Gå til innhold
  • Bli medlem

Laser Kake

Aktiv medlem
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Laser Kake

  1. Gode svar! Innser at jeg burde ha endret tittel til "hvilke ting gidder man ikke kjøpe premium" eller lignende, men jeg syns nok veien denne tråden tok var mer interessant Må også innrømme at det er en egen godfølelse det å finne noe rimlig som fungerer vell så bra som dyrere alternativer. Enig i å kjøpe brukt samt vente på prisreduksjon/tilbud. Er jo ganske luksus i disse dager med å kunne følge varer via prisjakt/prisguiden og lignende Var selv så heldig å kjøpe mitt siste telt før hele Norge skulle på Norgesferie for noen år tilbake. Har innsett også at god planlegging mtp. reising og mat underveis, kombinert med vente til ting er på tilbud, ofte er hva som har redusert totalkonstaden på mine turer. Innad i vennegjengen så har vi et telt, liggeunderlag osv. som går på rundgang hver gang det er noen nye som blir med og som mangler telt. Så dele ustyr seg i mellom kan sikkert også være en ide. Har blitt en en god del reprasjoner igjennom åra. Baderomsilikon må jeg nok teste ut på bunnduken som foreslått over! Ellers har jeg hatt god erfaring med multiline/flettet fiskesene som sytråd på alt fra telt til tursekk. Tursekken Baltoro 95 Pro'n min bærer vel snart mangfoldige gram med fargerik fiskeline.
  2. Heisann! Sikkert noe som er blitt diskutert i flere omganger tidligere, men kort sagt, i begynnelsen når lønningene kom inn så hadde jeg en formening om "å kjøpe kvalitet der en kunne" siden dette automatisk betydde at utsyret presterte bedre, gav mer turglede for brukeren og varte lengre. Dette resulterte derfor i at tur-utstyr var noe det ble brukt mye penger på. I de senere årene, hvor ting gradvis har blitt slitt ut og byttet med nye, og tidvis rimligere alternativer, så har man jo blitt noen erfaringer rikere. Hvilke ting har dere valgt å prioritere eller spare inn på? Lister opp noen av de tingene jeg har valgt å spare inn på, samt noen ting jeg setter av litt ekstra summer til nedenfor: Telt* (for sommerbruk, hvor forholdene ikke regnes som ekstreme) - Har hatt et relativt rimelig 2000 nok telt som har vært med flere turer på over en uke i hardt vær på bla. Finnmarksvidda, hardangervidda og Børgefjell uten nevneverdige problemer. Min erfaring er at telt, uansett kvalitet (tatt med en klype salt), blir fort slitt av pga. underlag osv. Øks - Har en granfors liten skogsøks som desverre har blitt lagt til siden for en Fiskars x10 grunnet turer med guttegjengen som av og til resulterer i en liten nedfiling av en slitt egg. Granfors øksa er gull verdt, men gjerrigknarken i meg skåner den til de mer ensomme turene. Kniv - Min erfaring så langt er at så lenge kniven lar seg slipe og kan holde en egg i rimlig tid så kan det være en ide å ha en relativt rimelig kniv som slipes med "jevne" mellomrom framfor å ha en dyr kniv som også kan være vanskligere å slipe. Entusiastene og bushcrafterne er nok ikke i min "casual" kategori her, hehe. Min bruk er som regel til gøtting av fisk og tidvis batonering. kjeler - Har ingen erfaring med titan osv, men erfaringsmessig er det stort sett rustfritt stål og ulike varianter av aluminium. Her endte jeg med en enkel stålkjele på 0.8l fra GSI som brukes til alt. Gassbrenner - endte med en liten toppmontert brenner fra Eagle products til rundt 150 kroner, har vært borte i dyrere alternativer hvor gjengene har vært i aluminium og har gått i stykker midt på turen. Skumliggeunderlag - Med unntak av vinterstid så er min erfaring at et billig skumliggeunderlag på sommerstid fungerer like bra. Jeg bruker nå en billig brettbar variant som ligner av Therm-a-rest Z-lite. Hvor jeg har endt opp med å sette av litt pennger: Sekk, sko, sovepose - Det vanlige? Oppblåsbart liggeunderlag - Vært borte i tre stk, to "billige" 300-500 nok fra XXL som hadde en relativt tidlig død, men som overbeviste meg om hvor digg det er med et lett oppblåsbart liggeunderlag. Har i dag endt opp med en therm-a-rest xtherm Klær* - Bruker heller en del tid på å finne noe med passform og aksepterer pris innenfor rimlighetens grenser. Hansker - Til vinter og sommer, har det endt opp med skinnhansker og vintervotter fra Hestra. Cheers!
