Gå til innhold
  • Bli medlem

Novice Northman

Aktiv medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

27 Neutral

Om Novice Northman

  • Bursdag 18. september

Profil

  • Min blogg 📰: https://www.youtube.com/channel/UCfdwUtUhqZ0FUla2VIEhhrA

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Mest mulig tid ute – med venner, familie eller alene :) Gå, stisykkel, packraft.
  • Sted
    Østmarka, Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Folkens, jeg vil bare benytte anledning til å takke for så mange skikkelig innspill! Så: tusen takk! Jeg har mer eller mindre falt ned på Duplex – og det er størrelsen som til sist overbeviser meg, også fordi jeg nylig har kjøpt slikt et digert underlag (exped mega mat lw lite – utrolig komfy forresten. Nesten litt mye av det gode, og det strider jo imot norsk tradisjon som gjerne tilsier at man skal ha det litt vondt på tur :). Uansett, jakten på den gode pris er i gang, og det får ta den tiden det tar. Skulle noen tilfeldigvis komme over et godt tilbud på Duplex, så del gjerne. Og når det først er i, følger naturligvis en liten oppdatering. Takk igjen!
  2. Hadde en lengre kjøretur i helgen for å fotografere gamle tollekniver på Vest-Telemark museum, og kombinert med en avtale om å dokumentere knivmaking i Svelvik tidlig dagen derpå, var det en god løsning å campe rundt midtveis. Det ble Elgsjø ved kroa Elgsjø kafe rundt Notodden. Måtte traske gjennom en skytebane og slåss mot de bitende små i lufta, men jaggu fant jeg en ålreit plass. Bortsett fra lyden fra veien, må jeg si at de få timene med søvn var herlige. Også masse småvak i Elgsjø, og jeg som landets ferskeste fluefisker ble ivrig da flua plutselig var borte – dog viste det seg at den bare sank, antakelig var det noe helt feil jeg hadde satt på og antakelig ble den like feil presentert. Uansett, 1–0 til telt fremfor motell!
  3. Nok et meget sterkt argument for min del som trekker meg i retning av Duplex, tusen takk for bilder av kritiske punkter. Nettopp det jeg trenger å vite!
  4. Tusen takk – helt supert med bilder! Når jeg ser det, er jeg redd for at det i praksis blir litt lite. Fikk inntrykk fra reklamen at det kanskje var hakket større enn det blir i virkeligheten, og da er slike innspill supre!
  5. Kikket nettopp på nettsidene – virker jo faktisk meeeeget interessant!
  6. Hjertelig takk for video – meget opplysende! Litt redd for bredden i solo-teltene. (Har en exped megamat lite (lw) som jeg gjerne vil ha muligheten til å stappe inn, selv om det kanskje er litt selvmotsigende med såpass til underlag og såpass til tynt telt, på en annen side må jo det ene veie opp for det andre...). Antakelig dyttet erfaringen din meg enda et skritt i retning Duplex!
  7. Takk for det – mistenker at duplexes kanskje er det mest populære (og kanskje beste valg...?)
  8. Hei! Jeg er på utkikk etter en skikkelig lettvekter for enkle penværsturer Er det noen av dere erfarne turfolk som har tilfeldigvis har prøvd både ZPacks Duplex og Lunar Solo? Jeg har sett at Duplex er godt behandlet her inne på forumet (knall beskrivelser og bilder) og det frister stort – ser ut til å være plass til en Exped mega mat lw og plass setter jeg stor pris på. Men jeg finner ikke mye om Lunar Solo. For øvrig har jeg ingen erfaring med lettvektstelt (eller lettvekt overhodet, uansett hvor kort jeg er på tur veier alt kilo på kilo på kilo...), og jeg setter umåtelig pris på all hjelp. Eventuelt en pekepinn dersom Lunar solo er beskrevet andre steder på forumet.
  9. Fine bunader! Skulle gjerne hatt bunad selv, og helst flere – så kunne jeg samlet lokale staskniver som passet til. Men det får vente til jeg blir rik, knivene kan jo koste mer enn bunaden...😅
  10. Veldig fint slirearbeid av onkelen til faren din! Er det hardangerbunad du også bruker til kniven? Jeg bruker også gjerne plasttollekniv av typen mora til jobb i heimen – men prøver nå å la plasten ligge og heller gi plassen til en av de håndlagde. Gjør jo samme jobb, men gir en hakket bedre følelse Og takk for link til oversikt over smeder og makere – har brukt litt tid på den tidligere og forsøkt å finne ut hvem som kan ha laget en og annen kniv. Egentlig litt artig, nesten som detektivarbeid!
