Gå til innhold

Bjellesau

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra Fotogubbe i Rimelig og OK kuppeltelt   
  Innerteltet er 110 høyt, målt av meg. Ganske nøyaktig. Er plass til en Exped 65 cm og en small som er 53 cm eller deromkring. En telt stang som går på tvers av teltet gjør vestibylene nesten loddrette og gjør at man har god kokeplass der. Dette er et telt som er større enn den unøyaktige skissen viser. 16 plugger og rikelig med barduner og regulering av ventilasjon. 
 2. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra Marius Engelsen i Rimelig og OK kuppeltelt   
  Innerteltet er 110 høyt, målt av meg. Ganske nøyaktig. Er plass til en Exped 65 cm og en small som er 53 cm eller deromkring. En telt stang som går på tvers av teltet gjør vestibylene nesten loddrette og gjør at man har god kokeplass der. Dette er et telt som er større enn den unøyaktige skissen viser. 16 plugger og rikelig med barduner og regulering av ventilasjon. 
 3. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra Heriks i Rimelig og OK kuppeltelt   
  Innerteltet er 110 høyt, målt av meg. Ganske nøyaktig. Er plass til en Exped 65 cm og en small som er 53 cm eller deromkring. En telt stang som går på tvers av teltet gjør vestibylene nesten loddrette og gjør at man har god kokeplass der. Dette er et telt som er større enn den unøyaktige skissen viser. 16 plugger og rikelig med barduner og regulering av ventilasjon. 
 4. Liker
  Bjellesau ga poeng til Aurivillii i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Jomfrutur med Helsport Ringstind Pro 2.
  Tverrfjellvatnet, Kvaløya, Tromsø - oktober 2019.
  Panorama av 8 vertikale bilder.

 5. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra varmtvann i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Tjern 1418 på Kistenutmassivet 08.09.19, Haukeliseter.

