Gå til innhold
  • Bli medlem

TMF

Aktiv medlem
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av TMF

  1. RAB positron pro er jeg godt fornøyd med. Kjøp den stor nok slik at den går over skalljakka kjapt og enkelt i pausene. Under årets kryssing av Hardangervidda hadde vi flere dager med temperaturer ned i 30 minus, denne jakka holder deg god og varm, prisen er heller ikke alt for ille. https://www.sportsnett.no/rab-30-positron-pro-jacket-p15622/marmalade-xl-v82766?gclid=EAIaIQobChMI87fa6uf6_gIVCMgYCh2ZEgh1EAQYByABEgKMgvD_BwE&gclsrc=aw.ds
  2. Denne videoen fra Helsport med Vincent Colliard tar deg gjennom det viktigste.
  3. soto windmaster på en overnattingstur på byfjellene i Bergen. soto stormbreaker, spennende brenner lite brukt. Padletur med samboer, nord for Bergen. old school brenner.
  4. Rypejakt på Hardangervidda sen høst i fjor. Kaffe på kok en kald klar morgen. Finse - Rjukan 2023
  5. Takk for linken! Dette var en bra serie 😊
  6. Ja dette er et veldig viktig poeng. Det er gjerne heller ikke nok å ha åpne ventiler i teltet, man må ha luft sirkulasjon for å sikre seg mot farlige CO konsentrasjoner under fyring, særlig hvis man har kjele på brenneren. Et godt eksempel her er et felt forsøk utført av FFI. Jeg har sett den i flere tråder tidligere her på forumet men den er fremdeles aktuell: https://www.ffi.no/publikasjoner/arkiv/avgivelse-av-gassen-kullos-co-fra-kokeapparat-til-turbruk Rammene rundt forsøket er fyring i innertelt vintertid med åpne lufteventiler - se side 13 i rapporten brenner: Coleman 445 med kjele teltet er et 3 manns fjelltelt, visstnok et Helsport Rundhø tunneltelt med 2 høyt plasserte ventiler vind 3 m/s, snø rundt teltet, temp -2 til 4 grader Colemann brenneren i testen har en CO produksjon på 140-150 ml/min med kjele. CO måleren plasseres 1 meter fra brenneren, det kjøres 3 forsøk hvor hver brennerene stoppes etter 60, 70 og 100 min. Etter ca 20 min så er du på 400 ppm CO konsentrasjon i teltet. Nå er kanskje Coleman brenneren mindre utbredt i dag, men det er populære brennere på markedet i dag som har CO produksjon i noenlunde samme område med kjele. En annen ting er at når du først har fått i deg CO så bruker kroppen relativt lang tid å kvitte seg med dette i ettertid. CO halveres i kroppen ila 5 timer ( kilde: Helse Bergen), man kan på den måten akkumulere CO i kroppen på lengre turer med hyppig fyring i telt. Dette er en av grunnene til at jeg alltid har med meg CO måler hvis jeg planlegger å fyre i telt. Men det er kun et supplement til gode lufte rutiner ved fyring.
  7. Enig! Har 2 stykker av denne powerbanken som ofte er med på vintertur. Her får du mye kvalitet for pengene. Tåler kulde bra.
  8. Ute å luftet svartkjelen i nærområdet. Det er ikke mye som skal til for å få seg en liten pustepause i hverdagen, et lite kaffebål i blåtimen er alt som skal til.
  9. Ja det hender fort at jeg lar lyset brenne i et par timer hvis boka er bra. Jeg pleier ikke å brenne stearinlys så ofte i hverdagen så jeg satser på at helsa tåler det, som du sier alt med måte 😉 Stearinlys er for min del kun for kosen sin skyld, skal jeg få lunk i teltet så starter jeg heller brenneren.
  10. Har dobbel stangsett til fjellheimen x-trem 3 camp. Det er noe tight fit å få disse ned i stangkoppene, men det går greit. Kan ikke si at jeg har merket at duken har krympet i kulda slik at det utgjør et problem med å få satt ned stengene. Kaldeste jeg har målt var -35 på Hardangervidda.
  11. På vintertur med pulk hvor jeg ikke piner vekta så tar jeg gjerne med meg 2 kubbelys. Det er en egen atmosfære å lese bok i gløden av stearinlys mens det blåser utenfor teltduken.
  12. Har du en litt romslig skalljakke så er arcteryx atom LT et godt valg til camp/telt. jakken et såpass allsidig at jeg har endt opp med å bruke den året rundt til hverdags også.
  13. Dagstur opp i Bergsdalen, kaldt klart vær ca -15. Vindstille.
