Gå til innhold
  • Bli medlem

frankdrebin

Aktiv medlem
  • Innlegg

    205
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Alt skrevet av frankdrebin

  1. @tshansen Ser du har gniststål på slira til Temagami. Jeg er ikke fornøyd med min temagami og hvordan den yter på gniststål. Kantene ruller veldig enkelt og det virker som at ytterstålet i laminatstålet som brukes på min kniv ikke er optimalt for gnist. Jeg har endt opp med å bruke min Casstrøm no10, men det er jo trist at jeg ikke stoler helt på Temagamien etter å ha rundet den av flere ganger. Kniven er en fantastisk spikke- og batoneringskniv, så jeg er nokså irritert for at den ikke yter bra mtp gnist. Jeg har testet dette med to Temagami, da den første jeg fikk hadde løst håndtak etter ett år. Helle gav meg ny etter en tid med venting pga leveranseproblemer for CA-laminatet. Jeg gnister _mye_ På grunn av speidermøter med jevne mellomrom.
  2. Hvis du er i tvil, så er du ikke i tvil. Si fra!
  3. Jeg har Mongar 2. Flittig brukt og godt fornøyd, men jeg skulle gjerne selv hatt noe enda lettere til de laange turene hvor et telt ned mot kiloen er tingen. Leter stadig etter det teltet. Tarptent stratosopire 2 eller Durston xmid 2p er det næremeste jeg har kommet det
  4. Synes det er en vanskelig kategori. Hva har du vurdert i 1,2 kg-klassen? Føler 1,7 blir så nærme det jeg har (1.9) at det ikke er verdt investeringen)
  5. Er det bare til deg selv, skal det være en eller tomannstelt? basert på det du alt har sagt så er det ikke så mange å velge i. Lette telt maks 5k ned mot kiloen med innertelt er ikke mange av. Sea to summit Alto TR1 er vel det eneste jeg kommer på i farta.
  6. ...Som eier av flere berniedawgs og ikke minst 111T stemmer jeg kraftig i her. Rødsprit til forvarming is the way.
  7. Bærekomfort. Bærer komfortabelt 17, eller tidvis opp mot 20 kilo. Sekken rommer også mye med 100L. Noen ting som reinskinn og ullgensere er romfrekke, men ikke særlig tunge, men jeg vil ha de med.
  8. Nå skal ikke du komme her med OT-varsler. Når man skal nørde om noe skal man gjøre det skikkelig. Jeg har ogå lært at bensin er det mer energieffektive av de to. Med det sagt fyrer jeg nesten alltid med parafin, fordi søl med parafin er ikke like farlig som bensin. Samtidig faller iblant det argumentet bort om du forvarmer med alkohol. For er det noe som kan blusse opp ut av det blå så er det sannelig alkohol..
  9. Nei, vil ikke si det. Sekkene er gromme og funker fint. Sammenlignet med ultralett-sekker med meshrygg taper det meste, men jeg befinner meg ikke i den kategorien, så. Det går bra.
  10. Jeg har også mange kniver. For meg finnes det ingen som er så anvendelig og praktisk som Victorinox Cadet eller camper. I matboksen har jeg liggende en Opinel no.8. Den har tynt blad, som er lett å holde skarpt. Tynne blad er bedre til matlagingsopgaver.
  11. Fotposer , votter og generelt mer klær er bedre i min mening. Så har jeg alltid to sett innervotter slik at det som er fuktig kan tørkes. Jeg har helsport sine høye fotposer med liggeunderlag klippet til som ekstra isolasjon i bånn. Fritt etter tips fra Erik Normark. https://youtu.be/HSijIYbT-eQ?t=231
  12. Jeg har ingen personlig erfaring med produktet, men har sett flere videoer av folk som bruker de og de ser rett og slett nydelige ut. Nedsiden er at de nok blir ganske dyre om du må kjøpe både pakksekker og byggesettet. https://lureofthenorth.com/product/equipment/tobs/toboggan-kit/
  13. Jeg har flere ryggsekker, men veksler melom to Bergans Vengetind 45L God sekk som jeg har brukt på korte dagsturer med en primus og opp til to barn. Bergans Trollhetta95L Primær sekk fra 2018 til 2021. Sekken er god, men litt smal og lang. Burde nok solgt den, for jeg bruker den ikke lenger, men ikke tror jeg at jeg får så mye for den, og poden er snart stor nok til å trenge såpass diger sekk, så.. Da lagrer vi på den. Klattermusen Grip 60L Kjøpte denne og bæresystemet er bare helt fantastisk, Bruker den mesteparten av året til helgeturer og kortere overnattinger. Klattermusen Tor 100L Brukes på vinterturer og langturer med mye oppakking. Bæresystemet som jeg ble kjent med via lillebroren Grip gjorde at jeg holdt utkikk leeenge på FInn eter en slik. Den er helt fantastisk både i byggkvalitet, justeringsmulighet og bærekomfort. Det skal sies at jeg bærer som regel nærmere 15-17kg i denne. Til det så er den bare perfekt.
