Gå til innhold
  • Bli medlem

Soppelmannen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

27 Neutral

Om Soppelmannen

Nylige profilbesøk

663 profilvisninger
  1. Bildet er kun for og vise kor komisk kort sekken kan stillast inn til 🙂 Ja, stroppene er langt ned på ryggen og hoftebeltet er oppunder armene 😅 Illustrerar at den kan justerast til kort rygg 👍 Den sitt bra på øverste hakket på meg og samboeren som er 170 høg 🙂 Så, i konklusjon; dette er ein sekk for de som er max ca. 170 høg og for de som er mykje kortare.
  2. Trenger ikkje ta med heile kjøkkenet, trenger kun denne pung-pungen i DCF!
  3. REI(amerikansk sportsbutikk) seier den passer til rygglengder fra 35,5-48cm. Sjølv har eg erfart at litt lengre enn anbefalt sekk er best. Her er den på nederste hakket. Eg(modellen) er 170cm Eg trur dama det er snakk om vil like den bedre et eller to hakk opp fra nederste, så då vil det ikkje stikke like langt opp. Sekken er også ganske bred, og ikkje så høg. Dette er bra, slik at tyngedepunktet blir lavt.
  4. Sjekk Osprey Renn 65. Denne er av de letteste og billigste til Osprey! Samboeren har denne og er godt fornøyd. Sekken kan justeres til komisk kort rygglengde 😅 øverste hakket passer samboeren min som er 170 høg. Tviler på denne blir ein bommert. Hoftebeltet passer best medium midje eller smalere ville eg sei.
  5. Alle som argumenterer for å gå på venstre side gjer meining. Men, eg syns det er mest naturlig og holde seg til høgre. Når ein møter nokon rett på, er det til høgre ein går for å unngå kollisjon. Dette gjelder i trapper, dører osv. Rulletrapper er det "høgrekjøring" som gjelder, og forbikjøringsfeltet er til "venstre". Blir kun komplisert når ein involverer forskjellige typer trafikanter som biler og sykler. Eg huska eg sku ønske eg kunne sykle på venstre side, for og få samme fordelene gåande har oppmot bilane(sjå dei tidlig, bli forbikjørt med god avstand). Eg går til høgre på gangfelt osv, og det gjer dei fleste andre. Er naturlig og bli forbijogga på mi venstre side. Høyrer eg ei sykkelbjelle vil eg, og sikkert de fleste andre instinktivt hoppe til høgre. Eg kjem aldri opp i den komiske situasjonen når to stykk prøver og gå forbi kvarandre, og fortsett og stanga i ein an, for eg går til høgre. Las opp på reglane for gang/sykkelsti no, og det står dei er uklare. Syklister skal holde høgre, men ingen klar regel for gåande, untatt at veien skal delast. I sverige har dei nylig sagt at gåande skal halde venstre i gang/sykkelsti. Kan skjønne det kan bli konflikt når grupper bruker heile veien, men om ein holder til ei side, bør det vell gå greit. Høgre er liksom "the - right- way" 😅
  6. Mhm, men kvifor er det greit og drite ned der? Det er jo heilt klart ute av synet som er bra, men er ikkje optimale forhold for å brytes ned raskt. 🤔 Eg meiner det er meir sannsynlig at papiret kjem fram og skjemmer andre turfolk, samtidig som det er lett og få med seg. Det er også det norsk friluftsliv vil me skal gjere. Norsk friluftsliv er fellesorganisjon for bl.a. DNT og røde kors. Allmennsretten er avhengig av at friluftslova følgast, vår ferdsel må ikkje være til skjemd for andre. Ekstra viktig no som fleire bruker naturen enn nokon gang. Eg er av desse nylig friluftsfrelste folka, og satt pris på all infoen eg linka til, og vil gjere min del.
  7. Du har eit poeng, må innrømme at det blir et slags kompromiss. Det er enkelt og ta med papiret då, og papiret kan fly rundtomkring. Randulf Valle og Tom42 lengre oppe seier det er ok og sleppe dritten ned i steinrøys, men er jo ikkje ok og hive papir ned der.
  8. Det er vanskelig og få til eit bra hol på 15 cm, sjølv med spade som de færreste har med. Derfor bør man være forberedt på og bære det med.
  9. Linken i hovedposten er utdatert, men er nokon tips i tråden bl.a om og bruke måkeunger 😅
  10. Nice! Har hørt at dess billigere papiret er, dess raskare kan det løyse seg opp av seg sjølv. Får ein til og grave eit skikkelig bra hol(djupt) er det vell og innanfor og grave det ned. Einaste er at det er ikkje så lett som ein forestiller seg, sjølv med spade, så er lurt og være forberedt på og måtte bære det ut.
  11. Har brukt nokon grønne hundeposelignande poser me har hatt heima. Plukker det opp fra bakken etter eg er ferdig. Legg det berre i lag med resten av bosset mitt etterpå som er i ein stor ziplock pose fra ikea. Er ikkje noko stank om ein har funnet noko og ta første runden med, er berre nokre ark med bittelitt brunt. Kanskje hive hundeposen oppi ein brukt real-pose, då kjem det nok ikkje til å kunne luktast. 🤔
  12. Fleire og fleire bruker naturen, og å sette seg inn i regler for sporløs ferdsel er vår plikt. Har støta på godt oppi tosifra møter med dass papir i turområder rundt Bergen i det siste. Eg trur som tursøstrene at det har mest med mangel på kunskap og gjere. Tursøstre sin artikkel med gode tips 🙂: https://www.tursostre.no/2020/04/23/pa-do-i-naturen-hva-gjor-man-egentlig-her-er-10-tips/ Norsk friluftsliv om dopapir og våtservietter: https://norskfriluftsliv.no/tiden-har-kommet-for-at-vi-ma-endre-vare-turvaner/ Andrew Skurkas video om how to poop in the woods! https://youtu.be/n2x-G7sXVs4 Her er "spaden" min! 😅 Ei lita sko skei. Ein snøplugg er nok endå bedre men veier litt meir. Eg meiner at ein treng et dedikert verktøy viss ein skal få til og grave eit 15-20cm djupt hol som er anbefalt til avføringen. Og eg bærer ut igjen dopapiret. Tar det aller verste med runde steiner, glatte pinner eller gras, så går det heilt fint. Er forskjellige måter og gjere det på, men og berre "dekke det til" er ikkje nok. Papiret kjem gjerne fram etter kraftig nedbør, tørker igjen, for så og blåse overalt 😥
  13. If you pay the one time fee for the norgeskart app, it will let you dowload the map a square at a time, but only in approximatly 30x15 km chunks. Its what I do for my shorter trips, but would take a lot of time to do for the entire country 🙃 Best of luck!
  14. Sjekk utlåns muligheter i ditt nærområde. Relativt nærmt meg er det et kajakk naust sponset av turist foreningen. Står ulåst med mange forskjellige kajakker, årer og redningsvester. 500 kroner koster det for et år(!). Utrulig bra tilbud. Kajakker for nybegynnere og vidaregåande i bedre kvalitet enn kva eg kan tenkast kan fås for 5000kr, men største fordelen er at du slepp unna og måtte dra kajakken opp og ned fra boden, stroppe den på taket og alt det der.
  15. "THE" best backpacker! Hillarious. Villmarksbarna på nrk! De kidsa er ute på alt fra lunch tur i skauen til turer i minus 20, der de oppsøker bjørn, og ekspedisjon i alaska.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.