   
 6. Liker
  Bjellesau ga poeng til Anders P i Kvaløya på langs   
  Eg bur for tida i Hammerfest så tenkte eg hadde lyst å utforske nærmiljøet. Byen er plassert på vestsida av øya Kvaløya. Eg har allereie gått store deler av denne vestsida som også er den sida der det er veg. Østsida av øya er for det meste ubebodd og har ikkje veg, det er knapt nok nokon stier der. 
  Her er eit kart: Skjult lenke - logg inn for å se den
  Viss du er sprek og går med liten oppakning er det mogleg å gå heile øya på langs på ein dag. Men eg hadde berre planer om å gå eit større stykke av øya på langs, og eg ville bruke ei veke. 
  DAG 1: 
  Sidan eg ikkje har bil tok eg buss frå Hammerfest til Kvalsund, noko som er omtrent ein time i buss. Så gjekk eg langs veg i omtrent ein time til eg kom til Storbukt. Storbukt er ein bitteliten bygd på kanskje 20 hus. Dette er slutten på sivilisasjonen på austsida av øya. Så gjekk eg vidare til Gorvatna der eg campet for natta. I løpet av natta blåste det litt, og inne i mitt Hilleberg Akto telt føltes det som om himmelen skulle falle ned i taket på meg. Veggene blafra og eg blei uroleg for om teltet skulle halde. Så midt om natta måtte eg ut og sikre meg at alle teltpluggene var korrekt satt i. Dette var ei kald og litt ubehagelig oppleving.
  DAG 2: 
  Om morgonen var det litt vind og kanskje rundt tre grader. Eg spiste ein del av mitt godteri og gjekk vidare til Storfjorden der eg telta mellom to morenehauger for å vere trygg på at teltet ikkje skulle blafre. 
  DAG 3: 
  Dagen etter var planen å gå til Instefjorden. Det regna kontinuerleg, det blåste litt og var rundt 4 grader. Då klokka var rundt seks var det relativt mørkt og eg skulle byrje nedstigninga frå Gråkammen ned til Instefjorden. Eg hadde aldri gått der før og min sekk veidde 26 kilo så eg følte meg ikkje heilt høg i hatten når eg skulle byrje nedstigninga på det som såg ut til å vere eit stup. I tillegg var alt gjennomvått etter at det hadde regna uavbrutt i mange dager. Etter å ha gått ned nokon bratte helninger og følt at ting berre blei brattare og brattare og at eg kunne risikere å bli sittande fast på ei berghylle midt i mørket i ingenmannsland bestemte eg meg for å "gi opp", og klatra opp igjen og la meg på ein trygg plass ved sidan av eit lite vatn. Hadde eg hatt eit sterkare og meir solid telt, som til dømes Hilleberg Staika ville eg nok tatt sjansen på å campe med utsikt ut mot fjorden på ein meir eksponert stad. Men fordi eg "berre" hadde eit Hilleberg Akto telt, og fordi vinden tidvis kan bli ganske sterk på denne øya, og fordi eg var ganske kald og ikkje hadde lyst å stå opp om natta og rette på teltpluggene, så valte eg denne trygge litt keisame staden å campe. Når klokka var ni om kvelden var alt bekmørk. Det var mørkt i utgangspunktet, og det verka som om det var enda mørkere fordi det var tjukk tåke der. I tillegg yrte det små regndråper nonstop noko som gjorde at alt var veldig fuktig, inkludert sekken min og innsida av mitt telt. Eg hugser at eg klokka ni om kvelden satt i innerteltet mitt og stirra på ytterfeltet og på all fuktigheten der, medan eg kjente kulden rundt meg og tenkte kvifor gjer eg dette, kvifor vil eg dette. 
  DAG 4: 
  Neste dag var det heldigvis litt meir sol. Då gjekk eg to kilomenter til Mannvatnet og bestemte meg for å campe der rett ved sidan av vannkanten. Eg lot teltåpningen vende ut mot vannet, så då tåka kom sigende hadde eg fin utsikt over vannet og tåka, og som ein sakte film såg eg korleis tåka tok over meir og meir av vannet og gjorde alt gråere og mørkere. Underlaget hellet både i lengderetning og på tvers og dette gjorde at eg kontinuerleg fekk ei mild oppleving av å rulle over kanten på liggeunderlaget mitt. Dette irriterte meg også på ein slik måte at eg stort sett ikkje fekk blund på augo den natta. 
  DAG 5: 
  Eg våkna på nytt til at alt i teltet mitt var fuktig, og til at det var tåke utanfor. Ifølgje yr.no skulle det bli litt kaldere, og risiko for snø. På dette punktet var eg blitt litt lei av telttur, fukt, regn og tåke så eg tenkte at no vil eg heim. Så eg bestemte meg for å droppe å gå heile vegen til Risvåg og så til Hammerfest, og i staden gå rett frå min noverande teltstad  (Mannvannet) og til Hammerfest. Så då pakka eg sekken og gjekk vel dei rundt 16 kilometerne til eg kom til Hammerfest igjen. Då eg kom til Hammerfest igjen og bilvegar brukte eg dei siste prosentene på mobilen og ringte til taxi for å kome og hente meg. Når eg ikkje har bil føler eg at eg kan gjere slik ting med godt samvit.
   
   
  KVA HAR EG LÆRT: 
   
