Gå til innhold
  • Bli medlem

LaberBris

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

9 Neutral

Om LaberBris

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Virkelig flott kajakk Marius. Det er de ekstra sparte (kilo)gram som koster ekstra, det er vel det samme i alle sporter / fritidsysler som sykkel også videre. Hvis du ikke har hastverk så er det vel bare å vente til rette kajakk dukker opp på FINN. Du kan jo også legge inn ønsket kjøpt annonse så kanskje du får napp på det også.
  2. Har gjort dette med stor suksess. Menyen var entrecote, poteter og bearnaise(toro pose). Alt gjort klar på forhånd, Biffene var sous vide noen timer. Potetene kokt sous vide med litt krydder og smør. Så da var det bare å koke opp vann, og varme poteter, Biffene stekte jeg så de fikk stekeskorpe. Dette var på helgetur på vinteren så det var ikke noen bekymring med holdbarhet. Tenker du ferdiglaga mat vakumpakket, eller sous vide behandlet? Det vil ha betydning for holdbarhet uten at jeg kan si hvor mye forskjell det gjør.
  3. Varmluftspistol kan også brukes vil jeg tro, men det kan kanskje være vanskelig å styre varmluften like godt som loddebolt typen. Det blir vel som med det meste: Prøv og feil metoden, mest feil....
  4. Hva er nominell vekt på disse kanoene? Det ser ut som det er en form for skumkjerne her, og den kan trekke vann. Dersom de veier vesentlig mer enn hva de skal så har de kanskje trukket vann. Da må det dreneres/ dampes ut. Polyetylen er kjent for at det ikke er noe som henger på det. Smelting er tingen. Søk etter reparasjon av pioner båter, det er samme materiale og kan gi god inspirasjon til rep. Rådene fra WEST- system pleier å være spot on, du kan trygt bruke den, men det blir kanskje dyrt? Jeg ville gjort noe med de store gjennomgående skadene. Skraper og hakk ville jeg ikke brydd meg med, men om du vil ha de fine kan det kanskje vannslipes og bones bort?
  5. LaberBris

    Ekkolodd

    Har nettopp kjøpt Garmin striker plus 4 cv, og har brukt den noen ganger. Synes det fungerer godt, men kan ikke si at den revolusjonerer fisket. Må kanskje lære å bruke den først.
  6. Takk for flotte tips Bjarne. Har du noen tips til sluker sjø-ørreten liker på Haugalandet?
  7. Heia. Jeg røk nettopp mine Rottefella Chili, og har skaffet meg rimelige CobraR8 på finn.no. Så det er absolutt noe å få tak i brukt om du vil ha andre bindinger. . Det ser ut til at hullmønstrene er like på disse iallefall. Som Omnilite skriver litt opp her drei skruen forsiktig mot skrueretning for å finne hvor gjengene begynner er veldig lurt. Wire kan du være heldig og få fatt i på sportsbutikker(med fjell-fokus), de har kanskje noen overliggere, eller en restekasse.
  8. Jeg er ikke helt enig med deg... Kan vi møtes på halv-veien: Leatherman har en spiss kombinasjonstang. Jeg har flere ganger vært glad for at kjeftene på tanga er såpass spisse at de kommer godt til. Dessuten er det jo avbiter innerst, slik som kombinasjonstanga har.
  9. Hørte Børges tips fra podkasten nevnt over, og måtte rett og slett notere mens jeg hørte på. Her er mine notater: Børges tips til kortere tur: Sysaker(Masse nåler til forskjellig bruk, skomaker-tråd, ull-nøste) 1 par ekstra skolisser 1 rull sportsteip Leatherman. Repsett for liggeunderlag.
  10. Jeg har gått bort fra Lightroom, syntes det begynte å bli tregt ettersom samlingen vokste. Løsningen jeg har landet på er Digikam for organisering, tagging etc. og RawTherapee for behandling av råfilene. Digikam kan også det, men Rawtherapee gir et langt bedre resultat. Jeg skyter ikke alt i raw, kun når jeg er spesielt interresret i motivet, ved vanskelige lysforhold, og lite lys. Dermed faller jobben på Digikam for å gå gjennom, velge ut og SLETTE. Slette er den viktigste og hardeste jobben.... Det har kommet endel nye versjoner av rawtherapee det siste året og ytelsesmessig har det blitt gjort store forbedringer.
  11. Siste paret med ski (Åsnes Amundsen) har jeg behandlet slik som Lompa skriver. Jeg synes det jeg har tjent på det er bedre glid sammenlignet med kompiser som ikke gjør det, og at festesmurningen henger bedre i smøresonen enn på skiene jeg hadde før.
  12. Det er jo ikke slik at en har anledning til å skaffe seg alt med en gang. Det blir jo fort veldig dyrt, jeg er prisbevisst(gnien). Rimelig regnbukse funker like bra til å sykle til jobben og som skall-lag på fjelltur. I min speidergruppe prøver vi å holde utstyrsfokuset så lavt som mulig. De som er spesielt intressert investerer gjerne allikevel, men viktigst er å komme seg ut og prøve seg med det en har. Da ser en hvor skoen trykker og hva en bør bytte ut. Dere skal jo ikke over Grønland heller, så jeg tror langrennski gjør susen for deg her. Det er jo mye rart jeg og min bror har dratt med oss på tur opp igjennom årene. Noe ble med på neste tur, andre ting ble byttet ut. "Forventningsavklaringen" som Espen Ørud nevner kan være verdt å ta opp med turfølge om du tror det er nødvendig. God tur, kos deg med gode turvenner.
  13. Takk for svar. Det er helst skallbuksa deres jeg har sett på så jeg får finlese størrelsesguiden deres hvis de har det. Prisene er jo absolutt fordelaktige.
  14. Er det noen som har erfaring med klesmerket Whiteout? Passform og kvalitet? Dette Norrøna har startet opp som ren nett-butikk-distribuert og rimeligere segment.
  15. Det står jo der på nettsiden at det er livstidsgaranti mot produksjonsfeil. Jeg ville sendt i retur.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.