  11. For en knakende god ide å bruke gjenstander fra ungene i en ny kniv – det kom plutselig på listen min over kniv jeg ønsker meg i fremtiden! Har du hørt om andre som også har gjort det – eller er dette pionerarbeid? Jeg kjenner til noe overtro knyttet til fiske –handler mye om at kvinner ikke må låne kniven før man dro på fiske, da ble det ikke fangst. Det hadde vært superinteressant om du kunne vidreformidle noe førstehåndskunnskap fra din far. Tusen takk!
  12. Flott kniv! Du er heldig som kan lage noe selv det faktisk er mulig å bruke på tur! Har fusket såvidt i faget, men stoler ikke nok på egne ferdigheter til turbruk Og tusen takk for innspill! Som du sier, ja, man skal ikke gi bort en kniv, da kan den skjære vennskapet i to, eller ekteskapet – dersom det er bryllupspresang. Vi fikk en samekniv til bryllupet og da betalte jeg minste valør. 1 krone. Vi er fortsatt gift.
  13. Folkens! Jeg er helt fersk på forumet her – et herlig sted! (dersom jeg gjør noe feil, gi meg beskjed:) For tiden jobber jeg med en bok om norske tollekniver, fortrinnsvis kniver laget av norske knivsmeder og knivmakere. Boken er planlagt på Kagge forlag en gang før jul i år Norge har en lang og rik tradisjon på kniver – og vi har et forhold til kniven som fredelig verktøy få andre land kan sammenligne seg med. I arbeidet med boken er jeg særlig ute etter å samle opplysninger om folketro og overtro når det gjelder knivbruk. Etter litt research har jeg selv for eksempel hengt en tollekniv over inngangsdøren vår hjemme – da tør ikke haugfolket eller de underjordiske å trå over terskelen, de frykter nemlig stålet i kniven. (Før la man også kniver i krybben til nyfødte, slik at ikke troll skulle komme og bytte barna med sine egne trollunger. Det synes min kone var å gå litt lang...) Uansett – er det noen av dere hardbarka turfolk som bruker håndlagde tollekniver når dere er ute? Eller velger dere fabrikk-kniver? Og ikke minst, kjenner noen av dere til skikk og bruk og tradisjon og overtro i forbindelse med knivbruk her i landet? Noen som har noen egne ritualer knyttet til kniven? PS: Hvis noen skulle finne på å bruke kniven sin til manikyr, er det viktig å skjære i tre straks etterpå! Ellers risikerer du et folketomt gravfølge Jo flere, trefliser, dess flere møter til begravelsen... PPS: Jeg legger tidvis ut bilder av antikke norske tollekniver på instagram med noen artige opplysninger om knivene. En liten forsmak på deler av bildematerialet til boken. Tusen hjertelig takk for alle svar og innspill!
  14. Jeg bruker Final Cut Pro på mac-en Ikke gratis, men mye valuta for pengene og mulighet til å gjøre det meste man kunne tenke seg – både mindre og mer avansert...
  15. Fant deg på YouTube – og bra video! Du har fanget været og turopplevelsen på en god måte med både overraskende og kreative kameravinkler i føyka Noe av det jeg selv synes er vanskeligst er få god nok lyd når jeg (eller andre) prater på kamera. Det kan jeg tenke meg er temmelig utfordrende når det blåser og føyka står så hardt! Det er kanskje nevnt før her, men når jeg surfer på YouTube er det ofte lyden som kan avgjøre om jeg ser ferdig eller ikke. Og ute styrer man ikke været, og mikrofoner og regn/snø er jo dårlig match... Vanskelig det der. Du er også inne på rød tråd og struktur. Turvideoer har ofte en naturlig struktur med ut-tur-hjem og det å finne riktige digresjoner og temaer underveis synes jeg bidrar til å heve underholdningsverdien betraktelig. Det trenger jo slett ikke være store avhopp, men små samtaler og kommentarer underveis er ofte nok for min del. Litt som i begynnelsen av videoen din: «Det er i motbakke det går oppover...» Slike små smil setter jeg stor pris på i videofortellinger og det gir meg lyst til å se mer!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.