  1) Tåke, vind og regn kan vere vakkert, men det fordrer gjerne at ein har eit trygg og varm tilhaldsstad. Eit lite einmannstelt der ein ikkje fyrer, er ikkje ein slik trygg og varm tilhaldsstad. For meg er Akto ikkje eit regnværstelt/hausttelt, men eit godværstelt. I løpet av turen fantaserte eg om å kjøpe Nammatj eller Staika, eller kanskje enda betre begge to. 
  2) Å gå langt med 25 kilos sekk er veldig slitsamt. Å gå langt med 25 kilos sekk i ulent terreng er ikkje gøy. Sekken må bli lettare. 
  3) Bensin varer lenge. Eg hadde tatt med meg ei reservebensinflaske ifrå Biltema med bensin. Berre flaska veg 400 gram. Eg brukte aldri denne bensinen, og eg tenker eg så tunge flasker kan ein ikkje drasse med seg om ein ønskjer å halde vekta nede. 
  4) Eg trur det blei litt for mykje "fysisk trening" på meg på denne turen, og litt for lite natur. For meg er nok høgdepunktet det å kome fram til teltstaden, drikke kaffe og sjå på den vakre naturen. Det er då eg føler meg lykkeligst. Å vite at ein har gått ei eller tre mil på ein dag gir meg ikkje så mykje. 
  5) Det er noko vakkert og fascinerande å vere så einsam i naturen. I Finnmark er det ofte slik at går du 50 meter bort frå vegen så kan du sitte der 5 timer utan at du får auge på ein annan person. Ikkje berre kan du ikkje sjå ein person, du kan heller ikkje høyre ein person. Dette gjeld ikkje berre vinterstid, det gjeld også mot på dei varmaste sommerdagene. Du får alltid i fred. Kjensla av å vere einsam, å vere fri og aleine er deilig, men når den oppretthaldast over fleire dager så kan ein bli litt overmanna. Korleis folk har klart å vere aleine på tur eit år er for meg ei gåte. 
   
  Konklusjon: Det er noko eget og spesielt ved å gå tur. Det er ganske slitsamt, og tidvis noko monotont. Det er kanskje i stor grad innbegrepet av ei voksenglede. Du må yte og du må gjenta den same aktiviteten om igjen og om igjen og til gjengjeld får du sjå vakker natur og leve eit enkelt liv i nokre dager. Du lærer også deg sjølv betre å kjenne og du sett i enda større grad pris på livet i sivilisasjonen. Einsemje i naturen er som meditasjon. Du sliter deg gjennom timer med krevande aktivitet, og som belønning får du ny innsikt og vakre stunder av harmoni og indre stillhet. 
   
   
   
   
   
   
   
 7. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra Kjetil E. i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Tjern 1418 på Kistenutmassivet 08.09.19, Haukeliseter.

   
 8. Liker
  Bjellesau ga poeng til esphojo i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Traff på denne lille saken her i kveld

 9. Takk
  Bjellesau fikk poeng fra Anders Eriksen i pannebandRevansje i Lesjafjella   
  Det var flotte bilder. Fikk lyst til å dra på tur med det samme... 
 10. Liker
  Bjellesau ga poeng til Anders Eriksen i pannebandRevansje i Lesjafjella   
  Jeg kunne kjenne hjerte hamre i brystet, adrenalinet strømmet gjennom kroppen og hendene begynte å skjelve. Bremsa på snella hylte, fiskestanga stod i ei stram bue, og langt der ute kunne jeg se en kilosørret kjempe for livet. Det føltes nesten som at tiden stod stille. Akkurat der og da var det ingenting annet, alt av tanker og bekymringer var som blåst bort. I denne bobla jeg befant meg i her og nå, var det kun meg og den ørreten som eksisterte. Der stod jeg langt inne i Reinheimen nasjonalpark, og etter hundrevis av resultatløse kast, var det endelig fast fisk i enden av snøret. Nå var det bare den berømte landingen som stod igjen. Men først, la oss gå tilbake noen måneder og ta det hele fra der det begynte. Som tidligere fortalt ble Skjult lenke - logg inn for å se den avbrutt før den egentlig var skikkelig i gang. Det var en rimelig slagen kar som måtte snu etter bare noen få kilometer oppover Asbjørnsdalen, og som et såkalt plaster på såret la jeg meg til i furuskogen ikke langt unna stien. Når den siste trøstepilsa var tom og jeg var akkurat passelig bedøvet, hadde det skissert seg en ny plan i hode. Jeg skulle tilbake hit, men da skulle det bli en sommertur med fiskestang og telt. Så en dag i slutten av juli stod jeg der igjen på parkeringen i Rånå. Endelig skulle Asbjørnsdalen, og områdene Grønvatna og Dordiholet utforskes. Det gikk rykter om stor fisk der oppe, men at den skulle være vanskelig å lure, the story off my life. Uansett var det en forventningsfull kar som begynte å rusle oppover Asbjørnsdalen, med en litt for tung sekk på ryggen. Det var tid for revansj.   Skjult lenke - logg inn for å se den Tid for revansje.
   