  14. Jeg kjenner ikke Frank. Jeg kjenner ikke dere andre som har kommentert her. Men dette ble litt alle mot Frank, synes jeg. Smaker ugreit om enn intensjonen sikkert var bra fra trolig alle involverte. Jeg har lest denne tråden fra første gang Frank får en tilbakemelding på manglende merking. Dette er en masterclass i å kommunisere utydelig. Frank forstår nok ikke at reglene på forumet og loven er to ulike ting. Det blir enda verre når han oppdaterer i henhold til de tilbakemeldingene han får og det er ikke godt nok; Han føler det er andre regler som gjelder for ham enn for andre på forumet. Og om jeg skal være djevelens advokat; slik virker det også for meg. @Måssåbjønn du skriver godt og gjør et ærlig forsøk på på å klarne opp, men samtidig så nevner du Sett deg i Franks sko; Hvor er den oppfordringen fra andre trådstartere når han sjekker hva andre gjør? Jeg var admin på et annet forum tidlig på totusentallet. Alle disiplinærsaker eller korrigeringer tok vi på direktemelding på det forumet. Det var for å redusere konfliktnivået og unngå eskalering. Jeg vil anbefale at dette forumet gjør det samme. Her opplever Frank opplever andre regler for ham og mange som er mot ham. Det er tydelig vanskelig for ham. Franks videoer er ikke for meg. Jeg ser ikke behovet for enda en slik kanal, men jeg synes det er dumt at hans sorti blir slik. Dette skulle vært bedre håndtert og jeg håper at fremtidige disiplinærmeldinger kommer per direktemelding, nettopp for å unngå slike situasjoner hvor konflikter eskalerer ut av proporsjoner som dette.
  15. Jeg har og har hatt mange Mora-kniver. Ligger en i båtenm i verktøykassa, på hytta, i boda, i garasjen.... Det er gode kniver. Samtidig er kniver litt som klokker. Du kan kjøpe en enkel casio digital modell til 250 kroner. Den funker utmerket og gjør alt det den skal. Eller man kan velge en rimelig, men flott Seiko til rundt 2000. Eller man kan bruke teit mye penger for en Breitling. Selv om alle tre funker, så er det lov å like fine ting og å kjøpe ting som har estetisk og funksjonell verdi. Jeg har stor glede av kniven min. Den virker, og den er fin å se på.
  16. At jeg ikke forstår hvordan i alle dager det der har gått til. Har du hektet deg på noe, eller? Det har jo revnet øverst der . Jeg fikk til en lignende skade en gang da jeg gikk i bestemt ganglag nokså hastig forbi en grein som hektet meg i lårhøyde. Mine 90 kg ville videre. Buksen ville ikke. Slike sømmer er litt kjipe fordi om de svikter på ett sted så går hele sømmen. Det var slik jeg drepte mine første dovrefjell classic bukser ihvertfall. Fikk du gratis reparasjon., da?
  17. Å forstå hvilken type skade dette er og snakke om samme ting. Sømmer kan svikte på mange måter.
  18. Det der blir et prinsipielt valg. Dersom du skulle sitte og sy på lapper på tekniske plagg på en slik måte at de er tekniske når du er ferdige med å lappe, ville jeg tro du forventet en levelig lønn. I Norsk standard er det mye penger. Derfor er det dyrt å fikse ting her omkring. Jeg lappet en Klättermusen Durin som fikk hull etter glør. Nypris 2800. Reperasjonsarbeid: 800,- Det er greit. De veit hva de driver med på Sømhuset og jeg vet jeg kan stole på buksa selv etter den er lappet. Det er fullt mulig at buksen er produsert for fem år siden og ble først solgt til deg for ett år siden. Har du bilder av denne skaden?
  19. Kan bekrefte at dette funker. Blir tette sømmer uten at det blir klumpete og ujevnt. Påføres med pensel. Bruker normalt 50% av hver.
  20. Ukjente .mov filer er ikke lurt å laste ned. Selv fra tilsynelatende oppegående folk. Kan du laste den opp til ett eller annet. YT f.eks?
  21. Jeg har to Klattermusen Gere 2.0 som jeg absolutt elsker. De sliter du ikke ut og de er veldig komfortable. Det er ikke vannavvisende bukser, men tettvevde og dermed nokså vindtette. Funker til alt annet enn varme sommerturer, til tross for luftekanaler i låra med netting.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.