  14. Har brukt Hestra fjellvotten i kombinasjon med hjemmetovet ullvott og tynne hestra linere. Bruker også samme fjellvotten med kun skihansker under hvis det er mildere i været.
  15. Brenneren får alltid seg en grundig gjennomgang før sesongen Eller så kan jeg jo komme med et lite tips ang fuelflasker og lengre turer: Jeg brukt en løsning hvor jeg har 4 stk biltema flasker pakket ned i en plastboks fra clas ohlson. Legger så anti skli matter rundt flaskene slik at alt ligger tettpakket i boksen. Når lokket er klipset på så er null bevegelse i flaskene. Plastboksen passer utmerket ned i en paris pulk, og man får et lavt tyngdepunkt. Er man veldig bekymret for lekkasjer kan man også velge å putte hele boksen i en vanntett pakkpose. Dette har fungert veldig bra på kite turer med pulk
  16. Clas ohlson smartstore i størrelse 14 sitter som støpt i min Paris pulk. 40x30x11 Så kommer det jo ann på hvilke plate man har og høyden på brenneren slik at du får lokket på plass.
  17. Et av årets høydepunkt for min del er rypejakt på hardangervidda på senhøsten. Kulda begynner å sette inn og man kan dra frem pulk, vintertelt og brenner fra boden. Værmeldingen fra fredag til søndag var lovende, med stor sol og -8 grader på lørdagen. Avtalte tidlig avreise fra jobb på fredagen og kom meg opp på vidden i 6 tiden. Deretter bar det innover vidda med hodelykt for å kunne starte tidlig på jakt lørdags morgen ute i terrenget. Morgenstemning lørdag Litt kaldere enn meldt fra yr.no, glad for at jeg tok med Halite overbagen Kaffevannet er på kok og morgenlyset bryter frem i landskapet Vindstille og -15 grader, tilløp til påskestemning Ser du ansiktet? Sola er på hell og landskapet glir over i blåtoner Ingen tegn til rype etter 8 timer og 17km, kursen er satt tilbake til teltet hvor brenneren skal til pers for å tine en frossen kropp Temperaturen stiger sammen med trivselen – (for ordens skyld CO alarm er på plass i innerteltet) Søndagsmorgen hadde det skyet over og vinden hadde tatt seg litt opp. Temperaturen lå fremdeles rundt 15 – 16 minus Kulden sammen med vinden gir gode effektive kuldegrader, dunjakka måtte på utenpå skalljakka. Det ble 7 km før kursen ble satt tilbake til teltet for nedrigging og retur tilbake til bilen. Det ble ingen jaktutbytte denne helgen, allikevel så er dette kanskje en av de fineste jaktturene jeg har hatt de siste årene. Vinteren er i anmarsj i høyfjellet.
  18. Har gode erfaringer med La sportiva TX4: https://www.outdoorgearlab.com/reviews/climbing/approach-shoes/la-sportiva-tx4
  19. Impuls overnattingstur opp på et av byfjellene i Bergen før det skulle bøtte ned i 2 dager. Startet med å gå opp Ulriken på kveldstid og fant en flott teltplass et stykke bortover vidden.
  20. Rypejakt på Hardangervidda fra lørdag til søndag, hadde camp et par km fra Halne. Flott vinterstemning lørdagskveld før det slo om til pluss grader på søndagen.
  21. Ble til at jeg slo til på denne i høst, fungerer ypperlig på vinterturer med min cumulus panyam 600. Sov godt i -21 med denne komboen.
  22. Nå vet jeg ikke helt hva budsjettet ditt er, men hvis du har rom for å gå litt opp i pris så ville jeg ha tatt en titt på denne: https://www.revir.no/collections/sag/products/53cm-sven-saw-tursag
  23. Jeg er fornøyd med rab firewall buksen med 3/4 zipper langs siden. https://www.hektapatur.no/herre/bukser/skallbukser/rab-firewall-pants-black Nøkkelen som det blir nevnt over her er å gå med lufting fra start, gjerne fra hoften og ned til knærne allerede før oppstart hvis du skal opp et brattheng med tung oppakning. Så er det bare å justere luftingen underveis.
  24. Alt etter hvilken type tur -Helinox ground chair -God mat + et par kalde -Helsport bivuaksko -UCO candle lantern evnt Primus micron lantern -Bok -Utvidet slukboks
  25. Samme erfaring her etter 5 sesonger med kiting på vidda. Meldes det 10 m/s eller mer så tyder det på at du har vær systemer som er i bevegelse, da kan det fort bli en god del mer vind.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.