  For å slippe unna den verste varmen valgte jeg å begynne å gå i syv-tiden på kvelden. Det angret jeg ikke på. Å skulle gått på dagtid i denne varmen, hadde blitt fæle greier. Vanligvis er jeg ikke den som går så langt på sånne turer, spesielt ikke på første dagen. Men nå var jeg innstilt på å gå hele vegen opp til Nordre Grønvatnet i en smell, en etappe på i underkant av to mil. Da det etterhvert det ble mørkt hadde jeg akkurat rotet meg inn i ei enorm steinur, på et av mine dårlige forsøk på å finne en "snarvei". Det gjorde ikke saken bedre at det begynte å regne. Her gjaldt det å være forsiktig så jeg ikke gikk på tryne. Det fristet lite å bli liggende forslått i ura her. Mobildekning var det dårlig med, så da gjaldt det å være litt ekstra forsiktig. Etter en del baksing i ura var det en rimelig god følelse da jeg endelig kunne se lyset fra Grønvasshytta i det fjerne. Dette er ei koselig bu som leies ut av Lesja fjellstyre, og er et flott tilbud for de som ønsker å sove innendørs. For min del skulle de neste nettene tilbringes i telt. Da jeg endelig kunne krype i soveposen var klokken ett på natta, rimelig utslitt tok det ikke lang tid før jeg slukna. Det er ingenting som føles så godt som å endelig få lagt seg i teltet etter en lang og slitsom etappe. Jeg er villig til å vedde store penger på at de fleste fjellfolk er enig i akkurat det. For den som ikke har prøvd er det bare å kjenne si besøkelsestid å komme seg på fjellet med telt og ryggsekk.
    Skjult lenke - logg inn for å se den Parkering på Rånå kostet 30 kr pr døgn og kunne betales med vipps. Helt supert! Skjult lenke - logg inn for å se den Fin sti oppover Asbjørnsdalen. Rånåkollen i bakgrunn.   Skjult lenke - logg inn for å se den Det var virkelig fint å gå på kveldstid. Skjult lenke - logg inn for å se den Broa over mot Herrahø. Skjult lenke - logg inn for å se den Kollvatnet. Like etter ble det et skikkelig slit i steinura. Skjult lenke - logg inn for å se den Grønvasshytta i det fjerne. Endelig fremme.
  Da jeg våknet neste dag var det blå himmel og en svak vind som holdt myggen borte. Perfekte forhold for å ta frokosten ute. Liggeunderlag og sovepose ble dratt med ut, og jeg kunne ta meg god tid og virkelig nyte morgenstunden. Jeg lå ved østsiden ved Nørdre Grønvatnet og herfra kunne jeg så det blåste frisk utpå vatnet. Ikke akkurat ideelle forhold for fisking. Etterhvert pakket jeg sammen og gikk til Søre Grønvatnet. Her blåste det enda mer og det var ikke lett å få kastet ut sluken. Etterhvert ga jeg opp og fant litt ly bak en stein. Jeg kjente at kroppen fortsatt var sliten etter en lang dag i går, så jeg rullet like godt ut liggeunderlaget og tok meg et par timer med søvn i soveposen. Nå snakket vi ferie. Ut på ettermiddagen begynte jeg å bevege meg rolig oppover mot vatnet, med det noe spesielle navnet, Dordiholet. Tørr ikke å tenke på hva som er opphavet til det navnet. Jeg var veldig spent på fiskeriet her oppe, men det ble dårlig med fangst. I nesten fem timer stod jeg å plaska sluken ut i vannet, uten så mye som et napp. Etter en kjapp middag og litt kaffi, ble det enda ei økt på tre timer. Da hadde jeg fisket i Søre Grønvatnet, Dordiholet, og de navnløse tjønnene 1513,1526 og 1529, uten så mye et napp. Utad sier jeg ofte at det ikke er så nøye om man får fisk, det er selve turen som er viktig, kose seg og alt det der. Men om jeg skal være helt ærlig, så har det litt mer å si enn jeg liker å innrømme. Jeg kunne kjenne presset forplante seg som en litt vond knute i magen, hvem har sagt at fjellfiske er lett?
