Gå til innhold
  • Bli medlem

Kristian Osvik

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kristian Osvik

  1. Dei kalde nettene var i telt, den varme var i hengekøye med soveposen fra Helle. Helle-posen er også dun, og lik tcomf. Liggeunderlaga er det neppe, siden fruen brukte samme underlag heile tida. Soveposen fikk typisk 4-5 timer i teltet før leggetid, så det burde holde. Har ikkje sjekka med lykt, skal teste det 🙂
  2. Er det fleire erfaringer med Rago down spring? Vår sønn på 14 år har brukt den ei veke i Rogen no, og klaget på at det var kaldt. Han er normalt veldig varm av seg, så dette var uventet. Fruen i huset bytta pose med han ei natt, og vart liggande å fryse mens sønnen vår hadde det varmt og godt. Fruens sovepose er Helle med lik Tcomf. Produksjonsfeil?
  3. Vi skulle etter planen ut på en etterlengtet femundstur om et par veker. Det er uaktuelt å ta en sånn tur uten å bruke gassbrenner, så da………reiser vi en annen plass istedenfor!! Er det et så tydelig uttrykt forbud så respekterer vi selvfølgelig det, selv om vi (som alle andre) hadde kunnet bruke gassbrenner heilt trygt.
  4. Kjenner meg igjen her! Har lett for å gå for hardt og for langt aleine, og er dermed totalt utkjørt på kvelden. Tror det er lettere å drøye både frokost, lunsj og middag med litt lesestoff.
  5. Har det skjedd noe innen e-bok siste 2 åra? Er det fortsatt kindle paperwhite som er å foretrekke? Virker som godt selskap aleine på tur. Edit; ser at paperwhite selges på finn «uten reklame». Finnes det varianter MED reklame??
  6. Ja bil-logistikken er ei mageknipe. Vi vil sannsynligvis ta start og slutt på svensk side. Padle inn til Styggsjøan, svime rundt litt der noen dager og tilbake.
  7. Brusdalsvatnet, i enden nær Digerneset trur eg er fint. Har ikkje telta der sjøl. Eventuelt det lille vatnet rett attmed Digerneset. Svartløkvatnet er også fint. Vi var på kano/telttur der.
  8. Takker for raske svar. Er pieps powder bt ok?
  9. Sparker liv i en gammel tråd; noen som he konkrete tips til en enkel og grei skredsøker, gjerne i kombinasjon med black friday 🙂 Fruen og jeg skulle hatt hver sin.
  10. Noen som har tips her ved bruk av Apple-klokke? Evt iPhone?
  11. Lithiumbatterier lever bedre med «klattlading» enn å alltid gå fra 0-100%, så det bekymrer meg lite. Såg for meg å «alltid» lade batteribanken med solcelle, og lade telefoner etc ved behov (fra batteribank).
  12. Gammel tråd, men emnet er i stadig utvikling 🙂 Vi, dvs 4 voksne og 4 barn i alder 1,5- 12 år planlegger kanotur til Femundsmarka i sommer. Varighet satser vi på blir 7-10 dager. Ett kamera, 4 smart- telefoner, smart-klokker……. Er det fornuftig med solcelle + powerbank, eller er det bedre med fleire powerbanker? 4 telefoner brukt som kamera i 7 dager kan omsettes til en månedstur for 1 person.
  13. Noen som kan si noe om robusthet på Skjold vs Skjold UL? Er veldig nært å bestille hengekøye fra amok, men spekulerer på standard eller UL både på underlag og tarp.
  14. Vi er to voksne og to barn, og har to mindre telt istadenfor ett stort. Ville vurdert den løsningen også.
  15. Har du prøvd med kun «raggsokker» og ingenting annet utenom skoene?
  16. Langtjønna, med kano 👍 Kort og grei bæring med Ally ivertfall.
  17. Lurer på å ta en uke i Femundsmarka i oktober. Har et mål om å gå til Rogsvola, så lurer på hvordan strekningen Nedre Muggsjø - Revsjø er. Har vært begge plassene tidligere, men ikkje gått mellom de. Ok terreng å gå? Tidsbruk? Avstikkere som er verdt å få med seg etc? Til slutt; er det noe jeg innbiller meg, eller er det generelt bedre teltplasser (med tanke på steiner under lyngen) rundt Mugga enn lenger sør i Femundsmarka? 🤔
  18. Har med hell bært sekk og kano samtidig. Prøver da å få sekken så høgt opp på ryggen som mulig, slik at kanoen delvis kviler på sekken. Det blir naturligvis ganske tungt, men man sparer en tur og det er mindre ubehagelig for nakken. Bruker også å ha en flytevest mellom hode og kano. Det hjelper litt.
  19. Har du vurdert 2 mindre telt? Vi bruker det fast, med 2 voksne og 2 barn. Bedre plass, lavere temperatur, bedre luft og ofte enklere å finne 2 bra plasser å slå opp mindre telt enn 1 bra plass å slå opp et stort. Det siste er ikkje eit problem så veldig mange plasser, men vi synes det ofte er slik i f.eks Femundsmarka.
  20. Vi har gått opp fra Femunden, og vi har komt inn via Sverige. Sistnevnte er heilt klart å foretrekke 🙂
  21. Vi har 2 turer med kano i Femundsmarka med barn som no er 7 og 10. Første gang når ungene var 5 og 8, og sist i 2019. Vi har også gått hytte til hytte i Tafjordfjella når ungene var 3 og 6. Da satt yngstemann tidvis i bæremeis, og undertegnede fikk dermed en sekk som vart ganske tung. Sjølv om man går hytte til hytte, så må man ha klær, skift, mat, stormkjøkken osv om det er litt distanse mellom hyttene. Kano i Femundsmarka er på mange måter bedre når ungene er små; Bagasjen bærer seg stort sett sjølv, utenom når man må fra et vatn til et anna. Ungene kan gå på land når dei vil det, og kvile i kanoen når dei blir sliten. I tillegg er det ingenting i veien for å la kanoen ligge en dag, mens man tar en fottur. Det ligger nok ann til Femundsmarka i 2020 også 🙂
  22. Det var raske svar 😀 Beholde den vi har er et alternativ. Andre merker er ikkje et alternativ. Vil ha muligheten til å pakke den «heilt vekk», og komme oss på tur uten tilhenger eller kano på taket. Om 17 er smalere enn 16,5 er nok den et dårlig valg for oss, så da haller jeg mot 18,5. Andre synspunkt/tips?
  23. Har pr i dagen aldrende 16,5 DR som blir litt liten når familien(2 voksne, 2 barn på 7 og 10) skal på ukestur. Det går, men det er veldig knapt. Vil derfor gå litt opp i størrelse. I tillegg vil jeg gjerne kunne bruke den på soloturné. Hva er passelig størrelse? 17 eller 18,5? Hvordan er de å padle solo?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.