene er i mitt hode for å forhindre brann og minimere oppsamling av karbonmonoksid i teltet. Spesielt det siste der (CO) har gitt meg mange spørsmål på tur. En del har jeg fått svar på her inne men enkelte spørsmål har jeg som nevnt fortsatt til gode å finne svar på. Så, til spørsmålene jeg vil stille dere: Er det noen her på forumet som har gjort målinger av hvor mye karbonmonoksid forskjellige typer brennere produserer? Konkret er jeg her ute etter målinger som sammenligner gassbrennere og multifuelbrennere. Har noen konkrete forslag til hvilke brennere som produserer minst CO? Er renset bensin TRYGGERE enn propan/isobutan om man kun fokuserer på produksjon av karbonmonoksid? Henger litt sammen i forrige spørsmål. Sleng gjerne med en kilde eller to. Har noen her inne opplevd uhyggelige situasjoner relatert til karbonmonoksid ved bruk av brenner i telt? Hva gjør du nå annerledes for å unngå at det skjer igjen? Målet mitt er å finne den desidert tryggeste måten å varme teltet mitt om vinteren og aller helst finne den tryggeste brenneren. På forhånd takk til den som vil svare.
  19. Har ikke gått mellom Rondvassbu og Bjørnhollia men har vært på flere toppturer i Rondane. Mitt inntrykk er at terrenget er slakt og fint med store og avrundede (og forblåste) fjell. Jeg gjorde litt rask research for deg og fant flere alternative ruter dere kan gå. Du sier ikke noe om hvor lenge dere skal være på tur men mitt inntrykk er at man ganske enkelt kan tilpasse turene sine i Rondane. Her er «rutene» jeg fant: Transportetappe fra bil til hytte Straumbu-Bjørnhollia: Ca. 6,2 km - 445 m stigning Spranget-Rondvassbu: Ca. 6,7 km - 350 m stigning (+mulighet til å leie sykkel) Hytte til hytte Bjørnhollia-Rondvassbu: 12,5 km - 680 m stigning Rondvassbu-Bjørnhollia: 12,5 km - 400 m stigning Lengre vandreruter om dere ikke vil gå samme vei tilbake Rondvassbu-Bjørnhollia-Langglupdalen-Rondslottet-Vinjeronden-Rondvassbu: Ca. 30 km - 2100 m stigning Rondvassbu-Bjørnhollia-Langglupdalen-Rondvassdalen-Rondhalsen-Rondvassbu: Ca. 34,5 km - 1870 m stigning Rondvassbu-Bjørnhollia-Veslelægret-Rondvassbu: Ca. 33 km - 1510 m stigning Nå har ikke jeg gått noen av disse rutene selv, men kanskje noen andre har det og kan supplere med hvordan stiene er å gå på?
  20. Sorry for at jeg blander meg, men har gått MYE i nordmarka selv og kan virkelig anbefale «Norgeskart» appen som en ekstra trygghet. Om du gidder å bruke 20kr får du tilgang til offline kart. Du kan laste ned og lagre så mange kart du bare vil. Med offlinefunksjonen kan du ha mobilen i flymodus for å spare strøm - og samtidig se hvor du er (siden GPS-signaler sendes og mottas selv om du er i flymodus). Det er jo alltid lurt med kart og kompass men telefonen/gps er kjekt å ha Ellers er Nordmarka svært hyggelig å gå i. Du er aldri LANGT fra bebyggelse eller andre stier så det er lett å føle seg trygg. Det kryr jo av elver og små vann så du vil nok ikke ha vansker med å finne vann. Har ikke lest så nøye her men om ingen har nevnt det før kan jeg anbefale primus eller jetboil, både for å kunne koke vann og for å kunne varme i teltet om du skulle fryse.
  21. Hei fjellfolk! Jeg har planer om å tilbringe 17. Mai utendørs - på eller ved en fjelltopp. Nå er det jo en gang sånn at de fleste av våre høyfjellsområder byr på mye snø i midten av mai men er det noen som vet om andre områder hvor det er lite/ingen snø nå? Det går greit å gå i LITT snø så lenge det er fremkommelig til fots. Leter etter fin utsikt og «høydefølelse». Ser for meg et sted som ligger mellom Trondheim og Kristiansand, for eksempel rundt de mange fjordene på vestlandet. Setter også pris på erfaringsoverføring fra andre som har gjort det samme før meg
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.