    Skjult lenke - logg inn for å se den Teltet ved Nørdre Grønvatnet Skjult lenke - logg inn for å se den Bra start på dagen. Skjult lenke - logg inn for å se den Hytte ved Søre Grønvatnet. Den er også mulig å leie. Skjult lenke - logg inn for å se den Det er lov å ta det rolig på ferie. Skjult lenke - logg inn for å se den Elva som renner ned fra Dordiholet til Søre Grønvatnet. Skjult lenke - logg inn for å se den Ingen tvil om at jeg er på høyfjellet. Skjult lenke - logg inn for å se den Teltet slått opp ved vann 1513.   Skjult lenke - logg inn for å se den Man kan se deler av Storbreen flere steder rundt vatnet. Skjult lenke - logg inn for å se den Deler av isbreen som renner ut i Dordiholet. Skjult lenke - logg inn for å se den Ikke rart man blir sliten av å gå på dette. Skjult lenke - logg inn for å se den Fisking i vann 1513, mektige omgivelser med bratte fjell og isbreer. Skjult lenke - logg inn for å se den Isbre øst for Dordiholet. Her hadde det tydelig smeltet en del. Skjult lenke - logg inn for å se den Man føler seg ganske så liten når man står så tett inn til en isbre. Skjult lenke - logg inn for å se den Bågåstø ved Dordiholet. Lurer på hvor gammel denne er?     Fiskemessig ble de neste dagene en frustrerende affære. Det var rett og slett ikke antydning til liv, og tro meg, det stod ikke på innsatsen. Jeg fisket i kanskje 7 – 8 timer effektivt nesten hver eneste dag. Ikke et napp, ikke så jeg et vak, det var rett og slett helt dødt. Men så skjedde det noe som jeg ikke vil glemme på lang tid. En av de siste kveldene på turen stod jeg med ett av de vatna jeg hadde fisket i både en, to og tre ganger tidligere. Klokken hadde akkurat passert ti på kvelden og jeg skulle til å pakke sammen og traske tilbake til teltet. I det jeg skulle ta det berømte siste kastet, la jeg merke til at det hadde stilnet helt. Det hadde stort sett blåst fra sør hele denne turen, men nå ble det blikk stille. Uten å tenke noe mer over det kastet jeg ut en 10 grams møresild, sluken hadde nesten ikke blitt våt før fisken var på. Nå gjaldt det! Reptilhjernen koblet inn, nå var det bare meg og ørreten i enden av snøret som eksisterte. Noen nervepirrende minutter senere lå det et flott eksemplar av en fjellørret på land, vekta viste 1,1 kg. Endelig løsnet den knuten i magen som jeg hadde kjent på litt for lenge. Fra tidenes høyeste skuldre kunne jeg nå bare slappe av, kilosfisken var i boks. Etter obligatorisk veiing av fangsten, stilte jeg meg opp på akkurat samme plass igjen. Nytt kast og nytt hugg rett etter sluken landet i vatnet. De neste 30 minuttene var det ørretbonanza fra en annen verden. I løpet av disse intense minuttene dro jeg opp fem fisker til fra akkurat samme plass, den største over kiloen, og den minste var 0,7 kg. Jeg har hørt skrøner om sånne intense bittperioder før, men har liksom aldri helt trodd på at det kunne stemme. Hvert fall ikke at jeg skulle få oppleve det, men nå stod jeg her midt i det, og opplevde fiskeskrønen selv. Jeg beholdt to fisker som skulle spises til kvelds og middag, resten fikk svømme videre. Noe forfjamset kunne jeg rusle tilbake til teltet, det der var spesielle greier. Snakk om å være på rett sted til rett tid!       Skjult lenke - logg inn for å se den Endelig fast fisk! 1,1 kg Skjult lenke - logg inn for å se den Matfisk!  
