Gå til innhold
  • Bli medlem

Fredrikhm

Aktiv medlem
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Om Fredrikhm

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hvis du vil spise den med en gang uten at den krøller seg kan du snitte den med kniven. Skjær noen snitt i skinnet, så krøller den seg ikke. Unngå å skjære ned i kjøttet, da blir den fort tørr.
  2. Her på berget kalles det ofte tempurarøre, men man får ikke disse i ferdig variant. Tungt og dra med seg melblanding og masse frityrolje for en enkelt tilberedning på tur, men du verden hvor godt det blir. Selv pleier jeg steke fisken i krydderblandingen til fisk fra Jacobs som er kommet på markedet. Den er blandet av salt, sennepsfrø, paprika, hvitløk, chili, sukker, pepper og dill. Passer supert til fjellørret.
  3. Hei, og takk for svar! Aremark er notert for fremtidige turer. Ser på kartet at det ser ut som et fint område.
  4. Denne uken, det glemte jeg nevne. 🙂
  5. Hei Jeg er på jakt etter et turtips. Det jeg ser etter er et område som nå er fritt for snø, med store skogområder, og gjerne med gode muligheter for telting. Gjerne vann eller elv til packrafting, evt. fiske. Tid på turen er 3-5 dager. Jeg har base på vestlandet, men er forberedt på og måtte kjøre. Noen gode ideer?
  6. Hei Jeg har et par Alfa outback. Her har "metall delen" i skiskoen løsnet, og falt av. Altså delen som skal feste skoen til bindingen. Alfa har godkjent reklamasjon, så den biten er grei. Jeg synes skoene er for god til og kastes, så ser etter innspill på reparasjon. Noen som har erfaringer eller tips til dette?
  7. Hei! En liten digresjon, men i boken til Lars Monsen og Trond Strømdahl "Norge på langs" fikk hundene problemer på tur. Utfordringen var at tørrfor fra dagligvarebutikk ikke var energirikt nok, og for dårlig. Ha dette i tankene til Sam Ellers beskriver boken en slik tur godt, og den har gjerne mange tips du kan bruke selv om de går turen på et år og har et annet rutevalg.
  8. Jeg er litt usikker. Jeg kjørte over vikafjellet for en uke siden (grenser inn mot stølsheimen), der var snøforholdene gode. Hvis du bruker Instagram kan det fungere bra og søke opp plassen for bilder av føre. Søker da på tags, f.eks #stølsheimen, #torvedalshytta o.l. Ofte er det bilder av nyere dato og finne.
  9. Hei! Jeg er veldig glad i stølsheimen, så jeg kommer med et forslag for dette området. Hvis dere reiser som et par er Tvinnestølen et trivelig alternativ. Hytten har vedovn og gass, og det ligger noen bilder av hvordan den er innvendig på Google. Den ligger for seg selv ved et vann, med Volahytta som nærmeste "nabo" (noen km unna). Det er flere ulike tilkomst muligheter med varierende lengde. Volafjellet, Kvitanosi og Lønahorgi er noen fine toppturer i området som kan nåes med fjellski.
  10. Ønsker konkurransen velkommen. Synes de fleste posene til realturmat har en særegen smak, som er ganske lik for alle posene når man har spist litt real. De har en "grunnsmak" som smaker real, uansett. Håper Gilde satser på kvalitet fremfor priskrig. Det er også kjekt at de beholder sine ansatte, og legger om til et nytt satsingsområde fremfor at produksjonen blir flyttet eller lagt ned. Gilde får nok en del gratis drahjelp av at produktene skal selges i dagligvarebutikk. Det blir spennende og se hvordan dette slår ut i pris og tilgjengelighet.
  11. Hei! Noen innspill. Et oppblåsbart liggeunderlag kan bli kaldt på vinteren, da luften inni blir iskald hvis det ligger direkte på snø. Jeg ville sett på mulighetene for og ha et bamseunderlag og kombinere med. Hvis du har plass og kapasitet er et reinsdyrskinn behagelig, dette er vel skinnet som holder deg varmest. Videre bør du bygge deg opp et erfaringsgrunnlag. Mens du venter på vinter er det greit og få på plass litt "teori". Det er flere gode podcaster, bla. utestemmer og turistforeningen har flere gode episoder om friluftsliv vinterstid, med masse gode tips. På biblioteket kan du finne boka til Børge Ousland, "Ekspedisjonshåndboka". Denne er full av gode tips. Det er lurt og ha med seg en spade. Ta deg en kveld og to der du på forhånd øver på og grave en god snøhule eller og grave deg ned som plan B hvis du er uheldig. Veldig greit og ha testet dette før turen, så vet du hvordan det fungerer og hva du skal være obs på. Hvis du belager deg på kart og kompass må du ha god øvelse i dette. Det er mindre holdepunkter og navigere etter vinterstid, og terrenget er ofte flatet ut pga. snø og høydekurver er vanskeligere å lese. Du kan også oppleve whiteout med minimal sikt. Lurt og kombinere med GPS. Fysisk vil du nok klare deg helt fint med så lang tid til opptrening. Bruk tid på og teste ut utstyr, og få erfaringer. Fortsett med noen helgeturer i fint vær før du tester deg på en tur i dårligere vær. Når jeg skulle prøve meg på vinterturer i drittvær for og få erfaring startet jeg med dette på plasser der det var kort retrett til bil eller hytte. Det var en god trygghet i begynnelsen til kunnskapen ble bedre. Lykke til
  12. Bergsdalen og Stølsteimen for helgeturer eller en natt her og der. Hardangervidda for lengre turer, og da gjerne fra Finse.
  13. Til trådstarter: Har litt blandede erfaringer med denne, men den har definitivt en effekt, men da skal det være tilnærmet vindstille. Produsenten oppgir 20 kvm myggfri sone, det er den ikke i nærheten av. Du skal være obs på at det tar 10-15 minutter før den kommer i gang ordentlig, så du bør kombinere med et myggmiddel med høyt innhold av DEET.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.