Gå til innhold
  • Bli medlem

DaHoIv

Aktiv medlem
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av DaHoIv

  1. Jeg gikk ruta i august og så ingen tegn til noe ras.
  2. http://instagram.com/daniel_hoyer_iversen
  3. Hei Jeg vil anbefale trondheim-klatresenter.no Veldig hyggelig og flinke folk. De som driver det har lagt ned enorme mengder dugnadstimer for klatremiljøet i Trondheim. Gjennom Trondheim klatreklubb og bolting av ruter rundt Trondheim. Dessuten er det veldig god stemning på klatresenteret. Har så vidt sett instruktørene i Ute-hallen, og ble ikke spesielt imponert over de... Innholdet på kurset skal være det samme, da begge følger norsk klatreforbund (NKF) sine maler. Arve Stavø som driver Trondheim-klatresenter sitter også i styret til NKF og er ansvarlig for kaltrekursene.
  4. Bruker et animasjonsprogram som heter Synfig studio: http://www.synfig.org/Der kan man tegne en animert strek som er turruta. Også kan man zoome inn på bestemte områder og bevege seg rundt i bildet, som skaper effekten av å følge ruta.
  5. Jeg bruker Kdenlive i Linux, men ser det finnes en versjon til windows også: http://sourceforge.net/projects/kdenlive-on-win/ Vil si at det er et middels avansert program, som har alle de viktigste funksjonene for meg. Her er en video jeg har laget med Kdenlive:
  6. Jeg har en gammel Garmin gps (uten kamera) og et vanlig kamera uten gps, også har jeg gpsen stående på under hele turen slik at posisjonene lagres. Deretter bruker jeg http://code.google.com/p/gpicsync/ til tage bildene med gps-koordinater når jeg kommer hjem. Funker fint sålenge klokka på kamera er riktig.
  7. Anbefaler å kjøpe maten lokalt. Den er god, og samtidig støtter du lokalt. Jeg brukte en vannpumpe til å rense vannet med: http://cascadedesigns.com/msr/water-treatment-and-hydration/expedition-water-treatment-and-hydration/miniworks-ex-microfilter/product Ellers får man kjøpt både vannrense -tabletter og flaskevann med rent vann. Jeg brukte gåstaver og synes det var nyttig. Du får kjøpt det billig i Kathmandu. God tur!
  8. Jeg har planer om å kjøpe Spitz Jacket fra Haglöfs. Synes den passer mitt behov bedre enn CIRQUE jacket, da jeg hovedsak kommer til å bruke den til fjellklatring/tinderangling. Men vil gjerne høre dine erfaringer med jakka.
  9. såvidt jeg har forstått var alle i livet da de ble funnet, men den ene døde seinere av skadene. 4 personer har allerede omkommet i snøskred i år, det gjør det her til en av de verste vintrene med tanke på antall omkomne i snøskred: http://www.ngi.no/no/snoskred/Nyheter/42590/
  10. DaHoIv

    66°North

    Jeg har en dunvest fra 66°North som er kjøpt på Island. Det er 4-5 år siden jeg kjøpte den, og den er fortsatt i god stand. Er godt fornøyd.
  11. 500fjell: Fornøyd med ditt valg? Noen som har erfaring med Kayland Apex Rock ?
  12. Er den funksjonen fortsatt tilgjengelig? Finner den nemlig ikke. Finnes det evt noen annen slik funksjon nå?
  13. Jeg har Sidewinder-jakka, og er kjempe fornøyd. Det er i hovedsak en vinterjakke med snø-skjørt. Det eneste jeg savner på den er flipp med borrelås foran hovedglidelåsen.
  14. DaHoIv

    Hvem i trondheim?

    Er du student, så pleier Tindegruppa å ha kurs tidlig på høsten: http://org.ntnu.no/tindegruppa/nyside/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
  15. Ok, det var slik det var. Takker for hjelpa.
  16. Ok, jeg trodde tremanns-teltet kun ville finnes i high-versjonen nå. Men ser at det vanlige tremanns-teltet fortsatt er tilsalgs enkelte steder. Betyr det at de fortsatt selger 2008-modellen, eller finnes tremanns-teltet fortsatt i to versjoner?
  17. Er det noen som vet om de nye modellene til Helsport nå er i salg? Eller om de fortsatt ikke er kommet.
  18. Planlegger å reise til Ljubljana i Slovenia i begynnelsen av Januar, for skiferie. Er det noen som vet hvordan snøforholdene pleier å være der i begynnelsen av januar?
  19. Tror http://www.e-omc.com/ sender arcteryx til Norge.
  20. Hadde planer om å gå Syltraversen i helga, men måtte snu pga av sterk vind og regn på lørdagen. Natt til søndag kom det snø helt ned til Nedalshytta
  21. DaHoIv

    Arc'teryx Alpha

    Ting jeg savner på Arcteryx er stoff med borrelås foran hoved-glidelåsen i tilfelle det blir problemer med glidelåsen og snølås mellom bukse og jakke. Ellers er Arcteryx veldig bra.
  22. DaHoIv

    vaske Gore-Tex-sko?

    Hvis det kun er pga lukt du har tenkt å vaske de, bør du prøve å legge skoene i fryseren et par dager først. Det er bakterier som lager lukten, og de skal visstnok dø i fryseren. (Har ikke testet dette selv).
  23. Jeg bestilte breutsyret mitt herfra: http://www.telemark-pyrenees.com/ Har også bestilt noe klær og sånt der. Veldig god service og hyggelige folk. Tror også de er ganske rimelige. Men med den lave dollarkursen nå, så sparer man kanskje mer på å bestille fra USA.
  24. Nei, teltet var ikke nytt. Det er flere år og brukt mye. Litt usikker på årsaken men det var selve "låsen" i glidelåsen som gikk i stykker. Det var sterk vind og det snødde mye, slik at teltet var strammet hardt og selve "låsen" falt fra hverandre ved lukking av glidelåsen. Mulig at teltet var strammet for hardt og at det derfor ble for stor belastning på glidelåsen. Vi fikset glidelåsen med sikkerhetsnåler og ducktape.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.