  Etter noen flotte dager her oppe var det på tide å vende snuten hjemover. Det var mange inntrykk å fordøye. En ting var den helt spesielle fiskeopplevelsen jeg hadde vært gjennom, men det som gjorde minst like sterkt inntrykk var det mektige naturen her. De krystalklare fjellvatna, med bratte mektige fjell rundt. Ikke minst synet av isbreene så tett på. På et tidspunkt stod jeg så nær en isbre at jeg kunne ta bort i den, da føler man seg ikke stor for å si det sånn. Ved Dordiholet hadde mye av breearmen smeltet bort og det hadde dukket opp ei lita tjønn som ikke var merket av på kartet. Et tydelig tegn på at isbreen har blitt mindre de siste åra. På vei ned igjen traff jeg på noen karer som var på sin årlige fisketur i området her, en tradisjon de hadde hatt i flere år. Etter å ha utveklset noen tips om gode fiskevatn var det bare å ønske dem lykke til, nesten så jeg vurderte å snu og ta noen dager til med fisking. Det får bli en annen gang. Nå ventet noen timer til med gåing før turen skulle avsluttes på vanligvis, med burger på Bjorli.
    Skjult lenke - logg inn for å se den Magisk morgen ved Dordiholet. Skjult lenke - logg inn for å se den Da er det lov å ta morgenkaffen ute. Skjult lenke - logg inn for å se den Utsikt mot Søre Grønvatnet. Skjult lenke - logg inn for å se den Kombinasjon av nedkjøling og fisking. Skjult lenke - logg inn for å se den Mi casa 1. Skjult lenke - logg inn for å se den Mi casa 2.   Skjult lenke - logg inn for å se den Her snakker vi utedass! Skjult lenke - logg inn for å se den Starter dagen med kartlesing ved Nordre Grønvatnet. Skjult lenke - logg inn for å se den Kaffivann med ekstra proteiner. Skjult lenke - logg inn for å se den På tide å vende hjemover.   Skjult lenke - logg inn for å se den Utsikt mot Asbjørnsdalen.     Det kommer vel ikke som en bombe at jeg er veldig fornøyd med turen. Med så flott natur og kilosfisk, kan man ikke be om så mye mer. Lesjafjella er virkelig et spennende område, og jeg vil anbefale alle som er glad i å rusle med fiskestang og telt til å ta turen. Det finnes mange spennende områder både nord og sør for Lesja, så her er det bare å velge og vrake mellom alle perlene. For gode fisketips kan det være verdt å ta turen innom Lesja fjellstyre sin hjemmeside, her kan du også finne en oversikt over de hyttene som er mulig å låne i området. Om du vurderer å ta turen skal du få med deg et enkelt og godt fisketips. Fisk mest mulig, så du øker sjansen for å være på rett sted til rett tid. Min mening er at det ikke spiller så stor rolle hvilken sluk du bruker, om du virkelig treffer tar fisken på det meste. Om du ikke gidder å stå i timesvis og plaske med sluken, foreslår jeg at du legger deg ned på liggeunderlaget, fyrer ned en liten pjolter og bare nyter utsikten. Det er jo egentlig ikke så nøye med det fisket eller?
    Skjult lenke - logg inn for å se den
 11. Liker
  Bjellesau ga poeng til ost i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Alenenatt i Maridalsalpene. Ut lørdag, parkerte på Skar og gikk opp via Mellomkollen til Midtkollen. Null sikt, vind og regn. 
   