  3. Takk for gode svar! Er snakk om en - to ukers turer. Erfaringsmessig så ender jeg på rundt en 25-30 kg med packraft, og ligger tett på 30 kg ved lengre turer. Virker som jeg litt å lære når det kommer til pakking! Selv om det sikkert hjelper når helårsteltet blir byttet ut til noe mindre.. Historisk sett er den Baltoroen er ganske hard ved avmarsj, men den blir nok ikke med på neste tur da det begynner å blitt en del sying av både stropper og skulderreimer. På dårlige dager blir det litt juletrefaktor når jeg slurver med feste av årer og lignende utenpå sekken. Det største irritasjonsmomentet med Baltoroen er for meg små sidelommer (bæsjekitet må ha plass!) og mulighetene for å feste ting utenpå og til sekken. Angående Recon Packen, vurderte om jeg skulle gå for den, men var litt fristet av mollefester når jeg først var inne på semi-militære sekker. Vet du om den trekker mye vann mtp. padling? Spennende med den "Seek Outside Unaweepen", litt moro når det kommer inn mer eksotiske merker, har du bygd deg opp noen erfaringer ang. "slitestyrke" etc.? Jeg blir alltid litt skremt av ultralight produkter i den forstand.
  4. Hei, Skal på nok en kombinert padle-gå tur i sommer, og er på jakt etter en litt bedre egnet tursekk. så langt har jeg vært i Femunden og Reisadalen, som innebar relativt mye gåing, og er derfor på jakt etter en stor sekk (90+) med gode løsninger for feste til årer og fiskestang. Sekken jeg har per nå er en gregory baltoro pro 95, som i og for seg er kjempegod på ryggen, men lurer på om noen har noen tips eller erfaringer som de vil dele cheers!
  5. Takk for supre svar! Så at svaret mitt fra tidligere ikke var blitt med her, beklager så mye!
  6. Hei, Tenker ei lita helgetur i Nordmarka nå i vinter. Noen som har erfaring med randoski framfor fjellski på korte turer med telt? Har forholdsvis lette rando ski og sko så tenkte at de var lettere å ferdes med i tildels ulendt skogsterreng. Personlig har jeg dårlig erfaring med fjellski og ulendt skogsterreng da jeg har hilst på noen trær igjennom åra. Noen erfaringer?
  7. Hehe, sant. Savner jo Pasvik, så jeg får bruke det som unnskylding for å dra tilbake.
  8. Takk for svar Ja, var litt frykta. Er kanskje ikke ideelt å forsøke å lufte ut fra en -11 comf. på sommeren. Jau, da blir det fort to stk. soveposer Ser for meg en comf. 0 (limit -5 elns) til sommerbruk. Aner ikke hva sommerposen fra forsvaret er ratet for (finner det ikke på merket sin nettside eller i posen), så om du har noen tips der, så fyr gjerne løs.
  9. Hei, Noen som har noen tanker/erfaringer med å kjøpe en sovepose for "helårs" bruk? Har sett folk snakke om tresesongers poser som snuser på -10 til -15 grader Comf., men hvordan er det å bruke sånne soveposer på de varmere dagene om sommeren? Løsninga kunne jo selvfølgelig være å kjøpe to separate, men foretrekker å ha så lite ting liggende som mulig. Fram til nå har jeg benytta meg av et soveposesett fra Forsvaret (en sommer + en vinterpose) som kan benyttes sammen, men pga. "vinterdelen" er tung og klumpete har løsninga vært sommerposen + X-antall klesplagg for å tilpasse temperaturen. Verdt å nevne at dette settet fikk vi beskjed om å kaste siden det ikke var godkjent for bruk under 0 grader pga. hvordan posen håndterte kondens.
  10. Takk! Da trur jeg det ikke er noen tvil om hvilken av de to jeg ender opp med Sist tur nå var med en slitent skumunderlag fra tidlig 90-tallet, så dette blir en fin oppgradering.
  11. Hei, Hva slags bekledning tar folk med seg på langtur når gradestokken danser rundt null i fuktig høstvær? Litt med tanke på vekt og hvorvidt det isolerer når det blir bløtt. Tok en langhelg i Nordmarka i helga som var og tok med følgende klær:
  12. Takk for utfyllende svar! Godt poeng med lagringsplass. Vet du hvor praktisk det er med Schnozzle baggen versus pusten, og bruker du liggeunderlaget rett på teltduken/bakken eller bruker du noe under?
  13. Hei, Noen som har erfaring med Exped Downmat UL Winter LW og/eller Therm-a-Rest NeoAir Xtherm Large? Vurderer sistnevnte siden det er noe lettere, men er litt stressa for slitestyrke, hvor enkelt det er å blåse opp (sammenlignet med motparten), samt at jeg har hørt at det bråker mye når en beveger seg på det. Det gamle liggeunderlaget bestemte seg for å si BANG i Femundsmarka og er derfor på jakt etter et nytt 4-sesongs liggeunderlag Andre forslag er også velkomne
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.