  Fant en plass til hengekøya syd på Midtkollen. 

   
  Våknet til strålende sol og varm høsttemperatur.

   
  Retur via Gaupekollen og Vaggestein. Nyinnkjøpt hengekøye og presenning fra Warbonnet, hhv Eldorado og Minifly leverte varene.
   

   
 12. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra Bård R i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Lørdag og søndag på Kistenutmassivet på Haukeliseter. Turfølget ville opp i høyden. Litt blandet vær på lørdagen, men gnistrende sol på søndag. Spennende fjellplatå med mange tjern og snøfonner som gir god tilgang til drikkevann.  13. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra meisal i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Tjern 1418 på Kistenutmassivet 08.09.19, Haukeliseter.

   
 14. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra a_aa i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Lørdag og søndag på Kistenutmassivet på Haukeliseter. Turfølget ville opp i høyden. Litt blandet vær på lørdagen, men gnistrende sol på søndag. Spennende fjellplatå med mange tjern og snøfonner som gir god tilgang til drikkevann.  15. Liker
  Bjellesau ga poeng til meisal i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Kom hjem i går kveld etter en tur til Sølen-området (Rendalen).
  Målet var å komme seg på toppen av Nordre Sølen. Første gangen i dette området. Kjørte fjellveien mot Fiskevollen ca. 2,7 mil. Sølenfjellene var dekt i skyer. Gikk et par km til jeg kom til noen vann. Der ble det camp. Litt vind og småregn hele ettermiddagen/kveld. Skulle koke vann til mat og drikke. Dessverre gikk primusboksen tom veldig raskt, så da ble det bare lunken te og kveldsmat (æsj!).  Våknet tidlig neste morgen, litt kjølig. Med ingen mulighet for varm mat og drikke, var det bare å starte gåturen med én gang.

  Glitrende telt i morgensolen.

  Fin utsikt mot målet (venstre side).


  Siden jeg ikke fikk laget frokost, måtte det som skulle være lunsj, bli både frokost og lunsj. Det ble en slitsom tur, og det var nesten som jeg ga opp ganske tidlig. Men tvang meg selv til å gå videre. Tror jeg smilte litt da jeg endelig kom meg på toppen.  Da jeg kom ned til teltet, hadde det begynt å bli en del vind. Pakket sammen og dro hjem.

 16. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra Kristian J. Vabø i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Tjern 1418 på Kistenutmassivet 08.09.19, Haukeliseter.

   
 17. Hehe
  Bjellesau fikk poeng fra Gittiamo i Tips til helgetur i fjellet med telt. Må bruke kollektivtransport.   
  Ja, da byttes kryssord heftet ut med gamasjer... 🦸‍♀️
 18. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra REJOHN i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Lørdag og søndag på Kistenutmassivet på Haukeliseter. Turfølget ville opp i høyden. Litt blandet vær på lørdagen, men gnistrende sol på søndag. Spennende fjellplatå med mange tjern og snøfonner som gir god tilgang til drikkevann.  19. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra Fotogubbe i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Tjern 1418 på Kistenutmassivet 08.09.19, Haukeliseter.

   
 20. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra Trond Monkvik i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Lørdag og søndag på Kistenutmassivet på Haukeliseter. Turfølget ville opp i høyden. Litt blandet vær på lørdagen, men gnistrende sol på søndag. Spennende fjellplatå med mange tjern og snøfonner som gir god tilgang til drikkevann.  21. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra Kjelby1 i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Tjern 1418 på Kistenutmassivet 08.09.19, Haukeliseter.

   
 22. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra Fotogubbe i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Lørdag og søndag på Kistenutmassivet på Haukeliseter. Turfølget ville opp i høyden. Litt blandet vær på lørdagen, men gnistrende sol på søndag. Spennende fjellplatå med mange tjern og snøfonner som gir god tilgang til drikkevann.  23. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra Eivind T i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Lørdag og søndag på Kistenutmassivet på Haukeliseter. Turfølget ville opp i høyden. Litt blandet vær på lørdagen, men gnistrende sol på søndag. Spennende fjellplatå med mange tjern og snøfonner som gir god tilgang til drikkevann.  24. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra Luesveis i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Lørdag og søndag på Kistenutmassivet på Haukeliseter. Turfølget ville opp i høyden. Litt blandet vær på lørdagen, men gnistrende sol på søndag. Spennende fjellplatå med mange tjern og snøfonner som gir god tilgang til drikkevann.  25. Liker
  Bjellesau fikk poeng fra tklami i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Lørdag og søndag på Kistenutmassivet på Haukeliseter. Turfølget ville opp i høyden. Litt blandet vær på lørdagen, men gnistrende sol på søndag. Spennende fjellplatå med mange tjern og snøfonner som gir god tilgang til drikkevann. Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.